FOLK...si atat!
+11
myrk
Annmarie
raichu
itina
Indra
simona
atat de simplu
mielusica
sharp00714
pitulicea
cris_is
15 participanți
Pagina 9 din 10
Pagina 9 din 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
FOLK...si atat!
Rezumarea primului mesaj :
"Un gen muzical care a prins repede la romani. Un gen "curat", ai nevoie doar de o chitara, voce si o doza de talent. Cred ca e singurul gen unde artificiile sunt excluse, mesajul transmis vine din suflet...acolo unde este vorba de folk pur, nu imitatie comerciala.
Cum spunea Mircea Baniciu..."Folk-ul e un fel de a vorbi pe limba sufletului romanesc. De aceea nu va pieri niciodata!"
"Un gen muzical care a prins repede la romani. Un gen "curat", ai nevoie doar de o chitara, voce si o doza de talent. Cred ca e singurul gen unde artificiile sunt excluse, mesajul transmis vine din suflet...acolo unde este vorba de folk pur, nu imitatie comerciala.
Cum spunea Mircea Baniciu..."Folk-ul e un fel de a vorbi pe limba sufletului romanesc. De aceea nu va pieri niciodata!"
cris_is- 2
Re: FOLK...si atat!
''Mi se parea cand ascultam
Copacii mari din fata
Ca dusmani rai si nevazuti
Vor sa mi-o ia din brate
Si-atunci bolnav o sarutam
Pe ochii mari, pe tample
Si-n taina parca asteptam
Un rau sa mi se-ntample''
Frumoasa melodia dar trista cu draci ... ceva mai vesel n-ai gasit ?
Copacii mari din fata
Ca dusmani rai si nevazuti
Vor sa mi-o ia din brate
Si-atunci bolnav o sarutam
Pe ochii mari, pe tample
Si-n taina parca asteptam
Un rau sa mi se-ntample''
Frumoasa melodia dar trista cu draci ... ceva mai vesel n-ai gasit ?
shadow- 6
Nu am gasit. Nici atunci, nici acum. Stiu ca a trecut Craciunul, dar e la doar doi pasi in urma, iar muzica folk e inca "de sezon" in topicul asta Trista melodia Tatianei, ca majoritatea melodiilor cantate de ea.
pitulicea- 6
Daca tot e ziua lui Socaciu, am ramas fixata pe melodiile lui. Melodia asta e superba, dar rareori ma incumet sa o ascult. Ma face sa plang
pitulicea- 6
Nu stiu, pitu e ca sora-mea cand avea patru ani si-i recitam Gandacelul. Plangea in hohote!
Hai sa pun una mai vesela.
Hai sa pun una mai vesela.
myrk- 6
pitulicea a scris:Melodia asta e superba, dar rareori ma incumet sa o ascult.
Adrian Păunescu , fie-i țărână ușoară , după mine cel mai mare poet de la Eminescu încoace .... și vocea lui Socaciu nimic de zis , totuși fără versurile lui Păunescu muzica ușoară românească și literatura ar fi ceva mai sărace ...
shadow- 6
Am sa poposesc si aici, pret de o melodie Daca tot o ascultam, daca tot imi place, daca tot am pus-o si-a doua oara, hai sa o aduc aici, la loc cald, la loc melancolic, la loc romanesc.
pitulicea- 6
Frumoase ultimele doua. Melancolice. Asta ultima e si cu un pic de religie.
myrk- 6
Cand postezi un videoclip, spune si cateva cuvinte despre el... despre melodie, despre test, despre artist...
pitulicea- 6
O dată cu pregătirile în vederea întâlnirii cu colegii de facultate din 2019, am aflat că între colegii de o vârstă cu mine, dar în seria de după mine, este un inginer care cânta muzică folk. Originar din Calafat, a ajuns să lucreze acolo după facultate și s-a ocupat serios de muzica folk acolo. Nu a putut veni la întâlnirile noastre, nici în 2019, nici în 2022, dar a fost invitat la Festivalul de muzică folk din Bistrița în 2022, unde l-am văzut și ascultat. Se numește Dan Vană și este la un nivel înalt, din toate punctele de vedere. L-ați mai ascultat până acum?
zaraza26- 5
Pagina 9 din 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Pagina 9 din 10
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum