La taclale printre oale
+44
Annmarie
Vica
myrk
doorina
RALUCA
Queensland
itina
shu
adya
coco114
Pingu
simplicity
elis27
Obi-Wan Kenobi
JeSsYkA
mielusica
freda white
Violoncella
Melodia
parwous
ionutz72
tegeusa
oli
seaman65
remusn1
lynn
Nana_Duval
fotohobby
Mr Nobody
Adriatica
daffy_
atat de simplu
mrs nobody
dragos
aspidistra76
mari
Neeo_2005
Hagu_chan
habibi77
snow
Radu
gabica
shadow
pitulicea
48 participanți
Pagina 35 din 63
Pagina 35 din 63 • 1 ... 19 ... 34, 35, 36 ... 49 ... 63
La taclale printre oale
Rezumarea primului mesaj :
Iar vine weekendul, iar va trebui sa gatesc ceva. Uneori stau si ma gandesc: “Ce sa mai gatesc azi?” si nu-mi vine nici o idee. Nu-s eu mare bucatareasa, dar de mancat tot trebuie sa mananc ceva.
Hai sa vedem, ce mai gateste lumea? Mai dati-mi si voi niste sugestii, indicatii, sfaturi...
Dar sa fie mancaruri simple, nu foarte complicate, ca altfel nu ma descurc
Iar vine weekendul, iar va trebui sa gatesc ceva. Uneori stau si ma gandesc: “Ce sa mai gatesc azi?” si nu-mi vine nici o idee. Nu-s eu mare bucatareasa, dar de mancat tot trebuie sa mananc ceva.
Hai sa vedem, ce mai gateste lumea? Mai dati-mi si voi niste sugestii, indicatii, sfaturi...
Dar sa fie mancaruri simple, nu foarte complicate, ca altfel nu ma descurc
Ultima editare efectuata de catre pitulicea_de_stepa in Sam 6 Mar - 10:25, editata de 1 ori
pitulicea- 6
Re: La taclale printre oale
Am primit din nou salata verde, asa ca mai pun de-o ciorba de salata. Imi place tare mult. Pacat ca nu am niste zer, s-o inacresc.
Era buna si o slanina, dar in lipsa de..... merge si un kaiser
Asta seara vreau sa fac o tocanita de pipote. N-am facut niciodata tocanita. Sper sa ma descurc.
Era buna si o slanina, dar in lipsa de..... merge si un kaiser
Asta seara vreau sa fac o tocanita de pipote. N-am facut niciodata tocanita. Sper sa ma descurc.
pitulicea- 6
ieri am facut si eu ciorba asta.la noi ii spune ciorba de verze.nu pentru ca se pune varza,nici nu se pune.se folosesc doar verdeturi care acum cresc din abundenta.loboda,salata,mult marar patrunjel si bineinteles la urma mult leustean,cu bucatele de sunculita afumata sau kaizer afumat si dreasa cu ou si cu lapte batut e cea mai importanta ciorba pe care o poti manca vara.
Obi-Wan Kenobi- 5
Leustean? In ciorba de salata verde nu cred ca merge leustean. Cel putin nu in reteta pe care o fac eu...
pitulicea- 6
daca leustean nu este nimic nu este.la terminarea unei ciorbe,inchizi focul,sau tragi oala de pe foc pui leustean si pui capacul de urgenta.eu unul sunt inebunit dupa gustul de leustean.
Obi-Wan Kenobi- 5
nuuuuu pentru supeeeeeeee.supele sunt dulci.doar la ciorbe si borsuri care sunt acre.
Obi-Wan Kenobi- 5
Dupa cum spuneam, azi fac chiftele de dovlecel.
Eu le fac in felul urmator:
Curat dovleceii (de coaja si samburi) si ii dau pe razatoare. Ii sarez si ii las cateva minute pana isi iau sare. Ii stroc bine (lasa multa zeama) ii amestec cu ou (2-3-4 in functie de cantitate), faina, eventual telemea sau branza (ii prefer fara branza). Condimentez cu piper, usturoi granulat si marar. Cam asta-i toata compozitia, dupa care trec la prajit
Sincera sa fiu, nu stiu de care sunt.simplicity a scris:Romanesti sau grecesti? Stiu... numai fitze am in cap! Si-mi ploua-n gura...
Eu le fac in felul urmator:
Curat dovleceii (de coaja si samburi) si ii dau pe razatoare. Ii sarez si ii las cateva minute pana isi iau sare. Ii stroc bine (lasa multa zeama) ii amestec cu ou (2-3-4 in functie de cantitate), faina, eventual telemea sau branza (ii prefer fara branza). Condimentez cu piper, usturoi granulat si marar. Cam asta-i toata compozitia, dupa care trec la prajit
pitulicea- 6
Astea-s romanesti. Buuuune!
Grecii pun, bineinteles, branza - feta simpla sau in amestec cu kefalotyri sau halloumi. Ceea ce imi place insa la reteta greceasca sunt ierburile: un amestec de patrunjel, marar si menta. Unii strecoara si niste ceapa verde. Nush cum le fac de ies pufoase-pufoase. Si le servesc cu tzatzichi care la ei e una, la noi e alta Marie cu alta palarie.
Grecii pun, bineinteles, branza - feta simpla sau in amestec cu kefalotyri sau halloumi. Ceea ce imi place insa la reteta greceasca sunt ierburile: un amestec de patrunjel, marar si menta. Unii strecoara si niste ceapa verde. Nush cum le fac de ies pufoase-pufoase. Si le servesc cu tzatzichi care la ei e una, la noi e alta Marie cu alta palarie.
simplicity- 2
As putea pune si eu patrunjel si menta. Macar asa, de proba, sa vad cum iese.
Ia sa vedem....
Ia sa vedem....
pitulicea- 6
Simply, trebuie sa-ti multumesc E bun asa, cu menta.
De fapt, trebuia sa ma gandesc ca e bun, pentru ca mai am o reteta de mancare din dovlecei, invatata de pe la un arab si e tot cu menta. Ii da un gust exceptional...
De fapt, trebuia sa ma gandesc ca e bun, pentru ca mai am o reteta de mancare din dovlecei, invatata de pe la un arab si e tot cu menta. Ii da un gust exceptional...
pitulicea- 6
Azi fac tocanita de pipote si inimi
Tare-mi mai place tocanita asta, mai ales cu paste.
Tare-mi mai place tocanita asta, mai ales cu paste.
pitulicea- 6
Sunt de tura in bucatarie , fetele au alt program si m-au insarcinat sa prepar cina ...cum n-am chef sa ma complic m-am gandit la un pui la cuptor ...am ales unul putin peste kg , l-am curatzat bine , ars un pic la flacara pentru puful ramas ... intr-un castronel am amestecat vreo 150 ml ulei cu ceva condimente ... puiul l-am frecat cu sare si piper din belsug apoi il tot invart din cand in cand in uleiul condimentat sa se patrunda ...am mai curatzat cativa cartofi pe care i-am taiat taraneste si acum shed cuminti in apa rece ...
Astept sa ma sune cam pe cand ajung acasa sa bag totul in cuptor , n-ar trebui sa dureze mai mult de 40-50 minute la 180-200 grade ...
Am sa fac cateva poze si daca iese bine le pun ...
Astept sa ma sune cam pe cand ajung acasa sa bag totul in cuptor , n-ar trebui sa dureze mai mult de 40-50 minute la 180-200 grade ...
Am sa fac cateva poze si daca iese bine le pun ...
shadow- 6
Pagina 35 din 63 • 1 ... 19 ... 34, 35, 36 ... 49 ... 63
Pagina 35 din 63
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum