GANDURI EFEMERE
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Does God exist?

+20
Obi-Wan Kenobi
shadow
JeSsYkA
seaman65
lexus
GESF
fotohobby
moonstone
Adriatica
Tizona
atat de simplu
mrs nobody
Mr Nobody
Luna
aspidistra76
Neeo_2005
snow
Radu
pitulicea
habibi77
24 participanți

Pagina 3 din 9 Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Urmatorul

In jos

Does God exist? - Pagina 3 Empty In cautarea lui D-zeu

Mesaj  habibi77 Lun 12 Apr 2010 - 13:57

Rezumarea primului mesaj :

Povestea mea incepe la varsta de trei ani. Eram la bunici la tara impreuna cu sora mea mai mica, care atunci avea un an. Imi amintesc cum bunica se agita sa puna tuica dintr-o damigeana intr-un ibric, apoi a pus ibricul pe parmaluc si cauta o sticla. Unchiul meu care venise cu un prieten, se chinuia sa ne faca o poza, mie si sorei mele. Am si acum poza. Imi amintesc cum, dupa ce a plecat unchiu, bunica se chinuia sa o adoarma pe sora mea, iar eu alergam pe afara. Am alunecat pe o perie si am cazut pe spate. In cadere m-am lovit la cap. Am zacut inconstienta, nu stiu cat timp, dar cand mi-am revenit imi amintesc cum coboram printr-un tunel multicolor. Nu-mi amintesc nimic inainte de asta.
Sigmund Freud sustine ca un copil nu are constiinta pana la varsta de 3 ani. La mine aceasta experinta a coincis cu dobandirea constiintei. Dintr-o data am inceput sa vad lucrurile intr-o alta lumina. Am inceput sa vad detalii pe care pana atunci nu le vazusem. Imi amintesc ca dupa asta m-am dus in spatele casei si m-a speriat un vecin, am fugit si am intrat cu piciorul in coltul casei. M-am ales cu o cicatrice, o am si acum. E ciudat cum imi amintesc aceste detalii.
Si mai ciudat este faptul ca tot atunci am inceput sa-mi pun intrebari. Imi amintesc cum mi-a spus bunica ca D-zeu, seara ia soarele de pe cer si pune luna in loc. Am intrebat-o de ce soarele are in fiecare zi aceeasi forma iar luna in fiecare zi se schimba. N-a stiut sa-mi raspunda. La 5 ani mi-am dat seama ca luna este rotunda si ca ceva o lumineaza si din acest motiv nu este in fiecare seara la fel....putin mai tarziu mi-am dat seama ca pamantul este rotund....si bunica imi spusese ca e plat......m-a mintit !! Asta m-a infuriat Mad
Aveam de pe atunci un simt al dreptatii si al adevarului pe care nu mi-l pot explica decat prin acel accident. Se pare ca in subconstientul meu s-a modificat ceva atunci.
De mica mi-am dat seama ca vad lucrurile altfel decat le vad altii si asta m-a mahnit. Simteam ca sunt in cautarea a ceva, dar nu stiam exact ce. Intr-un final am realizat ca-l caut pe D-zeu. Initial am crezut ca este un mos batran, care sta la portile Raiului, cu cartea vietii in brate si te judeca....asa mi-a spus bunica.....dar m-am gandit ca daca m-a mintit ca pamantul este plat ma poate minti si in privinta lui D-zeu....si asa am inceput cautarile pe cont propriu.
Pe la 14 ani am fost cu o prietena la o adunare a unor sectanti. Prietena mea mi-a spus ca acolo il voi gasi pe D-zeu. Pt ca eram noua, m-au pus sa-mi spun parerea despre un pasaj din Biblie.....nu va spun ce fetze au facut cand au auzit parea mea despre acel pasaj....dezamagita din nou.

VA URMA

Ultima editare efectuata de catre habibi77 in Lun 12 Apr 2010 - 19:38, editata de 1 ori
habibi77
habibi77
6
6

Sus In jos

Does God exist? - Pagina 3 Empty Re: Does God exist?

Mesaj  Radu Mier 1 Sept 2010 - 23:34

O intrebare ce are un raspuns simplu: Da; cel putin pentru mine. Unde e, cum e, de ce nu ne ajuta in unele situatii, de ce, de ce ,de ce? intrebari fara rost. Prea multa vorbarie pe subiectul asta. Cine nu crede, nu o sa creada orice ar spune x sau y. Cine crede cu adevarat nu o sa inceteze sa creada din opinia lui x sau y.
Radu
Radu
5
5

Sus In jos

Mesaj  atat de simplu Mier 15 Sept 2010 - 20:28

Neeo_2005 a scris:  Pentru inceput ma bucur ca l-ai descoperit pe Dumnezeu si nu ai ramas atee numai pentru ca nu l-ai gasit acolo unde credeai ca este.
Pana si Isus a spus sa nu facem ca fariseii care se intrec in rugaciuni doar pentru a fi laudati de semenii lor. Pentru mine un bun crestin nu este acela care .....
Mare dreptate ai!Ai spus exact ce trebuie si cat trebuie.
snow a scris:....dumnezeu nu exista iar religia este o afacere de stat, politica si economica.
Trebuie facuta o diferenta intre religie si credinta.NEAPARAT!Religia e o afacere, credinta e cu totul altceva.
atat de simplu
atat de simplu
6
6

Sus In jos

Mesaj  snow Mier 15 Sept 2010 - 21:23

Credinta in ce?
Cerc inchis?
snow
snow
6
6

Sus In jos

Mesaj  Mr Nobody Joi 16 Sept 2010 - 8:20

Asta este o teorie noua? Pai, religia rezista, fiinteaza prin credinta. Altfel ar fi de domeniul trecutului. Nu, religia nu este o afacere, cel mult un mijloc de manipulare, cei care vbesc in numele ei fac afaceri in spatele religiei.
Mr Nobody
Mr Nobody
4
4

Sus In jos

Mesaj  atat de simplu Sam 18 Sept 2010 - 10:31

Religia exista pentu ca exista credinta, asta e real... in cateva cuvinte, va voi explica ce am vrut eu sa spun prin cele afirmate acum cateva zile:credinta e legatura mea cu Dumnezeu, o legatura care nu are nevoie de intermediari...religia e tocmai acest intermediar care se foloseste de credinta si spiritualitatea mea.Biserica e forma concreta de exprimare a religiei si o forma de dominare si constrangere a maselor.Nu mai vorbim acum de religiile existente, de cate au fost candva si de cate sunt acum, de mancatoria dintre ele...Sunt prea multe de spus, dar cred ca am spus esentialul.Probabil ca va mai amintiti si voi ca pe vremea lui Ceausescu preotul(reprezentantul bisericii) era cel care "turna" oamenii la securitate, oameni care isi faceau spovedania la el.Deci ce legatura are credinta mea in Dumnezeu cu toate aceste religii si reprezentantii lor?Dac eu fac o rugaciune acasa nu imi este primita de Dumnezeu?Trebuie sa o fac in biserica, acolo unde preotul imi spune ca sunt credincioasa doar daca citesc 20 de pagini din Biblie zilnic?

Legatura mea cu Dumnezeu si credinta mea in El conteaza si exista...restul sunt niste "acareturi"(asta pentru a ma exprima intr-o forma mai sugestiva).
atat de simplu
atat de simplu
6
6

Sus In jos

Mesaj  Tizona Sam 18 Sept 2010 - 11:47

din nou sunt de acord. Wink
Tizona
Tizona
4
4

Sus In jos

Mesaj  habibi77 Sam 18 Sept 2010 - 13:28

Smile Smile Smile

Biserica, ca si institutie functioneaza datorita unei religii, care la randul ei are la baza o credinta. Biserica nu poate functiona fara acestea, sunt indisolubil legate intre ele.

Credinta insa poate exista si in afara dogmelor unei religii, poate exista si in afara bisericii. Asta-i diferenta.
habibi77
habibi77
6
6

Sus In jos

Mesaj  atat de simplu Sam 18 Sept 2010 - 16:55

Biserica se foloseste de credinta mea, eu o hranesc.Credinta e baza...biserica poate disparea maine, credinta ramane...ce-i al meu al meu e. Smile

Asa cum am mai spus , religia si intruchiparea ei ( biserica) se folosesc de credinta oamenilor si manipuleaza.Nu vreau sa spun mai multe, pentru mine e un subiect inchis si nimeni si nimic nu imi poate schimba parerea.Nici eu nu incerc sa conving pe nimeni de nimic, nu am facut altceva decat sa explic cateva cuvinte pe care le-am afirmat candva. Smile
atat de simplu
atat de simplu
6
6

Sus In jos

Mesaj  habibi77 Sam 18 Sept 2010 - 17:10

Eu nu te contazic , am aceeasi parere.
habibi77
habibi77
6
6

Sus In jos

Mesaj  atat de simplu Sam 18 Sept 2010 - 17:16

Cred ca sunt putin impulsiva atunci cand ating subiectul asta. Smile
atat de simplu
atat de simplu
6
6

Sus In jos

Mesaj  habibi77 Sam 18 Sept 2010 - 17:20

De ce? Ti s-a impus sa mergi la biserica? Esti constransa sa iti spui rugaciunea de seara? Sau te deprima ignoranta si fanatismul?
habibi77
habibi77
6
6

Sus In jos

Mesaj  atat de simplu Sam 18 Sept 2010 - 17:22

Ultima parte e valabila. Very Happy
atat de simplu
atat de simplu
6
6

Sus In jos

Mesaj  habibi77 Sam 18 Sept 2010 - 17:30

Stii ca fiecare are dreptul sa creada ce vrea, nu? Daca oamenii sunt manipulati de biserica din cauza ignorantei si fanatismului este problema fiecaruia. Partea proasta este ca te trezesti cu ei la usa sa te convinga ca dumnezeul lor este cel adevarat. Very Happy Mi se face sick, dar asta e. Eu le raspund politicos: multumesc frumos , nu ma intereseaza, si le trantesc usa in nas. A doua oara nu mai indraznesc sa ma deranjeze Very Happy
habibi77
habibi77
6
6

Sus In jos

Mesaj  Radu Sam 18 Sept 2010 - 17:33

Eu, cand am timp si o dispozitie buna, incerc sa ii fac sa se indoiasca de ceea ce spun Very Happy
Radu
Radu
5
5

Sus In jos

Mesaj  atat de simplu Sam 18 Sept 2010 - 17:35

Eu nu prea sunt intr-o dispozitie buna! Smile Si atunci cand sunt incerc sa o fructific altfel.
atat de simplu
atat de simplu
6
6

Sus In jos

Mesaj  Continut sponsorizat

Continut sponsorizat

Sus In jos

Pagina 3 din 9 Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Urmatorul

Sus

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum