GANDURI EFEMERE
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

ATEU versus CREDINCIOS

+24
Ravian
East17
astral
ssdd
itina
seaman65
myrk
alexmarius76
Obi-Wan Kenobi
Violoncella
TISENIE
wind30s
JeSsYkA
Nicole
habibi77
mrs nobody
daffy_
atat de simplu
Nana_Duval
shadow
Melodia
Tizona
tegeusa
snow
28 participanți

Pagina 11 din 29 Înapoi  1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 20 ... 29  Urmatorul

In jos

ATEU versus CREDINCIOS - Pagina 11 Empty ATEU versus CREDINCIOS

Mesaj  snow Mier 17 Aug - 7:43

Rezumarea primului mesaj :

Pentru a nu derapa in teorii pasionale, propun sa incercam sa vorbim aici pe 2 canale clare, distincte si care pot (?) pune mai bine in lumina parerile fiecaruia, pro sau contra.
Ma refer la cele 2 teorii de baza, Teoria Creationista si Teoria Evolutionista.
Din cate stiu, ultima are baze stiintifice, studii, cercetari, dovezi. Unele inca nefinalizate, adevarat, tocmai pentru faptul ca se doresc dovezi solide in sprijinul afirmatiilor facute.
Am auzit cateva pareri care afirmau ca Teoria evolutionista este o teorie nascuta inaintea dovezilor.
Oare nu asa este corect? Nu asa trebuie sa evolueze stiinta? Prima oara observi fenomenul apoi lansezi cateva ipoteze pe care le argumentezi mai tarziu cu dovezi pe baza observatiilor facute. Si cand spun dovezi, ma refer la date stricte, matematice, stiintifice, palpabile.
snow
snow
6
6

Sus In jos

ATEU versus CREDINCIOS - Pagina 11 Empty Re: ATEU versus CREDINCIOS

Mesaj  JeSsYkA Dum 13 Noi - 18:01

WIND30S,

Banuiesc ca stii si tu de ce toate religiile de pe Pamant ofera o doctrina a ''salvarii''?! Pentru a nu fi un haos.
Oricum adevarul absolut nu-l detine nimeni si nicio religie.
Tocmai ca cercetand si eperimentand, vom reusi sa asimilam... si, nu ignorand!

Ti-am oferit un plus (+) pentru modul in care ai elaborat raspunsul.
Toate cele bune.
JeSsYkA
JeSsYkA
4
4

Sus In jos

Mesaj  JeSsYkA Dum 13 Noi - 18:03

Later edit: scuze ''experimentand''.
JeSsYkA
JeSsYkA
4
4

Sus In jos

Mesaj  shadow Dum 13 Noi - 18:41

Wind , de preferat este sa nu bajbai prin intuneric ...dar si cand s-a intamplat , salvarea am gasit-o tot in mine Smile .
shadow
shadow
6
6

Sus In jos

Mesaj  wind30s Dum 13 Noi - 21:18

Daca privesti inafara si te incaleca asa-zisa realitate 3 D cu toata cruzimea ei, aducandu-ti luciditatea, si ratiunea, si RACEALA , well, poti spune si-asa, ca era/este nevoie de religie pt a tine in lesa haosul. Insa nu e decat o iluzie, un brat/segment al Ierarhiei, in aceasta lume polarizata. Ideea este ca Sursa nu ni se adreseaza prin intermediul vreunei religii ori institutii, ci DIRECT noua, fragmente impregnate cu toate calitatile sale.
Shadow are dreptate : salvarea nu se gaseste altundeva, decat in noi insisi. And i let it be as long it's still here, in my heart ...

wind30s
2
2

Sus In jos

Mesaj  JeSsYkA Dum 13 Noi - 23:05

wind30s,

Da are dreptate shadow, dar nu e o iluzie, referitor la faza cu religia, - ci e un adevar. Iluzie e atunci cand, avem impresia ca suntem Dumnezei, si le stim pe toate.
JeSsYkA
JeSsYkA
4
4

Sus In jos

Mesaj  wind30s Dum 13 Noi - 23:21

Cum am putea sa explicam asta si sa fim intelesi de ceilalti, cand tine de acel ceva nedefinit, de ceva dincolo de ratiune, de concret, de orice palida explicatie a oricareia dintre stiinte/religii? Nu ne ajuta cuvintele, ceea ce ne alcatuieste Simtirea nu poate fi pus in vorbe, cantarit, masurat, judecat, tine de echilibrul launtric si structura intima a fiecaruia dintre noi si, alla fine, de drumul evolutiv stabatut .
Si totusi, oricat de generoasa e sa-i fie chemarea, in orice religie generica ruleaza acelasi software cam obosit. Personal, viziunea mistica a unui singur om asupra universului- caci asta-i religia, imi aduce aminte de neputinta, durere care paralizeaza, sufoca, ucide fiinta multidimensionala din noi.

wind30s
2
2

Sus In jos

Mesaj  JeSsYkA Dum 13 Noi - 23:44

wind30s,

Cele doua discipline, diferite, studiaza, acelasi domeniu: cunoasterea. Noi, in genere, suntem, limitati. Iar natura intreaga a lui Dumnezeu nu poate fi cunoscuta per total, in limitele intelectului, ci exista cateva trasaturi care-l disting pe Dumnezeu de alte lucruri. Acestea ne permit sa cugetam, pana la un punct. Fara aceste caracteristici noi nu am avea posibilitatea sa-l putem concepe.
Sufocarea e atunci cand ne dorim sa fim ignoranti - spre exemplu.
JeSsYkA
JeSsYkA
4
4

Sus In jos

Mesaj  wind30s Lun 14 Noi - 0:06

Cele 2 "discipline" de care aminteai, nu sunt altceva decat 2 fete ale aceleasi monede : spiritualitatea. Cand alegi sa privesti lumea, cele vazute si nevazute, doar dintr-o singura perspectiva, pasesti deja pe un drum care duce spre Nicaieri ... Enfin, fiecare are felul sau unic in a privi toate cele, de-a cauta urme de adevar, de-a deslusi o dara de lumina in aceasta lume, unde nu ti se spune cine esti, de unde vii, incotro te indrepti.
Dintotdeauna am "vazut" cu inima tot ce ma inconjoara, inainte ca mintea sa inchege idei si mai apoi cuvinte, ca o extensie, un produs a ceea ce simt. Ratiunea urmeaza Emotiei, stranger, insa raspunsul nu-l vom afla decat in echilibrul dintre cele 2, cu alte cuvinte, in discernamant. Uite, maruntisurile astea enorme fac diferenta in capul meu/inima mea ....

wind30s
2
2

Sus In jos

Mesaj  JeSsYkA Lun 14 Noi - 0:22

wind30s,

Personal asa cred si eu. Cred ca e vorba si de-un dualísm... printre toate.
JeSsYkA
JeSsYkA
4
4

Sus In jos

Mesaj  wind30s Lun 14 Noi - 0:40

Sunt sigur ca e asa, ca asta simti, cu inteligenta inimii, acolo, in adancurile tale albastre ... Ca e dualism ori nu, i really don't know si orice alt cuvant nu are relevanta. Si acum, e vremea sa tin companie locuitorilor mei, pe taramul cu 3 sori si fluvii portocalii. Sa ai o saptamana perfecta !

wind30s
2
2

Sus In jos

Mesaj  habibi77 Sam 17 Dec - 11:36

Wind, abia acum incep sa inteleg postarile de la alte topice.....trebuie sa recitesc totul dint-o alta perspectiva.ATEU versus CREDINCIOS - Pagina 11 40
habibi77
habibi77
6
6

Sus In jos

Mesaj  shadow Sam 17 Dec - 19:16

Dragilor , atat le-ati imbatat de cap cu afirmatii si contraziceri de nu mai stiti care este ateu si care credincios Very Happy ...dualism este deja putin spus Laughing
shadow
shadow
6
6

Sus In jos

Mesaj  Nana_Duval Sam 17 Dec - 19:18

Shadow, eu cred in mine. E bine? Very Happy
Nana_Duval
Nana_Duval
5
5

Sus In jos

Mesaj  habibi77 Sam 17 Dec - 19:21

Laughing Laughing Laughing E foarte bine nana! Laughing Si eu la fel! Wink
habibi77
habibi77
6
6

Sus In jos

Mesaj  shadow Sam 17 Dec - 19:26

Nana eu n-am raspunsuri la astfel de intrebari , nu-s D'zeu - as vrea eu Laughing - depinde cat de mult crezi in tine Razz ...multi o spun dar se simte ezitarea in vocea lor Smile
shadow
shadow
6
6

Sus In jos

Mesaj  Continut sponsorizat

Continut sponsorizat

Sus In jos

Pagina 11 din 29 Înapoi  1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 20 ... 29  Urmatorul

Sus

- Subiecte similare