Dulciuri si Prajituri
+30
itina
freda white
RALUCA
coco114
Helenne
no.body
Fantezia
mielusica
Obi-Wan Kenobi
Violoncella
shadow
Melodia
Tizona
Nicole
mrs nobody
seaman65
princess
Eleonore
sonic
daffy_
batraiorul
oli
arriatna
atat de simplu
Radu
lynn
dragos
habibi77
snow
pitulicea
34 participanți
Pagina 15 din 35
Pagina 15 din 35 • 1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 25 ... 35
Dulciuri si Prajituri
Rezumarea primului mesaj :
Am incercat ieri o rulada cu gem. Gasisem reteta intr-o revista, mi s-a parut simpla si m-am pus pe treaba. Reteta suna asa:
Rulada cu gem
3 oua,
3 linguri de zahar,
3 linguri de faina,
4-5 linguri de gem,
1 praf sare,
hartie de copt pentru tava
Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma tare cu sarea. Se adauga treptat zaharul si se bate in continuare pana acesta se dizolva. In spuma tare obtinuta se incorporeaza lingura cu lingura faina cernuta, amestecand de jos in sus, cu miscari lente, pentru ca aluatul sa nu se lase.
Se tapeteaza tava (dimensiunile tavii 20x30 cm). Se toarna compozitia in strat uniform, se introduce tava in cuptorul preincalzit si se coace timp de 10-12 min. la foc mijlociu.
Se rastoarna blatul pe un servet umed, se indeparteaza hartia de copt si se ruleaza impreuna cu servetul. Dupa 5 minute se deruleaza, se unge cu gem si se ruleaza din nou. Dupa ce s-a racit, se taie in felii groase de 3-4 cm.
Am incercat ieri o rulada cu gem. Gasisem reteta intr-o revista, mi s-a parut simpla si m-am pus pe treaba. Reteta suna asa:
Rulada cu gem
3 oua,
3 linguri de zahar,
3 linguri de faina,
4-5 linguri de gem,
1 praf sare,
hartie de copt pentru tava
Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma tare cu sarea. Se adauga treptat zaharul si se bate in continuare pana acesta se dizolva. In spuma tare obtinuta se incorporeaza lingura cu lingura faina cernuta, amestecand de jos in sus, cu miscari lente, pentru ca aluatul sa nu se lase.
Se tapeteaza tava (dimensiunile tavii 20x30 cm). Se toarna compozitia in strat uniform, se introduce tava in cuptorul preincalzit si se coace timp de 10-12 min. la foc mijlociu.
Se rastoarna blatul pe un servet umed, se indeparteaza hartia de copt si se ruleaza impreuna cu servetul. Dupa 5 minute se deruleaza, se unge cu gem si se ruleaza din nou. Dupa ce s-a racit, se taie in felii groase de 3-4 cm.
pitulicea- 6
Re: Dulciuri si Prajituri
Hai ca nu-io omleta.
Mie-mi plac pufoase. D'aia pun mereu apa minerala in ele.
Mie-mi plac pufoase. D'aia pun mereu apa minerala in ele.
pitulicea- 6
Cum se fac?Melodia a scris:in savarine sunt experta...
Eu sunt experta doar in a le manca
pitulicea- 6
prajitura cu foi si crema cu zahar ars
foi
2 oua
10 linguri lapte
10 linguri ulei
10 linguri zahar
1 lingurita nh3 dizolvata in otet
arome(vanilie,coaja de lamaie)
faina cat cuprinde...rezulta o coca care se intinde in 4 foi si care se coc pe spatele tavii.
crema
2 cani zahar
3 linguri cu varf de faina
1 pachet unt
1 l lapte
arome(vanilie)
1 cana zahar se caramelizeaza,apoi se adauga untul taiat cubulete
dupa topirea untului se adauga faina amestecandu-se continuu
se adauga si laptele lent pana se incorporeaza tot si se fierb pana se obtine o crema potrivit de tare
se adauga si cealalta cana de zahar si se fierb impreuna pana la obtinerea consistentei dorite.
la sfarsit vanilia.
se umplu foile cu crema temperat de calda si se pudreaza cu zahar pudra amestecat cu zahar vanilat.
si astfel trebuie sa arate
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
foi
2 oua
10 linguri lapte
10 linguri ulei
10 linguri zahar
1 lingurita nh3 dizolvata in otet
arome(vanilie,coaja de lamaie)
faina cat cuprinde...rezulta o coca care se intinde in 4 foi si care se coc pe spatele tavii.
crema
2 cani zahar
3 linguri cu varf de faina
1 pachet unt
1 l lapte
arome(vanilie)
1 cana zahar se caramelizeaza,apoi se adauga untul taiat cubulete
dupa topirea untului se adauga faina amestecandu-se continuu
se adauga si laptele lent pana se incorporeaza tot si se fierb pana se obtine o crema potrivit de tare
se adauga si cealalta cana de zahar si se fierb impreuna pana la obtinerea consistentei dorite.
la sfarsit vanilia.
se umplu foile cu crema temperat de calda si se pudreaza cu zahar pudra amestecat cu zahar vanilat.
si astfel trebuie sa arate
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Melodia- 4
Ce pofta imi faci
Tocmai acum, cand sunt nemancata, ti-ai gasit sa o postezi?
Eu n-am rabdare sa fac prajituri cu foi. E prea mult de lucru ...prea mult de copt.
Tocmai acum, cand sunt nemancata, ti-ai gasit sa o postezi?
Eu n-am rabdare sa fac prajituri cu foi. E prea mult de lucru ...prea mult de copt.
pitulicea- 6
e foarte simpla prajitura
in maxim o ora e gata...cu coptul foilor cu tot.
atat ca nu o poti manca imediat...trebuie sa astepti cateva ore pana se insiropeaza foile
in maxim o ora e gata...cu coptul foilor cu tot.
atat ca nu o poti manca imediat...trebuie sa astepti cateva ore pana se insiropeaza foile
Melodia- 4
Nu mai vorbi de insiropat ca toata salivez
Daca mi-ar face-o cineva, toata-toata as manca-o
Daca mi-ar face-o cineva, toata-toata as manca-o
pitulicea- 6
e super buna prajitura ta, eu fac o varianta cu crema de lamaie (Alba ca zapada)
Nicole- 3
Perfect!Melodia a scris:aduc eu la brasov
Noi te asteptam cu bratele deschise, iar tu vii cu tava plina
pitulicea- 6
Deci asta este prajitura cu crema de zahar ars !
Mel , arata ingrijorator de bine ...daca si gustul e proportional cu aspectul cred ca trebuie sa fac doua odata , fiindca una o manac singur : ....n-am mai facut prajituri de la anul nou tocmai pentru ca nu pot rezista tentatiei ...cum sa rezisti cu dusmanul in frigider ??!!
Mel , arata ingrijorator de bine ...daca si gustul e proportional cu aspectul cred ca trebuie sa fac doua odata , fiindca una o manac singur : ....n-am mai facut prajituri de la anul nou tocmai pentru ca nu pot rezista tentatiei ...cum sa rezisti cu dusmanul in frigider ??!!
shadow- 6
eu am rezistat
garantez ca gustul e de doua ori mai bun decat aspectul...dar daca e tentatia mare...mai bine n-o mai face...e posibil sa nu te mai opresti din mancat.
timp pregatire...1 ora cu foi cu tot...timp de mancare 10 minute cu tava cu tot
garantez ca gustul e de doua ori mai bun decat aspectul...dar daca e tentatia mare...mai bine n-o mai face...e posibil sa nu te mai opresti din mancat.
timp pregatire...1 ora cu foi cu tot...timp de mancare 10 minute cu tava cu tot
Melodia- 4
Rezist eroic deocamdata ... am scos la imprimanta reteta si am pus-o in asteptare
shadow- 6
Pagina 15 din 35 • 1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 25 ... 35
Pagina 15 din 35
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum