GANDURI EFEMERE
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

ATEU versus CREDINCIOS

+24
Ravian
East17
astral
ssdd
itina
seaman65
myrk
alexmarius76
Obi-Wan Kenobi
Violoncella
TISENIE
wind30s
JeSsYkA
Nicole
habibi77
mrs nobody
daffy_
atat de simplu
Nana_Duval
shadow
Melodia
Tizona
tegeusa
snow
28 participanți

Pagina 25 din 29 Înapoi  1 ... 14 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29  Urmatorul

In jos

ATEU versus CREDINCIOS - Pagina 25 Empty ATEU versus CREDINCIOS

Mesaj  snow Mier 17 Aug - 7:43

Rezumarea primului mesaj :

Pentru a nu derapa in teorii pasionale, propun sa incercam sa vorbim aici pe 2 canale clare, distincte si care pot (?) pune mai bine in lumina parerile fiecaruia, pro sau contra.
Ma refer la cele 2 teorii de baza, Teoria Creationista si Teoria Evolutionista.
Din cate stiu, ultima are baze stiintifice, studii, cercetari, dovezi. Unele inca nefinalizate, adevarat, tocmai pentru faptul ca se doresc dovezi solide in sprijinul afirmatiilor facute.
Am auzit cateva pareri care afirmau ca Teoria evolutionista este o teorie nascuta inaintea dovezilor.
Oare nu asa este corect? Nu asa trebuie sa evolueze stiinta? Prima oara observi fenomenul apoi lansezi cateva ipoteze pe care le argumentezi mai tarziu cu dovezi pe baza observatiilor facute. Si cand spun dovezi, ma refer la date stricte, matematice, stiintifice, palpabile.
snow
snow
6
6

Sus In jos

ATEU versus CREDINCIOS - Pagina 25 Empty Re: ATEU versus CREDINCIOS

Mesaj  Vizitator Mier 4 Noi - 15:25

Si eu o consider o simpla discutie si nici nu vreau sa-ti impun convingerile mele, nici pe departe. La fel imi spun si eu parerea. In niciun caz nu te consider diferita tocmai pentru ca am convingerea ca fiecare e liber sa creada in cine poate si doreste. Imi amintesc ca se spune despre Romania ce este un colt de rai, ca tocmai credinta ne va salva si de aceea ma revolt cand vad cine e in fruntea celor care trebuie sa educe prin exemplu personal. Sfintii aceia au murit in numele credintei dar au facut si fapte bune, ba chiar si-au impartit averile nu cereau nimic in numele credintei. Acum Biserica e doar un SRL pe care statul il scuteste de impozite si care face evaziune fiscala. De unde am fi auzit noi de Dumnezeu daca Biserica si preotii nu existau. Sunt multi care spun n-aveam sarbatorile alea inainte. Si dacii si romanii credeau in zei, asta inseamna ca trebuia sa pastram credinta aceea? Crestinismul si catolicismul s-a impus cu forta de multe ori si s-au scindat in multe organizatii care au facut mai mult rau decat bine. De ce? Pentru ca suntem oameni cu totii, asa cum ai spus si tu si dorinta de imbogatire si de a subjuga lumea ne caracterizeaza mai mult decat a face bine. Dumnezeu nu are niciun amestec si poate ca ne-a atentionat cu privire la Apocalipsa, restul trebuie sa-l facem noi, oamenii.
Si Luminatia si Halloween-ul au aceeasi origine, celtica. Doar ca oamenii o sarbatoresc diferit, unii aprinzand lumanari, altii costumandu-se.
Anonymous
Vizitator
Vizitator

Sus In jos

Mesaj  pitulicea Mier 4 Noi - 15:47

Biserica, luata ca institutie (sau ca SRL), pe mine ma cam lasa rece, chiar daca mi-am propus sa fiu mai credincioasa si incerc sa ma apropii de Dumnezeu calcandu-i pragul uneori. Am doi preoti dragi sufletului meu. In afara de ei, pentru mine, alti preoti nu exista Laughing
Nu am de gand sa-i imbogatesc pe preoti, cu toate ca dau cu draga inima bani cand se fac donatii pentru cei loviti de soarta.
Daca apar intru-catva Biserica, e pentru ca am intalnit oameni cu har in sanul ei. Cu siguranta mai sunt si altii. Nu-s fara de pacat si nu vreau sa dau cu pietre...atat Smile
Daca nu-s Inaltpreasfintita, nu inseamna ca am dreptul sa fiu rea. In fata lui Dumnezeu toti suntem egali, nu-s unii mai "inalti" decat altii.
pitulicea
pitulicea
6
6

Sus In jos

Mesaj  pitulicea Joi 5 Noi - 15:02

Melodia a scris:mercantilismul sobornicesc,lipsa de moralitate si de ce nu chiar de credinta a unor preoti...nu trebuie sa ne indeparteze pe noi ceilalti de credinta.acesti preoti ar trebui amendati ei....exclusi chiar dar Dumnezeu este si ramane parte din noi...indiferent de cel care ne predica Sfanta Scriptura
Perfect de acord cu Melodia Smile Si in citatul acesta si in cam tot ce a scris la acest subiect... cat am apucat sa citesc. Smile
Interesante discutiile de la inceputul topicului.
pitulicea
pitulicea
6
6

Sus In jos

Mesaj  cristirus21 Mier 26 Apr - 20:46

Ambele teorii sunt bazate pe adevar si stiinta. mutatiile genetice produse de-a lungul timpului, au fost reale, induse de un Creator. Dumnezeu putem sa-i spunem. iar intamplarile biblice s-au intamplat cu adevarat. pot explica stiintific oricare din ele. vocabularul cunoscut la acea vreme nu avea cuvinte de gen plasma, jet de plasma, materializare-dematerializare, etc. au scris si au narat cu ce era la indemana. enoh, zice ca a fost luat in cer de ingeri intr-un car de foc. pai cum sa zica altfel? ca au venit niste umanoizi si l-au luat cu un aparat de zbor cu propulsie cu jet de plasma?? dar a mai spus ceva...ca bolta cerului se intuneca deodata si se facu neagra. ei bine, nici acum 100 de ani nimeni nu ar fi stiut ca in stratosfera cerul se vede negru....dupa voi, lameh a fost, sau nu in stratosfera?
cristirus21
cristirus21
1
1

Sus In jos

Mesaj  pitulicea Mier 26 Apr - 21:07

Iar incep sa regret ca n-am citit Biblia... toata Biblia Rolling Eyes Va trebui sa o fac.
Nu stiu ce a fost enoh, dar banuiesc ca a fost un om si ca i-ai scris numele cu litera mica, ceea ce nu-i deloc corect Very Happy
Deci, Enoh a fost rapit de extraterestri? Asta vrei sa spui? Ca ingerii sunt extraterestrii pe care-i vedem noi in filmele SF? Iar carul de foc un OZN? Totusi, ingerii sunt albi, luminosi, frumosi...
pitulicea
pitulicea
6
6

Sus In jos

Mesaj  cristirus21 Mier 26 Apr - 21:11

Hai ca scriu cu litera mare. Enoh a fost om, da. Nu a fost rapit, ci luat in excursie, cu acordul lui. Asa ii descrie si el, fiinte stralucitoare. Deci de lumina. Smile

Pitulice...te rog acepta-m asa, nu scriu cu majuscula numele. zilnic trimit 100 de e-mail-uri, asta se practica pana la nivel de de CEO. un text e comunicare, nu gramatica e importanta. Gramatica Limbii Romane, o stiu, crede-ma. Iti multumesc anticipat! Smile
cristirus21
cristirus21
1
1

Sus In jos

Mesaj  pitulicea Mier 26 Apr - 21:30

Incearca, totusi, pe forum sa scrii numele cu litera mare, asa cum e corect Smile Nu face din persoane lucruri. Un text e comunicare, iar comunicarea, ca sa fie inteleasa corect, trebuie sa fie transmisa corect.
Nu m-ai prea lamurit in legatura cu Enoh. N-am inteles daca ingerii sunt ingerii pe care mi-i imaginez eu, din icoane si din picturile bisericesti sau sunt umanoizii pe care-i vedem in filmele SF?
pitulicea
pitulicea
6
6

Sus In jos

Mesaj  cristirus21 Mier 26 Apr - 21:44

Bine. Pentru tine, voi face asta. Cat despre ingeri...in toate picturile ei apar ca niste copilasi cu aripi. ei bine, nu e asa. La vremea cand pictorul avea viziunea, nu exista cuvantul "levitatie". A vazut fiinta de lumina, a simtit puritatea acelei fiinte, deci ca la copii. Leviteaza, a tradus zboara. daca zboara, sigur are aripi, ca pasarile. Daca e pur, e sigur ca un copil. Aminteste-ti vorba biblica "lasati copiii sa vina la mine". Iisus se referea la acele suflete pure, ca ale copiilor. Fara ganduri negre, fara griji. de aceea sunt reprezentati ingerii ca niste copii frumosi cu aripi.
cristirus21
cristirus21
1
1

Sus In jos

Mesaj  pitulicea Joi 27 Apr - 10:32

Da, mi-a placut explicatia ta. Are logica, dar nu inteleg pana la urma cine-s fiintele acelea de lumina? Unde traiesc ele? In Rai sau pe o alta planeta, cu fiinte mult mai evoluate decat noi?
Ma indoiesc ca cineva ar avea un raspuns sigur la intrebarea asta Smile
pitulicea
pitulicea
6
6

Sus In jos

Mesaj  cristirus21 Joi 27 Apr - 11:13

e mult mai simplu decat iti imaginai...la ultimul experiment efectuat la CERN in Elvetia, cautand bossomul Higgs, au concluzionat ca materia din univers perceputa de noi cu cele 5 organe de simt, e cam 3-4% din total....de aceea nu vezi acele fiinte, ca nu ai organe de simt ca sa percepi materia, lumina din care ei sunt alcatuiti. in starile de meditatie profunda, cand ajungi in starea Alpha, constiinta se transforma si capata insusiri care fac posibila "vederea" acelor fiinte de lumina. Rai, iad...sunt notiuni generate cu scop de control, depasite in zilele noastre. Sper ca esti multumita de explicatie. Smile
cristirus21
cristirus21
1
1

Sus In jos

Mesaj  pitulicea Joi 27 Apr - 11:19

Da, sunt multmita Smile Eu tot la credinta mea raman. Imi place sa cred in ingeri, in sfinti, in Iisus, Fecioara Maria si Dumnezeu.
pitulicea
pitulicea
6
6

Sus In jos

Mesaj  cristirus21 Joi 27 Apr - 12:00

Si eu. Tatal, Fiul, Sfantul Duh, Sfanta Fecioara, arhanghelii, sfintii, etc....ei sunt acele fiinte. Sunt ortodox si asa raman.
cristirus21
cristirus21
1
1

Sus In jos

Mesaj  myrk Joi 27 Apr - 12:27

Biblia trebuie nu doar citita, ci si inteleasa, ca un intreg, in esenta ei. Apoi se pot emite idei, se pot face comparatii. Nu pot fi luate fragmente disparate si trase anumite concluzii. In alta ordine de idei, intre fiinte, pentru ca sa traiasca in armonie, trebuie sa existe o ierarhie. La fel este si cu "fiintele de lumina": fiinta suprema, Dumnezeu, fiintele spirituale, ingerii, apoi, pe ultima treapta, dar nu in cele din urma, oamenii, ca liant intre creatia materiala grosiera, vazuta, si cea spirituala, nevazuta. Conform credintei crestine, pe scurt.
myrk
myrk
6
6

Sus In jos

Mesaj  pitulicea Sam 29 Apr - 21:14

Am mers de cateva ori la Prislop, m-am rugat la mormantul parintelui Arsenie Boca, dar prea putine stiam despre cine a fost parintele Arsenie. In ultima vreme m-am uitat la mai multe documentare despre el. Acum sunt de-a dreptul fascinata de omul acesta. Il iubesc post-mortem. Sad
Vazand documentarele acestea, sunt tot mai convinsa de existenta lui Dumnezeu.

pitulicea
pitulicea
6
6

Sus In jos

Mesaj  pitulicea Mar 10 Sept - 13:43

Tizona a scris:Dar.. Dumnezeu nu spune nicaieri in Biblie "crede si nu cerceta", dimpotriva, spune "cercetati toate lucrurile si luati ce este bun"...
Sloganul asta e inventat de biserica, pentru a-i tine in ignoranta pe fraieri.
Sloganul nu-i deloc inventat de biserica Very Happy Ii apartine de fapt filozofului grec Celsus, care era un combatant al crestinismului. Asa e... doar fraierii cred tot ce li se spune Very Happy
Cam asta face lumea in general: crede si nu cerceteaza. Daca comunistii au preluat si lansat sloganul asta in lupta lor contra bisericii, toata lumea a crezut ca apartine bisercii, care vrea sa indobitoceasca lumea. Asta s-a urmarit, asta s-a reusit. Asta se intampla si azi prin toate mijloacele de comunicare in masa. E plin de fake news-uri pe care lumea le crede, pentru ca nu cerceteaza si nu se documenteaza. Fraieri tot mai multi, ignoranta tot mai mare Smile  
pitulicea
pitulicea
6
6

Sus In jos

Mesaj  Continut sponsorizat

Continut sponsorizat

Sus In jos

Pagina 25 din 29 Înapoi  1 ... 14 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29  Urmatorul

Sus

- Subiecte similare