CITATUL ZILEI
+14
koku41
ionutz72
Andy11
Indra
Annmarie
Zeno-san
raichu
shadow
myrk
shu
atat de simplu
itina
Vica
pitulicea
18 participanți
Pagina 3 din 50
Pagina 3 din 50 • 1, 2, 3, 4 ... 26 ... 50
CITATUL ZILEI
Rezumarea primului mesaj :
Asa cum o anunta si titlul, aici e locul rezervat citatelor, indiferent ca sunt desprinse din literatura sau sunt simple reflectii filosofice (cugetari). Insa, sa nu ignoram regulile forumului: nu doar citate, ci citate comentate
Un citat care te-a impresionat, te pune in mod sigur pe ganduri. Hai sa nu fim doar niste roboti care copiem o fraza dintr-un loc si o mutam in altul si sa incercam sa spunem ceea ce gandim despre fraza respectiva. Acelasi citat poate avea ecouri diferite in mintea fiecareui cititor. Tocmai aici e partea interesanta... sa ascultam si alte ecouri, nu doar propriul ecou
Asa cum o anunta si titlul, aici e locul rezervat citatelor, indiferent ca sunt desprinse din literatura sau sunt simple reflectii filosofice (cugetari). Insa, sa nu ignoram regulile forumului: nu doar citate, ci citate comentate
Un citat care te-a impresionat, te pune in mod sigur pe ganduri. Hai sa nu fim doar niste roboti care copiem o fraza dintr-un loc si o mutam in altul si sa incercam sa spunem ceea ce gandim despre fraza respectiva. Acelasi citat poate avea ecouri diferite in mintea fiecareui cititor. Tocmai aici e partea interesanta... sa ascultam si alte ecouri, nu doar propriul ecou
pitulicea- 6
Re: CITATUL ZILEI
...adica te-ai saturat de fericire si acum ai trecut la nivelul superior ?
era pentru Simplutza...
era pentru Simplutza...
shu- 4
Iata un citat adevarat!
"Cateodata oamenii se impiedica de adevar, dar de cele mai multe ori se ridica si merg mai departe"
Emil Cioran
Adesea il ignoram. Ignoram adevarul si ignoram simplitatea
"Cateodata oamenii se impiedica de adevar, dar de cele mai multe ori se ridica si merg mai departe"
Emil Cioran
Adesea il ignoram. Ignoram adevarul si ignoram simplitatea
pitulicea- 6
Da,ma regasesc in acest citat.Nu o singura data am aflat un adevar care mi-a provocat durere,dar m-am ridicat,am injurat ...si am mers mai departe.
Vica- 6
"Numai Dumnezeu are privilegiul sa ne abandoneze. Oamenii nu pot decat sa-ti intoarca spatele."
Emil Cioran
Frumos citat. Intr-adevar... nu suntem decat ai lui Dumnezeu Dintre oameni, nimeni nu ne detine. Suntem proprii nostri stapani.
Emil Cioran
Frumos citat. Intr-adevar... nu suntem decat ai lui Dumnezeu Dintre oameni, nimeni nu ne detine. Suntem proprii nostri stapani.
pitulicea- 6
Cu partea a 2-a sunt perfect de acord. Si cu prima, intr-un fel. Dar, Dumnezeu, in cazul in care exista, nu ar trebui sa nu ne abandoneze? Si apoi, termenul privilegiu... ceva nu-mi place. E o onoare sa ramanem singuri, adica fara Dumnezeu? Pentru care din parti?
atat de simplu- 6
Dar noi de ce-L abandonam?
Privilegiul e doar al lui Dumnezeu - pentru ca El ne-a creat. El e stapanul. Daca El ne intoarce spatele, noi suntem cei care suferim (chiar daca nu constientizam). Daca noi Ii intoarcem spatele... tot noi suferim Prin urmare, cine-i privilegiatul ?
Privilegiul e doar al lui Dumnezeu - pentru ca El ne-a creat. El e stapanul. Daca El ne intoarce spatele, noi suntem cei care suferim (chiar daca nu constientizam). Daca noi Ii intoarcem spatele... tot noi suferim Prin urmare, cine-i privilegiatul ?
pitulicea- 6
Eu as spune ca, de obicei, noi ii intoarcem spatele si asa e si firesc. Nu invers. Asta-i doar parerea mea.
Am inteles cine ar trebui sa fie privilegiat. Dar mi se pare o rautate ca cineva sa se bucure de o astfell de intoarcere de spate, mai ales cand e vorba de Dumnezeu. Partea asta nu-mi convine.
Am inteles cine ar trebui sa fie privilegiat. Dar mi se pare o rautate ca cineva sa se bucure de o astfell de intoarcere de spate, mai ales cand e vorba de Dumnezeu. Partea asta nu-mi convine.
atat de simplu- 6
Am inceput sa citesc si eu Biblia si Dumnezeu chiar ne intoarce uneori spatele
E un fel de-a spune, pentru ca sta cu fata la noi cand ne pedepseste Da' ne da pe cocoasa, sa simtim ce-nseamna mania lui.
Noi il putem pedepsi? Nu. Putem doar sa-l suparam
E un fel de-a spune, pentru ca sta cu fata la noi cand ne pedepseste Da' ne da pe cocoasa, sa simtim ce-nseamna mania lui.
Noi il putem pedepsi? Nu. Putem doar sa-l suparam
pitulicea- 6
Si noi nu ne putem supara? Ba da, dar nu putem face mare lucru. Prin intors spatele eu inteleg mai mult decat datul pe cocoasa. Deja isi ia mana de pe noi, chiar daca sta tot cu fata.
atat de simplu- 6
"Cu cat sunt mai numeroase problemele la care te gandesti, cu atat creste riscul de a nu intelege niciuna."
John Amos Comenius
Prin urmare, sa ne gandim tot la cate una, pe rand Pana n-o rumegam bine pe una, sa nu trecem la urmatoarea.
John Amos Comenius
Prin urmare, sa ne gandim tot la cate una, pe rand Pana n-o rumegam bine pe una, sa nu trecem la urmatoarea.
pitulicea- 6
Cu asta sunt perfect de acord. Fac asta frecvent si sfarsesc prin a ignora complet toate problemele, ca ma obosesc. Dar exista mereu o data viitoare.
atat de simplu- 6
Ba eu sar de la una la alta si ma las coplesita de probleme. Nu stiu sa ma organizez!
pitulicea- 6
Sa nu crezi ca nu ma las si eu coplesita in prima faza. Cand nu mai pot, le ignor.
atat de simplu- 6
Pagina 3 din 50 • 1, 2, 3, 4 ... 26 ... 50
Subiecte similare
» HOROSCOPUL ZILEI
» Stirea zilei
» Secretul zilei de nastere
» REGULAMENT
» Profile zodii in functie de data nasterii
» Stirea zilei
» Secretul zilei de nastere
» REGULAMENT
» Profile zodii in functie de data nasterii