CITATUL ZILEI
+14
koku41
ionutz72
Andy11
Indra
Annmarie
Zeno-san
raichu
shadow
myrk
shu
atat de simplu
itina
Vica
pitulicea
18 participanți
Pagina 46 din 50
Pagina 46 din 50 • 1 ... 24 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50
CITATUL ZILEI
Rezumarea primului mesaj :
Asa cum o anunta si titlul, aici e locul rezervat citatelor, indiferent ca sunt desprinse din literatura sau sunt simple reflectii filosofice (cugetari). Insa, sa nu ignoram regulile forumului: nu doar citate, ci citate comentate
Un citat care te-a impresionat, te pune in mod sigur pe ganduri. Hai sa nu fim doar niste roboti care copiem o fraza dintr-un loc si o mutam in altul si sa incercam sa spunem ceea ce gandim despre fraza respectiva. Acelasi citat poate avea ecouri diferite in mintea fiecareui cititor. Tocmai aici e partea interesanta... sa ascultam si alte ecouri, nu doar propriul ecou
Asa cum o anunta si titlul, aici e locul rezervat citatelor, indiferent ca sunt desprinse din literatura sau sunt simple reflectii filosofice (cugetari). Insa, sa nu ignoram regulile forumului: nu doar citate, ci citate comentate
Un citat care te-a impresionat, te pune in mod sigur pe ganduri. Hai sa nu fim doar niste roboti care copiem o fraza dintr-un loc si o mutam in altul si sa incercam sa spunem ceea ce gandim despre fraza respectiva. Acelasi citat poate avea ecouri diferite in mintea fiecareui cititor. Tocmai aici e partea interesanta... sa ascultam si alte ecouri, nu doar propriul ecou
pitulicea- 6
Re: CITATUL ZILEI
Nu, nu de asta. Pentru ca nu exista intamplare.
Dorel Visan spunea ca esti liber cand iti dai seama ca de fapt nu esti liber. Adica libertate nu inseamna sa faci ce vrei, ci ceea ce trebuie.
Evident ca avem o libertate, e drept una limitata, nu absoluta. Deci liberul arbitru exista, dar "se joaca" dupa niste reguli.
Pana la urma, tot la iubire se ajunge, desi am hotarat sa nu mai vorbim despre asta. "Iubeste si fa tot ce vrei"- zice Fericitul Augustin. Evident ca atunci cand iubesti, nu faci ce vrei, ci ceea ce trebuie. Pentru ca asa "simti".
Asta e adevarata libertate. Dar eu am iubit putin. Sa vorbeasca si altii care au iubit mult.
Dorel Visan spunea ca esti liber cand iti dai seama ca de fapt nu esti liber. Adica libertate nu inseamna sa faci ce vrei, ci ceea ce trebuie.
Evident ca avem o libertate, e drept una limitata, nu absoluta. Deci liberul arbitru exista, dar "se joaca" dupa niste reguli.
Pana la urma, tot la iubire se ajunge, desi am hotarat sa nu mai vorbim despre asta. "Iubeste si fa tot ce vrei"- zice Fericitul Augustin. Evident ca atunci cand iubesti, nu faci ce vrei, ci ceea ce trebuie. Pentru ca asa "simti".
Asta e adevarata libertate. Dar eu am iubit putin. Sa vorbeasca si altii care au iubit mult.
myrk- 6
Deci... exista liberul arbitru? Suntem liberi sau nu?
Zicea bine Visan. Doar ca eu n-as interpreta la fel ca Mircea. Adica libertate inseamna sa faci ce trebuie sa vrei sa faci.
Zicea bine Visan. Doar ca eu n-as interpreta la fel ca Mircea. Adica libertate inseamna sa faci ce trebuie sa vrei sa faci.
atat de simplu- 6
Adica pe dos.
Sa faci tot ce-ti trece prin cap?
Bine ca nu putem! Deci nu suntem liberi!
Sa faci tot ce-ti trece prin cap?
Bine ca nu putem! Deci nu suntem liberi!
myrk- 6
Au totusi o libertate limitata. De camasa.
"Granita intre libertate si nebunie e stabilita de diagnosticul medicului psihiatru." myrk popescu
"Granita intre libertate si nebunie e stabilita de diagnosticul medicului psihiatru." myrk popescu
myrk- 6
Suntem liberi ,liberi in limitele convetuirii sociale , limite pe care noi insasi le-am trasat pentru a le incalca mai apoi , insasi religia este o libertate asumata , nici o forta supranaturala nu-ti impune nimic , daca suntem obedienti acestui fapt o facem cu buna stiinta .
Liberi in adevaratul sens sunt cei care traiesc singuri in salbaticie , locuri greu accesibile sau improprii cum ar fi nordul indepartat , Siberia, Alaska ... dar si acolo , unde sunt de la doi indivizi in sus deja intervin regulile si adio libertate ...
Liberi in adevaratul sens sunt cei care traiesc singuri in salbaticie , locuri greu accesibile sau improprii cum ar fi nordul indepartat , Siberia, Alaska ... dar si acolo , unde sunt de la doi indivizi in sus deja intervin regulile si adio libertate ...
shadow- 6
Ramanand in perimetrul credintei, am mai gasit un citat care mi-a placut.
"Shakespeare, pe langa Biblie, - eu demonstrez asta si la Sorbona - e scriitor din Gaesti"
Petre Tutea
Eu nu pot s-o demonstrez la Sorbona, dar sunt de aceeasi parere
Sunt intr-o continua uimire... Cu cat o citesc, o ascult talcuita si o inteleg, cu atat imi dau seama ca nici o minte "pamanteana", nu ar fi putut sa scrie Biblia, in urma cu 2000 de ani. E atat de complexa, atat de inteligent scrisa, are atat de multe sensuri si semnificatii...
"Shakespeare, pe langa Biblie, - eu demonstrez asta si la Sorbona - e scriitor din Gaesti"
Petre Tutea
Eu nu pot s-o demonstrez la Sorbona, dar sunt de aceeasi parere
Sunt intr-o continua uimire... Cu cat o citesc, o ascult talcuita si o inteleg, cu atat imi dau seama ca nici o minte "pamanteana", nu ar fi putut sa scrie Biblia, in urma cu 2000 de ani. E atat de complexa, atat de inteligent scrisa, are atat de multe sensuri si semnificatii...
pitulicea- 6
Tutea îl compătimească pe Cioran pt ateism așa ca nu pot fi de acord cu el , in rest n am timp de comentat acum ...
shadow- 6
Se vede ca n-ai timp. Ai scris asa incat n-am inteles mai nimic Nu trebuie sa fii de acord cu el. Revenim la libertate si liberul arbitru
Tot Petre Tutea spunea:
"Liberatea omului e partea divina din el".
Eu sunt curioasa care dintre cei doi a murit mai fericit si mai impacat? Tutea sau Cioran? I-am ascultat pe cei doi vorbind la batranete intr-un interviu: unul plin de iubire, celalalt plin de spaime (nerostite) Daca nu mori fericit, ce sens a avut viata?
Tot Petre Tutea spunea:
"Liberatea omului e partea divina din el".
Eu sunt curioasa care dintre cei doi a murit mai fericit si mai impacat? Tutea sau Cioran? I-am ascultat pe cei doi vorbind la batranete intr-un interviu: unul plin de iubire, celalalt plin de spaime (nerostite) Daca nu mori fericit, ce sens a avut viata?
pitulicea- 6
Evident ca Tutea , probabil n-avea nici un dubiu ca il asteapta o viata vesnica '' in loc cu verdeata, in loc de odihna, de unde a fugit toata durerea, intristarea si suspinarea''... cine n-ar muri impacat astfel ?
Pentru atei lucrurile se vad putin diferit , e normal sa avem regrete spre final ...
Viata are rostul ei , depinde daca il descoperi sau nu , il atingi sau nu , este o alta discutie , insa singurii care pot muri fericiti ( daca pot spune asa ) sunt credinciosii , indiferent de credinta , fiindca majoritatea religiilor , ca sa nu spun toate , promit acelasi lucru : nemurirea intr-o alta forma .Daca nu mori fericit, ce sens a avut viata?
Pentru atei lucrurile se vad putin diferit , e normal sa avem regrete spre final ...
shadow- 6
Adica ateii nu traiesc frumos ? ... Ce concluzii mai tragi ! ... de adevarat crestin
shadow- 6
Pagina 46 din 50 • 1 ... 24 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50
Subiecte similare
» HOROSCOPUL ZILEI
» Stirea zilei
» Secretul zilei de nastere
» REGULAMENT
» Profile zodii in functie de data nasterii
» Stirea zilei
» Secretul zilei de nastere
» REGULAMENT
» Profile zodii in functie de data nasterii