Conserve si Muraturi
+22
myrk
itina
GINUCA
Nirvana
coco114
simplicity
Obi-Wan Kenobi
RALUCA
Ostional
seaman65
oli
shadow
Nana_Duval
Melodia
dragos
atat de simplu
habibi77
Radu
kkarin_a
HAUU_HAUU
aspidistra76
pitulicea
26 participanți
Pagina 7 din 14
Pagina 7 din 14 • 1 ... 6, 7, 8 ... 10 ... 14
Conserve si Muraturi
Rezumarea primului mesaj :
Ardei iuti in otet
1 kg ardei iuti
Pentru 1 l otet:
500 ml otet
500 ml apa
1 lingura sare
2 linguri zahar
2 foi de dafin
piper boabe, mustar boabe
Modul de preparare a retetei:
Ardeii iuti se aleg sa fie sanatosi, se spala si se pun in borcan. Otetul se fierbe impreuna cu condimentele si se pune fierbinte peste ardeii iuti din borcane. La gura borcanului se pun crengute de visin pentru a tine ardeii iuti in otet. Se leaga borcanul cu celofan si se depoziteaza in loc rece si intunecos.
Ardei iuti in otet
1 kg ardei iuti
Pentru 1 l otet:
500 ml otet
500 ml apa
1 lingura sare
2 linguri zahar
2 foi de dafin
piper boabe, mustar boabe
Modul de preparare a retetei:
Ardeii iuti se aleg sa fie sanatosi, se spala si se pun in borcan. Otetul se fierbe impreuna cu condimentele si se pune fierbinte peste ardeii iuti din borcane. La gura borcanului se pun crengute de visin pentru a tine ardeii iuti in otet. Se leaga borcanul cu celofan si se depoziteaza in loc rece si intunecos.
pitulicea- 6
Re: Conserve si Muraturi
Ok...o sa iau data viitoare. Magazinele sunt departe de mine si nu mai ies din casa azi
Acum pun dupa reteta lui Pingu.
In butoias pui tot ce vrei sa murezi, dar apa in care se mureaza, cum o pregatesti? Ca eu asta nu stiu.
Acum pun dupa reteta lui Pingu.
In butoias pui tot ce vrei sa murezi, dar apa in care se mureaza, cum o pregatesti? Ca eu asta nu stiu.
pitulicea- 6
Asta e Pitu! E un fel de tinerete fara batranete a muraturii. Ii tine lichidul clar,iar ea(muratura)nu oboseste,inmuindu-se.Eu folosesc acest praf si pentru limpezirea vinului de butuc(personal).Nu stiu la voi cum e dar la Arad si Timisoara ,la piata sunt standuri cu produse unguresti..acolo intotdeauna exista.Daca nu gasesti si te hotarasti sa vrei,iti pot trimite prin posta. Si la muraturile la butoias ,e nevoie de el.
Ostional- 2
Da' nu mi-ai dat toata reteta pentru muraturile la butoias. Cum fac zeama? Ca si pentru muraturile la borcan?
pitulicea- 6
MURATURI la BUTOI(as
====================
E cea mai simpla abordare a punerii muraturilor;voi posta ,cantitatile pentru un butoias de 10l si pentr un BUTOI de 50 l.
E o reteta in care se prepara lichidul,se toarna in butoi(as)...si toata vara ,toamna se poate adauga dupa dorinta,pe rand:castraveti,gogosari felii,buchetele de conopida,gogonele DAR, cireasa de pe tort este arpagicul,care murat este"EXTAZUL"
Butoias 1ol Butoi 50l
========= =========
*4l apa *20 l apa
*1 l otet din fermet. * 4 l otet din fermetatie
*600 g zahar *3 kg zahar
*120g sare(6lg) *600 gr sare (neiodata)
*3/4 pach.s.mustar *1,5 pachet sem. mustar
*3 foi dafin *1/2pachet f. dafin
*1 buc hrean *4 buc hrean
*cateva b. piper *1 lingura m. piper
*20 gr.BORKEN(1 LG) *100 gr. BORKEN
===================================
Totul se amesteca, se toarna in butoi(as) si legumele dorite se adauga in cantitatile disponibile(la un moment dat),continuu pana zeama e suficienta.Daca mai necesita zeama se prepara si se adauga aplicand regula de 3 simple la cantitatile de mai sus! Cum zice ala?"Garantat 100%.
====================
E cea mai simpla abordare a punerii muraturilor;voi posta ,cantitatile pentru un butoias de 10l si pentr un BUTOI de 50 l.
E o reteta in care se prepara lichidul,se toarna in butoi(as)...si toata vara ,toamna se poate adauga dupa dorinta,pe rand:castraveti,gogosari felii,buchetele de conopida,gogonele DAR, cireasa de pe tort este arpagicul,care murat este"EXTAZUL"
Butoias 1ol Butoi 50l
========= =========
*4l apa *20 l apa
*1 l otet din fermet. * 4 l otet din fermetatie
*600 g zahar *3 kg zahar
*120g sare(6lg) *600 gr sare (neiodata)
*3/4 pach.s.mustar *1,5 pachet sem. mustar
*3 foi dafin *1/2pachet f. dafin
*1 buc hrean *4 buc hrean
*cateva b. piper *1 lingura m. piper
*20 gr.BORKEN(1 LG) *100 gr. BORKEN
===================================
Totul se amesteca, se toarna in butoi(as) si legumele dorite se adauga in cantitatile disponibile(la un moment dat),continuu pana zeama e suficienta.Daca mai necesita zeama se prepara si se adauga aplicand regula de 3 simple la cantitatile de mai sus! Cum zice ala?"Garantat 100%.
Ostional- 2
Nu cred ca este acuma in perioada asta. Daca ai nevoie iti trimit eu prin curierat
RALUCA- 6
Daca mai punem si la iarna de o petrecere, muraturile le avem asigurate
pitulicea- 6
Muraturile puse de tine arata extraordinar de bine! Daca nu ai gasit "Borken" iti aduc eu OK? Si nu ma pot abtine de la un vot verde.
Ostional- 2
Pagina 7 din 14 • 1 ... 6, 7, 8 ... 10 ... 14
Pagina 7 din 14
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum