La taclale printre oale
+44
Annmarie
Vica
myrk
doorina
RALUCA
Queensland
itina
shu
adya
coco114
Pingu
simplicity
elis27
Obi-Wan Kenobi
JeSsYkA
mielusica
freda white
Violoncella
Melodia
parwous
ionutz72
tegeusa
oli
seaman65
remusn1
lynn
Nana_Duval
fotohobby
Mr Nobody
Adriatica
daffy_
atat de simplu
mrs nobody
dragos
aspidistra76
mari
Neeo_2005
Hagu_chan
habibi77
snow
Radu
gabica
shadow
pitulicea
48 participanți
Pagina 26 din 63
Pagina 26 din 63 • 1 ... 14 ... 25, 26, 27 ... 44 ... 63
La taclale printre oale
Rezumarea primului mesaj :
Iar vine weekendul, iar va trebui sa gatesc ceva. Uneori stau si ma gandesc: “Ce sa mai gatesc azi?” si nu-mi vine nici o idee. Nu-s eu mare bucatareasa, dar de mancat tot trebuie sa mananc ceva.
Hai sa vedem, ce mai gateste lumea? Mai dati-mi si voi niste sugestii, indicatii, sfaturi...
Dar sa fie mancaruri simple, nu foarte complicate, ca altfel nu ma descurc
Iar vine weekendul, iar va trebui sa gatesc ceva. Uneori stau si ma gandesc: “Ce sa mai gatesc azi?” si nu-mi vine nici o idee. Nu-s eu mare bucatareasa, dar de mancat tot trebuie sa mananc ceva.
Hai sa vedem, ce mai gateste lumea? Mai dati-mi si voi niste sugestii, indicatii, sfaturi...
Dar sa fie mancaruri simple, nu foarte complicate, ca altfel nu ma descurc
Ultima editare efectuata de catre pitulicea_de_stepa in Sam 6 Mar - 10:25, editata de 1 ori
pitulicea- 6
Re: La taclale printre oale
Eu din toate as alege pestele !! ...cu mamaliguta si mujdei de usturoi frecat cu putina smantana ...mmmm
shadow- 6
N-am loc in congelator. De-aia gatesc asa mult....sa-l golesc
Pe Brosco am indopat-o... Doamne ce putin mananca fata asta Ingerasu e fitzos. Nu mananca orice De fapt, nu mananca aproape nimic.
Pe Brosco am indopat-o... Doamne ce putin mananca fata asta Ingerasu e fitzos. Nu mananca orice De fapt, nu mananca aproape nimic.
pitulicea- 6
In dorul unei ciorbe de burta ( numai eu manac in familie si de aceea fac rar ) ,pregatesc una radauteanca , in care binecunoscuta burta este inlocuita cu piept de pui ...
shadow- 6
Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm! Deja mi-ai facut pofta,stiu cum e,si eu mai fac cateodata.
Sa ai pofta!
Sa ai pofta!
mielusica- 5
Pai respecta in mare reteta de la ciorba de burta ...imi este greu sa dau proportiile si timpul de fierbere , eu o fac din experientza ...la doua bucati de piept de pui cu tot cu piele si os de pune o ceapa mare , pastarnac , telina , (mie nu-mi place cu telina ) , patrunjel radacina , morcov ,ardei gras ...no , acum proportiile le stie fiecare cam pentru 4-5 l de ciorba ....sunt mai multe variante ...personal toc ceapa marunt ( altii o pun intreaga ) , patrunjelul si morcovul le dau prin razatoarea mica ( altii le pun intregi si se scot cand e fiarta carnea )...pun toate acestea la fiert impreuna cu pieptul de pasare intreg ...cand e aproape fiert , il scot si il tai fidelutze , osul il indepartez ...uitam ...morcovul il calesc putin in ulei sa dea culoare ...apoi mai dau un clocot pana fierbe carnea bine , dreg cu doua galbenusuri frecate cu smantana ( nu prea multa , cine vrea mai poate adauga dupa ) , inacresc cu un pic de otet indoit cu zeama de lamaie , patrunjel verde la urma ...
No , asta e in mare , scuze daca mi'a scapat cate ceva ...gasesti cred si reteta pe net
Ti-am zis ca nu e completa ...mai pun daca am si cateva ciuperci tot taiate fidelute ..bune si alea la cutie ...
No , asta e in mare , scuze daca mi'a scapat cate ceva ...gasesti cred si reteta pe net
Ti-am zis ca nu e completa ...mai pun daca am si cateva ciuperci tot taiate fidelute ..bune si alea la cutie ...
shadow- 6
nu te supara, ti-am cerut reteta pt ca eu nu gatesc ciorba de burta. nu-mi place. ma gandeam ca pieptul de pui ii da alt gust
freda white- 4
Nici mie nu-mi place telina,dar mai adaug putina zeama de ardei iute(sau chiar pun unul proaspat taiat marunt) si usturoi...pe langa ce ai pus tu...cu smantana mai multa (asa-mi place)...maine fac si eu.
mielusica- 5
Suparare ??!! ...tu sa ma ierti ca nu sunt forte explicit in atzi prezenta o reteta
De ardei iute si usturoi n-am mai spus fiindca astea se fac optional si se adauga la masa in functie de preferintze
De ardei iute si usturoi n-am mai spus fiindca astea se fac optional si se adauga la masa in functie de preferintze
shadow- 6
La taclale printre oale
esti foarte explicit. gata, am notai. maine am sa fac. merci shadow
freda white- 4
La sat au inceput oamenii sa taie porcii - unii imping acest moment pana in saptamana Craciunului asa cum e datina ...eu am sa-l ''tai'' din hyper market cum fac de vreo zece ani ...chiar ma gandeam nu de mult daca as mai avea curajul sa injunghii un porc - de parlit si transat nu se pune problema - cum faceam altadata ...cate un animal de peste 100-130 kg il taiam singur .............dar nu asta era ideea , m-am lungit la vorba - azi mi-am montat afumatoarea si saptamana viitoare cred ca am s-o probez - vroiam sa intreb daca faceti carnatze si ce retete avetzi pentru aceste specialitati ?
Eu pun la o portie de 10 kg - 4 kg carne porc , 4 kg vita si 2 slanina - condimente doar piper cat incape si putin usturoi - sare si uneori 2-300 ml vin alb sec
Eu pun la o portie de 10 kg - 4 kg carne porc , 4 kg vita si 2 slanina - condimente doar piper cat incape si putin usturoi - sare si uneori 2-300 ml vin alb sec
shadow- 6
Eu nu fac carnatzi. Ii cumpar gata facuti.
De fapt, in ultimii ani nici nu m-am simtit prea bine de la carnatul de casa. Imi place mult, dar imi pica prost
Cred ca e din cauza usturoiului din el. La noi se pune cam mult usturoi... si combinat cu fumul din afumatoatare, il face de nedigerat
De fapt, in ultimii ani nici nu m-am simtit prea bine de la carnatul de casa. Imi place mult, dar imi pica prost
Cred ca e din cauza usturoiului din el. La noi se pune cam mult usturoi... si combinat cu fumul din afumatoatare, il face de nedigerat
pitulicea- 6
Pitu , eu fac si vara ...dar usturoi pun foarte putin ( dupa mine nu as pune deloc ) si nu ii afum , ii folosesc proaspeti pe gratar ...iarna pun la fum doar catziva impreuna cu ceva muschi si pui , pentru consum ca atare cu o ceapa rosie alaturi -
shadow- 6
Pagina 26 din 63 • 1 ... 14 ... 25, 26, 27 ... 44 ... 63
Pagina 26 din 63
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum