Dulciuri si Prajituri
+30
itina
freda white
RALUCA
coco114
Helenne
no.body
Fantezia
mielusica
Obi-Wan Kenobi
Violoncella
shadow
Melodia
Tizona
Nicole
mrs nobody
seaman65
princess
Eleonore
sonic
daffy_
batraiorul
oli
arriatna
atat de simplu
Radu
lynn
dragos
habibi77
snow
pitulicea
34 participanți
Pagina 16 din 35
Pagina 16 din 35 • 1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 25 ... 35
Dulciuri si Prajituri
Rezumarea primului mesaj :
Am incercat ieri o rulada cu gem. Gasisem reteta intr-o revista, mi s-a parut simpla si m-am pus pe treaba. Reteta suna asa:
Rulada cu gem
3 oua,
3 linguri de zahar,
3 linguri de faina,
4-5 linguri de gem,
1 praf sare,
hartie de copt pentru tava
Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma tare cu sarea. Se adauga treptat zaharul si se bate in continuare pana acesta se dizolva. In spuma tare obtinuta se incorporeaza lingura cu lingura faina cernuta, amestecand de jos in sus, cu miscari lente, pentru ca aluatul sa nu se lase.
Se tapeteaza tava (dimensiunile tavii 20x30 cm). Se toarna compozitia in strat uniform, se introduce tava in cuptorul preincalzit si se coace timp de 10-12 min. la foc mijlociu.
Se rastoarna blatul pe un servet umed, se indeparteaza hartia de copt si se ruleaza impreuna cu servetul. Dupa 5 minute se deruleaza, se unge cu gem si se ruleaza din nou. Dupa ce s-a racit, se taie in felii groase de 3-4 cm.
Am incercat ieri o rulada cu gem. Gasisem reteta intr-o revista, mi s-a parut simpla si m-am pus pe treaba. Reteta suna asa:
Rulada cu gem
3 oua,
3 linguri de zahar,
3 linguri de faina,
4-5 linguri de gem,
1 praf sare,
hartie de copt pentru tava
Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma tare cu sarea. Se adauga treptat zaharul si se bate in continuare pana acesta se dizolva. In spuma tare obtinuta se incorporeaza lingura cu lingura faina cernuta, amestecand de jos in sus, cu miscari lente, pentru ca aluatul sa nu se lase.
Se tapeteaza tava (dimensiunile tavii 20x30 cm). Se toarna compozitia in strat uniform, se introduce tava in cuptorul preincalzit si se coace timp de 10-12 min. la foc mijlociu.
Se rastoarna blatul pe un servet umed, se indeparteaza hartia de copt si se ruleaza impreuna cu servetul. Dupa 5 minute se deruleaza, se unge cu gem si se ruleaza din nou. Dupa ce s-a racit, se taie in felii groase de 3-4 cm.
pitulicea- 6
Re: Dulciuri si Prajituri
Chec cu visine
200gr margarina
200gr zahar
50ml lapte
300gr faina
6 oua
1 zahar vanilinat
200gr visine ( sau alte fructe ) amestecate cu putin gris
1 praf de copt
Se incalzeste putin margarina , se amesteca apoi cu zaharul, zaharul vanilinat , galbenusurile apoi laptele .La urma se adauga albusurile batute spuma , faina si praful de copt. Se toarna in tava in care s-a pus hartie de copt , se pun fructele si se da la copt.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
200gr margarina
200gr zahar
50ml lapte
300gr faina
6 oua
1 zahar vanilinat
200gr visine ( sau alte fructe ) amestecate cu putin gris
1 praf de copt
Se incalzeste putin margarina , se amesteca apoi cu zaharul, zaharul vanilinat , galbenusurile apoi laptele .La urma se adauga albusurile batute spuma , faina si praful de copt. Se toarna in tava in care s-a pus hartie de copt , se pun fructele si se da la copt.
oli- 6
Maaaama ce bine-i fara sefa si dulciurile ei.
Am si eu un uichend fara cocareli intinse pe toata ziua.
Am si eu un uichend fara cocareli intinse pe toata ziua.
seaman65- 6
Ia sa ma laud si io cu o praji simplu de facut si gustoasa, mai ales ca io cam seman cu Pitu la capitolul asta:) Pozele nu-s prea ok, da intelegeti voi:)
Pe asta ti-o fac io, Pitu!
Prajitura 18 linguri - cu fructe
- se amesteca spuma 4 galbenusuri cu 18 linguri de zahar, apoi se adauga 1 praf de copt, 18 linguri de ulei , 18 linguri de lapte si 18 linguri de faina (mai varfuite)
- cele 4 albusuri se bat spuma si se adauga la sfarsit in compozitia de mai sus, amestecand f incet
- coca obtinuta trebuie sa curga, dar nu foarte tare, altfel fructele se duc la fund
- se toarna compozitia intr-o tava mare de aragaz tapetata cu hartie de pergament
- se aseaza fructele si se da tava la cuptorul preincalzit la foc mediu 180-200 grade celsius pana se rumeneste pe deasupra (35-40 minute), si scobitoarea cu care o incercati iese uscata
Fructe pot fi: capsuni , amestec de fructe de padure, prune bistritze ...
Se taie cand s-a racit si se pudreaza cu zahar pudra.
Pe asta ti-o fac io, Pitu!
Prajitura 18 linguri - cu fructe
- se amesteca spuma 4 galbenusuri cu 18 linguri de zahar, apoi se adauga 1 praf de copt, 18 linguri de ulei , 18 linguri de lapte si 18 linguri de faina (mai varfuite)
- cele 4 albusuri se bat spuma si se adauga la sfarsit in compozitia de mai sus, amestecand f incet
- coca obtinuta trebuie sa curga, dar nu foarte tare, altfel fructele se duc la fund
- se toarna compozitia intr-o tava mare de aragaz tapetata cu hartie de pergament
- se aseaza fructele si se da tava la cuptorul preincalzit la foc mediu 180-200 grade celsius pana se rumeneste pe deasupra (35-40 minute), si scobitoarea cu care o incercati iese uscata
Fructe pot fi: capsuni , amestec de fructe de padure, prune bistritze ...
Se taie cand s-a racit si se pudreaza cu zahar pudra.
Violoncella- 5
Care-i problema daca se duc fructele la fund? O sa se opreasca pe partea cealalta a prajiturii.
seaman65- 6
Tot in stomac ajung, tot gustul ala-l vor avea, cu zahar pudra merge dat pe oricare parte...
seaman65- 6
daaa, e sublim cu zahar pudra, dar la mine a lipsit cu desavarsire:))
Violoncella- 5
E de groaza seaman. Mare figura.
Mai fetelor, voi v-ati propus sa-mi faceti pofta si inca la o ora atat de tarzie, cand eu nu vreau sa mai mananc
Trebuie sa le incerc si eu!
Mai fetelor, voi v-ati propus sa-mi faceti pofta si inca la o ora atat de tarzie, cand eu nu vreau sa mai mananc
Trebuie sa le incerc si eu!
pitulicea- 6
Zaharul pudra merge facut si in casa, fie la ranjitza de ranjit cafea (aia electrica), fie la masina de macinat mac.
seaman65- 6
Pagina 16 din 35 • 1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 25 ... 35
Pagina 16 din 35
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum