CITATUL ZILEI
+14
koku41
ionutz72
Andy11
Indra
Annmarie
Zeno-san
raichu
shadow
myrk
shu
atat de simplu
itina
Vica
pitulicea
18 participanți
Pagina 44 din 50
Pagina 44 din 50 • 1 ... 23 ... 43, 44, 45 ... 50
CITATUL ZILEI
Rezumarea primului mesaj :
Asa cum o anunta si titlul, aici e locul rezervat citatelor, indiferent ca sunt desprinse din literatura sau sunt simple reflectii filosofice (cugetari). Insa, sa nu ignoram regulile forumului: nu doar citate, ci citate comentate
Un citat care te-a impresionat, te pune in mod sigur pe ganduri. Hai sa nu fim doar niste roboti care copiem o fraza dintr-un loc si o mutam in altul si sa incercam sa spunem ceea ce gandim despre fraza respectiva. Acelasi citat poate avea ecouri diferite in mintea fiecareui cititor. Tocmai aici e partea interesanta... sa ascultam si alte ecouri, nu doar propriul ecou
Asa cum o anunta si titlul, aici e locul rezervat citatelor, indiferent ca sunt desprinse din literatura sau sunt simple reflectii filosofice (cugetari). Insa, sa nu ignoram regulile forumului: nu doar citate, ci citate comentate
Un citat care te-a impresionat, te pune in mod sigur pe ganduri. Hai sa nu fim doar niste roboti care copiem o fraza dintr-un loc si o mutam in altul si sa incercam sa spunem ceea ce gandim despre fraza respectiva. Acelasi citat poate avea ecouri diferite in mintea fiecareui cititor. Tocmai aici e partea interesanta... sa ascultam si alte ecouri, nu doar propriul ecou
pitulicea- 6
Re: CITATUL ZILEI
pitulicea a scris:La asta ma refeream:
Dragostea nu se poartă cu necuviinţă, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândeşte răul. Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr. Toate le suferă, toate le crede, toate le nădăjduieşte, toate le rabdă. Dragostea nu cade niciodată.
Nu iubesti pe cineva pentru ceea ce iti ofera, ci pentru ceea ce este. Asta e parerea mea. Ca nu o aplic in practica, e alta poveste Mi se pare firesc sa-i pui pe cei pe care ii iubesti inaintea ta. Daca te-ai pune pe tine, n-ai fi decat un egoist, lipsit de iubire.
Daca m-ai iubi cu adevarat, ai cumpara un pat ca lumea!
myrk- 6
Te iubesc cu adevarat si o sa cumpar un pat ca lumea. Da' ce legatura are patul cu citatul?
pitulicea- 6
Cu citatul, niciuna. Cu iubirea, doar.
Mi-a placut asta cu iubirea pentru cineva pentru ceea ce este. Din pacate, azi este tocmai invers. Totusi, ca sa spui ca iubesti, tre' sa oferi ceva. Nu poti sa nu oferi nimic decat sentiment. Sentimentul poate fi pus in practica prin oferirea unui pat, de exemplu. In scop de odihna, desigur.
Mi-a placut asta cu iubirea pentru cineva pentru ceea ce este. Din pacate, azi este tocmai invers. Totusi, ca sa spui ca iubesti, tre' sa oferi ceva. Nu poti sa nu oferi nimic decat sentiment. Sentimentul poate fi pus in practica prin oferirea unui pat, de exemplu. In scop de odihna, desigur.
myrk- 6
Pana si Dumnezeu asteapta ceva in schimb. Nu ca ar avea nevoie, ci pentru ca noi avem nevoie sa fim asa cum trebuie.
Asta e teorie. Eu nu prea simt iubirea asta in niciun fel. Dar nici nu ofer.
Asta e teorie. Eu nu prea simt iubirea asta in niciun fel. Dar nici nu ofer.
myrk- 6
Si pentru ca vorbeam de Dumnezeu...
“Până nu-l găseşti pe Dumnezeu, nu te afli nici pe tine, nu-ţi găsesti nici sensul tău, nici sensul lumii.”
Arsenie Boca
In urma cu cativa ani as fi gasit vorbele astea doar ca pe niste cuvinte pompoase, menite sa-l atraga pe om spre credinta.
Acum pot sa spun ca am inteles sensul lumii Inca mai lupt sa ma aflu pe mine si sa ma aduc pe sensul bun. Cand ajungi sa descoperi "sensul", simti o mare liniste. In linistea aceea stii ca L-ai gasit pe Dumnezeu. Il simti
Nu, nu-s nebuna Doar ca am indraznit sa trec dincolo de linia in fata careia multi se opresc. Si-s fericita!
“Până nu-l găseşti pe Dumnezeu, nu te afli nici pe tine, nu-ţi găsesti nici sensul tău, nici sensul lumii.”
Arsenie Boca
In urma cu cativa ani as fi gasit vorbele astea doar ca pe niste cuvinte pompoase, menite sa-l atraga pe om spre credinta.
Acum pot sa spun ca am inteles sensul lumii Inca mai lupt sa ma aflu pe mine si sa ma aduc pe sensul bun. Cand ajungi sa descoperi "sensul", simti o mare liniste. In linistea aceea stii ca L-ai gasit pe Dumnezeu. Il simti
Nu, nu-s nebuna Doar ca am indraznit sa trec dincolo de linia in fata careia multi se opresc. Si-s fericita!
pitulicea- 6
Poate ca ar trebui sa incerc si eu sa-l gasesc. As vrea sa dau si eu un sens lumii mele.
atat de simplu- 6
Apoi pe Dumnezeu il gasesti in persoana celui de langa tine. Degeaba il cauti in cer daca aici nu-L gasesti, in locul unde crezi tu ca e cel mai putin probabil.
Tu e generic. Fara subtilitati.
Tu e generic. Fara subtilitati.
myrk- 6
Pai tocmai, stiu ca e in fiecare om. Deja sunt mult mai toleranta cu oamenii din jurul meu. Nu-i mai urasc. Ba mai mult, reusesc sa le vorbesc zambind si zambetul e din suflet, nu fortat ca altadata Asa cum spuneam, inca "lupt" cu mine, incercand nu doar sa-i tolerez, ci sa-i iubesc. Pe toti!
Pana nu intelegi "cum functioneaza" Dumnezeu, nu-l gasesti nicaieri Cand incepi sa-L cauti, ramai uimit de atata intelepciune... Cel putin, mie asta mi se intampla.
Pana nu intelegi "cum functioneaza" Dumnezeu, nu-l gasesti nicaieri Cand incepi sa-L cauti, ramai uimit de atata intelepciune... Cel putin, mie asta mi se intampla.
pitulicea- 6
Cu tine nu ma lupt Cu mine ma lupt, sa nu ma mai enervez cand citesc glume care ma irita. Indiferent ca-s facute de tine sau de altii.
pitulicea- 6
Se spune ca cea mai mare calitate e discernamantul, nu iubirea.
Deci tre' sa discerni cand e gluma si cand nu. Doar nu sunt atat de tembel sa persist intr-o chestie la nesfarsit, chestie care de fapt n-are niciun suport real. Noi cream lumi in mintea noastra care nu au suport real. Dealtfel, a-L gasi pe Dumnezeu inseamna a descoperi Adevarul, sa traiesti in lumea creata de Dumnezeu asa cum a gandit-o El, nu dupa cum ne-o imaginam noi ca ar fi.
Si daca tot am dat-o pe citate de teologi, sa vin si eu cu unul care imi vine in minte acum:
"Traim in una din infinitele lumi pe care ar fi putut sa le creeze Dumnezeu". Dumitru Staniloae
Si inca unul, de acelasi autor: "Nu a fost niciodata cand nu a fost nimic si nu va fi niciodata cand nu va fi nimic".
Acum numai pe baza acestor doua citate se pot scrie carti intregi si avea loc discutii interminabile. Ma rog, prima obiectie care s-ar aduce este de ce traim intr-o lume aparent imperfecta. Probabil pentru ca omul e perfectibil. Si nitel corupt, dar nu din constructie.
Deci tre' sa discerni cand e gluma si cand nu. Doar nu sunt atat de tembel sa persist intr-o chestie la nesfarsit, chestie care de fapt n-are niciun suport real. Noi cream lumi in mintea noastra care nu au suport real. Dealtfel, a-L gasi pe Dumnezeu inseamna a descoperi Adevarul, sa traiesti in lumea creata de Dumnezeu asa cum a gandit-o El, nu dupa cum ne-o imaginam noi ca ar fi.
Si daca tot am dat-o pe citate de teologi, sa vin si eu cu unul care imi vine in minte acum:
"Traim in una din infinitele lumi pe care ar fi putut sa le creeze Dumnezeu". Dumitru Staniloae
Si inca unul, de acelasi autor: "Nu a fost niciodata cand nu a fost nimic si nu va fi niciodata cand nu va fi nimic".
Acum numai pe baza acestor doua citate se pot scrie carti intregi si avea loc discutii interminabile. Ma rog, prima obiectie care s-ar aduce este de ce traim intr-o lume aparent imperfecta. Probabil pentru ca omul e perfectibil. Si nitel corupt, dar nu din constructie.
myrk- 6
Discern si stiu ca e gluma, dar e o gluma pe care nu o gust.
Frumoase citate
Bine zis lume "aparent imperfecta". Lumea, asa cum a creat-o Dumnezeu, e perfecta. Totul e gandit pana la cel mai mic detaliu, chiar si ceea ce pare a fi defect sau imperfect. Perfectiunea imperfectiunilor o intelegi odata cu intelegerea sensului vietii
Frumoase citate
Bine zis lume "aparent imperfecta". Lumea, asa cum a creat-o Dumnezeu, e perfecta. Totul e gandit pana la cel mai mic detaliu, chiar si ceea ce pare a fi defect sau imperfect. Perfectiunea imperfectiunilor o intelegi odata cu intelegerea sensului vietii
pitulicea- 6
Mda. Inca nu realizezi ca n-a fost nicio gluma. Ma inclin.
Inseamna ca cei care ma vad imperfect sau defect inca n-au ajuns la intelegerea sensului vietii.
Sensul vietii e viata insasi. Se poate si cu litere mari.
Inseamna ca cei care ma vad imperfect sau defect inca n-au ajuns la intelegerea sensului vietii.
Sensul vietii e viata insasi. Se poate si cu litere mari.
myrk- 6
"Iadul este supararea nesfarsita pe care i-am provocat-o lui Dumnezeu si pe care si noi il vom trai... candva." Ioan Istrati
Prin indiferenta. Atat.
Prin indiferenta. Atat.
myrk- 6
Pagina 44 din 50 • 1 ... 23 ... 43, 44, 45 ... 50
Subiecte similare
» HOROSCOPUL ZILEI
» Stirea zilei
» Secretul zilei de nastere
» REGULAMENT
» Profile zodii in functie de data nasterii
» Stirea zilei
» Secretul zilei de nastere