CITATUL ZILEI
+14
koku41
ionutz72
Andy11
Indra
Annmarie
Zeno-san
raichu
shadow
myrk
shu
atat de simplu
itina
Vica
pitulicea
18 participanți
Pagina 5 din 50
Pagina 5 din 50 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 27 ... 50
CITATUL ZILEI
Rezumarea primului mesaj :
Asa cum o anunta si titlul, aici e locul rezervat citatelor, indiferent ca sunt desprinse din literatura sau sunt simple reflectii filosofice (cugetari). Insa, sa nu ignoram regulile forumului: nu doar citate, ci citate comentate
Un citat care te-a impresionat, te pune in mod sigur pe ganduri. Hai sa nu fim doar niste roboti care copiem o fraza dintr-un loc si o mutam in altul si sa incercam sa spunem ceea ce gandim despre fraza respectiva. Acelasi citat poate avea ecouri diferite in mintea fiecareui cititor. Tocmai aici e partea interesanta... sa ascultam si alte ecouri, nu doar propriul ecou
Asa cum o anunta si titlul, aici e locul rezervat citatelor, indiferent ca sunt desprinse din literatura sau sunt simple reflectii filosofice (cugetari). Insa, sa nu ignoram regulile forumului: nu doar citate, ci citate comentate
Un citat care te-a impresionat, te pune in mod sigur pe ganduri. Hai sa nu fim doar niste roboti care copiem o fraza dintr-un loc si o mutam in altul si sa incercam sa spunem ceea ce gandim despre fraza respectiva. Acelasi citat poate avea ecouri diferite in mintea fiecareui cititor. Tocmai aici e partea interesanta... sa ascultam si alte ecouri, nu doar propriul ecou
pitulicea- 6
Re: CITATUL ZILEI
De la Winston Churchill citire : ''cea mai importantă lecţie pe care ţi-o dă viaţa e că şi nebunii au uneori dreptate. ”
Gabi , dupa zambetul tau frumos deduc ca in vorbele stimabilului ex-prim ministru exista mult adevar ...
atat de simplu a scris:Cam cred ca ai dreptate, Shadow.
Gabi , dupa zambetul tau frumos deduc ca in vorbele stimabilului ex-prim ministru exista mult adevar ...
shadow- 6
Uneori si eu sunt atat de dusa cu pluta(...sa nu spun nebuna )incat dau dreptate unora,desi stiu ca gresesc Iar citatul de mai jos a lui Dostoievski este atat de adevarat in zilele noastre.Greselile fac parte din noi si nu putem fi intotdeauna perfecti.Dar putem indrepta ceva.Sa recunoastem si sa ne asumam greseala
Vica- 6
"Sarpele e odios nu pentru ca musca, ci pentru ca se ascunde ca sa muste."
Nicolae Iorga
Fain citatul asta. Spus parca sa intareasca o discutie avuta cu cineva, zilele astea.
E plina lumea de serpi
Nicolae Iorga
Fain citatul asta. Spus parca sa intareasca o discutie avuta cu cineva, zilele astea.
E plina lumea de serpi
pitulicea- 6
Partea proasta e ca serpii astia sunt atat de odiosi, incat isi otravesc propriul corp. E vorba de ganduri... evident nu m-am gandit la cele efemere.
In ceea ce priveste gandurile, e bine deci sa nu avem ganduri ascunse. Luand in considerare si un citat mai sus, riscul e de a parea... nebuni. Chiar daca sinceri!
In ceea ce priveste gandurile, e bine deci sa nu avem ganduri ascunse. Luand in considerare si un citat mai sus, riscul e de a parea... nebuni. Chiar daca sinceri!
myrk- 6
Mircea, intotdeauna cei neintelesi par nebuni pentru cei incapabili sa-i inteleaga. Asa-si justifica neputinta si apoi isi vad linistiti de viata.
Da, dreptate are Iorga. Cati nu-si ascund adevarata fata in spatele unor mieroase cuvinte... E greu sa stai cu barda la vedere daca vrei sa-ti maschezi adevaratele intentii.
Da, dreptate are Iorga. Cati nu-si ascund adevarata fata in spatele unor mieroase cuvinte... E greu sa stai cu barda la vedere daca vrei sa-ti maschezi adevaratele intentii.
atat de simplu- 6
"Sarpele e odios nu pentru ca musca, ci pentru ca se ascunde ca sa muste."
Nicolae Iorga
Sarpele nu este odios , este pur si simplu sarpe , un animal bine adaptat mediului , care sta la panda si ucide ca sa traiasca , ca multe alte specii de carnivore dealtfel .
Comparatie intre comportamentul acestui animal si caracterul prefacut a unor indivizi nu mi se pare prea reusit , fiindca sarpele nu se preface , el doar actioneaza , si o face bine , in felul sau .
shadow- 6
Eu te intreb ce-a fost in capul tau cand ai luat un sarpele la san ? Vorbim despre un sarpe , ar fi anormal sa nu te muste .
shadow- 6
Sarpele este cel care il face pe Adam si pe Eva(sau pe Eva,mai degraba)sa creada ca"pomul mortii"ar fi"pomul vietii"muscand din"fructul oprit".Asa ca sarpele este un simbol al pacatului,altrufiei,al vicleniei.Si de aici totul trece in viata reala.Te intalnesti zilnic cu oameni vicleni,ascunsi,gata sa te"muste"cand te astepti mai putin.Imi este groaznic frica de serpi si de oameni asemanea lor.
Vica- 6
Shadow, ai (oarecum) dreptate:sarpele e sarpe. Asa putem spune si ca mincinosul e mincinos. Sau prefacutul e prefacut. Si astia s-au adaptat mediului, dorind sa traiasca mai bine (in conceptia lor). Dar, nu pot spune simplu: lasa-i in legea lor, pot spune: nu-mi plac, poate n-or fi chiar odiosi.
atat de simplu- 6
Pagina 5 din 50 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 27 ... 50
Subiecte similare
» HOROSCOPUL ZILEI
» Stirea zilei
» Secretul zilei de nastere
» REGULAMENT
» Profile zodii in functie de data nasterii
» Stirea zilei
» Secretul zilei de nastere
» REGULAMENT
» Profile zodii in functie de data nasterii