ATEU versus CREDINCIOS
+24
Ravian
East17
astral
ssdd
itina
seaman65
myrk
alexmarius76
Obi-Wan Kenobi
Violoncella
TISENIE
wind30s
JeSsYkA
Nicole
habibi77
mrs nobody
daffy_
atat de simplu
Nana_Duval
shadow
Melodia
Tizona
tegeusa
snow
28 participanți
Pagina 11 din 29
Pagina 11 din 29 • 1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 20 ... 29
ATEU versus CREDINCIOS
Rezumarea primului mesaj :
Pentru a nu derapa in teorii pasionale, propun sa incercam sa vorbim aici pe 2 canale clare, distincte si care pot (?) pune mai bine in lumina parerile fiecaruia, pro sau contra.
Ma refer la cele 2 teorii de baza, Teoria Creationista si Teoria Evolutionista.
Din cate stiu, ultima are baze stiintifice, studii, cercetari, dovezi. Unele inca nefinalizate, adevarat, tocmai pentru faptul ca se doresc dovezi solide in sprijinul afirmatiilor facute.
Am auzit cateva pareri care afirmau ca Teoria evolutionista este o teorie nascuta inaintea dovezilor.
Oare nu asa este corect? Nu asa trebuie sa evolueze stiinta? Prima oara observi fenomenul apoi lansezi cateva ipoteze pe care le argumentezi mai tarziu cu dovezi pe baza observatiilor facute. Si cand spun dovezi, ma refer la date stricte, matematice, stiintifice, palpabile.
Pentru a nu derapa in teorii pasionale, propun sa incercam sa vorbim aici pe 2 canale clare, distincte si care pot (?) pune mai bine in lumina parerile fiecaruia, pro sau contra.
Ma refer la cele 2 teorii de baza, Teoria Creationista si Teoria Evolutionista.
Din cate stiu, ultima are baze stiintifice, studii, cercetari, dovezi. Unele inca nefinalizate, adevarat, tocmai pentru faptul ca se doresc dovezi solide in sprijinul afirmatiilor facute.
Am auzit cateva pareri care afirmau ca Teoria evolutionista este o teorie nascuta inaintea dovezilor.
Oare nu asa este corect? Nu asa trebuie sa evolueze stiinta? Prima oara observi fenomenul apoi lansezi cateva ipoteze pe care le argumentezi mai tarziu cu dovezi pe baza observatiilor facute. Si cand spun dovezi, ma refer la date stricte, matematice, stiintifice, palpabile.
snow- 6
Re: ATEU versus CREDINCIOS
WIND30S,
Banuiesc ca stii si tu de ce toate religiile de pe Pamant ofera o doctrina a ''salvarii''?! Pentru a nu fi un haos.
Oricum adevarul absolut nu-l detine nimeni si nicio religie.
Tocmai ca cercetand si eperimentand, vom reusi sa asimilam... si, nu ignorand!
Ti-am oferit un plus (+) pentru modul in care ai elaborat raspunsul.
Toate cele bune.
Banuiesc ca stii si tu de ce toate religiile de pe Pamant ofera o doctrina a ''salvarii''?! Pentru a nu fi un haos.
Oricum adevarul absolut nu-l detine nimeni si nicio religie.
Tocmai ca cercetand si eperimentand, vom reusi sa asimilam... si, nu ignorand!
Ti-am oferit un plus (+) pentru modul in care ai elaborat raspunsul.
Toate cele bune.
JeSsYkA- 4
Wind , de preferat este sa nu bajbai prin intuneric ...dar si cand s-a intamplat , salvarea am gasit-o tot in mine .
shadow- 6
Daca privesti inafara si te incaleca asa-zisa realitate 3 D cu toata cruzimea ei, aducandu-ti luciditatea, si ratiunea, si RACEALA , well, poti spune si-asa, ca era/este nevoie de religie pt a tine in lesa haosul. Insa nu e decat o iluzie, un brat/segment al Ierarhiei, in aceasta lume polarizata. Ideea este ca Sursa nu ni se adreseaza prin intermediul vreunei religii ori institutii, ci DIRECT noua, fragmente impregnate cu toate calitatile sale.
Shadow are dreptate : salvarea nu se gaseste altundeva, decat in noi insisi. And i let it be as long it's still here, in my heart ...
Shadow are dreptate : salvarea nu se gaseste altundeva, decat in noi insisi. And i let it be as long it's still here, in my heart ...
wind30s- 2
wind30s,
Da are dreptate shadow, dar nu e o iluzie, referitor la faza cu religia, - ci e un adevar. Iluzie e atunci cand, avem impresia ca suntem Dumnezei, si le stim pe toate.
Da are dreptate shadow, dar nu e o iluzie, referitor la faza cu religia, - ci e un adevar. Iluzie e atunci cand, avem impresia ca suntem Dumnezei, si le stim pe toate.
JeSsYkA- 4
Cum am putea sa explicam asta si sa fim intelesi de ceilalti, cand tine de acel ceva nedefinit, de ceva dincolo de ratiune, de concret, de orice palida explicatie a oricareia dintre stiinte/religii? Nu ne ajuta cuvintele, ceea ce ne alcatuieste Simtirea nu poate fi pus in vorbe, cantarit, masurat, judecat, tine de echilibrul launtric si structura intima a fiecaruia dintre noi si, alla fine, de drumul evolutiv stabatut .
Si totusi, oricat de generoasa e sa-i fie chemarea, in orice religie generica ruleaza acelasi software cam obosit. Personal, viziunea mistica a unui singur om asupra universului- caci asta-i religia, imi aduce aminte de neputinta, durere care paralizeaza, sufoca, ucide fiinta multidimensionala din noi.
Si totusi, oricat de generoasa e sa-i fie chemarea, in orice religie generica ruleaza acelasi software cam obosit. Personal, viziunea mistica a unui singur om asupra universului- caci asta-i religia, imi aduce aminte de neputinta, durere care paralizeaza, sufoca, ucide fiinta multidimensionala din noi.
wind30s- 2
wind30s,
Cele doua discipline, diferite, studiaza, acelasi domeniu: cunoasterea. Noi, in genere, suntem, limitati. Iar natura intreaga a lui Dumnezeu nu poate fi cunoscuta per total, in limitele intelectului, ci exista cateva trasaturi care-l disting pe Dumnezeu de alte lucruri. Acestea ne permit sa cugetam, pana la un punct. Fara aceste caracteristici noi nu am avea posibilitatea sa-l putem concepe.
Sufocarea e atunci cand ne dorim sa fim ignoranti - spre exemplu.
Cele doua discipline, diferite, studiaza, acelasi domeniu: cunoasterea. Noi, in genere, suntem, limitati. Iar natura intreaga a lui Dumnezeu nu poate fi cunoscuta per total, in limitele intelectului, ci exista cateva trasaturi care-l disting pe Dumnezeu de alte lucruri. Acestea ne permit sa cugetam, pana la un punct. Fara aceste caracteristici noi nu am avea posibilitatea sa-l putem concepe.
Sufocarea e atunci cand ne dorim sa fim ignoranti - spre exemplu.
JeSsYkA- 4
Cele 2 "discipline" de care aminteai, nu sunt altceva decat 2 fete ale aceleasi monede : spiritualitatea. Cand alegi sa privesti lumea, cele vazute si nevazute, doar dintr-o singura perspectiva, pasesti deja pe un drum care duce spre Nicaieri ... Enfin, fiecare are felul sau unic in a privi toate cele, de-a cauta urme de adevar, de-a deslusi o dara de lumina in aceasta lume, unde nu ti se spune cine esti, de unde vii, incotro te indrepti.
Dintotdeauna am "vazut" cu inima tot ce ma inconjoara, inainte ca mintea sa inchege idei si mai apoi cuvinte, ca o extensie, un produs a ceea ce simt. Ratiunea urmeaza Emotiei, stranger, insa raspunsul nu-l vom afla decat in echilibrul dintre cele 2, cu alte cuvinte, in discernamant. Uite, maruntisurile astea enorme fac diferenta in capul meu/inima mea ....
Dintotdeauna am "vazut" cu inima tot ce ma inconjoara, inainte ca mintea sa inchege idei si mai apoi cuvinte, ca o extensie, un produs a ceea ce simt. Ratiunea urmeaza Emotiei, stranger, insa raspunsul nu-l vom afla decat in echilibrul dintre cele 2, cu alte cuvinte, in discernamant. Uite, maruntisurile astea enorme fac diferenta in capul meu/inima mea ....
wind30s- 2
wind30s,
Personal asa cred si eu. Cred ca e vorba si de-un dualísm... printre toate.
Personal asa cred si eu. Cred ca e vorba si de-un dualísm... printre toate.
JeSsYkA- 4
Sunt sigur ca e asa, ca asta simti, cu inteligenta inimii, acolo, in adancurile tale albastre ... Ca e dualism ori nu, i really don't know si orice alt cuvant nu are relevanta. Si acum, e vremea sa tin companie locuitorilor mei, pe taramul cu 3 sori si fluvii portocalii. Sa ai o saptamana perfecta !
wind30s- 2
Wind, abia acum incep sa inteleg postarile de la alte topice.....trebuie sa recitesc totul dint-o alta perspectiva.
habibi77- 6
Dragilor , atat le-ati imbatat de cap cu afirmatii si contraziceri de nu mai stiti care este ateu si care credincios ...dualism este deja putin spus
shadow- 6
Nana eu n-am raspunsuri la astfel de intrebari , nu-s D'zeu - as vrea eu - depinde cat de mult crezi in tine ...multi o spun dar se simte ezitarea in vocea lor
shadow- 6
Pagina 11 din 29 • 1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 20 ... 29
Pagina 11 din 29
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum