GANDURI EFEMERE
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

ATEU versus CREDINCIOS

+24
Ravian
East17
astral
ssdd
itina
seaman65
myrk
alexmarius76
Obi-Wan Kenobi
Violoncella
TISENIE
wind30s
JeSsYkA
Nicole
habibi77
mrs nobody
daffy_
atat de simplu
Nana_Duval
shadow
Melodia
Tizona
tegeusa
snow
28 participanți

Pagina 5 din 29 Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 17 ... 29  Urmatorul

In jos

ATEU versus CREDINCIOS - Pagina 5 Empty ATEU versus CREDINCIOS

Mesaj  snow Mier 17 Aug - 7:43

Rezumarea primului mesaj :

Pentru a nu derapa in teorii pasionale, propun sa incercam sa vorbim aici pe 2 canale clare, distincte si care pot (?) pune mai bine in lumina parerile fiecaruia, pro sau contra.
Ma refer la cele 2 teorii de baza, Teoria Creationista si Teoria Evolutionista.
Din cate stiu, ultima are baze stiintifice, studii, cercetari, dovezi. Unele inca nefinalizate, adevarat, tocmai pentru faptul ca se doresc dovezi solide in sprijinul afirmatiilor facute.
Am auzit cateva pareri care afirmau ca Teoria evolutionista este o teorie nascuta inaintea dovezilor.
Oare nu asa este corect? Nu asa trebuie sa evolueze stiinta? Prima oara observi fenomenul apoi lansezi cateva ipoteze pe care le argumentezi mai tarziu cu dovezi pe baza observatiilor facute. Si cand spun dovezi, ma refer la date stricte, matematice, stiintifice, palpabile.
snow
snow
6
6

Sus In jos

ATEU versus CREDINCIOS - Pagina 5 Empty Re: ATEU versus CREDINCIOS

Mesaj  Melodia Mier 17 Aug - 14:16

de noi sigur nu Evil dar de teoria asta a conspiratiei...toti ne speriem putin Very Happy
Melodia
Melodia
4
4

Sus In jos

Mesaj  shadow Mier 17 Aug - 14:17

Iar ati pus de-o ciorba stiintza -religie , atei - credinciosi ...sau atzi incalzit-o pe aia rece ? Laughing

Atat am discutat despre subiectul asta pe alte forumuri incat mi se pare ca ma repet Rolling Eyes ...dar sa vedem , mai punem ceva legume exotice , schimbam timpul de fierbere , condimente intr-o alta proportie , inacritul dupa gust - cum s-ar zice ; aceeasi Marie doar cu alta palarie Very Happy .
shadow
shadow
6
6

Sus In jos

Mesaj  snow Mier 17 Aug - 14:19

Doar la nivel de profani, sa avem iertare Very Happy
snow
snow
6
6

Sus In jos

Mesaj  Melodia Mier 17 Aug - 14:20

poti pastra palaria...dar aici e alta marie
noi nu am discutat pe alte forumuri...asa ca ne poti expune si noua aceleasi pareri...pt noi vor fi inedite Very Happy
Melodia
Melodia
4
4

Sus In jos

Mesaj  Tizona Mier 17 Aug - 14:24

pai hai, repeta-te si pentru noi.. Ca in mesajul ala ai zis .. nimic.
Tizona
Tizona
4
4

Sus In jos

Mesaj  shadow Mier 17 Aug - 14:31

A fi ateu si atzi pastra aceste principiii este mai dificil decat a fi credincios , fiindca , din ce-am observat eu , este inutil sa incerci a lamuri un om ca dincolo de moarte nu este decat neantul , ca existentza noastra se reduce la cei cativa ani petrecuti in aceasta minunata lume , ca este aiurea sa duci o viatza ingradita , prin cazne si lipsuri cu sperantza intr-o rasplata vesnica ...
Pentru multi credintza este alinarea la toate vicisitudinile vietzii si ajungi sa-ti pui intrebarea : eu ii iau omului un vis , o dorintza si ce-i dau in loc ?!...doar certitudinea unui sfarsit prozaic ??!!...nu se merita , nu se face ...ateu sau credincios trebuie lasat pe drumul lui ...
shadow
shadow
6
6

Sus In jos

Mesaj  Melodia Mier 17 Aug - 14:35

sa zicem ca sunt de acord cu tine...ca aprob ca nu exista nimic dupa moarte...ce ar trebui sa fac in viata asta pt a nu regreta?
sa fur pt a fi bogata,sa mint,pt a fi apreciata,sa insel pt a-mi potoli simturile si a trai la maxim anii pe care ii am?sa ucid atunci cand interesele mi-o cer?
sau sa aiau totul asa cum este si sa ma bucur de fiecare farama de fericire constienta fiind ca nu voi mai avea nicicand aceasta bucurie?
tu,shadow,ce faci ?
Melodia
Melodia
4
4

Sus In jos

Mesaj  shadow Mier 17 Aug - 14:48

Uite parte la intrebarea ta , sa nu ma mai repet Smile
Pentru multi credintza este alinarea la toate vicisitudinile vietzii si ajungi sa-ti pui intrebarea : eu ii iau omului un vis , o dorintza si ce-i dau in loc ?!...doar certitudinea unui sfarsit prozaic ??!!...nu se merita , nu se face ...ateu sau credincios trebuie lasat pe drumul lui ...

Cat despre cum trebuie sa-ti traiesti viatza stiind ca este finita tzine de fiecare in parte , nu pot da eu sfaturi ...daca chiar nu stii ce sa faci si te simti pierdut , singura salvare , presupunand ca esti ateu e sa treci la o credintza Laughing ...toate religiile propovaduiesc viatza de dupa moarte asa ca nu conteaza prea mult de esti musulman , crestin , hindus , budist sau mai stiu eu ce ...ai sa traiesti vesnic Evil
shadow
shadow
6
6

Sus In jos

Mesaj  Melodia Mier 17 Aug - 14:58

asa sa fie!
si sa ne intalnim intr-o alta viata unde sa ne contrazicem pe aceeasi tema,stiut fiind faptul ca nu ne vom aminti de vietile anterioare Laughing Laughing
Melodia
Melodia
4
4

Sus In jos

Mesaj  snow Mier 17 Aug - 15:11

Treaba asta cu viata de dupa moarte mi-a adus aminte de altceva.

Se spune că, atunci cînd un om moare, sufletul său trece mai departe. Religioşii cred că părăseşte trupul şi se ridică la cer. Cu aproape 100 de ani în urmă, un doctor din Haverhill, Massachusetts, a încercat să demonstreze existenţa sufletului. Prin experimente macabre şi misterioase, susţine că a descoperit greutatea sufletului. Aproximativ 21 de grame. Articolul în care dr. Duncan MacDougall şi-a expus teoriile a fost publicat, în 1907, într-o prestigioasă revistă medicală şi a ajuns rapid în paginile ziarului New York Times.
Cu toate că experimentele sînt vechi de aproape un secol, iar concluziile lui MacDougall nu sînt luate în serios de comunitatea medicală actuală, nimeni nu a putut combate pînă acum aceste rezultate şi nici nu s-a putut explica unde dispar cele douăzeci şi unu de grame.

MacDougall a ştiut perfect cum să efectueze măsurătorile. În jurul anului 1900, a aşezat un pat de spital pe un cîntar. A cerut pacienţilor aflaţi în stagiu terminal permisiunea de a participa la experiment. I-a ales pe cei bolnavi de tuberculoză, pentru că aceştia nu se agită în momentul morţii, făcînd posibilă o cîntărire extrem de precisă. În literatura medicală, MacDougall l-a descris pe primul său pacient drept un om „cu un temperament american tipic“. Cînd momentul morţii s-a apropiat, MacDougall, ajutat de alţi patru doctori, l-au aşezat pe patul de pe cîntar. După trei ore şi 40 de minute, cîntarul, extrem de fin, a înregistrat o cădere sesizabilă. Omul murise. Cei cinci doctori au făcut calcule independente cu privire la greutatea pierdută din cauza umezelii din respiraţie, transpiraţiei, mişcărilor involuntare, evacuării de urină şi chiar a aerului expirat din plămîni. Au constatat cu toţii că bărbatul a pierdut din greutatea corporală 21 de grame, care nu puteau fi atribuite nici uneia dintre aceste cauze.
snow
snow
6
6

Sus In jos

Mesaj  Tizona Mier 17 Aug - 15:14

Este si un film..
Come on... 21 de grame ? Era un banc...câtă preţizie, maică!
Tizona
Tizona
4
4

Sus In jos

Mesaj  snow Mier 17 Aug - 15:17

Exista si filmul, adevarat.
Nu sunt totusi date concludente.
snow
snow
6
6

Sus In jos

Mesaj  Melodia Mier 17 Aug - 15:23

cred in existenta sufletului...nu stiu in schimb daca si cat cantareste....cei evoluati spirituali il vad chiar in momentul cand paraseste corpul fizic
se spune ca este ca un abur...de aceea tind sa cred ca nu cantareste...si nici nu e palpabil...altfel ar fi fost vazut la ecograf,tomograf...sau mai stiu eu ce minuni ale tehnicii care vad interiorul uman.
Melodia
Melodia
4
4

Sus In jos

Mesaj  snow Mier 17 Aug - 15:35

In sprijinul afirmaţiei tale;

Personal mi se pare învechit concepul unui spirit diafan care zburdă prin aer după survenirea decesului…dar în contextul luarii în calcul a existentei unui programator dintr-o altă dimensiune spatiu-timp,atunci ideea continuitătii devine fapt esential…Să argumentez….Dacă se pleacă de la ideea că specia umana este rezultatul inventiei cuiva atunci presupunerea că totul se termină în fata mormantului pune întreaga existentă intr-o aură de non-sens…e absurd a se presupune că entitatea programatoare ar suporta asemenea pagubă(eliminarea definitivă a individului format în toate aspectele,moral,intelectual,rational,s.a.m.d.).

Sigur, sunt şi afirmaţii de altă natură, de aici şi aceasta veşnica contradicţie între atei şi credincioşi.
snow
snow
6
6

Sus In jos

Mesaj  Melodia Mier 17 Aug - 15:43

nu se poate sa nu existe nimic dincolo de efemerul acestei vieti atat de scurte daca ne raportam la timpul universal.
daca e sa exrapolam si sa discutam fara baze reale sau macar sustinute teoretic,parerea mea e ca sufletul uman e cel mai greu de creat...corpul fizic e o joaca de copii...de aceea sufletul se perpetueaza intr-un alt trup pana ajunge la supremul sau evolutiv.
e o parere proprie,si nu mi-o pot sustine sau argumenta...luati-o doar ca pe un gand...efemer Very Happy
Melodia
Melodia
4
4

Sus In jos

Mesaj  Continut sponsorizat

Continut sponsorizat

Sus In jos

Pagina 5 din 29 Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 17 ... 29  Urmatorul

Sus

- Subiecte similare