GANDURI EFEMERE
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Dulciuri si Prajituri

+30
itina
freda white
RALUCA
coco114
Helenne
no.body
Fantezia
mielusica
Obi-Wan Kenobi
Violoncella
shadow
Melodia
Tizona
Nicole
mrs nobody
seaman65
princess
Eleonore
sonic
daffy_
batraiorul
oli
arriatna
atat de simplu
Radu
lynn
dragos
habibi77
snow
pitulicea
34 participanți

Pagina 1 din 35 1, 2, 3 ... 18 ... 35  Urmatorul

In jos

Dulciuri si Prajituri Empty Dulciuri si Prajituri

Mesaj  pitulicea Dum 21 Feb 2010 - 14:04

Am incercat ieri o rulada cu gem. Gasisem reteta intr-o revista, mi s-a parut simpla si m-am pus pe treaba. Reteta suna asa:

Rulada cu gem
3 oua,
3 linguri de zahar,
3 linguri de faina,
4-5 linguri de gem,
1 praf sare,
hartie de copt pentru tava

Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma tare cu sarea. Se adauga treptat zaharul si se bate in continuare pana acesta se dizolva. In spuma tare obtinuta se incorporeaza lingura cu lingura faina cernuta, amestecand de jos in sus, cu miscari lente, pentru ca aluatul sa nu se lase.
Se tapeteaza tava (dimensiunile tavii 20x30 cm). Se toarna compozitia in strat uniform, se introduce tava in cuptorul preincalzit si se coace timp de 10-12 min. la foc mijlociu.
Se rastoarna blatul pe un servet umed, se indeparteaza hartia de copt si se ruleaza impreuna cu servetul. Dupa 5 minute se deruleaza, se unge cu gem si se ruleaza din nou. Dupa ce s-a racit, se taie in felii groase de 3-4 cm.
pitulicea
pitulicea
6
6


Sus In jos

Dulciuri si Prajituri Empty Re: Dulciuri si Prajituri

Mesaj  pitulicea Dum 21 Feb 2010 - 14:26

Acum, comentariile Very Happy
N-a iesit nici buna, nici rea. Iubi m-a intrebat: “da’ de copt, cand o coci?” desi era si coapta si arsa Very Happy Ma rog, asta cu arsul prajiturilor e deja la ordinea zile, nici nu mai primesc critici pentru ceva atat de obisnuit Very Happy
N-am respectat intocmai instructiunile - sa incorporez faina de jos in sus cu miscari lente – pentru ca mixerul meu nu se poate misca suficient de lent si mi-a cam facut fleasca toata spuma pe care initial reusisem s-o intaresc. Cand am vazut asa un “dezastru”, ce mi-am zis? “Ia sa-i pun un pic de praf de copt, poate reusesc s-o umflu la loc” Very Happy N-am reusit. Blatul n-a crescut deloc si pana am stat eu pe forum, s-a mai si ars putin Very Happy
Pe cand am terminat cu tot “balamucul” mi-am dat seama ca mi-au ramas galbenusurile. Am mai “rasfoit” putin netul si am vazut ca prin alte retete, se adauga si galbenusurile dupa ce ai batut bine albusurile. Cine stie… reteta mea o fi fost una mai deosebita Very Happy
Ideea e ca blatul n-a crescut deloc si ca parea cam necoapta prajitura mea, dar nu-mi dau seama, din tot ce am facut, unde am gresit.
Poate-mi spune careva.....care-i mai buna bucatareasa decat mine Neutral
pitulicea
pitulicea
6
6


Sus In jos

Dulciuri si Prajituri Empty Crema de zahar ars

Mesaj  pitulicea Dum 7 Mar 2010 - 14:45

Mi s-a facut pofta de ceva dulce, asa ca am purces la treaba si-am pus de-un desert simplu si rapid, unul care-mi iese intotdeauna si nu dau rateuri Very Happy Crema de zahar ars! Foarte simplu si foarte...delicios Very Happy

Ingrediente
6 oua
200 g zahar + 3 linguri
1 l lapte
1 zahar vanilat
Mod de preparare
Cele 3 linguri de zahar se pun in cratita la foc mic. Cand incepe sa se topeasca se intoarce cratita astfel incat zaharul ars sa acopere uniform peretii cratitei. Se lasa sa se raceasca.
Se amesteca cu mixerul ouale, laptele, zaharul, vanilia si se pun in cratita peste zaharul ars. Se da la cuptor la foc mediu 30–40 de minute, pana se intareste. Se serveste rece, de la frigider.
pitulicea
pitulicea
6
6


Sus In jos

Dulciuri si Prajituri Empty TIRAMISU

Mesaj  pitulicea Dum 14 Mar 2010 - 10:39

TIRAMISU

Pentru un tort mare:
Ingrediente:
- 3 cutii de mascarpone (de 200 de grame)
- 2 oua
- piscoturi – 1 set de 4 pungi – (eu folosesc fie Savoiardi fie Boromir)
- cca 700 ml de cafea
- un pic de lichior Amaretto – (cand nu am, pun un strop de garonne alb)
- cca 150 grame zahar + zahar vanilat (un plic sau 2 dupa gust)
- putina cacao

In functie de preferinte – mai cremos sau mai spumos – se poate pune si frisca, fie din plic, fie proaspata, dar batuta in prealabil.
Mod de preparare:
1. Se bat intr-un vas separat albusurile spuma tare.

2. In alt vas se freaca cele 2 galbenusuri cu zaharul (cateva minute) apoi se adauga albusurile batute spuma si se freaca amestecul bine de tot (cu mixerul nu ia mai mult de cateva minute).

3. Dupa ce s-au omogenizat ouale cu zaharul intr-o pasta cremoasa, se adauga cele 3 cutii de mascarpone si se amesteca bine. Mascarpone sa bate la fel ca si frisca, dupa un timp incepe sa se ingroase crema – 5 - 10 minute maxim.

4. Intre timp se face cafeaua cu putin Amareto si se lasa la racit.

5. Apoi in tava se pun unele langa altele piscoturile dupa ce au fost inmuiate in prealabil in cafea.

6. Se pu 2 straturi de piscoturi si 2 de crema (a doua este cea de deasupra)

7. Deasupra se presara cacao, cel mai usor se face cu ajutorul unei site .

Aparent este complicat dar se face foarte usor si repede – maxim 20 de minute.

Dupa ce e gata – trebuie tinut la rece caproximativ o ora.
pitulicea
pitulicea
6
6


Sus In jos

Dulciuri si Prajituri Empty Re: Dulciuri si Prajituri

Mesaj  snow Dum 14 Mar 2010 - 10:47

Doar 20 de minute? Totusi parca-mi vine greu sa asociez mascarpone cu celelalte. Pare ciudat, desi am mancat Tiramisu nu stiam ca are si asa ceva in compozitie.
snow
snow
6
6


Sus In jos

Dulciuri si Prajituri Empty Re: Dulciuri si Prajituri

Mesaj  pitulicea Dum 14 Mar 2010 - 10:52

Reteta e asa cum am primit-o de la o prietena si asa cum se face in mod normal.
Noi, ne-am permis sa modificam putin reteta, pentru ca iubi nu-i amator de cafea.
Asa ca, punem la fiert vreun litru de vin cu zahar si prin vinul acela dau piscoturile. Prajitura nu mai are gustul acela lesinat, ca si cu cafea, ci un gust dulce acrisor, pe care i-l confera vinul. Combinatia e foarte buna si am primit numai laude de la cei care mi-au gustat desertul. Numai ca-i un desert mai pentru oameni mari Very Happy Piscoturile alea isi trag destul de mult vin si daca mananci cateva felii si nu esti obisnuit cu bautura, simti ca te lasa genunchii  Laughing

snow a scris:Doar 20 de minute? Totusi parca-mi vine greu sa asociez mascarpone cu celelalte. Pare ciudat, desi am mancat Tiramisu nu stiam ca are si asa ceva in compozitie.
Poti sa incerci odata. E usor de facut, chiar daca-i mai mult de lucru la partea cu piscoturile. Pana le insiropezi pe fiecare si le cladesti in tava. Dar e buna, merita efortul Twisted Evil Printre putinele prajituri de casa care mi se par mai bune decat cele de cofetarie. Mie nu-mi plac prajiturile de casa Neutral


Ultima editare efectuata de catre pitulicea in Lun 16 Noi 2015 - 21:35, editata de 1 ori
pitulicea
pitulicea
6
6


Sus In jos

Dulciuri si Prajituri Empty Re: Dulciuri si Prajituri

Mesaj  snow Dum 14 Mar 2010 - 11:00

Gata, am rezolvat, mi-a fost lene sa mai ies, am comandat chestiile alea la Cassa, vin in juma' de ora. Da' eu acum realizez, contin alcool, daca am nevoie de masina ce fac? Apelez la un prieten, nu?
Imi inchipui ceva acum....dupa ce fac treaba asta, sa-i dau si balaurului sa manance, oare se pileste? Laughing
snow
snow
6
6


Sus In jos

Dulciuri si Prajituri Empty Re: Dulciuri si Prajituri

Mesaj  pitulicea Dum 14 Mar 2010 - 11:06

Da' ce Doamne iarta-ma ai comandat? Laughing
Daca te referi la Tiramisu, nu-i decat un strop, de gust. Ca si cum ai pune esenta de rom in orice alta prajitura Very Happy
Te-ai imbatat de la vre prajitura? drunken Tu, sau balauru... ?
pitulicea
pitulicea
6
6


Sus In jos

Dulciuri si Prajituri Empty Re: Dulciuri si Prajituri

Mesaj  snow Dum 14 Mar 2010 - 11:12

Pai nu aveam nimic din ce scrie acolo in casa, ce era sa fac, pana vin de la mall piere pofta sa mai fac ceva.

Da, am patit-o cu niste bomboane cu coniac, erau asa bune... stam la calculator si bagam mecanic in gura, erau bune rau. Cand am realizat de ce vad dublu pe monitor, era deja prea tarziu...manga si la somn.
snow
snow
6
6


Sus In jos

Dulciuri si Prajituri Empty Re: Dulciuri si Prajituri

Mesaj  pitulicea Dum 14 Mar 2010 - 11:16

Alea cu coniac sunt preferatele mele. Da' nu-mi cumpara iubi Twisted Evil
Nu-i place sa ma vada consumand alcool, nici daca-i camuflat in bomboane Laughing
pitulicea
pitulicea
6
6


Sus In jos

Dulciuri si Prajituri Empty Re: Dulciuri si Prajituri

Mesaj  snow Dum 14 Mar 2010 - 11:21

Faci urat cand consumi alcool? ciocaneala :sporty
La mine, daca sunt singur e limpede, bomban ceva la balaur, ala se uita mirat cu capul pe o parte la mine, si pat lungime de voie. Cu trezirea e durere de cap.
snow
snow
6
6


Sus In jos

Dulciuri si Prajituri Empty Re: Dulciuri si Prajituri

Mesaj  pitulicea Dum 14 Mar 2010 - 11:23

Eu zic ca nu fac urat. Mai ales de la niste bomboane.
Imi trebuie mult mai mult de-atat ca sa fac urat Mad
pitulicea
pitulicea
6
6


Sus In jos

Dulciuri si Prajituri Empty Crema de vanilie

Mesaj  pitulicea Dum 14 Mar 2010 - 11:25

Crema de vanilie

Ingrediente
500 ml lapte
100 gr zahar
4 galbenusuri
40 gr amidon
1 pastaie vanilie (sau/si esenta de vanilie)

Mod de Preparare
Intr-o oala, se pune laptele cu zaharul si miezul de la pastaia de vanilie la fiert la foc mic.
** daca nu aveti pastaie de vanilie folositi esenta de vanilie, dar nu o adaugati acum, ci la sfarsit, altfel se va evapora din aroma

Pana se infierbanta laptele, se freaca bine galbenusurile cu amidon.
Cand laptele face mici bulbuci pe margine incepeti si adaugati lapte fierbinte peste galbenusuri, cate o lingura pe rand, amestecand bine dupa fiecare. Cam 10 linguri e de ajuns.
Apoi turnati restul de lapte fierbinte peste galbenusuri, in fir subtire, timp in care nu uitati sa amestecati neincetat in galbenusuri cu un tel... ca sa nu se faca omleta.
Puneti amestecul de galbenusuri si lapte inapoi in oala si puneti inapoi pe foc. Focul puteti sa-l cresteti la mediu acum, insa nu uitati sa amestecati non-stop in crema cu telul. La un moment dat veti simti ca se ingroasa crema, ca devine vascoasa. Dati rapid focul la mic si continuati sa amestecati pana crema are consistenta unei maioneze. Nu dureaza mult, cam 15-30 secunde.
Luati repede oala de pe foc si puneti-o cu fundul intr-un vas cu apa rece (pregatit dinainte). Acum adaugati esenta de vanilie daca ati optat pentru aceasta varianta. Chiar daca ati folosit pastaie de vanilie, gustati crema si adaugati esenta de vanilie pana e suficient de "vanilata" pentru gustul vostru. Continuati sa amestecati cu telul pana se racoreste crema, cam 2-3 minute e de ajuns.
* gradul de "vanilare" depinde mult de caliatea pastaii de vanilie sau a esentei, deci este mai sigur sa gustati la final crema si sa adaugati dupa gustul propriu
Turnati crema, care e inca calduta, intr-un vas si acoperiti cu folie de plastic, dar aveti grija ca folia sa vina in contact cu crema. Facem asta ca sa nu se faca crusta deasupra.
Se pastreaza la frigider pana in momentul in care o folosim.

Asta pare simpla. Iese ca Puddingul, dar cu un gust mai "natural".
Praful ala de Pudding ii da un gust ....sintetic.


Ultima editare efectuata de catre pitulicea in Lun 16 Noi 2015 - 21:38, editata de 1 ori
pitulicea
pitulicea
6
6


Sus In jos

Dulciuri si Prajituri Empty Re: Dulciuri si Prajituri

Mesaj  snow Dum 14 Mar 2010 - 11:29

Chestia asta nu merge pusa peste piscoturi?
snow
snow
6
6


Sus In jos

Dulciuri si Prajituri Empty Crema de ciocolata

Mesaj  pitulicea Dum 14 Mar 2010 - 11:31

Crema de ciocolata

Ingrediente
500 ml lapte
100 gr zahar
4 galbenusuri
40 gr amidon
1 pastaie vanilie (optional)
200 gr ciocolata (neagra, cu lapte sau alba)
40 gr unt

Mod de Preparare
Se prepara crema de vanilie ca la reteta anterioara, dar nu puneti folia inca. Puteti folosi vanilie sau nu, nu este obligatoriu.

Rupeti ciocolata bucati si o puneti la topit pe abur.
* folositi ciocolata de calitate, ciocolata preferata

Cand e topita complet, adaugati untul si amestecati pana acesta se topeste si el. Turnati repede ciocolata peste crema de vanilie si amestecati energic pana amestecul e omogen.
** eu am impartit crema de vanilie in doua parti egale si una am transformat-o in crema de ciocolata cu lapte si cealalta in crema de ciocolata amaruie; astfel am folosit pentru fiecare parte cate 100 gr ciocolata si 20 gr unt

Acoperiti cu folie de plastic, dar aveti grija ca folia sa vina in contact cu crema. Facem asta ca sa nu se faca crusta deasupra.
Pastrati la frigider.
pitulicea
pitulicea
6
6


Sus In jos

Dulciuri si Prajituri Empty Re: Dulciuri si Prajituri

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 1 din 35 1, 2, 3 ... 18 ... 35  Urmatorul

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum