CITATUL ZILEI
+14
koku41
ionutz72
Andy11
Indra
Annmarie
Zeno-san
raichu
shadow
myrk
shu
atat de simplu
itina
Vica
pitulicea
18 participanți
Pagina 9 din 50
Pagina 9 din 50 • 1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 29 ... 50
CITATUL ZILEI
Rezumarea primului mesaj :
Asa cum o anunta si titlul, aici e locul rezervat citatelor, indiferent ca sunt desprinse din literatura sau sunt simple reflectii filosofice (cugetari). Insa, sa nu ignoram regulile forumului: nu doar citate, ci citate comentate
Un citat care te-a impresionat, te pune in mod sigur pe ganduri. Hai sa nu fim doar niste roboti care copiem o fraza dintr-un loc si o mutam in altul si sa incercam sa spunem ceea ce gandim despre fraza respectiva. Acelasi citat poate avea ecouri diferite in mintea fiecareui cititor. Tocmai aici e partea interesanta... sa ascultam si alte ecouri, nu doar propriul ecou
Asa cum o anunta si titlul, aici e locul rezervat citatelor, indiferent ca sunt desprinse din literatura sau sunt simple reflectii filosofice (cugetari). Insa, sa nu ignoram regulile forumului: nu doar citate, ci citate comentate
Un citat care te-a impresionat, te pune in mod sigur pe ganduri. Hai sa nu fim doar niste roboti care copiem o fraza dintr-un loc si o mutam in altul si sa incercam sa spunem ceea ce gandim despre fraza respectiva. Acelasi citat poate avea ecouri diferite in mintea fiecareui cititor. Tocmai aici e partea interesanta... sa ascultam si alte ecouri, nu doar propriul ecou
pitulicea- 6
Re: CITATUL ZILEI
Cine stie ce-o mai fi vrut sa zica si nenea asta? Pana la urma care-i miezul (sau valoarea adevarata a lucrurilor)? Constienta constiintei. Iar daca simti si nu percepi prin vederea fizica, inseamna sentiment. Si care e cel mai inalt sentiment? Sentimentul de iubire. Nu poti sa simti daca nu iubesti, deci nu vezi esenta "lucrurilor". Daca naste depresii sau fapte cu consecinte urate, inseamna ca n-a fost iubire. Ma rog, am ramas sub impresia Interstellar!
myrk- 6
Si cine poate spune exact ce-i iubirea? E o intrebare retorica. Dar cine poate spune ca n-a fost iubire? Poate doar cel in cauza... atunci cand incearca diferite modalitati de-a se convinge ca s-a mintit. Iubirea (daca exista, fireste) poate conduce in mai multe directii. Nu prea poti sti pe ce drum o apuca. Acolo unde este alb, este si negru. Sau invers, daca suna mai bine.
atat de simplu- 6
Ca sa o spun asa, sintetic (ca o sinteza adica, nu artificial ), iubire e atunci cand nu ranesti. Iar daca nu ranesti si nu esti ranit, ce poate fi altceva decat bucurie?
myrk- 6
„Limpede nu vezi decât cu inima. Miezul lucrurilor nu poate fi văzut cu ochii"
E clar ca miezul lucrurilor nu poate fi vazut cu ochii , nu poti scoate cuiva sufletul pentru al cerceta la lumina zilei ,in schimb il poti simti ... doar o inima poate citi o alta inima .
Frumos citatul !
shadow- 6
Cautam un citat in acord cu subiectul anterior si pasii m-au dus la Honore de Balzac :
''Frumosul se simte, nu incape intr-o definitie.''
Putem explica intr-o maniera precisa ceva ce ne impresioneaza profund ? Eu de cele mai multe ori ma incurc .
Cert este ca frumosul se simte ...
''Frumosul se simte, nu incape intr-o definitie.''
Putem explica intr-o maniera precisa ceva ce ne impresioneaza profund ? Eu de cele mai multe ori ma incurc .
Cert este ca frumosul se simte ...
shadow- 6
Apoi, daca e sa o spuneam pe sleau, toate sentimentele si lucrurile se simt, e drept ca in feluri diferite. Si eu cred ca fiecare isi face propria definitie pentru ce simte cu adevarat, chiar daca nu o striga in gura mare.
atat de simplu- 6
Tu mereu le zici pe sleau ... si fiindca ai adus vorba de gura :
''Daca A reprezinta succesul in viata, atunci A este egal cu x plus y plus z. Munca reprezinta x; y inseamna joaca; iar z - sa stii sa-ti tii gura '' , spunea Albert Einstein .
Cu x si y ma mai descurc , dar cand vine vorba de z ...
''Daca A reprezinta succesul in viata, atunci A este egal cu x plus y plus z. Munca reprezinta x; y inseamna joaca; iar z - sa stii sa-ti tii gura '' , spunea Albert Einstein .
Cu x si y ma mai descurc , dar cand vine vorba de z ...
shadow- 6
Cand vii cu citate din astea, mai inteleg si eu ceva din ele. Da, cu z e mai greu. Acum depinde si ce scoti pe gura, uneori e chiar indicat sa o faci.
atat de simplu- 6
La "z" voiam sa comentez si eu aseara dar m-am razgandit pentru ca nu-mi puteam ordona gandurile ca lumea ca sa le pot asterne aici.
Sa-ti tii gura in ce sens? Sa nu-ti dezvalui atuurile? Sa-ti tii gura in sensul ca "prea multa vorbarie si prea putina treaba"? Nu stiu dar mie "Z"-ul asta mi se pare un pic cam fara rost. Daca esti destept reusesti sa iti duci treaba la bun sfarsit cu sau fara limbarnita.
Sa-ti tii gura in ce sens? Sa nu-ti dezvalui atuurile? Sa-ti tii gura in sensul ca "prea multa vorbarie si prea putina treaba"? Nu stiu dar mie "Z"-ul asta mi se pare un pic cam fara rost. Daca esti destept reusesti sa iti duci treaba la bun sfarsit cu sau fara limbarnita.
itina- 6
Ar fi fost mai interesante cateva pareri la cald , neordonate , al'data sa nu te mai razgandesti .itina a scris:La "z" voiam sa comentez si eu aseara dar m-am razgandit pentru ca nu-mi puteam ordona gandurile ca lumea ca sa le pot asterne aici.
:
'Mi-e rusine de mine Lizzy ... dar sa nu disperi , imi va trece ... cu sigurantza mai repede decat ar trebui '
Probabil unii dintre voi vor recunoaste citatul luat dintr-un cunoscut roman ( se zice ca ar fi printre cele mai bune zece romane din lume )
Nu atat formularea putin hilara cat subantelesul vorbelor m-au atras : sunt momente grele in viatza peste care ar trebui sa trecem mai usor , regretele si cenusa in cap nu ne sunt de nici un folos dimpotriva , ne fac rau ...
shadow- 6
Acolo unde ar fi cazul de obicei lucrurile stau taman pe dos , insa, sunt si foarte multi oameni decenti , de bun-simt , care se invinovatzesc exagerat cand viatza le da cate un ghiont si au mult de pierdut prin asta ...
shadow- 6
Te temi să te afli în faţa unui porc, în spatele unui catâr şi în preajma unui neghiob, indiferent în ce parte.
E.W. Howe
Nu-s foarte sigura de ce ma tem mai tare. Parca as fi la horoscop si-ar trebui sa dibuiesc ce e adevarat si ce nu. Dar as vrea sa vad catarul mai mare decat mine.
E.W. Howe
Nu-s foarte sigura de ce ma tem mai tare. Parca as fi la horoscop si-ar trebui sa dibuiesc ce e adevarat si ce nu. Dar as vrea sa vad catarul mai mare decat mine.
atat de simplu- 6
Pagina 9 din 50 • 1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 29 ... 50
Subiecte similare
» HOROSCOPUL ZILEI
» Stirea zilei
» Secretul zilei de nastere
» REGULAMENT
» Profile zodii in functie de data nasterii
» Stirea zilei
» Secretul zilei de nastere
» REGULAMENT
» Profile zodii in functie de data nasterii