GANDURI EFEMERE
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

ATEU versus CREDINCIOS

+24
Ravian
East17
astral
ssdd
itina
seaman65
myrk
alexmarius76
Obi-Wan Kenobi
Violoncella
TISENIE
wind30s
JeSsYkA
Nicole
habibi77
mrs nobody
daffy_
atat de simplu
Nana_Duval
shadow
Melodia
Tizona
tegeusa
snow
28 participanți

Pagina 17 din 29 Înapoi  1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 23 ... 29  Urmatorul

In jos

ATEU versus CREDINCIOS - Pagina 17 Empty ATEU versus CREDINCIOS

Mesaj  snow Mier 17 Aug - 7:43

Rezumarea primului mesaj :

Pentru a nu derapa in teorii pasionale, propun sa incercam sa vorbim aici pe 2 canale clare, distincte si care pot (?) pune mai bine in lumina parerile fiecaruia, pro sau contra.
Ma refer la cele 2 teorii de baza, Teoria Creationista si Teoria Evolutionista.
Din cate stiu, ultima are baze stiintifice, studii, cercetari, dovezi. Unele inca nefinalizate, adevarat, tocmai pentru faptul ca se doresc dovezi solide in sprijinul afirmatiilor facute.
Am auzit cateva pareri care afirmau ca Teoria evolutionista este o teorie nascuta inaintea dovezilor.
Oare nu asa este corect? Nu asa trebuie sa evolueze stiinta? Prima oara observi fenomenul apoi lansezi cateva ipoteze pe care le argumentezi mai tarziu cu dovezi pe baza observatiilor facute. Si cand spun dovezi, ma refer la date stricte, matematice, stiintifice, palpabile.
snow
snow
6
6

Sus In jos

ATEU versus CREDINCIOS - Pagina 17 Empty Re: ATEU versus CREDINCIOS

Mesaj  itina Mar 2 Iul - 7:10

E o vorba :"Nu pierzi nimic daca crezi dar daca nu crezi, poti pierde totul!"
itina
itina
6
6

Sus In jos

Mesaj  seaman65 Mier 3 Iul - 16:28

Ce sa pierzi, ceea ce nu ai? Adica ceea in ce nu crezi? Very Happy 
seaman65
seaman65
6
6

Sus In jos

Mesaj  itina Joi 4 Iul - 8:29

Poti pierde nemurirea, vesnicia, portita spre Rai... Nu intelegi ideea? Smile 
itina
itina
6
6

Sus In jos

Mesaj  shadow Vin 5 Iul - 23:59

Cum sa pierzi ceva ce nu ai , o promisiune care nu stii daca va fi onorata ? ...Seaman a punctat bine . Smile 
shadow
shadow
6
6

Sus In jos

Mesaj  itina Sam 6 Iul - 20:49

Ma refeream la ideea in sine. Nu vorbeam din punctul de vedere al nimanui.
itina
itina
6
6

Sus In jos

Mesaj  shadow Lun 8 Iul - 20:39

Tot la ideea in sine ma refeream si eu  Itino  , absolut nimic personal  Smile  ...
shadow
shadow
6
6

Sus In jos

Mesaj  itina Lun 8 Iul - 23:04

Dupa moarte, daca esti bun si credincios, te asteapta raiul, nu? Daca esti necredincios, te asteapta iadul, nu? Daca nu crezi, pierzi vesnicia... Am vorbit despre credinta simplista, asa cum scrie la carte. Smile 
itina
itina
6
6

Sus In jos

Mesaj  atat de simplu Lun 8 Iul - 23:13

Nu strica sa crezi in ceva.Daca acel ceva exista (pana la urma) si tu nu ai crezut, ai pierdut.Daca ai crezut, esti doar castigat.Asa ca, ce rau e mai mare?Smile  Nu ca as fi eu credincioasa...sau ca n-as fi.Very Happy 
atat de simplu
atat de simplu
6
6

Sus In jos

Mesaj  itina Lun 8 Iul - 23:19

La asta ma refeream si eu. Ca nu strica sa crezi. Daca poti. Si nu te macina indoielie si nu te apuca nervii cand vezi atata rautate exact unde te-ai astepta mai putin si atata ura si prostie, multa prostie! Citeam undeva, nu mai stiu cine zicea ca ar cam fi timpul ca Scriptura sa fie rescrisa, asa, mai pentru intelesul oamenilor din ziua de azi...
itina
itina
6
6

Sus In jos

Mesaj  atat de simplu Lun 8 Iul - 23:53

Cunosc cativa credinciosi (ar trebui sa folosesc ghilimelele Very Happy ) care sunt de-o rautate iesita din comun.Nici sa vrei ,n-ai putea fi asa. Laughing Vorbeam cu cineva zilele trecute si am ajuns la concluzia ca astfel de persoane considera ca isi spala toate pacatele daca merg la biserica.In plus, pot face si altele, ca doar merg iar la curatat.Altfel nu-mi explic. Laughing Un om cu credinta ar trebui as fie bun, asta daca a inteles ce-i aia credinta.Daca n-a facut-o, doar crede ca-i credincios si tot degeaba. Laughing Adica nu-l ajuta in drumul catre rai. Laughing 
atat de simplu
atat de simplu
6
6

Sus In jos

Mesaj  pitulicea Vin 28 Mar - 22:17

Nu sunt o mare credincioasa, dar incerc sa fiu macar una mica Smile 
Am citit in seara asta un acatist si am gasit in el un citat care mi-a atras atentia: "de vei muri inainte de a muri, nu vei mai muri atunci cand vei muri",
Ce sa inteleg de aici? Ca sa fii credincios si sa dobandesti viata vesnica, trebuie sa traiesti de parca ai fi mort?  Sad 
pitulicea
pitulicea
6
6

Sus In jos

Mesaj  Vizitator Vin 28 Mar - 22:33

itina a scris:La asta ma refeream si eu. Ca nu strica sa crezi. ...

Surprised  Adica sa crezi ca cine stie...poate ca...in caz ca...preventiv??  scratch  Rolling Eyes 
Anonymous
Vizitator
Vizitator

Sus In jos

Mesaj  pitulicea Vin 28 Mar - 23:20

Mie-mi face bine credinta asta... si nu e preventiv.  Laughing Nu ma gandesc la viata de apoi ci la viata de acum. Nu e ceva ce doar cred, e ceva ce simt Smile
pitulicea
pitulicea
6
6

Sus In jos

Mesaj  itina Sam 29 Mar - 7:33

Daca lumea ar simti mai intai...poate ca lumea ar fi mai buna, intr-adevar!  Smile 

Da, Doro, ce te miri? Multa lume crede preventiv.  Very Happy Adica practic nu ar prea crede dar...cu alte cuvinte...ce strica, nu?  Suspect Multi gandesc asa...
itina
itina
6
6

Sus In jos

Mesaj  seaman65 Sam 29 Mar - 9:42

Live when I'm alive, sleep when I'm dead.  Very Happy 
De la Bon Jovi citire.

Vrea sa spuna (acatistul, nu Bon Jovi) ca trebuie sa fim vii (look alive people!) atat pe dinafara (corpul material), cat si pe dinauntru (sufletul, sau corpul astral).
Nu atat in sensul de a fi credinciosi (preventiv sau nu), cat in sensul de a avea un suflet bun, a-i ajuta pe cei din jur cu ce si cum putem.
Inseamna sa nu avem un suflet de piatra, pe care sa nu-l impresioneze nimic. Nu ma gandesc ca trebuie sa ne donam averile bisericii, ci ca trebuie sa ajutam fie si cu un cuvant bun, cu un umar pe care sa planga cei cu durere in suflet.
Nu intotdeauna avem chef de asa ceva, insa am observat usurarea pe chipul unora care vin sa planga pe umarul meu: in primul rand s-au descarcat cumva si in al dpoilea rand gasesc intotdeauna cuvinte de imbarbatare pentru ei. Eu cred ca-i ajuta pe cei din jur, mai putin ma intereseaza sa ma ajute pe mine ca fapte bune trecute pe raboj, mai mult ma bucura faptul ca celalalt se simte mai bine.
seaman65
seaman65
6
6

Sus In jos

Mesaj  Continut sponsorizat

Continut sponsorizat

Sus In jos

Pagina 17 din 29 Înapoi  1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 23 ... 29  Urmatorul

Sus

- Subiecte similare