SA INVATAM SA MANCAM SANATOS
+12
oli
habibi77
Pingu
shadow
seaman65
Adriatica
mrs nobody
Nana_Duval
Amrita
pitulicea
elis27
Obi-Wan Kenobi
16 participanți
Pagina 5 din 9
Pagina 5 din 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
SA INVATAM SA MANCAM SANATOS
Ultima editare efectuata de catre Obi-Wan Kenobi in Mier 10 Oct - 18:12, editata de 1 ori
Obi-Wan Kenobi- 5
Re: SA INVATAM SA MANCAM SANATOS
e super reteta ta ,Obi !!!!
am niste porodici bine coapte, cred ca o s-o fac ....
am niste porodici bine coapte, cred ca o s-o fac ....
Amrita- 4
Suna interesant si cred ca am sa incerc dar cu cateva modificari la reteta : rosiile si ardelul am sa le coc ...nu cred ca stric , dimpotriva dau o alta savoare ... macar legume sa coc pe gratar , altfel rugineste si se strica ..
shadow- 6
De acord cu tine. Iese mult mai bunashadow a scris: rosiile si ardelul am sa le coc ...
pitulicea- 6
Am si eu acasa ceva sos de rosi cu tot felu, dar nu ma tenteaza sa mananc.
Pingu- 5
Amrita a scris:tu strici toate vitaminele cu modificarile tale....
Lasa ca nu stric , doar nu coc toate ingredientele , doar doua ... uite ca si Pitu zice c-ar fi mai bun ... maine sigur am sa fac o portie ...
shadow- 6
Cum fac eu dovleceii? Uite-asa
Mancare de dovlecei
Nu pot da cantitatile, pentru ca fac "dupa ochi" si in functie de cat dovlecel am.
Curat dovlecelul de coaja si de samburi si il tai cubulete.
Calesc vreo doua cepe in ulei de masline, iar cand ceapa devine sticloasa, pun dovlecelul si-l las sa se inabuse putin sub capac. Cand a devenit si el sticlos, tai vreo 4-5 rosii sau acopar cu bulion dovleceii si-i las sa fiarba in bulion. Condimentez cu sare (vegeta), piper, usturoi (eu folosesc granulat), putin cimbru si cateva frunze de menta, ideal ar fi sa fie proaspete, din gradina.
Mancarea e foarte simpla, dar foarte buna, mai ales datorita mentei.
Dupa ce o termin, va pun si poza
P.S. E asa de buna si de usoara, ca e pacat s-o stric cu carne. In mancarea asta nu simt niciodata nevoia de carne.
Mancare de dovlecei
Nu pot da cantitatile, pentru ca fac "dupa ochi" si in functie de cat dovlecel am.
Curat dovlecelul de coaja si de samburi si il tai cubulete.
Calesc vreo doua cepe in ulei de masline, iar cand ceapa devine sticloasa, pun dovlecelul si-l las sa se inabuse putin sub capac. Cand a devenit si el sticlos, tai vreo 4-5 rosii sau acopar cu bulion dovleceii si-i las sa fiarba in bulion. Condimentez cu sare (vegeta), piper, usturoi (eu folosesc granulat), putin cimbru si cateva frunze de menta, ideal ar fi sa fie proaspete, din gradina.
Mancarea e foarte simpla, dar foarte buna, mai ales datorita mentei.
Dupa ce o termin, va pun si poza
P.S. E asa de buna si de usoara, ca e pacat s-o stric cu carne. In mancarea asta nu simt niciodata nevoia de carne.
pitulicea- 6
Am adaugat in plus foaie de dafin . Te lingi pe degete ! Am avut si menta proaspata !
oli- 6
Ai terminat deja? Asa-i ca e bun? Si-i asa usor de facut...
Reteta asta de dovlecel o am de la un amic arab.... De cand mi-a dat-o el, nici nu mai gatesc dovlecelul altfel, decat asa, sau chiftelute.
Reteta asta de dovlecel o am de la un amic arab.... De cand mi-a dat-o el, nici nu mai gatesc dovlecelul altfel, decat asa, sau chiftelute.
pitulicea- 6
Gata si dovlecelul meu. N-a iesit chiar cum trebuia, din cauza rosiilor, da' hai sa pun totusi o poza.
Aveam rosii de casa berechet, iar eu am pus rosii din hiper-market... sa scap de ele. Parca-s cauciuc Nici nu fierb bine, nici nu dau gust...
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Aveam rosii de casa berechet, iar eu am pus rosii din hiper-market... sa scap de ele. Parca-s cauciuc Nici nu fierb bine, nici nu dau gust...
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
pitulicea- 6
arata bine mancarea ta de dovlecei , sefa!!!!!!!!!!!!
Obi-Wan Kenobi- 5
Trebuia sa arate un pic mai bine Rosiile alea trebuiau sa devina un sos....
La' ca eu nu-s pretentioasa Tot ce-i gatit de mine in place.
La' ca eu nu-s pretentioasa Tot ce-i gatit de mine in place.
pitulicea- 6
Inca o mai spune : a avut rosii de casa si a pus d-alea fade ...oricum ar fi arata apetisant , zece pentru prezentare ... la gust n-am cum sa ma pronuntz ..
shadow- 6
Pagina 5 din 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Pagina 5 din 9
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum