GANDURI EFEMERE
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

CITATUL ZILEI

+14
koku41
ionutz72
Andy11
Indra
Annmarie
Zeno-san
raichu
shadow
myrk
shu
atat de simplu
itina
Vica
pitulicea
18 participanți

Pagina 9 din 50 Înapoi  1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 29 ... 50  Urmatorul

In jos

CITATUL ZILEI - Pagina 9 Empty CITATUL ZILEI

Mesaj  pitulicea Vin 6 Mai - 18:42

Rezumarea primului mesaj :

Asa cum o anunta si titlul, aici e locul rezervat citatelor, indiferent ca sunt desprinse din literatura sau sunt simple reflectii filosofice (cugetari).  Insa, sa nu ignoram regulile forumului: nu doar citate, ci citate comentate Smile
Un citat care te-a impresionat, te pune in mod sigur pe ganduri.  Hai sa nu fim doar niste roboti care copiem o fraza dintr-un loc si o mutam in altul si sa incercam sa spunem ceea ce gandim despre fraza respectiva. Acelasi citat poate avea ecouri diferite in mintea fiecareui cititor. Tocmai aici e partea interesanta... sa ascultam si alte ecouri, nu doar propriul ecou Smile  
pitulicea
pitulicea
6
6

Sus In jos

CITATUL ZILEI - Pagina 9 Empty Re: CITATUL ZILEI

Mesaj  myrk Joi 22 Sept - 17:50

Cine stie ce-o mai fi vrut sa zica si nenea asta? Pana la urma care-i miezul (sau valoarea adevarata a lucrurilor)? Constienta constiintei. Iar daca simti si nu percepi prin vederea fizica, inseamna sentiment. Si care e cel mai inalt sentiment? Sentimentul de iubire. Nu poti sa simti daca nu iubesti, deci nu vezi esenta "lucrurilor". Daca naste depresii sau fapte cu consecinte urate, inseamna ca n-a fost iubire. Ma rog, am ramas sub impresia Interstellar! Laughing
myrk
myrk
6
6

Sus In jos

Mesaj  atat de simplu Joi 22 Sept - 18:01

Si cine poate spune exact ce-i iubirea? Razz  E o intrebare retorica. Very Happy  Dar cine poate spune ca n-a fost iubire? Poate doar cel in cauza... atunci cand incearca diferite modalitati de-a se convinge ca s-a mintit. Very Happy  Iubirea (daca exista, fireste) poate conduce in mai multe directii. Nu prea poti sti pe ce drum o apuca. Acolo unde este alb, este si negru. Sau invers, daca suna mai bine.
atat de simplu
atat de simplu
6
6

Sus In jos

Mesaj  myrk Joi 22 Sept - 18:17

Ca sa o spun asa, sintetic (ca o sinteza adica, nu artificial Laughing ), iubire e atunci cand nu ranesti. Iar daca nu ranesti si nu esti ranit, ce poate fi altceva decat bucurie?
myrk
myrk
6
6

Sus In jos

Mesaj  atat de simplu Joi 22 Sept - 18:21

Frustrare. Laughing
atat de simplu
atat de simplu
6
6

Sus In jos

Mesaj  myrk Joi 22 Sept - 18:25

Laughing Multumesc ca m-ai tras de picioare. Am revenit cu picioarele pe pamant! Laughing
myrk
myrk
6
6

Sus In jos

Mesaj  shadow Joi 22 Sept - 21:47

„Limpede nu vezi decât cu inima. Miezul lucrurilor nu poate fi văzut cu ochii"

E clar ca miezul lucrurilor nu poate fi vazut cu ochii , nu poti scoate cuiva sufletul  pentru al cerceta la lumina zilei ,in schimb il poti simti ... doar o inima poate citi o alta inima .  Smile

Frumos citatul !
shadow
shadow
6
6

Sus In jos

Mesaj  shadow Lun 10 Oct - 21:43

Cautam un citat in acord cu subiectul anterior si pasii m-au dus la Honore de Balzac :
''Frumosul se simte, nu incape intr-o definitie.''

Putem explica intr-o maniera precisa ceva ce ne impresioneaza profund ?  Eu de cele mai multe ori ma incurc . Very Happy
Cert este ca frumosul se simte  ...
shadow
shadow
6
6

Sus In jos

Mesaj  atat de simplu Mar 11 Oct - 7:20

Apoi, daca e sa o spuneam pe sleau, toate sentimentele si lucrurile se simt, e drept ca in feluri diferite. Si eu cred ca fiecare isi face propria definitie pentru ce simte cu adevarat, chiar daca nu o striga in gura mare. Wink
atat de simplu
atat de simplu
6
6

Sus In jos

Mesaj  shadow Mar 11 Oct - 21:43

Tu mereu le zici pe sleau   Cool  ... si fiindca ai adus vorba de gura :

''Daca A reprezinta succesul in viata, atunci A este egal cu x plus y plus z. Munca reprezinta x; y inseamna joaca; iar z - sa stii sa-ti tii gura '' , spunea Albert Einstein .

Cu x si y ma mai descurc , dar cand vine vorba de z  Evil   ... Laughing Laughing
shadow
shadow
6
6

Sus In jos

Mesaj  atat de simplu Mier 12 Oct - 7:07

Cand vii cu citate din astea, mai inteleg si eu ceva din ele. Laughing Da, cu z e mai greu. Neutral Acum depinde si ce scoti pe gura, uneori e chiar indicat sa o faci. Razz
atat de simplu
atat de simplu
6
6

Sus In jos

Mesaj  itina Mier 12 Oct - 9:02

La "z" voiam sa comentez si eu aseara dar m-am razgandit pentru ca nu-mi puteam ordona gandurile ca lumea ca sa le pot asterne aici.  Laughing
Sa-ti tii gura in ce sens? Sa nu-ti dezvalui atuurile? Sa-ti tii gura in sensul ca "prea multa vorbarie si prea putina treaba"? Nu stiu dar mie "Z"-ul asta mi se pare un pic cam fara rost. Daca esti destept reusesti sa iti duci treaba la bun sfarsit cu sau fara limbarnita.  Laughing
itina
itina
6
6

Sus In jos

Mesaj  shadow Dum 30 Oct - 14:10

itina a scris:La "z" voiam sa comentez si eu aseara dar m-am razgandit pentru ca nu-mi puteam ordona gandurile ca lumea ca sa le pot asterne aici.  Laughing
:
Ar fi fost mai interesante cateva pareri la cald , neordonate Razz , al'data sa nu te mai razgandesti . Laughing

'Mi-e rusine de mine Lizzy ... dar sa nu disperi , imi va trece ... cu sigurantza mai repede decat ar trebui '

Probabil unii dintre voi vor recunoaste citatul luat dintr-un cunoscut roman ( se zice ca ar fi printre cele mai bune zece romane din lume  Smile  )
Nu atat formularea putin hilara cat subantelesul vorbelor m-au atras : sunt momente grele in viatza peste care ar trebui sa trecem mai usor , regretele si cenusa in cap nu ne sunt de nici un folos dimpotriva , ne fac rau ...
shadow
shadow
6
6

Sus In jos

Mesaj  pitulicea Dum 30 Oct - 14:16

Poate, daca ne-ar tine mai mult rusinea, am fi mai buni Razz
pitulicea
pitulicea
6
6

Sus In jos

Mesaj  shadow Dum 30 Oct - 17:35

Acolo unde ar fi cazul de obicei lucrurile stau taman pe dos  Laughing , insa, sunt si foarte multi oameni decenti , de bun-simt , care se invinovatzesc exagerat cand viatza le da cate un ghiont si au mult de pierdut prin asta ...
shadow
shadow
6
6

Sus In jos

Mesaj  atat de simplu Lun 31 Oct - 19:04

Te temi să te afli în faţa unui porc, în spatele unui catâr şi în preajma unui neghiob, indiferent în ce parte.

E.W. Howe
Nu-s foarte sigura de ce ma tem mai tare. Laughing Parca as fi la horoscop si-ar trebui sa dibuiesc ce e adevarat si ce nu. Razz Dar as vrea sa vad catarul mai mare decat mine. Laughing
atat de simplu
atat de simplu
6
6

Sus In jos

Mesaj  Continut sponsorizat

Continut sponsorizat

Sus In jos

Pagina 9 din 50 Înapoi  1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 29 ... 50  Urmatorul

Sus

- Subiecte similare