CITATUL ZILEI
+14
koku41
ionutz72
Andy11
Indra
Annmarie
Zeno-san
raichu
shadow
myrk
shu
atat de simplu
itina
Vica
pitulicea
18 participanți
Pagina 30 din 50
Pagina 30 din 50 • 1 ... 16 ... 29, 30, 31 ... 40 ... 50
CITATUL ZILEI
Rezumarea primului mesaj :
Asa cum o anunta si titlul, aici e locul rezervat citatelor, indiferent ca sunt desprinse din literatura sau sunt simple reflectii filosofice (cugetari). Insa, sa nu ignoram regulile forumului: nu doar citate, ci citate comentate
Un citat care te-a impresionat, te pune in mod sigur pe ganduri. Hai sa nu fim doar niste roboti care copiem o fraza dintr-un loc si o mutam in altul si sa incercam sa spunem ceea ce gandim despre fraza respectiva. Acelasi citat poate avea ecouri diferite in mintea fiecareui cititor. Tocmai aici e partea interesanta... sa ascultam si alte ecouri, nu doar propriul ecou
Asa cum o anunta si titlul, aici e locul rezervat citatelor, indiferent ca sunt desprinse din literatura sau sunt simple reflectii filosofice (cugetari). Insa, sa nu ignoram regulile forumului: nu doar citate, ci citate comentate
Un citat care te-a impresionat, te pune in mod sigur pe ganduri. Hai sa nu fim doar niste roboti care copiem o fraza dintr-un loc si o mutam in altul si sa incercam sa spunem ceea ce gandim despre fraza respectiva. Acelasi citat poate avea ecouri diferite in mintea fiecareui cititor. Tocmai aici e partea interesanta... sa ascultam si alte ecouri, nu doar propriul ecou
pitulicea- 6
Re: CITATUL ZILEI
Cred ca luptele cu tine insati/insuti sunt cele mai grele lupte: cine e invingatorul? cine e invinsul?
Indra- 4
Indra , asa cugeta si Voltaire acum vreo trei veacuri : '' cea mai inversunata lupta este cu tine insuti, te afli in ambele tabere.''
shadow- 6
A trecut ceva vreme de cand l-am citit pe Voltaire, dar mi-o fi ramas in vreo camaruta a mintii ceva din cele citite, atat de adanc incat credeam ca-mi apartine.
Si pentru ca vorbeam despre suflet intr-un topic in care isi aveau locul doar discutiile despre corp... :
,,Fiecare suflet îşi poartă chipul care i se potriveşte. Dacă nu şi-l are de la început croit pe seama şi făptura lui, singur şi-l modelează, din lăuntru în afară, încetul cu încetul. Nu e linie, nu e trăsătură cât de neînsemnată în figura unui om care să nu corespundă unui anume gest sufletesc.” (Al. Vlahuta)
Si pentru ca vorbeam despre suflet intr-un topic in care isi aveau locul doar discutiile despre corp... :
,,Fiecare suflet îşi poartă chipul care i se potriveşte. Dacă nu şi-l are de la început croit pe seama şi făptura lui, singur şi-l modelează, din lăuntru în afară, încetul cu încetul. Nu e linie, nu e trăsătură cât de neînsemnată în figura unui om care să nu corespundă unui anume gest sufletesc.” (Al. Vlahuta)
Indra- 4
Ooo, ce frumos... Sunt de acord cu tot. Mai ales cu faptul ca trupul e doar un purtator de sentimente.
atat de simplu- 6
Si eu sunt de acord cu Vlahuza ... cu Gabi nu cad la invoiala ( nu ca ar fi vreo mare problema ) : purtator de sentimente cred ca tot sufletul este , trupul doar le transpune , zic eu .
Indra , iarta-ma daca remarca mea despre Voltaire te-a suparat , nu s-a vrut un repros sau ceva de genul , milioane de oameni pot gandi la fel , era o banala constatare .
Indra , iarta-ma daca remarca mea despre Voltaire te-a suparat , nu s-a vrut un repros sau ceva de genul , milioane de oameni pot gandi la fel , era o banala constatare .
shadow- 6
Nu trebuie sa cazi. Voiam sa subliniez faptul ca trupul ti-e pe masura a ceea ce esti. Mai ales chipul iti reprezinta sufletul. Era legat de niste comentarii de la foto cu noi. De aia mi-e mie greu sa pun poze cu chipul meu, sunt rare momentele cand il surprind asa cum ma simt. Sau asa cum consider eu ca sunt.
atat de simplu- 6
Simpla are dreptate ( iar ) , nu o spun doar eu ci si Ansel Adams , un fotograf profesionist :
'' Intotdeauna sunt doua persoane in fiecare poza: fotograful si cel care priveste fotografia.''
'' Intotdeauna sunt doua persoane in fiecare poza: fotograful si cel care priveste fotografia.''
shadow- 6
Simpla are dreptate ( iar ) , nu o spun doar eu ci si Ansel Adams , un fotograf profesionist :
shadow- 6
Da, cu conditia sa nu fie selfie.
[size=36]Cea mai preţioasă călătorie este aceea către sufletul nostru, către noi înşine. Călătorie ce o facem în singurătate.[/size]
[size=33] [size=34]Mircea Eliade[/size][/size]
Eu sunt de acord. Voi?
atat de simplu- 6
Cred ca incep sa-mi dau seama ce-i cu size-ul asta, doar ca nu stiu cum pot rezolva.
atat de simplu- 6
Mda. Asa e si cu calatoria. Eu as prefera sa fie in doi. Nu-mi place singuraratea. Nici macar sub forma de introspectie.
myrk- 6
Ar trebui s-o mai incerci. Nu stii ce pierzi. Apoi, am o nedumerire: cei ce-l au pe Dumnezeu cu ei sunt singuri sau nu? Dar pot fi singuri daca-si doresc?
atat de simplu- 6
Pagina 30 din 50 • 1 ... 16 ... 29, 30, 31 ... 40 ... 50
Subiecte similare
» HOROSCOPUL ZILEI
» Stirea zilei
» Secretul zilei de nastere
» REGULAMENT
» Profile zodii in functie de data nasterii
» Stirea zilei
» Secretul zilei de nastere
» REGULAMENT
» Profile zodii in functie de data nasterii