CITATUL ZILEI
+14
koku41
ionutz72
Andy11
Indra
Annmarie
Zeno-san
raichu
shadow
myrk
shu
atat de simplu
itina
Vica
pitulicea
18 participanți
Pagina 13 din 50
Pagina 13 din 50 • 1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 31 ... 50
CITATUL ZILEI
Rezumarea primului mesaj :
Asa cum o anunta si titlul, aici e locul rezervat citatelor, indiferent ca sunt desprinse din literatura sau sunt simple reflectii filosofice (cugetari). Insa, sa nu ignoram regulile forumului: nu doar citate, ci citate comentate
Un citat care te-a impresionat, te pune in mod sigur pe ganduri. Hai sa nu fim doar niste roboti care copiem o fraza dintr-un loc si o mutam in altul si sa incercam sa spunem ceea ce gandim despre fraza respectiva. Acelasi citat poate avea ecouri diferite in mintea fiecareui cititor. Tocmai aici e partea interesanta... sa ascultam si alte ecouri, nu doar propriul ecou
Asa cum o anunta si titlul, aici e locul rezervat citatelor, indiferent ca sunt desprinse din literatura sau sunt simple reflectii filosofice (cugetari). Insa, sa nu ignoram regulile forumului: nu doar citate, ci citate comentate
Un citat care te-a impresionat, te pune in mod sigur pe ganduri. Hai sa nu fim doar niste roboti care copiem o fraza dintr-un loc si o mutam in altul si sa incercam sa spunem ceea ce gandim despre fraza respectiva. Acelasi citat poate avea ecouri diferite in mintea fiecareui cititor. Tocmai aici e partea interesanta... sa ascultam si alte ecouri, nu doar propriul ecou
pitulicea- 6
Re: CITATUL ZILEI
Pai, fericirea nu vine din lucrurile marunte? Doar sa fii dispus sa le vezi.
atat de simplu- 6
Depinde de fiecare in parte. S-ar putea ca lucrurile alea care ni se par noua marunte sa nu fie chiar marunte.
myrk- 6
atat de simplu a scris:Asta inseamna ca ii dai dreptate lui Hugo. Eu as inclina spre Cioran. Exista si pesimisti incurabili, desi nu as spune asta despre Cioran. Mai degraba l-as considera realist.
Un realist il consider si eu pe Cioran , de un realism dus la extrem , nu sceptic si nici pesimist : avand o asemenea gandire fericirea de orice natura este mereu umbrita , mereu pe locul doi ...
Hugo a formulat extraordinar de frumos , fericirea nu ne este la indemana , rar o gasim asa pur si simplu si de cele mai multe ori trebuie semanata de vrem sa o culegem .... asta daca nu ne-o fura altcineva intre timp .
shadow- 6
Nici intr-un caz nu plange de nefericire. Creierul lui e gol... nu stie nimic, nu simte nimic, nu are termeni de comparatie...inca.shadow a scris: la nastere copilul plange ( e drept ca se poate plange si de fericire dar nu este cazul ),abia la cateva zile sau mai mult schitzeaza primul suras ....
Raman la parerea mea, ca tot fericirea a fost prima.
Primele lui notiuni sunt cele legate de caldura materna. Astea ii aduc fericire...
pitulicea- 6
Imi permit sa te contrazic , poate nu constientizeaza , nu are aceasta capacitate , dar simte si simte durerea sau discomfortul , de aceea plange , astfel consider ca prima a fost nefericirea ... vine si fericirea imediat , odata cu primul alaptat : astfel facem cunostinta cu extremele in primele ore de viatza ) ... e doar o parere .
shadow- 6
Ma contrazici, dar raman la parerea mea. Daca nu constientizeaza durerea, nu o simte Nu asa cum o simtim noi.
pitulicea- 6
Nu te mai contrazic , doar il citez pe Jean Anouilh :
''La ce bun sa contrazici o femeie? E mult mai rentabil s-o lasi sa-si schimbe singura parerea.''
Ma intreb daca are dreptate ? .... am o dilema
''La ce bun sa contrazici o femeie? E mult mai rentabil s-o lasi sa-si schimbe singura parerea.''
Ma intreb daca are dreptate ? .... am o dilema
shadow- 6
Eu cred ca durerea se poate simti si fara termen de comparatie. Si ma refer la durerea fizica. Senzatia e preluata de niste stimuli si ajunge la creier, acesta dicteaza niste reactii:plansul poate fi una dintre ele. Ceva nu-i bine, e un disconfort, ba chiar ar fi si un termen de comparatie (in cazul bebelusilor), din prima zi de viata apar situatii diferite pentru el. Un copil plange cand se simte bine, cand e satul, cand nu-l doare nimic? Sau plange cand exista o situatie care nu-i asigura confortul si cere celor mari sa ia masuri? Asa ca tot nelamurita sunt: ce a existat prima data? Fericirea sau fericirea?
Shadow, femeile incapatanate nu-si schimba parerea. Si si-ar schimba-o daca partea adversa (barbatii, din cate imi dau eu seama) ar veni cu argumente.
Shadow, femeile incapatanate nu-si schimba parerea. Si si-ar schimba-o daca partea adversa (barbatii, din cate imi dau eu seama) ar veni cu argumente.
atat de simplu- 6
Daca in burtica ii era (si-i era) bine, atunci prima a fost fericirea. Sa treci printr-un vagin de femeie nu e prea placut cand te nasti, deci apoi este nefericirea. Mai tarziu, ca adult e placut, deci intai este fericirea, iar apoi cand afli ca a ramas gravida vine nefericirea. Ma rog, sunt interpretabile sentimentele!
Decat sa-ti schimbi parerea, nu e mai simplu sa schimbi barbatii?
Decat sa-ti schimbi parerea, nu e mai simplu sa schimbi barbatii?
myrk- 6
Daca a fost o sarcina cu probleme, embrionul s-a confruntat si cu nefericirea. Dar noi vorbim despre oameni sau despre ovule aici?
atat de simplu- 6
Ne dam cu parerea. Primul moment al existentei nu poate fi decat unul fericit. De ce ar fi nefericit? Deci prima data ar fi fericirea, deci.
myrk- 6
Primul moment, adica zigotul. Ma rog, nu stiu daca respectivul constientizeaza. Se spune ca sunt copii care inoata in burtica, in lichidul amniotic. Probabil ca sunt fericiti. Copiii percep altfel fericirea sau nefericirea. Poate sa fie un copil cu probleme, dar poate fi fericit, in felul lui. De fapt ce e fericirea? O stare de fapt sau doar o perceptie?
myrk- 6
Eu nu cred ca acel copil isi pune intrebari. . De fapt, de cand incepe sa fie copil? In starea in care e in burtica, el inca se transforma. Deci, eu vreau sa vorbesc acum de produsul finit.
atat de simplu- 6
Pagina 13 din 50 • 1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 31 ... 50
Subiecte similare
» HOROSCOPUL ZILEI
» Stirea zilei
» Secretul zilei de nastere
» REGULAMENT
» Profile zodii in functie de data nasterii
» Stirea zilei
» Secretul zilei de nastere
» REGULAMENT
» Profile zodii in functie de data nasterii