CITATUL ZILEI
+14
koku41
ionutz72
Andy11
Indra
Annmarie
Zeno-san
raichu
shadow
myrk
shu
atat de simplu
itina
Vica
pitulicea
18 participanți
Pagina 50 din 50
Pagina 50 din 50 • 1 ... 26 ... 48, 49, 50
CITATUL ZILEI
Rezumarea primului mesaj :
Asa cum o anunta si titlul, aici e locul rezervat citatelor, indiferent ca sunt desprinse din literatura sau sunt simple reflectii filosofice (cugetari). Insa, sa nu ignoram regulile forumului: nu doar citate, ci citate comentate
Un citat care te-a impresionat, te pune in mod sigur pe ganduri. Hai sa nu fim doar niste roboti care copiem o fraza dintr-un loc si o mutam in altul si sa incercam sa spunem ceea ce gandim despre fraza respectiva. Acelasi citat poate avea ecouri diferite in mintea fiecareui cititor. Tocmai aici e partea interesanta... sa ascultam si alte ecouri, nu doar propriul ecou
Asa cum o anunta si titlul, aici e locul rezervat citatelor, indiferent ca sunt desprinse din literatura sau sunt simple reflectii filosofice (cugetari). Insa, sa nu ignoram regulile forumului: nu doar citate, ci citate comentate
Un citat care te-a impresionat, te pune in mod sigur pe ganduri. Hai sa nu fim doar niste roboti care copiem o fraza dintr-un loc si o mutam in altul si sa incercam sa spunem ceea ce gandim despre fraza respectiva. Acelasi citat poate avea ecouri diferite in mintea fiecareui cititor. Tocmai aici e partea interesanta... sa ascultam si alte ecouri, nu doar propriul ecou
pitulicea- 6
Re: CITATUL ZILEI
Nu cred ca Augustin de Hipona avea dreptate, e mai rau sa iubesti si sa pierzi decat sa nu iubesti deloc .
In acelasi spirit cunoscutul apologet crestin spunea : “Ce are bogatul dacă n-are iubire? Ce-i lipseşte săracului dacă are iubire?”
Saracului ii lipseste chiar bucuria de a mai trai.
Despre ce iubire vorbim cand esti sarac lipit , cand nu ai ce manca, ce imbraca, un acoperis deasupra capului ?
In acelasi spirit cunoscutul apologet crestin spunea : “Ce are bogatul dacă n-are iubire? Ce-i lipseşte săracului dacă are iubire?”
Saracului ii lipseste chiar bucuria de a mai trai.
Despre ce iubire vorbim cand esti sarac lipit , cand nu ai ce manca, ce imbraca, un acoperis deasupra capului ?
shadow- 6
În asemenea situații, se cuvine să nu fim... rigizi. Octavian Cotescu- Memorii
Nicio aluzie la rigiditatea lui pitu. Ea e mereu flexibilă, dar impasibilă. Uneori și imposibilă.
Bine, Cotescu nu precizează bine situațiile. Probabil că se referă la anumite conjuncturi, care pot fi sentimentale, sau nu. Simple oportunități.
Nicio aluzie la rigiditatea lui pitu. Ea e mereu flexibilă, dar impasibilă. Uneori și imposibilă.
Bine, Cotescu nu precizează bine situațiile. Probabil că se referă la anumite conjuncturi, care pot fi sentimentale, sau nu. Simple oportunități.
myrk- 6
Citatul este din filmul “Monstrul” : trei prieteni merg in Delta , doi dintre ei pescari ,unde își auto impun un regulament strict , fără băutura , țigări , muzica , se va mânca doar rodul muncii și nu se va interacționa cu străinii .
Cotescu o da cotita ( nume predestinat ) cu “ sa nu fim rigizi “ când de nicăieri se iveste o femeie , o tânăra pictorița : apar țigările , alcoolul ,un casetofon și voia buna , exact cum se întâmpla aici ( aluzia lui Myrk ) când apare Pitu ...
Sau nu ?
Posibil sa le fi încurcat .
Cotescu o da cotita ( nume predestinat ) cu “ sa nu fim rigizi “ când de nicăieri se iveste o femeie , o tânăra pictorița : apar țigările , alcoolul ,un casetofon și voia buna , exact cum se întâmpla aici ( aluzia lui Myrk ) când apare Pitu ...
Sau nu ?
Posibil sa le fi încurcat .
shadow- 6
pitulicea apreciază acest mesaj
Normal că e din film- Cotescu n-are nicio carte de memorii. Dar nu eram on-topic și voiam să lansez o provocare. Și nu voiam să risc iar cu admin-ul. Și voiam să-i fac pe plac.
Ca de obicei, nu mi-a răspuns nimeni. Nimeni din cei vizați.
PS Cred că mă străduiesc un pic prea mult.
Ca de obicei, nu mi-a răspuns nimeni. Nimeni din cei vizați.
PS Cred că mă străduiesc un pic prea mult.
myrk- 6
Dacă pitu nu e, nimic nu e- Submarin Preda
Dacă nimic nu e, asta e- comentariul la citat.
Dacă nimic nu e, asta e- comentariul la citat.
myrk- 6
Când eram mic, credeam că banii sunt lucrul cel mai important. Acum, când sunt bătrân, ştiu : asa este!
Ma amuza aceste vorbe , un citat atribuit lui Oscar Wilde , probabil rupt dintr-un context fiindca Oscar a murit relativ tanar si lefter , nu a avut ''fericirea'' sa prinda anii batranetii , sa cugete adanc .
Si nu , cand eram mic banii nu erau cel mai important lucru , au devenit importanti pe la jumatatea vietii , sau asa am crezut , fiindca cu cat am avut mai multi cu atat s-au inmultit si problemele .
Ma amuza aceste vorbe , un citat atribuit lui Oscar Wilde , probabil rupt dintr-un context fiindca Oscar a murit relativ tanar si lefter , nu a avut ''fericirea'' sa prinda anii batranetii , sa cugete adanc .
Si nu , cand eram mic banii nu erau cel mai important lucru , au devenit importanti pe la jumatatea vietii , sau asa am crezut , fiindca cu cat am avut mai multi cu atat s-au inmultit si problemele .
shadow- 6
In perioada in care a trait Oscar Wilde, oamenii care traiau cat a trait el erau considerati batrani. Ca a murit lefter, nu-i diminueaza capacitatea de-a intelege valoarea banilor. Nu zice ca i-a avut. Oricum, un citat in stilul lui.
atat de simplu- 6
Generația noastră nu a prea fost educată în spiritul nu a goanei după bani (în sistem capitalist ), ci a importanței banilor. Am fost educați în stil comunist, cu banii la comun- avutul obștesc. E adevărat că am disprețuit banii în general, dar i-am prețuit mult când i-am avut- și tot degeaba, că i-am cheltuit fără cap.
Adevărul e că banii îți dau o stabilitate interioară- de fapt o siguranță- evident și exterioară. Dar cel mai important- îți asigură o oarecare independență și încă un lucru extrem de important: nu te lasă să fii călcat în picioare de alții. Deci banii înseamnă putere.
Am realizat asta un pic cam târziu. Eram un pic prea idealist.
Când îi ai, nu mai vorbești de bani de frică. De frică să nu îi pierzi.
Adevărul e că banii îți dau o stabilitate interioară- de fapt o siguranță- evident și exterioară. Dar cel mai important- îți asigură o oarecare independență și încă un lucru extrem de important: nu te lasă să fii călcat în picioare de alții. Deci banii înseamnă putere.
Am realizat asta un pic cam târziu. Eram un pic prea idealist.
Când îi ai, nu mai vorbești de bani de frică. De frică să nu îi pierzi.
myrk- 6
Pagina 50 din 50 • 1 ... 26 ... 48, 49, 50
Subiecte similare
» HOROSCOPUL ZILEI
» Stirea zilei
» Secretul zilei de nastere
» REGULAMENT
» Profile zodii in functie de data nasterii
» Stirea zilei
» Secretul zilei de nastere
» REGULAMENT