La taclale printre oale
+44
Annmarie
Vica
myrk
doorina
RALUCA
Queensland
itina
shu
adya
coco114
Pingu
simplicity
elis27
Obi-Wan Kenobi
JeSsYkA
mielusica
freda white
Violoncella
Melodia
parwous
ionutz72
tegeusa
oli
seaman65
remusn1
lynn
Nana_Duval
fotohobby
Mr Nobody
Adriatica
daffy_
atat de simplu
mrs nobody
dragos
aspidistra76
mari
Neeo_2005
Hagu_chan
habibi77
snow
Radu
gabica
shadow
pitulicea
48 participanți
Pagina 49 din 63
Pagina 49 din 63 • 1 ... 26 ... 48, 49, 50 ... 56 ... 63
La taclale printre oale
Rezumarea primului mesaj :
Iar vine weekendul, iar va trebui sa gatesc ceva. Uneori stau si ma gandesc: “Ce sa mai gatesc azi?” si nu-mi vine nici o idee. Nu-s eu mare bucatareasa, dar de mancat tot trebuie sa mananc ceva.
Hai sa vedem, ce mai gateste lumea? Mai dati-mi si voi niste sugestii, indicatii, sfaturi...
Dar sa fie mancaruri simple, nu foarte complicate, ca altfel nu ma descurc
Iar vine weekendul, iar va trebui sa gatesc ceva. Uneori stau si ma gandesc: “Ce sa mai gatesc azi?” si nu-mi vine nici o idee. Nu-s eu mare bucatareasa, dar de mancat tot trebuie sa mananc ceva.
Hai sa vedem, ce mai gateste lumea? Mai dati-mi si voi niste sugestii, indicatii, sfaturi...
Dar sa fie mancaruri simple, nu foarte complicate, ca altfel nu ma descurc
Ultima editare efectuata de catre pitulicea_de_stepa in Sam 6 Mar - 10:25, editata de 1 ori
pitulicea- 6
Re: La taclale printre oale
Cu rozmarin n-am incercat, acum ca m-ai facut curioasa...sigur voi pune. Si da, verdeata o pun dupa ce scot preparatul din cuptor, sau la stingerea focului la orice preparat. Asa isi pastreaza cel mai bine vitaminele.Multumesc !
Vizitator- Vizitator
Busuioc folosesc la preparatele cu carne mai mult. Si la ciorba merge?
Vizitator- Vizitator
Merge de minune, da o aroma mediteraneana. Nu stiu daca gatesc ceva fara busuioc. Pun putin la inceput si putin la sfarsit, odata cu celelalte verdeturi.
seaman65- 6
Imi place grozav de mult aroma mararului. In ultimul timp am inceput sa-mi fac un sos simplu de smantana cu marar.
Intr-un bol cu smantana pun marar tocat, sare, putin ulei de masline, putin usturoi, sa nu altereze prea mult gustul mararului si asta-i tot Pe cartofii noi merge de minune
Intr-un bol cu smantana pun marar tocat, sare, putin ulei de masline, putin usturoi, sa nu altereze prea mult gustul mararului si asta-i tot Pe cartofii noi merge de minune
pitulicea- 6
Azi, asa cum am anuntat inca de ieri, fac o iahnie de fasole, cu carnaciori afumati
Fasolea fierbe de zor!
Poate mai fac si-o salata de ceapa rosie langa ea
Fasolea fierbe de zor!
Poate mai fac si-o salata de ceapa rosie langa ea
pitulicea- 6
Ce rau e sa faci mancare cand e cald! Am fiert niste fasole verde si-am facut-o cu usturoi si-am ras niste branzica pe deasupra... am fiert porumb ca mi-s fana infocata...si am copt si niste vinete pentru salata.
Sunt fleasca!
Sunt fleasca!
itina- 6
Cald, frig, daca-s acasa cade magareata pe mine sa gatesc, asa ca azi am facut maraton printre strachini: supa crema de ciuperci, musaca de cartofi cu carne de pui, varza cu afumatura, mancare de cartofi cu afumatura si niste ciuperci umplute. Acuma sa vedem cine mananca atata mancare.
seaman65- 6
E de fapt o supa crema de legume, cu ciuperci.
Pun la fiert in aceeasi strachina un morcov, un pantrunjel, un pic de telina radacina (merge si betze), un cartof mic, o ceapa, jumatate de dovlecel, orice alte legume gasesc prin frigider (de data asta am avut o bucata de capia, ramasa de la salata de dimineata). Bineinteles se pun si niste ciuperci, in functie de cat spatiu mai ramane in strachina. De data asta am cumparat un kg de ciuperci si am pus doar cotoarele, iar ciupercile le-am facut umplute. De obicei pun cam 8 ciuperci la supa.
Apa, sa umple strachina, focul mare, pana fierbe apa, apoi focul mic, minim, cat sa nu stea din fiert incetisor, dupa 10 min sting focul, ca-s fierte.
Sare dupa gust (foarte putina, ca n-avem voie ), buruieni la greu (patrunjel, leustean, busuioc proaspat). Las totul sa se raceasca, apoi bag toate solidele la blender, adaug un strop de ulei de masline si torn din blender intr-o alta strachina, curat blenderul cu zeama de la supa, apoi torn restul de zeama peste pasta, amestec cu un tel si pun niste menta deasupra, menta poate fi proaspata, sau uscata si este optionala.
De obicei pun menta la supa crema de linte (pe care-o fac la fel ca mai sus, inlocuind ciupercile cu linte), dar de data asta am pus si la crema de ciuperci.
Evit sa pun smantana, dar merge, pentru cine vrea. Noi incercam sa tinem untul si smantana departe de alimente (pana ajungem la prajituri).
Pun la fiert in aceeasi strachina un morcov, un pantrunjel, un pic de telina radacina (merge si betze), un cartof mic, o ceapa, jumatate de dovlecel, orice alte legume gasesc prin frigider (de data asta am avut o bucata de capia, ramasa de la salata de dimineata). Bineinteles se pun si niste ciuperci, in functie de cat spatiu mai ramane in strachina. De data asta am cumparat un kg de ciuperci si am pus doar cotoarele, iar ciupercile le-am facut umplute. De obicei pun cam 8 ciuperci la supa.
Apa, sa umple strachina, focul mare, pana fierbe apa, apoi focul mic, minim, cat sa nu stea din fiert incetisor, dupa 10 min sting focul, ca-s fierte.
Sare dupa gust (foarte putina, ca n-avem voie ), buruieni la greu (patrunjel, leustean, busuioc proaspat). Las totul sa se raceasca, apoi bag toate solidele la blender, adaug un strop de ulei de masline si torn din blender intr-o alta strachina, curat blenderul cu zeama de la supa, apoi torn restul de zeama peste pasta, amestec cu un tel si pun niste menta deasupra, menta poate fi proaspata, sau uscata si este optionala.
De obicei pun menta la supa crema de linte (pe care-o fac la fel ca mai sus, inlocuind ciupercile cu linte), dar de data asta am pus si la crema de ciuperci.
Evit sa pun smantana, dar merge, pentru cine vrea. Noi incercam sa tinem untul si smantana departe de alimente (pana ajungem la prajituri).
seaman65- 6
Au ras-o imediat. Si pe cea de linte pe care-am facut-o dupa aceea. De obicei le luam cubulete de paine prajita (Kubeti), nu le-a mai trebuit paine prajita, au mancat asa.
seaman65- 6
Pagina 49 din 63 • 1 ... 26 ... 48, 49, 50 ... 56 ... 63
Pagina 49 din 63
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum