GANDURI EFEMERE
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Povestiri cu talc

+33
eledas
myrk
mariana m
Krissunu
remusn1
Mandarax
Melodia
Grosu Elena
Angel
Irinna
floreac
shadow
seaman65
Mr Nobody
tegeusa
sharp00714
Nana_Duval
dragos
tano carridi
oli
daffy_
Eleonore
atat de simplu
fotohobby
sahara
mrs nobody
aspidistra76
openmind72
kitty
Radu
snow
habibi77
pitulicea
37 participanți

Pagina 5 din 23 Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 14 ... 23  Urmatorul

In jos

Povestiri cu talc - Pagina 5 Empty Povestiri cu talc

Mesaj  pitulicea Vin 12 Feb - 22:17

Rezumarea primului mesaj :

INVATATURI INDIENE

Un batran indian, din neamul Cherokee, statea impreuna cu nepotul sau si-l invata:
"In viata fiecarui om de pe pamantul asta se da o lupta formidabila - o lupta intre doi lupi.
Unul rau: el intruchipeaza frica, mania, invidia, lacomia, autocompatimirea, aroganta, viclenia, resentimentele.
Celalalt e unul bun: el aduce bucuria, linistea, smerenia, increderea, darnicia, adevarul, blandetea si mila."

Copilul priveste intrebator spre bunicul lui:
"Si care dintre ei va invinge?"
Batranul il priveste in ochi.
"Cel pe care il vei hrani!"
pitulicea
pitulicea
6
6

Zaharia Vasile Gabriel apreciază acest mesaj

Sus In jos

Povestiri cu talc - Pagina 5 Empty Re: Povestiri cu talc

Mesaj  kitty Lun 21 Iun - 13:20

Sper sa-mi amintesc de ce spunea George ....cand va fi nevoie ....
kitty
kitty
4
4

Sus In jos

Mesaj  habibi77 Lun 21 Iun - 15:42

Nu trebuie sa-ti amintesti doar cand ai nevoie.....trebuie sa traiesti asta zi de zi. Smile
habibi77
habibi77
6
6

Sus In jos

Mesaj  kitty Lun 21 Iun - 15:54

Eu traiesc zi de zi Smile dar nu sunt intotdeauna asa optimista ..... mai am si eu momentele mele....
kitty
kitty
4
4

Sus In jos

Mesaj  habibi77 Lun 21 Iun - 15:57

Ca noi toti Smile
habibi77
habibi77
6
6

Sus In jos

Povestiri cu talc - Pagina 5 Empty Drumul spre Rai si drumul spre Iad

Mesaj  habibi77 Sam 3 Iul - 21:22

Un renumit samurai, cu o constitutie masiva, a hotarat intr-o zi sa viziteze un calugar firav, sperand sa dobandeasca acces la secretele Universului. 'Calugare', spuse el pe un ton agresiv, specific unui om obisnuit sa comande, 'invata-ma despre rai si iad!'. Micul calugar il privi in tacere pe vajnicul luptator. Apoi, dupa cateva clipe, ii spuse samuraiului cu mult dispret: 'Sa te invat despre rai si iad? Nu te-as putea invata nimic. Esti murdar! Mirosi urat! Sabia ta este ruginita! Esti dizgratios, o adevarata rusine pentru clasa samurailor. Dispari din fata mea imediat! Nu pot sa te suport!'. Samuraiul era furios. Atat de furios incat intregul corp incepuse sa-
i tremure. Fata i se inrosise si valuri de manie ii strabateau trupul.Fulgerator, fara sa mai stea pe ganduri, samuraiul ridica amenintator sabia deasupra capului, pregatindu-se sa il ucida pe calugar. ...'Acesta este iadul.', spuse, linistit, calugarul, privindu-l. Samuraiul impietri, socat de raspunsul calugarului.
Compasiunea si calmul acestui omulet, care isi riscase viata pentru a oferi o invatatura despre iad! Samuraiul isi cobori incet sabia, plin de gratitudine si, pentru motive pe care nu le putea explica, inima sa se umplu pe data de o pace cum nu mai cunoscuse...."Si acesta este raiul", adauga, la fel de calm, calugarul."
habibi77
habibi77
6
6

Sus In jos

Mesaj  pitulicea Sam 3 Iul - 21:25

Foarte frumoasa.
pitulicea
pitulicea
6
6

Sus In jos

Mesaj  habibi77 Sam 3 Iul - 21:36

Am auzit-o azi la cursul de shivaism si mi-a placut foarte mult, motiv pentru care am cautat-o pe net si m-am gandit s-o impart cu voi.
habibi77
habibi77
6
6

Sus In jos

Povestiri cu talc - Pagina 5 Empty Testul celor TREI

Mesaj  habibi77 Dum 4 Iul - 18:31

In Grecia antica Socrate (469- 399 BC) era foarte mult laudat pentru intelepciunea lui.
Intr-o zi, marele filozof s-a intalnit intamplator cu o cunostinta care alerga spre el agitat si care i-a spus:
  - Socrate, stii ce-am auzit tocmai acum, despre unul dintre studentii tai?
  - Stai o clipa, ii replica Socrate. Inainte sa-mi spui, as vrea sa treci printr-un mic test. Se numeste Testul celor Trei.
  - "Trei"?
  - Asa este, a continuat Socrate. Inainte sa-mi vorbesti despre studentul meu, sa stam putin si sa testam ce ai de gand sa-mi spui.  
Primul test este cel al Adevarului. Esti absolut sigur ca ceea ce vrei sa-mi spui este adevarat?
  - Nu, spuse omul. De fapt doar am auzit despre el.
  - E-n regula, zise Socrate. Asadar, in realitate, tu nu stii daca este adevarat sau nu.  
Acum sa incercam testul al doilea, testul Binelui. Ceea ce vrei sa-mi spui despre studentul meu este ceva de bine?
  - Nu ... dimpotriva! ...
  - Deci, a continuat Socrate, vrei sa-mi ceva rau despre el, cu toate ca nu esti sigur ca este adevarat?
Omul a dat din umeri, putin stanjenit. Socrate a continuat.
  - Totusi mai poti trece testul, pentru ca exista a treia proba: filtrul Folosintei. Ceea ce vrei sa-mi spui despre studentul meu imi este de folos?
  - Nu, nu chiar ....
  - Ei bine, a conchis Socrate, daca ceea ce vrei sa-mi spui nu este nici Adevarat, nici de Bine, nici macar de Folos, atunci de ce sa-mi mai spui?

Avalansa informationala la care suntem supusi in aceste timpuri in care nici un loc de pe pamant nu e prea departe si nici un secret nu poate fi cu adevarat ascuns ne face sa fim ca un copil pofticios intr-un magazin cu dulciuri.

Traim intr-o continua fantezie, identificandu-ne cu informatii furnizate de mass-media, necunoscuti, cunoscuti, prieteni, ... fara a face o selectie a tuturor acestor informatii prin prisma celor trei teste socratice:
  1. cel al Adevarului,
  2. cel al Binelui, si
  3. cel al Folosintei.

Oare cate informatii cu care venim in contact de-a lungul unei singure zile ar putea sa treaca acest test?
habibi77
habibi77
6
6

Sus In jos

Povestiri cu talc - Pagina 5 Empty Bogat sau Sărac?

Mesaj  habibi77 Dum 4 Iul - 18:42

Intr-o zi, un tata bogat si-a dus copilul sa-si petreaca o noapte la o familie foarte saraca, cu scopul de a-i arata acestuia realitatile vietii oamenilor care nu au bani.
La intoarcerea acasa, tatal l-a intrebat pe copil despre ceea ce crede in privinta experientei traite, iar acesta i-a spus:
“- Tata, a fost o experienta foarte buna.
Am invatat ca noi avem un caine, iar ei au patru caini, noi avem o piscina, iar ei au lacul intreg,
Noi avem un acoperis luminos, iar ei au cerul cu stelele si luna,
Noi avem o veranda si o gradina frumoase, iar ei au padurea intreaga.”
Tatal sau incremeni la cele auzite, iar fiul incheie:
“- Iti multumesc, tata, ca mi-ai aratat ce saraci suntem!”

Concluzie:
Cand masuram ceea ce avem, rezultatul este perceptia noastra despre viata.
Daca avem dragoste, prieteni, sanatate, simtul umorului si gandire pozitiva, avem totul in viata.
Gandeste-te un moment si decide:
ESTI BOGAT SAU SARAC?
habibi77
habibi77
6
6

Sus In jos

Mesaj  pitulicea Joi 19 Aug - 22:12

- Maestre, ne-ai spus intotdeauna ca toti oamenii sunt egali si ca venim pe Pamant cu sanse egale. Cum se face atunci ca unii vin cu multe daruri (se nasc in familii bogate, sunt perfect sanatosi, nu le lipseste nimic) iar altii fara daruri (se nasc in familii de oameni saraci, cu tot felul de boli). Unde este egalitatea? “ intreba discipolul pe Maestrul sau.
- Pai asa cum privesti tu lucrurile poti sa inclini ca nu este egalitate. De ce vezi tu lucrurile de care imi povestesti ca pe niste “daruri” ? Ele nu sunt altceva decat niste “unelte” ale sufletului.
Imagineaza-ti toate aceste “daruri” ca pe niste creioane colorate.
Adevarat, unii se nasc si au cu ei o cutie cu 12 creioane, altii cu 7, altii cu 3, iar altii doar cu unul. Mai mult, unii au in cutia lor doar un creion si nici macar colorat. Negru!
Dar secretul consta in ceea ce desenezi cu ele. Daca nu ai maiestrie, degeaba te nasti in familie bogata si perfect sanatos si urmezi cele mai bune scoli, praful se alege de tot ce ai primit “in dar” daca nu stii sa “desenezi” frumos pe planseta vietii.
Degeaba ai o cutie cu 12 creioane colorate daca esti un ignorant. Poti sa desenezi adevarate capodopere si numai cu un singur creion, chiar si negru.
Important in viata nu este cate creioane colorate ai in cutia ta ci numai ce desen esti in stare sa asterni pe planseta vietii!”

Cititorule, cate creioane sunt in cutia ta? Desenul tau este armonios?

Eu nu stiu cate creioane am in cutie Neutral
Pe cel negru il am sigur. Very Happy

Ultima editare efectuata de catre pitulicea in Lun 26 Dec - 19:41, editata de 1 ori
pitulicea
pitulicea
6
6

Sus In jos

Mesaj  aspidistra76 Joi 19 Aug - 22:25

Nustu, nu-s cu creioane colorate... Razz
aspidistra76
aspidistra76
4
4

Sus In jos

Mesaj  pitulicea Joi 19 Aug - 22:28

Tu ai numa' pixuri Laughing Laughing Cand nu-ti convine ceva... iti bagi pixu'... in cutie rolling on the floor
pitulicea
pitulicea
6
6

Sus In jos

Mesaj  aspidistra76 Joi 19 Aug - 22:30

Vai, pitu, cum poti vorbi asa? Embarassed Embarassed Embarassed
aspidistra76
aspidistra76
4
4