CITATUL ZILEI
+14
koku41
ionutz72
Andy11
Indra
Annmarie
Zeno-san
raichu
shadow
myrk
shu
atat de simplu
itina
Vica
pitulicea
18 participanți
Pagina 7 din 50
Pagina 7 din 50 • 1 ... 6, 7, 8 ... 28 ... 50
CITATUL ZILEI
Rezumarea primului mesaj :
Asa cum o anunta si titlul, aici e locul rezervat citatelor, indiferent ca sunt desprinse din literatura sau sunt simple reflectii filosofice (cugetari). Insa, sa nu ignoram regulile forumului: nu doar citate, ci citate comentate
Un citat care te-a impresionat, te pune in mod sigur pe ganduri. Hai sa nu fim doar niste roboti care copiem o fraza dintr-un loc si o mutam in altul si sa incercam sa spunem ceea ce gandim despre fraza respectiva. Acelasi citat poate avea ecouri diferite in mintea fiecareui cititor. Tocmai aici e partea interesanta... sa ascultam si alte ecouri, nu doar propriul ecou
Asa cum o anunta si titlul, aici e locul rezervat citatelor, indiferent ca sunt desprinse din literatura sau sunt simple reflectii filosofice (cugetari). Insa, sa nu ignoram regulile forumului: nu doar citate, ci citate comentate
Un citat care te-a impresionat, te pune in mod sigur pe ganduri. Hai sa nu fim doar niste roboti care copiem o fraza dintr-un loc si o mutam in altul si sa incercam sa spunem ceea ce gandim despre fraza respectiva. Acelasi citat poate avea ecouri diferite in mintea fiecareui cititor. Tocmai aici e partea interesanta... sa ascultam si alte ecouri, nu doar propriul ecou
pitulicea- 6
Re: CITATUL ZILEI
Daca am avea doua inimi , daca .... asa avem doar una si e vai de mama ei uneori .
"Daca as avea doua inimi, una as vrea sa gandeasca."
O frumoasa metafora a regretatului poet ...
shadow- 6
Daca am avea doua inimi si una ar gandi, n-am mai avea nevoie de cealalata . Si daca ar exista (totusi), s-ar bate cap in cap si nu stiu ce-ar iesi. Probabil s-ar anula reciproc si am fi fara inima.
atat de simplu- 6
Si aceea , una , de cate ori v-a fost rupta in bucati ? ... nu mai vorbesc despre durere .. daca erau doua se mai consultau intre ele , imparteau bucuriile si necazurile , nu ? asa una singura trage toate ponoasele sau poate muri de prea multa fericire ... si tot trist este .
shadow- 6
Apoi, daca-i asa, eu vreau vreo 6 inimi. Sa se rupa pe rand in bucatele.
atat de simplu- 6
Da' nici nu vrei prea mult : nu stiu zau cum te-ai putea descurca cu capriciile atator inimioare ...
Ca ultima concluzie , un citat din Blaise Pascal :'' Inima cunoaste ratiuni pe care ratiunea nu le cunoaste ''
Eu unul m-am lamurit , nu mai am nimic de comentat ...
Ca ultima concluzie , un citat din Blaise Pascal :'' Inima cunoaste ratiuni pe care ratiunea nu le cunoaste ''
Eu unul m-am lamurit , nu mai am nimic de comentat ...
shadow- 6
Sunt ratiuni , fara indoiala , ratiuni ale inimii , mi se pare corect formulat ... si pentru ca tot vorbim despre inima , un citat din Grigore Moisil care m-a pus putin pe ganduri : ''Când îmbătrâneşti, nu mai ai inimă, ai cord!''
shadow- 6
Nu-i valabil pentru toata lumea. Dragostea n-are varsta, cica. Si nu te-ndragostesti cu... cordul.
atat de simplu- 6
Iubirea este bucuria de a face altora bucurie. Sf Ioan Gura de Aur
Atat de simplu!
Atat de simplu!
myrk- 6
atat de simplu a scris:....... Dragostea n-are varsta, cica. Si nu te-ndragostesti cu... cordul.
Corect , dar daca nu este valabil pentru toata lumea ? .
Tot am amintit de varsta , un citat din Oscar Wilde : ''când seriozitatea îmbătrâneşte, se transformă în prostie.'' ... o formulare corecta dar nu universal valabila .
shadow- 6
Tocmai cand sa-mi spun in gand ca sunt de acord cu citatul, am vazut ca ai scris ca tu esti doar partial de acord. Eu cred ca e drept ce scrie acolo, doar ca depinde (iar) de interpret.Ca nu pe toata lumea intereseaza lucrurile mai profunde. Adevarul e, insa, ca o seriozitate imbatranita... plictiseste. Poate ca nici nu te mai intrebi de ce.
atat de simplu- 6
Eu nu-s de acord cu citatul, dar n-as sti sa spun de ce
Seriozitatea poate imbatrani? Nu cred...
Seriozitatea poate imbatrani? Nu cred...
pitulicea- 6
Pagina 7 din 50 • 1 ... 6, 7, 8 ... 28 ... 50
Subiecte similare
» HOROSCOPUL ZILEI
» Stirea zilei
» Secretul zilei de nastere
» REGULAMENT
» Profile zodii in functie de data nasterii
» Stirea zilei
» Secretul zilei de nastere
» REGULAMENT
» Profile zodii in functie de data nasterii