CITATUL ZILEI
+14
koku41
ionutz72
Andy11
Indra
Annmarie
Zeno-san
raichu
shadow
myrk
shu
atat de simplu
itina
Vica
pitulicea
18 participanți
Pagina 12 din 50
Pagina 12 din 50 • 1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 31 ... 50
CITATUL ZILEI
Rezumarea primului mesaj :
Asa cum o anunta si titlul, aici e locul rezervat citatelor, indiferent ca sunt desprinse din literatura sau sunt simple reflectii filosofice (cugetari). Insa, sa nu ignoram regulile forumului: nu doar citate, ci citate comentate
Un citat care te-a impresionat, te pune in mod sigur pe ganduri. Hai sa nu fim doar niste roboti care copiem o fraza dintr-un loc si o mutam in altul si sa incercam sa spunem ceea ce gandim despre fraza respectiva. Acelasi citat poate avea ecouri diferite in mintea fiecareui cititor. Tocmai aici e partea interesanta... sa ascultam si alte ecouri, nu doar propriul ecou
Asa cum o anunta si titlul, aici e locul rezervat citatelor, indiferent ca sunt desprinse din literatura sau sunt simple reflectii filosofice (cugetari). Insa, sa nu ignoram regulile forumului: nu doar citate, ci citate comentate
Un citat care te-a impresionat, te pune in mod sigur pe ganduri. Hai sa nu fim doar niste roboti care copiem o fraza dintr-un loc si o mutam in altul si sa incercam sa spunem ceea ce gandim despre fraza respectiva. Acelasi citat poate avea ecouri diferite in mintea fiecareui cititor. Tocmai aici e partea interesanta... sa ascultam si alte ecouri, nu doar propriul ecou
pitulicea- 6
Re: CITATUL ZILEI
Graita-i un adevar, Mircea: nefericirea te schimba. Te face sa simti. Acum ma intreb: fericirea e prima? Nefericirea e prima? Care face sa conteze comparatia?
atat de simplu- 6
Pai fericirea e prima. Dupa ce-o pierzi, iti dai seama ce-ai pierdut. Esti nefericit, altfel nu ti-ai da seama!
myrk- 6
Si cum iti dai seama ca esti nefericit daca nu stiai ce-i fericirea?
atat de simplu- 6
Aha, nefericirea te desteapta. Dar nu de de tot, ca tot prost te simti.
atat de simplu- 6
Da. Dar una e sa fii un prost fericit, iar alta un prost nefericit. Nici nu stii cum e mai bine!
myrk- 6
Si ajungem de unde am plecat: care prost a fost primul? Ala fericit sau ala nefericit?
atat de simplu- 6
Cred ca intai a fost fericirea... dar n-ai constientizat-o pentru ca erai copil (fara griji). Cand ai crescut au intervenit nefericirile.
pitulicea- 6
Fericirea si nefericirea nu pot exista separat , metaforic vorbind sunt extremele barometrului nostru emotional , un barometru personalizat pentru fiecare in parte fiindca ce ma face fericit pe mine nu este sigur ca are sa faca si pe altii .
Astfel privind lucrurile nu putem spune daca intai am fost fericiti sau nefericiti : la nastere copilul plange ( e drept ca se poate plange si de fericire dar nu este cazul ),abia la cateva zile sau mai mult schitzeaza primul suras ...
Si fiindca vorbeam despre fericire si extreme iata doua pareri putin diferite sau mai corect spus , diferit nuantzate 8 :
- Emil Cioran
''Nu, nu sunt fericit si probabil ca n-am sa fiu niciodata. Asta-i adevarul! Exista si oameni inapti de a gusta fericirea. Pentru ei aceasta fericire nu-i decat un cuvant rece, inscris in dictionar la litera cuvenita, incontestabil ca eu fac parte din aceasta categorie.''
- Victor Hugo
''Fiecare isi culege fericirea de acolo de unde o seamana.''
Sigur e ca Cioran n-a semanat nimic si il inteleg ...
Astfel privind lucrurile nu putem spune daca intai am fost fericiti sau nefericiti : la nastere copilul plange ( e drept ca se poate plange si de fericire dar nu este cazul ),abia la cateva zile sau mai mult schitzeaza primul suras ...
Si fiindca vorbeam despre fericire si extreme iata doua pareri putin diferite sau mai corect spus , diferit nuantzate 8 :
- Emil Cioran
''Nu, nu sunt fericit si probabil ca n-am sa fiu niciodata. Asta-i adevarul! Exista si oameni inapti de a gusta fericirea. Pentru ei aceasta fericire nu-i decat un cuvant rece, inscris in dictionar la litera cuvenita, incontestabil ca eu fac parte din aceasta categorie.''
- Victor Hugo
''Fiecare isi culege fericirea de acolo de unde o seamana.''
Sigur e ca Cioran n-a semanat nimic si il inteleg ...
shadow- 6
Asta inseamna ca ii dai dreptate lui Hugo. Eu as inclina spre Cioran. Exista si pesimisti incurabili, desi nu as spune asta despre Cioran. Mai degraba l-as considera realist.
atat de simplu- 6
Frumoase citatele. Eu cred ca Cioran suferea de un sceptisim dus la extrem. Desigur, cum poti fi fericit intr-un desert de moarte, intr-o oaza de viata? Era foarte realist. Mai vine insa din cand in cand si cate-un val de fericire, daca intr-adevar semeni ceva care sa te faca sa meriti acest lucru. Hugo probabil a gustat din roada recoltei, si fiecare dintre noi am gustat, mai putin sau mai mult. Experienta multor oameni da peste cap sceptisimul lui Cioran, dar il si confirma. Altfel nu ne-am mai pune intrebari.
myrk- 6
Deci, daca as vrea sa fiu fericita privind un apus, ar trebui sa merit? Cred ca asta vine involuntar.
atat de simplu- 6
Nu, pai nu stiu cat de fericita esti sau doar extaziata. Probabil ca fericirea vine in urma unei actiuni. Mai fericita esti daca privesti apusul din varful unui munte decat prin geamul ferestrei de acasa.
myrk- 6
Pagina 12 din 50 • 1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 31 ... 50
Subiecte similare
» HOROSCOPUL ZILEI
» Stirea zilei
» Secretul zilei de nastere
» REGULAMENT
» Profile zodii in functie de data nasterii
» Stirea zilei
» Secretul zilei de nastere
» REGULAMENT
» Profile zodii in functie de data nasterii