GANDURI EFEMERE
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

ATEU versus CREDINCIOS

+24
Ravian
East17
astral
ssdd
itina
seaman65
myrk
alexmarius76
Obi-Wan Kenobi
Violoncella
TISENIE
wind30s
JeSsYkA
Nicole
habibi77
mrs nobody
daffy_
atat de simplu
Nana_Duval
shadow
Melodia
Tizona
tegeusa
snow
28 participanți

Pagina 24 din 29 Înapoi  1 ... 13 ... 23, 24, 25 ... 29  Urmatorul

In jos

ATEU versus CREDINCIOS - Pagina 24 Empty ATEU versus CREDINCIOS

Mesaj  snow Mier 17 Aug - 7:43

Rezumarea primului mesaj :

Pentru a nu derapa in teorii pasionale, propun sa incercam sa vorbim aici pe 2 canale clare, distincte si care pot (?) pune mai bine in lumina parerile fiecaruia, pro sau contra.
Ma refer la cele 2 teorii de baza, Teoria Creationista si Teoria Evolutionista.
Din cate stiu, ultima are baze stiintifice, studii, cercetari, dovezi. Unele inca nefinalizate, adevarat, tocmai pentru faptul ca se doresc dovezi solide in sprijinul afirmatiilor facute.
Am auzit cateva pareri care afirmau ca Teoria evolutionista este o teorie nascuta inaintea dovezilor.
Oare nu asa este corect? Nu asa trebuie sa evolueze stiinta? Prima oara observi fenomenul apoi lansezi cateva ipoteze pe care le argumentezi mai tarziu cu dovezi pe baza observatiilor facute. Si cand spun dovezi, ma refer la date stricte, matematice, stiintifice, palpabile.
snow
snow
6
6

Sus In jos

ATEU versus CREDINCIOS - Pagina 24 Empty Re: ATEU versus CREDINCIOS

Mesaj  pitulicea Lun 2 Noi - 15:10

Toti ne purtam ca niste turbati, iar preotii sunt niste oameni la fel ca noi. Multi dintre ei, cu nimic mai buni decat noi Smile

Da' ma intreb eu asa, fara a lua apararea preotilor prin aceasta intrebare: cand o masina loveste un om sau la un accident in care mor toate persoanele din masina, fuge repede preotul la fata locului? Rolling Eyes
Poate ca trebuia sa vina si preotii, habar n-am. Eu nu-mi iau ca etalon de credinta preotii... "nu-s credincioasa pentru ca nici preotii nu-s". La Judecata nu ma duc cu preotul de mana....ma duc singura.
pitulicea
pitulicea
6
6

Sus In jos

Mesaj  Vizitator Lun 2 Noi - 15:18

Daca n-au fost moaste de plimbat, au ramas sub acoperire? Laughing  Cat de tampit sa fii sa spui ca ''au fost prezenti dar cu discretia necesara''?...cum adica discretia necesara? In asemenea situatie cred ca trebuiau sa fie in fata, alaturi de medici, unii sa se ocupe de salvarea vietilor, iar ceilalti de salvarea sufletului. Nu le-ar fi rusine sa le fie!
Ca altfel merg cu cârdul la prostit prostii, stralucind in odajdiile lor aurite!
Din pacate si in Biserica ajung in frunte nesatuii si imoralii, preotii cu har, cei adevarati isi vad de treaba in bisericute mici cu enoriasi saraci, traind si ei modest. Dar sunt din ce in ce mai putini, in timp ce imbuibatii care jupoaie omul aflat in necaz se inmultesc ca ciupercile dupa ploaie.

Pitu, daca nu da preotul fuga la un accident de masina, nu este ptr ca n-ar trebui s-o faca, ci ptr. ca nu-i iese nimic de acolo. Dar ia cheama-l sa sfinteasca masina, sa vezi cum isi calca patrafirul in picioare sa ajunga mai repede, sa-si ia banutii pe prostia posesorului auto.
Siogur ca trebuia sa vina si preotii, cum adica ''habar n-am''? Orice credincios stie asta, nu din Biblie ci din bun simt.
Anonymous
Vizitator
Vizitator

Sus In jos

Mesaj  Vizitator Lun 2 Noi - 15:21

Locul acela a devenit loc de pelerinaj de cand s-a intamplat si continua sa fie. Aveau timp destul sa faca ceva. Si, da, ar trebui sa fie etalon, prin puterea exemplului si atunci poate n-ar mai fi huliti si condamnati. Pana la judecata, ne nastem, ne cununam si tot un preot ne conduce dincolo. Dar la ei banii vin oricum asa ca ce sa mai vorbim?!?
Anonymous
Vizitator
Vizitator

Sus In jos

Mesaj  pitulicea Lun 2 Noi - 16:07

Asa e....preotii sunt cei mai vinovati in toata tarasenia asta rolling on the floor S-a gasit tap ispasitor.
Nu pot gandi ca voi, pentru ca eu nu traiesc in Bucuresti si nici nu ma uit la TV. Asa e, ca peste tot, si in sanul Bisericii, tot nesatuii si imoralii ajung in varf, iar varful, de obicei, e in capitala. Eu n-am de-a face cu varful.

Preotul nu da fuga la accident, pentru ca acolo prioritare sunt incercarea de a salva vieti si eliberarea soselei/decongestionarea traficului. Mi s-ar parea deplasat sa vina popa sa-si tina slujba in drum, la capataiul mortului/mortilor, iar toti ceilalti soferi din trafic sa stea blocati pana isi incheie popa ritualul. Ori cel grav ranit, sa nu fie urcat in ambulanta, pana nu vine popa sa-l spovedeasca, ca poate, cine stie, moare inainte sa ajunga la spital si-si va duce cu el pacatele. Probabil ca nu-s suficient de credincioasa daca gandesc atat de pragmatic si, intr-adevar, nu sunt atat cat mi-as dori.
Bunul meu simt spune ca acolo, in primele randuri, trebuiau sa fie cei care puteau sa dea o mana de ajutor celor care inca mai puteau fi salvati. Era o situatie prea disperata, cand fiece clipa conta...
Daca preotii s-ar fi inghesuit in primele randuri, imi si imaginez cat de blamati ar fi fost. Laughing pentru ca ar fi impiedicat operatiunile de salvare confused

Nu vreau sa-i apar, nici sa-i gasesc mai vinovati decat sunt. Deunazi zicea doro ca preferam sa aruncam vina pe Dumnezeu pentru neputintele noastre. Nu doar pe Dumnezeu. O aruncam pe oricine. TOTI din jurul nostru sunt vinovati, mai putin noi Smile
pitulicea
pitulicea
6
6

Sus In jos

Mesaj  Vizitator Lun 2 Noi - 16:24

N-am spus ca preotii sunt vinovati si ca ar fi trebuit sa fie acolo in timpul incidentului, am spus ca puteau fi prezenti dupa. De-abia in jurul orei 15,30, probabil dupa reactiile citite in presa au dat un comunicat de presa. Sunt sigura ca s-au mobilizat dupa, dar au facut-o dupa ce au fost trasi de barbi. Vinovat este sistemul, clar, sistemul bazat pe spaga si pe las-o ba ca merge asa. Vinovati sunt cei care emit legi pe banda rulanta incat ti-e imposibil sa fii la curent si sa te incadrezi in limite legale. Care iti permit sa dai declaratii pe proprie raspundere ca ai un local de 80 de locuri si sa primesti 400 de persoane. Vinovati sunt patronii care au primit o amenda si cei care ar fi trebuit sa controleze nu daca s-a platit amenda ci daca neregula constatata s-a remediat. Dar refuz sa accept ca vinovatii au fost cei care s-au aflat in locul acela. Mi se pare admirabil ca oamenii s-au mobilizat frumos la donarea de sange, de bani, ca exista oameni pe care ii mai impresioneaza ceva. Acum la ora asta de-abia un episcop catolic a venit sa sa roage pentru sufletele celor morti, au venit amabasadori din alte state, numai prea-fericitul nu. Despre asta vorbeam.
Anonymous
Vizitator
Vizitator

Sus In jos

Mesaj  pitulicea Lun 2 Noi - 16:43

Faptul ca nu ma uit la TV, ca nu citesc presa, ca nu-s curioasa sa stiu ce fac preotii (care-s oameni in fata banului, la fel cum suntem toti ceilalti), ma ajuta sa nu ma umplu de ura si sa nu vad in ei niste diavoli in sutana. Dumnezeu ii va judeca dupa faptele lor.
Nu merg la biserica din parohia mea si nu-l agreez pe preotul de acolo. Se citeste pe fata lui ca preotia, pentru el, nu-i decat o sursa de venituri si inca una care trebuie exploatata la maxim. El ma cheama la biserica, eu ii spun: "Sigur, data viitoare Smile "  ii zambesc si la asta se limiteaza relatia noastra.

Am fost intr-o zi la Manastirea din Floresti. Slujba a tinut-o un calugar de acolo. Frumoasa slujba. La sfarsitul slujbei, toti enoriasii treceau prin fata preotului, ca sa fie miruiti. Am trecut si eu, dupa ritual, ca toti ceilalti. Pentru mine a fost o experienta pe care n-am mai trait-o niciodata. Erau vreo 200 de persoane in biserica, lumea se inghiontea sa ajunga mai repede la miruit, sa poata pleca acasa (era seara, tarziu, pe la 21,00). 200 de oameni nerabdatori si un singur calugar, cu o rabdare si o caldura sufleteasca ce-i radia prin toti porii. Pur si simplu am fost vrajita de el. Pentru fiecare om care-i trecea pin fata avea un zambet cald, o vorba buna, o mangaiere. Pe nimeni n-a repezit si n-a grabit... nici macar pe mine, care eram o oaie ratacita... o oaie ce nu calca prin biserici decat o data la cativa ani. Te uitai la el si simteai ca te iubeste...ca ne iubeste pe toti.  Aceasta e adevarata credinta. Aceasta e iubirea de aproapele tau.
Am fost atat de impresionata de omul acela, incat, cand am ajuns in fata lui, nici nu stiu ce mi-a spus, dar stiu ce i-am spus eu: "Parinte, vreau sa ma spovedesc. N-am facut-o de mai bine de 25 de ani, dar acum, vreau sa ma spovedesc." Smile  
Si atunci mi-am dorit sa devin mai credincioasa...
pitulicea
pitulicea
6
6

Sus In jos

Mesaj  Vizitator Lun 2 Noi - 20:08

N-a zis nimeni ca preotii sunt vinovati de cele intamplate, asta-i chiar culmea! Ce s-a spus pana acum, pe scurt, este ca sunt ''la placinte inainte, la razboi inapoi''. N-ar fi incurcat pe nimeni daca s-ar fi aflat acolo, ca doar nu sunt tampiti sa stea in picioarele medicilor, dar puteau face cate o slujba la capataiul mortilor. Au fost atatia oameni zilele acestea sa duca apa, ceaiuri, banane (alimentul cel mai indicat in cazul celor cu arsuri interioare), lucruri mici dar facute si daruite din inima de oameni simpli care sigur n-o duc chiar pe roze, de ce ar fi facut si Biserica ceva...daca saraceste?
Asa m-am saturat de superioritatea asta ardeleneasca, asa le pute unora dintre ardeleni tot ce-i din sud si-si dau ochii peste cap de cat de grozavi sunt ei...numai cand se imparte bugetul tarii, la care Bucurestiul contribuie din plin, aducand 50% la PIB, nu mai zic nimicutza. Iar spune Pitu ca Bucurestiul este plin de neispraviti si eu iar repet ca neispravitii astia sunt de peste tot din tara, e plin Bucurestiul si de ardeleni al dracului de ''cinstiti si harnici'', cam cum era si maria sa Rus, clujeanul minune, bleah!
Felul asta de a gandi este foarte pagubos, nu poate aduce nimic bun si cineva care spune ca este cu adevarat credincios nu ar trebui sa dea dovada de mandria asta stupida. Daca credinta ar inseamna doar sa tinem cateva posturi si sarbatori de frica focului vesnic si sa ne inchinam in fata tuturor bisericilor, ar fi de-a dreptul trist si inutil, s-ar reduce totul doar la manipulare.
Anonymous
Vizitator
Vizitator

Sus In jos

Mesaj  shadow Mar 3 Noi - 21:35

Doro , dupa patru zile de tacere purtatorul de cuvant al Patriarhiei a motivat tacerea bisericii prin faptul ca n-au fost invitati ... auzi vorba la ei , mai bine taceau Very Happy .

Cand inviti un popa trebuie sa-l si platesti , probabil asta si asteptau .

A facut furori pe net mesajul unei jurnaliste catre preafericitul Daniel : cea mai bogata institutie din Romania n-a gasit cateva vorbe de alinare sau te miri ce acolo pentru nefericitii din spitale , macar sa vedem ca le pasa cat de cat ....
shadow
shadow
6
6

Sus In jos

Mesaj  pitulicea Mier 4 Noi - 9:47

Pe mine nu ma intereseaza ce fac Inaltpreasfintitii si Preafericitii, pentru ca ei, pentru mine, intra la capitolul politica, nu religie confused  N-am nici un fel de asteptare din partea lor, asa cum n-am nici din partea politicienilor, pentru ca stiu ca n-au ajuns in pozitia in care sunt, de dragul norodului.
Totusi, bisericile ar fi trebuit sa-si traga clopotele, iar preotii ar fi trebuit sa spuna rugaciuni pentru sufletele celor plecati dintre noi. Nu cei mari, capii bisericilor, ci cei mici, care-s mai aproape de oamenii de rand, care-i asculta, ii povatuiesc, ii invata iubirea si smerenia.
Nu-s de acord cu viata de club, nu-s de acord cu versurile anumitor cantece, nu-s de acord cu anumite ritualuri, dar imi staruie in minte cateva cuvinte auzite la slujba, cand preotul se roaga pentru noi, in numele nostru: "pacatele tineretii, nu le lua in seama, Doamne!".

Dumnezeu nu intra cu forta in viata nimanui. Dumnezeu asteapta si isi doreste sa fie chemat. Oare cati din acel club il cautau si il chemau pe Dumnezeu?  
Pentru mine, tragedia acesta a fost o lectie. Am vazut cum arata Iadul. Sad  
pitulicea
pitulicea
6
6

Sus In jos

Mesaj  Vizitator Mier 4 Noi - 10:03

Cei mici nu misca un deget fara instructiuni de sus si asta se stie dintotdeauna. Fiecare preot da bani grei sa ajunga pe pozitia aia si stiu destule cazuri cand au fost mutati disciplinari din cauza unor gesturi nobile pe care le-au facut, asa ca nimeni nu-si risca scaunul caldut pentru nimic in lume si mai ales ca multi gandesc ca tinerii aia daca spuneau moarte trebuia sa vina moartea. Preafericitul reprezinta biserica si credinta si trebuia sa aiba alta atitudine, despre asta e vorba. Nu e posibil ca episcopul catolic si poate multi altii sa-si exprime regretele si el sa sfideze o tara cu atitudinea lui. Putea s-o faca, sa-si exprime parerea de rau ca si simplu om. Nici asa nu a facut-o, el care guverneaza cea mai mare organizatie evazionista din tara si contrazice-ma te rog numai daca ai bon fiscal pentru lumanarea cumparata din biserica iar o bombita din ultimul satuc din Romania este obligata sa aiba ca articol pe casa de marcat "bacsis" si sa dea bon fiscal pentru o caramea.
As vrea sa stiu daca ai ascultat melodia macar sau doar te-ai luat dupa titlu. Pentru ca altul este mesajul acolo. Ziua în care oamenii vor înceta să lupte pentru libertatea lor este ziua în care se pot considera morţi.
Anonymous
Vizitator
Vizitator

Sus In jos

Mesaj  pitulicea Mier 4 Noi - 11:28

Dupa cum spuneam, pentru mine chestiunile astea sunt politica, nu religie Smile Eu nu discut politica, pentru ca sunt analfabeta in domeniul asta. Din lipsa de interes. De ce nu ma intereseaza? Pentru ca nu vreau sa devin mai rea decat sunt. confused

N-am ascultat melodia, nu am citit textul, stiu doar ce-am auzit de la altii in discutii, pentru ca discutiile pe tema asta sunt de nestavilit.
Eu iau lucrurile cat se poate de simplist: a fost vointa lui Dumnezeu.
pitulicea
pitulicea
6
6

Sus In jos

Mesaj  Vizitator Mier 4 Noi - 12:11

Eu ar trebui sa afirm asta pentru ca nu sunt foarte credincioasa, dar refuz sa cred ca Dumnezeu a vrut sa se intample tragedia aia si multe altele de-a lungul timpului.

BIBLIA ÎNVAŢĂ CĂ DUMNEZEU VA ADUCE URMĂTOARELE SCHIMBĂRI PE PĂMÂNT:

„El va şterge orice lacrimă din ochii lor şi moartea nu va mai fi. Nici jale, nici strigăt, nici durere nu vor mai fi.” (Revelaţia 21:4)

„Şchiopul va sări ca un cerb.” (Isaia 35:6)

„Ochii orbilor se vor deschide.” (Isaia 35:5)

„Toţi cei din mormintele de amintire . . . vor ieşi afară.” (Ioan 5:28, 29)

„Niciun locuitor nu va spune: «Sunt bolnav».” (Isaia 33:24)

Sunt sigura ca majoritatea preotilor nu cunosc versetele astea altfel n-ar afirma ca Dumnezeu i-a pedepsit pe cei din club. Poate ca ar trebui sa nu mai dam vina pe Dumnezeu ca sa scapam de orice responsabilitate.
Anonymous
Vizitator
Vizitator

Sus In jos

Mesaj  pitulicea Mier 4 Noi - 14:05

Laughing Laughing Laughing Laughing
In ce conditii le va aduce? Asa, pur si simplu? Noi vom fi din ce in ce mai pacatosi, iar Dumnezeu din ce in ce mai bun si mai iertator cu noi? Citeaza-mi unde scrie ca va face astea neconditionat Smile Hai sa nu dam citate trunchiate...

Da, Dumnezeu vrea sa faca toate astea pentru noi, dar NOI NU VREM! Chiar in primele pagini ale Bibliei scrie ca Dumnezeu are niste asteptari de la noi... El ne-a dat Raiul, dar noi l-am refuzat. Asta facem in continuare.
Chiar crezi ca cei care au concertat in aprilie in Clubul Colectiv, cand cu ritualul satanic, isi doresc o astfel de viata ca cea promisa de Dumnezeu? Eu nu cred.

Eu nu dau vina pe Dumnezeu. Vinovatii, pentru tot ce se intampla pe pamant, suntem noi, nu Dumnezeu. Dumnezeu, ne pedepseste pentru ca ne iubeste.

pitulicea
pitulicea
6
6

Sus In jos

Mesaj  Vizitator Mier 4 Noi - 14:26

Interesanta conceptie. Eu nu dau vina pe Dumnezeu cand oamenii fac greseli. Arata-mi si tu mie ritualul satanic. Erau oameni acolo, semeni de-ai nostri si atat.
Anonymous
Vizitator
Vizitator

Sus In jos

Mesaj  pitulicea Mier 4 Noi - 14:40

Eu mi-am spus doar parerea, nu vreau sa supar pe nimeni dintre cei de aici.
Nu invinovatesc pe nimeni, dar pe nimeni. Am invatat sa-mi traiesc durerile in suflet, asa cum traiesc si durerea acestor oameni napastuiti. Ma doare sufletul pentru tot ce s-a intamplat, de-asta incerc sa nu ma gandesc si sa nu discut despre asta. Am mai invatat ca tot ce ni se intampla ni se intampla cu un scop anume. Am invatat sa nu ma revolt si sa nu dau vina pe nimeni, cu atat mai putin pe Dumnezeu. Eu spun doar atat: "Faca-se voia ta". Eu chiar cred ca exista un Dumnezeu si i-am simtit si mania si avertismentele si iubirea. Nici un parinte, daca vrea sa faca om din copilul lui, nu poate fi doar bun cu el. Uneori trebuie sa-l mai pedepseasca. Unii copii invata din pedepse mici, altii le asteapta pe cele mari.

Citesc in fiecare dimineata Calendarul postat de aella si ma impresioneaza profund vietile sfintilor. Ma gandesc prin cate chinuri au trecut oamenii aceia si tot nu i-au intors spatele lui Dumnezeu. Ma analizez pe mine si-mi dau seama ca credinta mea e zero in comparatie cu a lor.

A fost o vreme cand gandeam exact ca voi, dar intre timp am mai citit cate ceva pe ici pe colo si am inteles altfel lucrurile Smile

P.S. Ritualul satanic cauta-l pe net. Eu nu mai discut pe tema asta. Vedem lucrurile foarte diferit si o sa ajung sa fiu vazuta ca o nebuna, cu toate ca-s la fel de sanatoasa ca voi Laughing
pitulicea
pitulicea
6
6

Sus In jos

Mesaj  Continut sponsorizat

Continut sponsorizat

Sus In jos

Pagina 24 din 29 Înapoi  1 ... 13 ... 23, 24, 25 ... 29  Urmatorul

Sus

- Subiecte similare