GANDURI EFEMERE
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Conserve si Muraturi

+22
myrk
itina
GINUCA
Nirvana
coco114
simplicity
Obi-Wan Kenobi
RALUCA
Ostional
seaman65
oli
shadow
Nana_Duval
Melodia
dragos
atat de simplu
habibi77
Radu
kkarin_a
HAUU_HAUU
aspidistra76
pitulicea
26 participanți

Pagina 8 din 14 Înapoi  1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 14  Urmatorul

In jos

Conserve si Muraturi - Pagina 8 Empty Conserve si Muraturi

Mesaj  pitulicea Mar 24 Aug - 11:31

Rezumarea primului mesaj :

Ardei iuti in otet

1 kg ardei iuti
Pentru 1 l otet:
500 ml otet
500 ml apa
1 lingura sare
2 linguri zahar
2 foi de dafin
piper boabe, mustar boabe

Modul de preparare a retetei:
Ardeii iuti se aleg sa fie sanatosi, se spala si se pun in borcan. Otetul se fierbe impreuna cu condimentele si se pune fierbinte peste ardeii iuti din borcane. La gura borcanului se pun crengute de visin pentru a tine ardeii iuti in otet. Se leaga borcanul cu celofan si se depoziteaza in loc rece si intunecos.

pitulicea
pitulicea
6
6

Sus In jos

Conserve si Muraturi - Pagina 8 Empty Re: Conserve si Muraturi

Mesaj  pitulicea Joi 2 Aug - 11:54

Am gasit intre timp, multumesc Smile Am luat doua cutii, sa fiu sigura. Ziceau si vanzatoarele ca foarte rar se gaseste. Noroc ca in magazinul in care intrebasem intamplator, aduce cineva din Ungaria.
pitulicea
pitulicea
6
6

Sus In jos

Mesaj  RALUCA Joi 2 Aug - 11:56

Pitu si eu vreau reteta cu muraturile alea asortate Rolling Eyes
RALUCA
RALUCA
6
6

Sus In jos

Mesaj  Obi-Wan Kenobi Mier 29 Aug - 12:02

ARDEI COPTI PENTRU IARNA

ingrediente
5 kg ardei gras si gogosar rosu, boabe de piper, 600 ml otet, 50-60 gr sare, 20 gr zahar.

Preparare
Ardeii se spala si se pun pe un gratar incins bine. Se coc pe ambele parti apoi se pun intr-un vas si turnam apa rece. Se curata de pielite si se pun intr-un vas. Separat borcanele se sterilizeaza. Intr-un vas se pune sarea, zaharul, otetul si sucul care se formeaza la ardei (cca 200 ml )dupa ce se curata. Se amesteca bine pana se dizolva sarea. In fiecare borcan se pun alternativ ardei gras si ardei gogosar astfel incat sa obtinem un colorit placut. Se adauga boabe de piper si compozitia de otet. Se lasa cateva minute fara a capsa borcanele pentru a mai completa lipsa compozitiei de otet si punem capacele. Borcanele se introduc in baie de abur cca 15 minute. Se scot , se acopera cu un servet si se lasa pana a doua zi. Se pastreaza la loc rece si aerisit.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Obi-Wan Kenobi
Obi-Wan Kenobi
5
5

Sus In jos

Conserve si Muraturi - Pagina 8 Empty Ardei capia copti in otet

Mesaj  coco114 Joi 13 Sept - 16:38

Dragii mei, ardeii capia copti, la borcan, aia intregi si un pic dulci, ma innebunesc Smile) …dar m-am saturat sa dau o mica caruta de bani pe cate unul, cand batui prin magazine, asa ca m-am gandit sa-i reproduc eu acasa…

Ingrediente:
- 1 kg. ardei capia copti, curatati si cantariti
- 150 ml. otet
- 50 g. zahar
- 2 lingurite boabe de mustar
- 1 ramurica telina
- 1 foaie dafin

Se aleg si se spala ardeii;
Se coc si se presara cu sare groasa sau pur si simplu umeziti - se lasa cateva minute acoperiti cu un capac (asa se decojesc mai usor)
Se decojesc si se desfac fasii (eu am reusit sa-i las jumatati)
Intr-o craticioara se fierb in clocot pret de 2 minute otetul, zaharul, semintele de mustar, foaia de dafin si telina
Saramura se toarna peste ardeii copti si se lasa sa se patrunda 30 de minute
Ardeii se pun apoi in borcane, usor presati, si se acopera cu saramura obtinuta.
Se pun capacele si se depoziteaza in camara… Shocked

Sper sa va fie de folos reteta, oricum ardeii sunt .... deliciosi cat flower

coco114
coco114
2
2

Sus In jos

Mesaj  pitulicea Joi 13 Sept - 19:20

Ce pofta-mi faceti. Da' mi-e lene sa coc atatia ardei si sa spal atatea borcane Rolling Eyes
pitulicea
pitulicea
6
6

Sus In jos

Mesaj  seaman65 Vin 14 Sept - 9:35

Desi la gust sunt mult mai buni decat muraturile normale in saramura, va atrag atentia ca numai muraturile in saramura, fara otet, sunt cele "adevarate", sanatoase, dupa cum ne spune Mencinicopschi. Nu cred ca are rost sa va amintesc ca cele de la magazin contin o gramada de chimicale, pe care in utima vreme le ascund sub diferite denumiri, ca sa para ok.
seaman65
seaman65
6
6

Sus In jos

Mesaj  coco114 Mier 19 Sept - 19:03

Ardei grasi umpluti cu varza (alba)

Ardeii astia sint atat de buni ca dau dependenta Laughing

Ingrediente:

- 5-6 kg. ardei gras (si galben si rosu)
- 4 verze potrivite
- boabe de piper
- 3 fire de hrean subtiri
- morcov taiat rondele
- 150 g. sare grunjoasa
- 4-5 litri apa
- cateva frunze de visin
- cateva frunze de telina

Mod de preparare:

Se da pe razatoarea mare varza sau se toaca la robotul de bucatarie, cum am facut eu (lenesa Very Happy )
Se freaca cu sare, ca pentru salata
Se taie capacele ardeilor, se scoate cotorul si semintele. Cand varza s-a inmuiat putin si a lasat apa, se indeasa in ardeii pregatiti
Se pregateste saramura: se pune apa la fiert cu sare si piper. Ca sa va faceti o idee despre cat de multa apa aveti nevoie, calculati jumatate din borcan. De ex. la un borcan de 800 g. veti folosi doar 400 ml. apa
Intre timp se umplu borcanele cu ardeii umpluti si cu feliile de hrean, morcov. In gura borcanului se pun frunzele de telina si visin. Deasupra se toarna saramura fierbinte si se leaga.
In prima zi s-ar putea sa fiarba putin saramura, sa faca urat thinking …sa se tulbure putin apa…dar nu va speriati nail biting , intr-o zi, doua, isi revine.
Nu deschideti capacul sau celofanul!

Sint grozavi!!!!!!! de-ti vine sa ... pillow fight
coco114
coco114
2
2

Sus In jos

Mesaj  coco114 Mier 19 Sept - 19:12

Dulceata de dovlecei

ngrediente:

- 1 farfurie adanca plina cu dovlecei taiati cubulete (cca.1, 500 kg )
- 1 kg. zahar
- 300 ml. apa
- zeama de la o lamaie mica
- 1/2 baton de vanilie

Mod de preparare:
Se curata dovleceii de coaja si se seminte, se taie cubulete si se pun in apa clocotita (cat sa le acopere bine). Se lasa la fiert cca. 5 minute. Se scurg intr-o strecuratoare.
Se umple din nou oala cu apa (apa din prima tura de fiert o aruncati) si se lasa pana cand da in clocot. Se pun din nou la fiert cubuletele de dovlecel in apa clocotita timp de 5 minute. Se strecoara iar si se tec sub un jet de apa rece; se lasa apoi in strecuratoare sa se scurga.
Se fierbe zaharul cu apa (300 ml.) timp de aprox. 25 de minute, la foc mic (daca focul e mare, exista riscul ca spuma sa erupa ) sau pana cand vedeti ca siropul s-a “legat”. Se ia spuma ori de cate ori este nevoie.
Se adauga apoi dovleceii si batonul de vanilie. In lipsa lui, puteti adauga 3, 4 pliculete de vanilie, dar atunci va trebui sa mai reduceti din cantitatea totala de zahar Smile
Se lasa dulceata sa fiarba la foc mic inca vreo 15-20 de minute, dupa care se adauga zeama de lamaie. Se lasa sa dea in clocot si se da cratita deoparte.
Se pune dulceata calduta in borcane care se inchid ermetic si se depoziteaza in camara.

Eu abia acum am terminat-o si arata .... bestial ! cat flower
coco114
coco114
2
2

Sus In jos

Mesaj  pitulicea Mier 19 Sept - 19:20

La cantitatile astea, cate borcanele iti ies?
pitulicea
pitulicea
6
6

Sus In jos

Mesaj  coco114 Mier 19 Sept - 19:25

cam 4 de 300 gr
cam putin, dar merita cat rose
coco114
coco114
2
2

Sus In jos

Mesaj  pitulicea Mier 19 Sept - 20:32

Putina Neutral Pentru atata nu merita sa murdaresc bucataria Very Happy
pitulicea
pitulicea
6
6

Sus In jos

Mesaj  shadow Joi 20 Sept - 3:32

Dulceata de dovlecei ? thinking ....prima data cand aud (citesc ) despre asa ceva .
shadow
shadow
6
6

Sus In jos

Mesaj  pitulicea Joi 20 Sept - 9:22

Eu auzisem de ea, dar n-am gustat niciodata. Ma cam tenteaza, dar lenea e mare Smile
Daca primesc dovleac de la tata, poate incerc si eu. Sa-l intreb daca i s-au facut anul asta.
pitulicea
pitulicea
6
6

Sus In jos

Conserve si Muraturi - Pagina 8 Empty Dulceata de prune

Mesaj  pitulicea Sam 29 Sept - 16:48

Fac dulceata de prune Smile
Prunele mele fierb de zor.
Reteta e simpla: la 1 kg de prune, 1 kg de zahar si 150 ml apa. (Data viitoare cand mai fac, cred ca am sa renunt la apa)
Cand e fiarta se mai adauga zeama de lamaie si zahar vanilat.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
pitulicea
pitulicea
6
6

Sus In jos

Mesaj  oli Sam 29 Sept - 21:54

Eu am oreteta mai buna ! 10 kg prune , 3 zahar si o cana de otet . Otetul se pune pe fundul cratitei apoi 5 kg de prune , zaharul celelalte prune si se lasa 10 ore la foc mic fara sa se ametece . Apoi se da drumul mai tare la foc si se mesteca 1 ora . Am si de 3 ani dulceata din asta ! Very Happy
oli
oli
6
6

Sus In jos

Mesaj  Continut sponsorizat

Continut sponsorizat

Sus In jos

Pagina 8 din 14 Înapoi  1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 14  Urmatorul

Sus

Permisiunile acestui forum: