CITATUL ZILEI
+14
koku41
ionutz72
Andy11
Indra
Annmarie
Zeno-san
raichu
shadow
myrk
shu
atat de simplu
itina
Vica
pitulicea
18 participanți
Pagina 33 din 50
Pagina 33 din 50 • 1 ... 18 ... 32, 33, 34 ... 41 ... 50
CITATUL ZILEI
Rezumarea primului mesaj :
Asa cum o anunta si titlul, aici e locul rezervat citatelor, indiferent ca sunt desprinse din literatura sau sunt simple reflectii filosofice (cugetari). Insa, sa nu ignoram regulile forumului: nu doar citate, ci citate comentate
Un citat care te-a impresionat, te pune in mod sigur pe ganduri. Hai sa nu fim doar niste roboti care copiem o fraza dintr-un loc si o mutam in altul si sa incercam sa spunem ceea ce gandim despre fraza respectiva. Acelasi citat poate avea ecouri diferite in mintea fiecareui cititor. Tocmai aici e partea interesanta... sa ascultam si alte ecouri, nu doar propriul ecou
Asa cum o anunta si titlul, aici e locul rezervat citatelor, indiferent ca sunt desprinse din literatura sau sunt simple reflectii filosofice (cugetari). Insa, sa nu ignoram regulile forumului: nu doar citate, ci citate comentate
Un citat care te-a impresionat, te pune in mod sigur pe ganduri. Hai sa nu fim doar niste roboti care copiem o fraza dintr-un loc si o mutam in altul si sa incercam sa spunem ceea ce gandim despre fraza respectiva. Acelasi citat poate avea ecouri diferite in mintea fiecareui cititor. Tocmai aici e partea interesanta... sa ascultam si alte ecouri, nu doar propriul ecou
pitulicea- 6
Re: CITATUL ZILEI
Mda, cred ca si mie imi plac dramele
De fapt, dramele astea accentueaza sentimentele si te fac sa crezi ca iubirea e mai mare decat e.
De fapt, dramele astea accentueaza sentimentele si te fac sa crezi ca iubirea e mai mare decat e.
pitulicea- 6
Femeilor le place mai mult drama iubirii decât iubirea însăşi.
N-as zice , nu cred ca unei femei normale ii place sa dramatizeze doar pentru a resimti mai puternic iubirea sau ce crede ea ca ar fi iubire ... cele care o fac vor doar sa joace un rol in propria piesa tragi-comica .
Sa-i dau dreptate lui Henryk Sienkiewicz ar insemna sa-mi schimb radical gandirea despre sexul frumos , ori nu am motive serioase sa o fac .
shadow- 6
Si tu acum, Shadow... Nu-i frumoasa suferinta in iubire? Nu-i da mai multa savoare si importanta? Tocmai am discutat la telefon cu cineva caruia i se aplica perfect citatul.
Apoi, avand in vedere ca iubirea asta te transforma, de ce te miri ca femeile nu mai sunt normale? Sa simti fluturi in stomac, e normal? Ba eu as spune ca si barbatilor le place drama. Si inca mult...
Apoi, avand in vedere ca iubirea asta te transforma, de ce te miri ca femeile nu mai sunt normale? Sa simti fluturi in stomac, e normal? Ba eu as spune ca si barbatilor le place drama. Si inca mult...
atat de simplu- 6
Dramele altora imi plac si mie , ca si spectator ... cand sunt implicat nu simt placere si n-as initia un astfel de joc ... nu sunt nici adeptul vorbei ca ''dragostea ar fi mai mare dupa suparare '' ...
shadow- 6
Shadow, tu doar crezi ce crede femeia Suntem atat de diferiti unii de altii. Nu aveti cum sa va puneti "in pielea noastra" si nici noi "in pielea voastra".
O femeie normala? Care-i cea anormala?
O femeie normala? Care-i cea anormala?
pitulicea- 6
Sa lasam dragostea si sa trecem la lucruri mai serioase, zic. Si de ce zic asta? Pentru ca sunt din ce in ce mai ofticata pe vremurile pe care le traim. Mai-marii tarii, mai-marii lumii ne vor prosti, needucati, neinformati. Se aplica aici acest citat din cartea pe care o citesc acum, "Testamentul lui Abraham":
"...Pentru a intelege un text sofisticat, e nevoie de educatie si mult exercitiu. As adauga: si de un pic de inteligenta si sensibilitate. Ce ne invata asta? Ca educatia are un rol central. Pentru ca doar cu o educatie de foarte buna calitate putem sa patrundem in zone care le sunt inaccesibile celor needucati. De asta o tara puternica e o tara in care educatia primeaza. Pentru ca cetatenii ei au acces la o intelegere complexa a lumii in care traiesc. Cum nevoile lor nu mai sunt cele primare, devin mai sofisticati.
-Si mai greu de manipulat.
-Exact. De aia in dictaturi sau in tarile cu democratii fragile nimeni nu da doi bani pe educatie."
"...Pentru a intelege un text sofisticat, e nevoie de educatie si mult exercitiu. As adauga: si de un pic de inteligenta si sensibilitate. Ce ne invata asta? Ca educatia are un rol central. Pentru ca doar cu o educatie de foarte buna calitate putem sa patrundem in zone care le sunt inaccesibile celor needucati. De asta o tara puternica e o tara in care educatia primeaza. Pentru ca cetatenii ei au acces la o intelegere complexa a lumii in care traiesc. Cum nevoile lor nu mai sunt cele primare, devin mai sofisticati.
-Si mai greu de manipulat.
-Exact. De aia in dictaturi sau in tarile cu democratii fragile nimeni nu da doi bani pe educatie."
itina- 6
Eu nu dau doi bani pe politica De-asta nici nu ma straduiesc sa o inteleg.
pitulicea- 6
Asa ziceam si eu inainte. Pana mi-am dat seama ca politica si oamenii politici imi aranjeaza mie viata.
itina- 6
Si tot ei o vor aranja si de acum incolo, oricat de educata as fi eu. Sau altul. In politica ajunge o anumita tipologie de oameni. Pana s-o schimba mentalitatea la noi, eu nu voi mai exista pe acest pamant, voi fi ori sub el, ori in vazduh, cautand vreau animalut in care sa ma reincarnez. Inca nu stiu exact, iar cand voi sti, n-am cum sa va informez. Si vreau sa mai spun ceva: citatul ala care spune ca daca ai carte, ai parte... nu mi se mai pare valabil. Partea n-are vreo treaba cu cartea. Ba are, m-am razgandit: e invers proportionala cu ea. Cum alesii au parte, se cam vede cine ne conduce. Din punctul meu de vedere, toata clasa politica este la fel. Nu dau doi bani pe ea, asa cum nici ea nu da pe mine. Cu sau fara manipulare, situatia n-ar fi fost mai roza. Toata politica e-o minciuna sfruntata, un joc de culise in care nu conteaza decat ca cel acre conduce sa-si vada de propriul interes. Cei educati si cu bun simt isi vad de treaba lor, nu se apuca sa-si sponzorizeze campanii electorale.
Ultima editare efectuata de catre atat de simplu in Mar 16 Ian - 11:42, editata de 1 ori
atat de simplu- 6
Nu as putea sa schimb ceva nici daca as vrea. Din pacate.
Simpla, depinde de ce anume vrei sa ai parte. Daca te referi doar la satisfactii banesti, poate ca le vor avea doar cei smecheri, nesatui, avari si care calca totul in picioare dar sunt alte satisfactii morale si sufletesti pe care nu le-as da pentru nimic in lume. Nu e aici topicul potrivit dar tin sa va spun ca am ramas cu un gust amar in gura in ultimii ani in ce priveste mersul lucrurilor in tara noastra. Nu mai am nicio speranta ca se va indrepta vreodata ceva, pe-aici... Si cum s-ar putea indrepta cand nu intereseaza pe nimeni acest fapt? Stiu, spuneti ca nu in noi sta puterea de schimbare dar cred ca nestiinta si nepasarea nu au adus nimic bun in evolutia omului, in general.
Simpla, depinde de ce anume vrei sa ai parte. Daca te referi doar la satisfactii banesti, poate ca le vor avea doar cei smecheri, nesatui, avari si care calca totul in picioare dar sunt alte satisfactii morale si sufletesti pe care nu le-as da pentru nimic in lume. Nu e aici topicul potrivit dar tin sa va spun ca am ramas cu un gust amar in gura in ultimii ani in ce priveste mersul lucrurilor in tara noastra. Nu mai am nicio speranta ca se va indrepta vreodata ceva, pe-aici... Si cum s-ar putea indrepta cand nu intereseaza pe nimeni acest fapt? Stiu, spuneti ca nu in noi sta puterea de schimbare dar cred ca nestiinta si nepasarea nu au adus nimic bun in evolutia omului, in general.
itina- 6
Nu e topicul potrivit asa cum bine spune Itina ... bine a spus-o si Lincon la o vreme cand in America erau foarte multi analfabeti ... citatul este extraordinar in contextul timpurilor pe care le traim fiindca majoritatea celor care sustin astazi acest partid mafiot ce-si bate joc de Romania sunt cei fara prea multa educatie ( ca sa nu spun analfabetii ) , oameni cu bun simt dar usor influientzabili tocmai fiindca nu percep realitatile secolului in care traiesc .
Pasivitatea in ati exprima dreptul de vot nu va fi niciodata o solutie , nici macar un compromis ci mai degraba o acceptare tacita care dupa cum observam n-a dus la nimic bun .
Itino nu te descuraja , eu sunt de partea ta , poate vor mai veni si altii ...
Pasivitatea in ati exprima dreptul de vot nu va fi niciodata o solutie , nici macar un compromis ci mai degraba o acceptare tacita care dupa cum observam n-a dus la nimic bun .
Itino nu te descuraja , eu sunt de partea ta , poate vor mai veni si altii ...
shadow- 6
Satisfactii morale si sufletesti pot obtine din alta parte, nu din politica. Si daca-i s-o spun pe sleau, carui om cu burta goala ii mai arde de altfel de satisfactii in afara de a pune ceva pe masa? Cu burta plina, cu facturile platite, parca ii mai vine omului sa viseze.
Sa stiti ca sunt si oameni cu educatie care au o parere opusa de-a voastra. Cunosc destui. Daca un om a ales un reprezentant pe care unii nu l-au ales, nu inseamna ca nu-i educat. Poate ca si omul ala crede in ceva, spera in ceva. Raman la ideea ca toata clasa politica e la fel si da, sunt pentru obligativitatea votului. N-o fi democratic? Ba eu cred ca e mai democratic decat democratia pe care o traim. Asa cum e democratic sa avem drepturi, e democratic sa avem si obligatii. Si votul ar trebui sa fie o obligatie. Ca eu sunt scarbita de politica, ca eu mi-am pierdut speranta in ceva bun, e alta poveste. Unii inca mai pot spera. Bravo lor!
Sa stiti ca sunt si oameni cu educatie care au o parere opusa de-a voastra. Cunosc destui. Daca un om a ales un reprezentant pe care unii nu l-au ales, nu inseamna ca nu-i educat. Poate ca si omul ala crede in ceva, spera in ceva. Raman la ideea ca toata clasa politica e la fel si da, sunt pentru obligativitatea votului. N-o fi democratic? Ba eu cred ca e mai democratic decat democratia pe care o traim. Asa cum e democratic sa avem drepturi, e democratic sa avem si obligatii. Si votul ar trebui sa fie o obligatie. Ca eu sunt scarbita de politica, ca eu mi-am pierdut speranta in ceva bun, e alta poveste. Unii inca mai pot spera. Bravo lor!
atat de simplu- 6
Tot fierb apele politicii zilele acestea :
„Cititorule, să presupunem că ai fi idiot. sau că ai fi parlamentar... Dar stai, că mă repet.” — Mark Twain
Ei bine nu sunt de aceeasi parere , parlamentarii nostri nu sunt idioti , nici pe departe ,este mai rau , sunt corupti , impostori , hoti , tradatori ... idiotii sunt niste bieti naivi care nu stiu pe ce lume traiesc , sa fim seriosi nu e cazul dragilor nostri politicieni ....
„Cititorule, să presupunem că ai fi idiot. sau că ai fi parlamentar... Dar stai, că mă repet.” — Mark Twain
Ei bine nu sunt de aceeasi parere , parlamentarii nostri nu sunt idioti , nici pe departe ,este mai rau , sunt corupti , impostori , hoti , tradatori ... idiotii sunt niste bieti naivi care nu stiu pe ce lume traiesc , sa fim seriosi nu e cazul dragilor nostri politicieni ....
shadow- 6
Pagina 33 din 50 • 1 ... 18 ... 32, 33, 34 ... 41 ... 50
Subiecte similare
» HOROSCOPUL ZILEI
» Stirea zilei
» Secretul zilei de nastere
» REGULAMENT
» Profile zodii in functie de data nasterii
» Stirea zilei
» Secretul zilei de nastere
» REGULAMENT
» Profile zodii in functie de data nasterii