CITATUL ZILEI
+14
koku41
ionutz72
Andy11
Indra
Annmarie
Zeno-san
raichu
shadow
myrk
shu
atat de simplu
itina
Vica
pitulicea
18 participanți
Pagina 41 din 50
Pagina 41 din 50 • 1 ... 22 ... 40, 41, 42 ... 45 ... 50
CITATUL ZILEI
Rezumarea primului mesaj :
Asa cum o anunta si titlul, aici e locul rezervat citatelor, indiferent ca sunt desprinse din literatura sau sunt simple reflectii filosofice (cugetari). Insa, sa nu ignoram regulile forumului: nu doar citate, ci citate comentate
Un citat care te-a impresionat, te pune in mod sigur pe ganduri. Hai sa nu fim doar niste roboti care copiem o fraza dintr-un loc si o mutam in altul si sa incercam sa spunem ceea ce gandim despre fraza respectiva. Acelasi citat poate avea ecouri diferite in mintea fiecareui cititor. Tocmai aici e partea interesanta... sa ascultam si alte ecouri, nu doar propriul ecou
Asa cum o anunta si titlul, aici e locul rezervat citatelor, indiferent ca sunt desprinse din literatura sau sunt simple reflectii filosofice (cugetari). Insa, sa nu ignoram regulile forumului: nu doar citate, ci citate comentate
Un citat care te-a impresionat, te pune in mod sigur pe ganduri. Hai sa nu fim doar niste roboti care copiem o fraza dintr-un loc si o mutam in altul si sa incercam sa spunem ceea ce gandim despre fraza respectiva. Acelasi citat poate avea ecouri diferite in mintea fiecareui cititor. Tocmai aici e partea interesanta... sa ascultam si alte ecouri, nu doar propriul ecou
pitulicea- 6
Re: CITATUL ZILEI
Egoist inseamna satisfacerea intereselor personale in detrimentul celorlalti , de unde ai tras concluzia ca eu m-as simti bine fiind nepasator fata de altii sau mai rau , as profit de pe urma lor ? Interesanta parere ai despre mine !
Ma consider un om echilibrat si da , am avut multe momente in viata cand am fost multumit de mine tocmai fiindca am reusit sa fac ce mi-am propus , fie pentru mine fie pentru altii : dar aceste stari de fapt nu m-au plafonat , nu m-au impiedicat sa ma opresc , dimpotriva .
Sa nu fii niciodata multumit de tine e ca si cum ai duce toata viata o lupta cu morile de vant ...
Ma consider un om echilibrat si da , am avut multe momente in viata cand am fost multumit de mine tocmai fiindca am reusit sa fac ce mi-am propus , fie pentru mine fie pentru altii : dar aceste stari de fapt nu m-au plafonat , nu m-au impiedicat sa ma opresc , dimpotriva .
Sa nu fii niciodata multumit de tine e ca si cum ai duce toata viata o lupta cu morile de vant ...
shadow- 6
Viata e o lupta! Indiferent cu ce lupti ...
Vedem lucrurile diferit, asta e clar si nu de azi, de ieri De ani de zile. Ziceam ca suna egoist, pentru ca in raspunsul pe care l-ai dat te refereai doar la tine.
Vedem lucrurile diferit, asta e clar si nu de azi, de ieri De ani de zile. Ziceam ca suna egoist, pentru ca in raspunsul pe care l-ai dat te refereai doar la tine.
Eu cred ca tocmai ai fost de acord cu ce zicea Blaga Indirect....dar aceste stari de fapt nu m-au plafonat...
pitulicea- 6
E normal sa te gandesti la tine pentru a putea ulterior sa-i ajuti pe altii ,simpla compatimire nu e de folos , personal imi displace profund sa fiu compatimit si uzez la randu-mi de acest mod de exprimare cat mai putin posibil ...pitulicea a scris: Ziceam ca suna egoist, pentru ca in raspunsul pe care l-ai dat te refereai doar la tine.
''Mai întâi câştigă-i dragostea, abia pe urmă fă-i cadouri; este mai greu, adevărat, dar aşa trebuie.'' Ovidius
E dificil sa castigi intr-o dragoste cu nabadai , facil este sa faci cadouri : pare mai simplu sa alegi calea usoara calea usoara , nu ?
E doar o intrebare nu un raspuns .
shadow- 6
De acord cu Ovidius In teorie. In practica imi place sa primesc cadouri chiar de la inceput
O fi o cale usoara, dar e sigura?
O fi o cale usoara, dar e sigura?
pitulicea- 6
A primi cadouri de la inceput ( nu vorbim despre o floare sau alte mici atentii ) fara sa stii daca simti ceva pentru celalalt e nitel ... aaaaaaaaa ... mai bine no comment
Pentru un tip bogat e calea usoara , Ovidius a zis bine , poti castiga fizic in acest mod o femeie , dragostea totusi este greu de cumparat , nu zic ca imposibil , depinde de prioritatile fiecaruia in parte ...
shadow- 6
Ramanand la literatura latina , un citat din Cicero :
''A face pe prostul la timpul potrivit este cea mai mare înţelepciune.''
Acum nu sariti cu totii sa spuneti cum ati facut pe prostul in cutare sau cutare situatie ... eu recunosc , nu m-am prefacut , nici n-am pretentii ca as fi prea destept ...
''A face pe prostul la timpul potrivit este cea mai mare înţelepciune.''
Acum nu sariti cu totii sa spuneti cum ati facut pe prostul in cutare sau cutare situatie ... eu recunosc , nu m-am prefacut , nici n-am pretentii ca as fi prea destept ...
shadow- 6
Eu nu prea fac pe proasta. Chiar sunt! Da' uneori am norocul sa dau peste altii si mai prosti decat mine si-atunci pot sa ma prefac
Da, e si asta o mare intelepciune, dar nu stiu daca as numi-o "cea mai mare". Uneori esti doar smecher, facand pe prostul
Da, e si asta o mare intelepciune, dar nu stiu daca as numi-o "cea mai mare". Uneori esti doar smecher, facand pe prostul
pitulicea- 6
''Toată lumea întreabă dacă ai o carieră, dacă eşti căsătorit sau dacă ai cumpărat o casă, de parcă viaţa ar fi un fel de listă de cumpărături. Dar nimeni nu întreabă dacă eşti fericit.''
Heath Ledger
Cata dreptate are , sau a avut Heath Ledger (fost actor australian decedat la o varsta cand in mod normal abia incepi sa taiesti ) : in viata ne facem o astfel de lista cu prioritati care odata realizate nu ne aduc si fericirea ...
Heath Ledger
Cata dreptate are , sau a avut Heath Ledger (fost actor australian decedat la o varsta cand in mod normal abia incepi sa taiesti ) : in viata ne facem o astfel de lista cu prioritati care odata realizate nu ne aduc si fericirea ...
shadow- 6
Nu-ti aduc fericirea, dar te fac sa te simti implinit Nici in lipsa lor nu-i musai sa fii fericit
pitulicea- 6
Mă pitesc la umbra voastră... la capitolul fericire nu am ce comenta.... dar cred ca poate am ce învăța de la voi.
Dincolo de tot- 3
Eu sunt deja o umbra , Pitu nu e asa mare , slabe sanse sa o dai cotita : nu mai bine apuci taurul de coarne ?Dincolo de tot a scris:Mă pitesc la umbra voastră...
Cele doua sunt legate , nu cred ca poti fi fericit fara a fi implinit ...Nu-ti aduc fericirea, dar te fac sa te simti implinit...
shadow- 6
Incerc sa dibui talcul citatului dar nu prea ma duce capul , imi pare neverosimil ... astept cu interes comentariul lui Faun ...
shadow- 6
shadow a scris:Incerc sa dibui talcul citatului dar nu prea ma duce capul , imi pare neverosimil ... astept cu interes comentariul lui Faun ...
citatul se refera la ceea ce faci in fiecare zi
la fapta si consecinta
Faun- 2
Pagina 41 din 50 • 1 ... 22 ... 40, 41, 42 ... 45 ... 50
Subiecte similare
» HOROSCOPUL ZILEI
» Stirea zilei
» Secretul zilei de nastere
» REGULAMENT
» Profile zodii in functie de data nasterii
» Stirea zilei
» Secretul zilei de nastere