CITATUL ZILEI
+14
koku41
ionutz72
Andy11
Indra
Annmarie
Zeno-san
raichu
shadow
myrk
shu
atat de simplu
itina
Vica
pitulicea
18 participanți
Pagina 20 din 50
Pagina 20 din 50 • 1 ... 11 ... 19, 20, 21 ... 35 ... 50
CITATUL ZILEI
Rezumarea primului mesaj :
Asa cum o anunta si titlul, aici e locul rezervat citatelor, indiferent ca sunt desprinse din literatura sau sunt simple reflectii filosofice (cugetari). Insa, sa nu ignoram regulile forumului: nu doar citate, ci citate comentate
Un citat care te-a impresionat, te pune in mod sigur pe ganduri. Hai sa nu fim doar niste roboti care copiem o fraza dintr-un loc si o mutam in altul si sa incercam sa spunem ceea ce gandim despre fraza respectiva. Acelasi citat poate avea ecouri diferite in mintea fiecareui cititor. Tocmai aici e partea interesanta... sa ascultam si alte ecouri, nu doar propriul ecou
Asa cum o anunta si titlul, aici e locul rezervat citatelor, indiferent ca sunt desprinse din literatura sau sunt simple reflectii filosofice (cugetari). Insa, sa nu ignoram regulile forumului: nu doar citate, ci citate comentate
Un citat care te-a impresionat, te pune in mod sigur pe ganduri. Hai sa nu fim doar niste roboti care copiem o fraza dintr-un loc si o mutam in altul si sa incercam sa spunem ceea ce gandim despre fraza respectiva. Acelasi citat poate avea ecouri diferite in mintea fiecareui cititor. Tocmai aici e partea interesanta... sa ascultam si alte ecouri, nu doar propriul ecou
pitulicea- 6
Re: CITATUL ZILEI
Annmarie a scris:.... pacea nu exista in stare pura, decat inconjurata de razboi, e clar. Orice concept uman poarta dualitatea in sine, din clipa nasterii si nu dispare umbra pana nu dispare intai lumina, ceea ce nu dorim....
Pacea in stare pura , asa cum o definesti , sigur nu exista , totul in jurul nostru este un veritabil razboi , la o scara mai mica sau mai mare : lumina e trecatoare chiar daca revine iar si iar , intunericul este o stare de fapt ....
Limitat dar totusi necesar ......Tot ce face omul pe pamant, este nenecesar vietii, insa de deosebita importanta pentru a demonstra stralucirea proprie a eu-lui limitat...
.... totusi , o minte prea linistita tinde mai usor spre sfanta leneveala ... expresia aceasta exotica ,''neh'' , am intalnit-o in una din cartile lui James Clavell , imi place ......Neh, nu mai bine mi-ai darui o floare si filozofia sa o lasam pe seama acelora care vor sa moara cu mintea tulbure, zdrentarosi si flamanzi sau stralucind ca o supernova ? ...
Eu nu ma omor dupa el , dimpotriva ......Imi place Nietzsche....
shadow- 6
Fiindca tot aminteam de Nietzsche , un citat cu care nu pot sa nu fiu de acord :
''viata fara muzica ar fi o greseala'' ....
''viata fara muzica ar fi o greseala'' ....
shadow- 6
Negresit.
Sunt o sumedenie de lucruri pe care le facem, negresit, fara indoiala. Traim o viata plina de impresii gresite, impresionand la randul nostru lumea, fapt care atrage dupa sine abaterea de la sfanta cale a fiecaruia.
Suntem dezorientati fiindca suntem multi.
Viata ca un poligon.
Multumesc Shadow
Sunt o sumedenie de lucruri pe care le facem, negresit, fara indoiala. Traim o viata plina de impresii gresite, impresionand la randul nostru lumea, fapt care atrage dupa sine abaterea de la sfanta cale a fiecaruia.
Suntem dezorientati fiindca suntem multi.
Viata ca un poligon.
Multumesc Shadow
Annmarie- 4
Muzica ?
Ce sa facem cu ea ?
Noroc ca nu trebuie sa facem ceva cu tot ce intalnim.
Oameni.
Ce sa facem cu ea ?
Noroc ca nu trebuie sa facem ceva cu tot ce intalnim.
Oameni.
Annmarie- 4
Oameni ... nu cred ca mi-as fi dorit sa ma nasc altceva ...
Daca ar fi sa-i dam dreptate lui Hugo ( eu ii dau ) : ''nu exista nici plante rele, nici oameni rai, nu exista decat prosti cultivatori.''
Daca ar fi sa-i dam dreptate lui Hugo ( eu ii dau ) : ''nu exista nici plante rele, nici oameni rai, nu exista decat prosti cultivatori.''
shadow- 6
Nu ne pricepem la fel.
Nu am inteles niciodata de ce trebuie toti sa faca de toate.
Nu am inteles niciodata de ce trebuie toti sa faca de toate.
Annmarie- 4
Nu cred ca Hugo a facut referire la acest aspect : prin cultivatori prosti facea aluzie la cei care ar tebui sa formeze tanara generatie si de multe ori dau gres .... de prea multe ori din pacate .
Parafrazandu-l parca pe Hugo , Nicolae Iorga spunea : ''copilul nu datorează părintelui viaţa, ci creşterea.''
Parafrazandu-l parca pe Hugo , Nicolae Iorga spunea : ''copilul nu datorează părintelui viaţa, ci creşterea.''
shadow- 6
Am gresit. Astronomica. Da, da.
Nu mi-e functionat filtrul, a iesit ce a apucat.
Nu mi-e functionat filtrul, a iesit ce a apucat.
Annmarie- 4
„Nu cred în astrologie. Sunt Săgetător, şi Săgetătorii sunt sceptici.” spunea Sir Arthur C. Clark .... nici eu nu cred in astrologie si nu-s sagetator , e drept ca uneori sceptic , dar fara sa fac din asta o regula .
shadow- 6
Regula mea de baza este red. ad abs.
Dupa care totul devine simplu, dar nu mai redus decat e necesar
Dupa care totul devine simplu, dar nu mai redus decat e necesar
Annmarie- 4
''Intelepciunea este: sa iubesti vinul, frumusetea si primavara de vis. Toate acestea sunt suficiente, restul este lipsit de valoare.'' , spuneaTheodore de Banville .
O definitie simbolica pentru maturitatea constientului uman : unii probabil nu iubesc prea mult vinul sau deloc : sa fie aceasta o lipsa de intelepciune ?
Primaverile in general sunt frumoase , dupa o iarna ca ceea ce tocmai a trecut chiar ca este de vis ,nu tre' sa fii prea intelept sa constientizezi asta ...
Frumusetea ? Are asa de multe valente incat e greu de generalizat .
Una peste alta un citat subtire , dar n-am avut altul la indemana ... cine-mi da un verde ? .... sau un rosu ?
O definitie simbolica pentru maturitatea constientului uman : unii probabil nu iubesc prea mult vinul sau deloc : sa fie aceasta o lipsa de intelepciune ?
Primaverile in general sunt frumoase , dupa o iarna ca ceea ce tocmai a trecut chiar ca este de vis ,nu tre' sa fii prea intelept sa constientizezi asta ...
Frumusetea ? Are asa de multe valente incat e greu de generalizat .
Una peste alta un citat subtire , dar n-am avut altul la indemana ... cine-mi da un verde ? .... sau un rosu ?
shadow- 6
Vrei sa cobori singur la subsol ?
La noi, langa usa ce da catre scarile care conduc la subsol, este o bulina, verde pe o parte, rosie pe cealalta parte, daca cineva coboara singur, trebuie sa intoarca bulina cu partea rosie, ca toata lumea sa fie pe faza, in caz de incendiu.
La noi, langa usa ce da catre scarile care conduc la subsol, este o bulina, verde pe o parte, rosie pe cealalta parte, daca cineva coboara singur, trebuie sa intoarca bulina cu partea rosie, ca toata lumea sa fie pe faza, in caz de incendiu.
Annmarie- 4
Interesant ... probabil as intoarce bulina pe rosu la coborare dar nu-s sigur ca as tine minte sa o las pe verde la urcare ; prea complicat pentru mine .
shadow- 6
Pagina 20 din 50 • 1 ... 11 ... 19, 20, 21 ... 35 ... 50
Subiecte similare
» HOROSCOPUL ZILEI
» Stirea zilei
» Secretul zilei de nastere
» REGULAMENT
» Profile zodii in functie de data nasterii
» Stirea zilei
» Secretul zilei de nastere
» REGULAMENT
» Profile zodii in functie de data nasterii