Dulciuri si Prajituri
+30
itina
freda white
RALUCA
coco114
Helenne
no.body
Fantezia
mielusica
Obi-Wan Kenobi
Violoncella
shadow
Melodia
Tizona
Nicole
mrs nobody
seaman65
princess
Eleonore
sonic
daffy_
batraiorul
oli
arriatna
atat de simplu
Radu
lynn
dragos
habibi77
snow
pitulicea
34 participanți
Pagina 23 din 35
Pagina 23 din 35 • 1 ... 13 ... 22, 23, 24 ... 29 ... 35
Dulciuri si Prajituri
Rezumarea primului mesaj :
Am incercat ieri o rulada cu gem. Gasisem reteta intr-o revista, mi s-a parut simpla si m-am pus pe treaba. Reteta suna asa:
Rulada cu gem
3 oua,
3 linguri de zahar,
3 linguri de faina,
4-5 linguri de gem,
1 praf sare,
hartie de copt pentru tava
Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma tare cu sarea. Se adauga treptat zaharul si se bate in continuare pana acesta se dizolva. In spuma tare obtinuta se incorporeaza lingura cu lingura faina cernuta, amestecand de jos in sus, cu miscari lente, pentru ca aluatul sa nu se lase.
Se tapeteaza tava (dimensiunile tavii 20x30 cm). Se toarna compozitia in strat uniform, se introduce tava in cuptorul preincalzit si se coace timp de 10-12 min. la foc mijlociu.
Se rastoarna blatul pe un servet umed, se indeparteaza hartia de copt si se ruleaza impreuna cu servetul. Dupa 5 minute se deruleaza, se unge cu gem si se ruleaza din nou. Dupa ce s-a racit, se taie in felii groase de 3-4 cm.
Am incercat ieri o rulada cu gem. Gasisem reteta intr-o revista, mi s-a parut simpla si m-am pus pe treaba. Reteta suna asa:
Rulada cu gem
3 oua,
3 linguri de zahar,
3 linguri de faina,
4-5 linguri de gem,
1 praf sare,
hartie de copt pentru tava
Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma tare cu sarea. Se adauga treptat zaharul si se bate in continuare pana acesta se dizolva. In spuma tare obtinuta se incorporeaza lingura cu lingura faina cernuta, amestecand de jos in sus, cu miscari lente, pentru ca aluatul sa nu se lase.
Se tapeteaza tava (dimensiunile tavii 20x30 cm). Se toarna compozitia in strat uniform, se introduce tava in cuptorul preincalzit si se coace timp de 10-12 min. la foc mijlociu.
Se rastoarna blatul pe un servet umed, se indeparteaza hartia de copt si se ruleaza impreuna cu servetul. Dupa 5 minute se deruleaza, se unge cu gem si se ruleaza din nou. Dupa ce s-a racit, se taie in felii groase de 3-4 cm.
pitulicea- 6
Re: Dulciuri si Prajituri
PRAJITURA DE CIOCOLATA CU BILUTE DE BRANZA SI COCOS
PENTRU BILUTE:
250 gr branza de vaca
50 gr cocos
50 gr zahar
1 galbenus
Toate ingredientele se amesteca si cu mainile umede de fac bilute cam de marimea unei nuci. Se pun intr-o tava in care s-a pus hartie de copt si s-a uns cu unt topit.
PENTRU BLAT
4 oua
60 gr zahar
50 gr ciocolata topita
2 linguri faina
3 linguri cacao
1 praf de sare
praf de copt pe varful unui cutit
Se amesteca toate ingredientele si se toarna peste bilute. Se da la cuptor cam 20 -30 de minute . Se pune intr-o tava rotunda.
Asa mi-a iesit mie. Eu nu am avut tava rotunda
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
PENTRU BILUTE:
250 gr branza de vaca
50 gr cocos
50 gr zahar
1 galbenus
Toate ingredientele se amesteca si cu mainile umede de fac bilute cam de marimea unei nuci. Se pun intr-o tava in care s-a pus hartie de copt si s-a uns cu unt topit.
PENTRU BLAT
4 oua
60 gr zahar
50 gr ciocolata topita
2 linguri faina
3 linguri cacao
1 praf de sare
praf de copt pe varful unui cutit
Se amesteca toate ingredientele si se toarna peste bilute. Se da la cuptor cam 20 -30 de minute . Se pune intr-o tava rotunda.
Asa mi-a iesit mie. Eu nu am avut tava rotunda
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
RALUCA- 6
Iami-iami.
Cu putina frisca deasupra, pentru efect...
Sau prajitura lu' Pitu de mai sus...
Cu putina frisca deasupra, pentru efect...
Sau prajitura lu' Pitu de mai sus...
seaman65- 6
Nu pe prajitura in tava, in farfurie, cand o servesti si nu era pentru tine, era pentru mine ideea, nu era o critica, ci un fel de gandit litere.
seaman65- 6
Pai asa trebuia sa spui ca ai gandit cu voce tare . Atunci gandesc si eu cu voce tare si spun ca merge inghetata langa
RALUCA- 6
Mmmmm.....arata bine de tot. E la fel de buna precum arata?
Interesanta reteta. Poate incerc si eu odata
Ralu, ai mai facut, sau e prima data? Ce nota i-ai da prajiturii? Sa stiu daca ma hazardez la facut de bile
Interesanta reteta. Poate incerc si eu odata
Ralu, ai mai facut, sau e prima data? Ce nota i-ai da prajiturii? Sa stiu daca ma hazardez la facut de bile
pitulicea- 6
Pai dupa ingrediente, ar trebui sa aibe un gust bestial. Trebuie sa incerc si eu, sa vad cand, ca acum are sefa in lucru o prajitura inceputa aseara, pe care sper s-o termine maine.
seaman65- 6
Eu nu stiu daca as mai face urmatoarea data acelasi blat. As face unul de tort sa fie acoperite bilutele. Daca o faceti propun sa puneti un pic din aluat pe fundul tavii si apoi bilutele si restul de aluat
RALUCA- 6
de ce ai vrea bilele acoperite? ca, estetic ii ok asa? se coc ciudat ele? sau de ce? mie-mi place f mult cum arata! cand o sa incerc reteta cu spanac o sa o incerc si pe asta, sa fie festin total! )
Violoncella- 5
Am luat reteta de pe internet si am respectat-o exact dar acolo erau bilele acoperite mie nu mi-a iesit asa. Din cauza asta am spus ca as folosi un blat de tort. Sau poate daca foloseam o tava rotunda era mai inalt putin blatul.
RALUCA- 6
Aha, probabil a fost prea mare tava. Dar nu ai fost nemultumita de gustul blatului.
Violoncella- 5
Nu deloc. Prajitura este super buna. Combinatia de branza cu cocos este super. Poate ca trebuia sa pun un pic de rom in blat si era perfecta. Asa este aproape perfecta
RALUCA- 6
Pagina 23 din 35 • 1 ... 13 ... 22, 23, 24 ... 29 ... 35
Pagina 23 din 35
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum