CITATUL ZILEI
+14
koku41
ionutz72
Andy11
Indra
Annmarie
Zeno-san
raichu
shadow
myrk
shu
atat de simplu
itina
Vica
pitulicea
18 participanți
Pagina 31 din 50
Pagina 31 din 50 • 1 ... 17 ... 30, 31, 32 ... 40 ... 50
CITATUL ZILEI
Rezumarea primului mesaj :
Asa cum o anunta si titlul, aici e locul rezervat citatelor, indiferent ca sunt desprinse din literatura sau sunt simple reflectii filosofice (cugetari). Insa, sa nu ignoram regulile forumului: nu doar citate, ci citate comentate
Un citat care te-a impresionat, te pune in mod sigur pe ganduri. Hai sa nu fim doar niste roboti care copiem o fraza dintr-un loc si o mutam in altul si sa incercam sa spunem ceea ce gandim despre fraza respectiva. Acelasi citat poate avea ecouri diferite in mintea fiecareui cititor. Tocmai aici e partea interesanta... sa ascultam si alte ecouri, nu doar propriul ecou
Asa cum o anunta si titlul, aici e locul rezervat citatelor, indiferent ca sunt desprinse din literatura sau sunt simple reflectii filosofice (cugetari). Insa, sa nu ignoram regulile forumului: nu doar citate, ci citate comentate
Un citat care te-a impresionat, te pune in mod sigur pe ganduri. Hai sa nu fim doar niste roboti care copiem o fraza dintr-un loc si o mutam in altul si sa incercam sa spunem ceea ce gandim despre fraza respectiva. Acelasi citat poate avea ecouri diferite in mintea fiecareui cititor. Tocmai aici e partea interesanta... sa ascultam si alte ecouri, nu doar propriul ecou
pitulicea- 6
Re: CITATUL ZILEI
Apai nu stiu. Unii numai spun ca-l au. Evident ca cei ce-l "au" nu sunt singuri. Exista si o singuratate asumata, tocmai pentru a-l descoperi pe Dumnezeu. Dumnezeu poate fi "descoperit" insa si in comuniune. Si in comunitate.
myrk- 6
Dar pentru ce? Unii sunt singuri nu pentru ca-si doresc, ci dimpotriva, pentru ca sunt constransi de imprejurari.
myrk- 6
Nu stiu. Daca te-ai gandit iar la mine, eu nu-mi asum nimic. Desi nu cred.
Oricine isi asuma acest lucru, adica cei ce-si propun sa-l caute. Dumnezeu este pretutindeni.
Oricine isi asuma acest lucru, adica cei ce-si propun sa-l caute. Dumnezeu este pretutindeni.
myrk- 6
Și prieteniile își au viața lor. Durează atât timp cât sunt necesare creșterii a doua suflete. Vine un timp când prietenia unui anumit om e o povara; nu-ți mai spune nimic și nu-i mai spui nimic. Osmoza dintre sufletele voastre s-a sfârșit.
Sunteți acum unul față de altul, două organisme complet închise. Trebuie să cauți alte organisme, alte suflete cărora să vă puteți deschide, pentru a primi sau a da bucurii, dureri, experiențe de tot felul.
O prietenie care durează o viață întreagă este, pentru mine, un miracol. Poate să fie o simplă obișnuință și atunci e tristă și neinteresantă. Dar poate să fie și o ”căsătorie spirituală”, un miracol propriu zis. Unirea sufletească s-a făcut, atunci, peste granițele omenescului.
Mircea Eliade – Șantier
Prieten, dupa mine, e acel cu care poti vorbi despre orice, oricand, oriunde. Si sa fie dialog. Blocajele apar tocmai din cauza acestor limitari. Ori sufletul omenesc nu poate fi limitat. De aici apar si frustrarile si separatia: din cauza incercarii impunerii unor limite. Pe care unul sau celalalt nu pot sa le depaseasca, din varii motive. Iar cand aspiratiile sunt diferite si se accepta compromisurile, apare obisnuinta, rutina. Iar rutina nu poate fi niciodata interesanta.
Sunteți acum unul față de altul, două organisme complet închise. Trebuie să cauți alte organisme, alte suflete cărora să vă puteți deschide, pentru a primi sau a da bucurii, dureri, experiențe de tot felul.
O prietenie care durează o viață întreagă este, pentru mine, un miracol. Poate să fie o simplă obișnuință și atunci e tristă și neinteresantă. Dar poate să fie și o ”căsătorie spirituală”, un miracol propriu zis. Unirea sufletească s-a făcut, atunci, peste granițele omenescului.
Mircea Eliade – Șantier
Prieten, dupa mine, e acel cu care poti vorbi despre orice, oricand, oriunde. Si sa fie dialog. Blocajele apar tocmai din cauza acestor limitari. Ori sufletul omenesc nu poate fi limitat. De aici apar si frustrarile si separatia: din cauza incercarii impunerii unor limite. Pe care unul sau celalalt nu pot sa le depaseasca, din varii motive. Iar cand aspiratiile sunt diferite si se accepta compromisurile, apare obisnuinta, rutina. Iar rutina nu poate fi niciodata interesanta.
myrk- 6
Da, dar rutina nu distruge prietenii, cel mult le face plicticoase.
Sunt perfect de acord cu Eliade. Si prietenii se transforma, evolueaza, cresc sau nu. Numai ca fiecare in ritmul lui. De aici diferentele. Nu mai corespund, nu mai corespundem, nici nu mai conteaza. Rezonam cu altceva... altcineva.
Sunt perfect de acord cu Eliade. Si prietenii se transforma, evolueaza, cresc sau nu. Numai ca fiecare in ritmul lui. De aici diferentele. Nu mai corespund, nu mai corespundem, nici nu mai conteaza. Rezonam cu altceva... altcineva.
atat de simplu- 6
Da. Dar unii nu accepta plictiseala. Ideea ar fi ca s-ar putea sa nu mai rezonezi cu nimeni la un moment dat. Cu altceva n-are sens.
myrk- 6
Cu alte cuvinte, unii cresc, iar altii stagneaza. De fapt, stagnarea e o involutie. Si autodistrugere, in cele din urma.
Tre' sa progresam, vrand-nevrand.
Tre' sa progresam, vrand-nevrand.
myrk- 6
Stagnarea este o oprire , poate temporara , nu o vad ca pe o involutie : uneori chiar este indicat sa te mai si opresti ...
In ce priveste calatoria spre propriul suflet ... hmmm ... eu sunt nedespartit de al meu si chiar daca uneori avem pareri contradictorii nu putem unul fara celalalt .
In ce priveste calatoria spre propriul suflet ... hmmm ... eu sunt nedespartit de al meu si chiar daca uneori avem pareri contradictorii nu putem unul fara celalalt .
shadow- 6
''Daca tot e sa ai ambitii , sa ai ambitii mari '' , spunea cine altul decat Donald Trump .
Sigur la el ambitiile sunt direct proportionale cu marimea averii ...
Sigur la el ambitiile sunt direct proportionale cu marimea averii ...
shadow- 6
Pagina 31 din 50 • 1 ... 17 ... 30, 31, 32 ... 40 ... 50
Subiecte similare
» HOROSCOPUL ZILEI
» Stirea zilei
» Secretul zilei de nastere
» REGULAMENT
» Profile zodii in functie de data nasterii
» Stirea zilei
» Secretul zilei de nastere
» REGULAMENT
» Profile zodii in functie de data nasterii