REGIONALISME
+8
shadow
habibi77
Queensland
eledas
Woo Woo
atat de simplu
myrk
pitulicea
12 participanți
Pagina 4 din 7
Pagina 4 din 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
REGIONALISME
Rezumarea primului mesaj :
Toata lumea stie ce sunt acelea regionalisme: cuvinte folosite doar in anumite regiuni ale tarii.
Cred ca ar fi interesant sa adunam in acest topic regionalisme din toate zonele tarii. Pe unele dintre ele s-ar putea sa le stim deja, pe altele, probabil, o sa le "auzim" pentru prima data. Asa mai invatam lucruri noi unii de la altii. Presimt ca va fi un topic amuzant
Nu puneti o lista de regionalisme intr-o postare. Cate unul, cu explicatiile de rigoare.
Toata lumea stie ce sunt acelea regionalisme: cuvinte folosite doar in anumite regiuni ale tarii.
Cred ca ar fi interesant sa adunam in acest topic regionalisme din toate zonele tarii. Pe unele dintre ele s-ar putea sa le stim deja, pe altele, probabil, o sa le "auzim" pentru prima data. Asa mai invatam lucruri noi unii de la altii. Presimt ca va fi un topic amuzant
Nu puneti o lista de regionalisme intr-o postare. Cate unul, cu explicatiile de rigoare.
pitulicea- 6
Re: REGIONALISME
Se mai intampla. Si eu citesc total aiurea, uneori.
Da, shadow, asta e!
Zoroboc inseamna salariu (plată) sau castig banesc.
Ce ziceti de coleşer ?
Da, shadow, asta e!
Zoroboc inseamna salariu (plată) sau castig banesc.
Ce ziceti de coleşer ?
Woo Woo- 3
O fi avand acelasi sens ca in Bucovina , de culiser , adica acel obiect din lemn cu care invarti la mamaliga ?
shadow- 6
Asta stiu, coleasa inseamna mamaliga, coleserul trebuie sa fie cel care face mamaliga, la noi se numeste, facaleț.
Vizitator- Vizitator
Alt cuvant cu ''z'' , influientza slava ... Maramuresul si Bucovina fiind provincii vecine au multe cuvinte vechi in comun .
Goz se zice tot prin Bucovina la buruienile de pe haturi , dar de gozeritza n-am auzit ...
Habi , imi crapa soricul , zau ashea
Goz se zice tot prin Bucovina la buruienile de pe haturi , dar de gozeritza n-am auzit ...
Habi , imi crapa soricul , zau ashea
shadow- 6
Vai! Eram convins ca cineva o sa se gandeasca si la asta, dar nu stiam cine.
Nu, habibi, e altceva.
Aella si Shadow v-ati apropiat de adevar, dar inca sunteti departe.
Nu, habibi, e altceva.
Aella si Shadow v-ati apropiat de adevar, dar inca sunteti departe.
Woo Woo- 3
Pagina 4 din 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Pagina 4 din 7
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum