CITATUL ZILEI
+14
koku41
ionutz72
Andy11
Indra
Annmarie
Zeno-san
raichu
shadow
myrk
shu
atat de simplu
itina
Vica
pitulicea
18 participanți
Pagina 15 din 50
Pagina 15 din 50 • 1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 32 ... 50
CITATUL ZILEI
Rezumarea primului mesaj :
Asa cum o anunta si titlul, aici e locul rezervat citatelor, indiferent ca sunt desprinse din literatura sau sunt simple reflectii filosofice (cugetari). Insa, sa nu ignoram regulile forumului: nu doar citate, ci citate comentate
Un citat care te-a impresionat, te pune in mod sigur pe ganduri. Hai sa nu fim doar niste roboti care copiem o fraza dintr-un loc si o mutam in altul si sa incercam sa spunem ceea ce gandim despre fraza respectiva. Acelasi citat poate avea ecouri diferite in mintea fiecareui cititor. Tocmai aici e partea interesanta... sa ascultam si alte ecouri, nu doar propriul ecou
Asa cum o anunta si titlul, aici e locul rezervat citatelor, indiferent ca sunt desprinse din literatura sau sunt simple reflectii filosofice (cugetari). Insa, sa nu ignoram regulile forumului: nu doar citate, ci citate comentate
Un citat care te-a impresionat, te pune in mod sigur pe ganduri. Hai sa nu fim doar niste roboti care copiem o fraza dintr-un loc si o mutam in altul si sa incercam sa spunem ceea ce gandim despre fraza respectiva. Acelasi citat poate avea ecouri diferite in mintea fiecareui cititor. Tocmai aici e partea interesanta... sa ascultam si alte ecouri, nu doar propriul ecou
pitulicea- 6
Re: CITATUL ZILEI
Pai asta era intrebarea. Din cate stiam, lupul tot lup ramane. Probabil lupul cel bun e un lup cu fata umana: stie maniere.
myrk- 6
Ce cauta citatul asta necomentat aici? Nici comentariu, nici numele autorului. Urat! Va fi mutat de aici.
pitulicea- 6
„În interiorul fiecărui om se duce o luptă între lupul cel rău și cel bun. Întotdeauna câștigă cel pe care-l hrănești''.... citatul postat de Zeno este de fapt un proverb amerindian , mi-a placut si am tinut sa-i aflu sursa : acum ii inteleg si forma nu doar talcul , amerindienii aveau un cult al lupului , animal vanat si venerat in aceeasi masura .
Proverbele amerindienilor sunt exemple de gandire profunda si bunatate , cum nu avem inca un topic expres imi permit sa mai postez unul aici cu riscul de a-mi lua un roshu binemeritat :
''Sufletul nu ar avea curcubeul sau dacă in ochi nu au fost lacrimi.'' ce frumos spus !
Proverbele amerindienilor sunt exemple de gandire profunda si bunatate , cum nu avem inca un topic expres imi permit sa mai postez unul aici cu riscul de a-mi lua un roshu binemeritat :
''Sufletul nu ar avea curcubeul sau dacă in ochi nu au fost lacrimi.'' ce frumos spus !
shadow- 6
Eu asta nu am inteles niciodata. Adica trebuie neaparat sa sufar inainte ca sa pot avea la un moment dat un suflet frumos? Mai erau niste cuvinte cu acelasi sens, ceva de genu' "Ochii frumosi sunt ochii care au plans" , nu stiu daca imi amintesc bine dar pe-acolo era. Inteleg ca devii mai intelept odata ce treci prin greutatile vietii dar nici chiar asa...
Imi place poezia citatului dat de Shadow :"curcubeu", "lacrimi"... O asociere frumoasa!
Imi place poezia citatului dat de Shadow :"curcubeu", "lacrimi"... O asociere frumoasa!
itina- 6
Un curcubeu are culori calde dar in aceeasi masura si culori reci : zambetul lui D'zeu , cum mai este numit popular acest frumos fenomen meteo , este o creatie a extremelor .... chiar si poezia , ar mai fi ce este fara aceste contradictii eterne ?
shadow- 6
Pai nu-i obligatoriu sa suferi ca sa ai un suflet frumos. As inclina sa cred ca este inevitabil, mai devreme sau mai tarziu, sa intri in contact cu uratenia, in aceasta lume in care nu toti au sufletele la fel de frumoase. Suferinta te sensibilizeaza si mai mult in fata frumosului.
myrk- 6
„Oamenii sunt păsări cu aripile crescute pe dinăuntru.” Nichita Stănescu
Dacă Nico ar fi o pitulice, noi ce păsări am putea fi?
Dacă Nico ar fi o pitulice, noi ce păsări am putea fi?
myrk- 6
Sufletul de poet a lui Nichita tanjea probabil spre inaltimi si peste , spiritul meu insa se simte mai bine legat de cele pamantesti , ma vad mai degraba un animal cu blana si colti decat pasare cu cioc si ghiare ...
shadow- 6
Daca omul ar fi o pasare cu aripile in interior, inseamna ca ar fi tare nefericit. Ar fi lipsit de ceea ce-i place cel mai mult unei inaripate: zborul. N-ar fi liber. Ei, unii poate chiar sunt liberi, poate chiar nu-s pasari, ci animale.
atat de simplu- 6
atat de simplu a scris: Daca omul ar fi o pasare cu aripile in interior, inseamna ca ar fi tare nefericit.....
Unde ai vazut poet fericit ?
shadow- 6
N-am vazut. Dar Nichita dadea o definitie si mie nu mi se pare tocmai corecta. In cazul lui, da.
atat de simplu- 6
Din moment ce are aripi, isi ia cumva zborul spre inaltimi, desi nu are aripi fizice. Mai nefericit ar fi daca nu ar avea aripi deloc (si nu numai poetul). Nefericirea vine din conditia de muritor. Asta ar fi singurul lucru care ne poate taia aripile.
Buna autocaracterizarea lui shadow. Eu il vad mai degraba ca un soi de grifon.
Buna autocaracterizarea lui shadow. Eu il vad mai degraba ca un soi de grifon.
myrk- 6
Pagina 15 din 50 • 1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 32 ... 50
Subiecte similare
» HOROSCOPUL ZILEI
» Stirea zilei
» Secretul zilei de nastere
» REGULAMENT
» Profile zodii in functie de data nasterii
» Stirea zilei
» Secretul zilei de nastere
» REGULAMENT
» Profile zodii in functie de data nasterii