CITATUL ZILEI
+14
koku41
ionutz72
Andy11
Indra
Annmarie
Zeno-san
raichu
shadow
myrk
shu
atat de simplu
itina
Vica
pitulicea
18 participanți
Pagina 16 din 50
Pagina 16 din 50 • 1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 33 ... 50
CITATUL ZILEI
Rezumarea primului mesaj :
Asa cum o anunta si titlul, aici e locul rezervat citatelor, indiferent ca sunt desprinse din literatura sau sunt simple reflectii filosofice (cugetari). Insa, sa nu ignoram regulile forumului: nu doar citate, ci citate comentate
Un citat care te-a impresionat, te pune in mod sigur pe ganduri. Hai sa nu fim doar niste roboti care copiem o fraza dintr-un loc si o mutam in altul si sa incercam sa spunem ceea ce gandim despre fraza respectiva. Acelasi citat poate avea ecouri diferite in mintea fiecareui cititor. Tocmai aici e partea interesanta... sa ascultam si alte ecouri, nu doar propriul ecou
Asa cum o anunta si titlul, aici e locul rezervat citatelor, indiferent ca sunt desprinse din literatura sau sunt simple reflectii filosofice (cugetari). Insa, sa nu ignoram regulile forumului: nu doar citate, ci citate comentate
Un citat care te-a impresionat, te pune in mod sigur pe ganduri. Hai sa nu fim doar niste roboti care copiem o fraza dintr-un loc si o mutam in altul si sa incercam sa spunem ceea ce gandim despre fraza respectiva. Acelasi citat poate avea ecouri diferite in mintea fiecareui cititor. Tocmai aici e partea interesanta... sa ascultam si alte ecouri, nu doar propriul ecou
pitulicea- 6
Re: CITATUL ZILEI
Cate corzi ale sufletului si in cate feluri atinse...
Simfonii care cuprind simturile si reverbereaza in minte, culori, frunze, rasete si lacrimi.
Un Faust alchimist
Simfonii care cuprind simturile si reverbereaza in minte, culori, frunze, rasete si lacrimi.
Un Faust alchimist
Annmarie- 4
La cel calare pe val, binenteles
Sau poate valul in sine
Stiu si eu... nu e usor sa te identifici
Sau poate valul in sine
Stiu si eu... nu e usor sa te identifici
Annmarie- 4
N-ar strica un pic de precizie. Exprimarile vagi tin de oarecare tendinte faustiene.
myrk- 6
Pai asta am intrebat-o si eu pe Ann. Ori se gandea la Nichita, ori la mine! Valul succesului, cred.
myrk- 6
Annmarie a scris:Cate corzi ale sufletului si in cate feluri atinse...
Un Faust alchimist
Pentru ca o informatie sonora sa poata ajunge la un centru nervos si sa fie prelucrata, unde electromagnetice sunt trimise si receptionate. Aceste unde trec prin mediu, inainte de a ajunge la miez.
Unda formeaza valul.
Mediul favorizeaza vibratia corespunzatoare.Multe valuri.
Centrul prelucreaza si trimite mai departe informatii prelucrate. Vedem, auzim, simtim. Valuri, valuri
Cine calare pe val ? Cine e la celalalt capat. Intotdeauna. Cel ce naste in noi un gand, o simtire
Uite cum moare cel ce era calare pe val ! In procesul de dezbatere stiintifica, pentru dobandirea unei imagini clare am admis moartea faustica a prtenerului meu de povesti. Pai nu-i pacat ?
Insa ce schimbare ! Cata lumina, dupa ceata ! Alchimie curata !
Sau cam asa ceva ....
Annmarie- 4
Esti durere! Cred ca mergi prea departe cu interpretarile, comparatia si analiza.
myrk- 6
Apoi, daca omul poate oricum zbura, ce-o fi vrut sa spuna Nichita cu aripile crescute in interior? Astea nu erau destinate zborului? Nu voia sa sublinieze tocmai neputinta de a zbura? Sunt convinsa ca omul poate zbura si altfel , dar Nichita a avut un gand anume cand a scris ce a scris.
atat de simplu- 6
Annmarie, imi place subtilitatea cu care ai explicat. Frumoasa asocierea cu valul, nu am vizualizat niciodata astfel unda, dar tu mi-ai dat o imagine clara. Pacat ca cel care era calare pe val a iesit la lumina, chiar s-a pierdut tot farmecul.
atat de simplu- 6
Pagina 16 din 50 • 1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 33 ... 50
Subiecte similare
» HOROSCOPUL ZILEI
» Stirea zilei
» Secretul zilei de nastere
» REGULAMENT
» Profile zodii in functie de data nasterii
» Stirea zilei
» Secretul zilei de nastere
» REGULAMENT
» Profile zodii in functie de data nasterii