GANDURI EFEMERE
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Povestiri cu talc

+33
eledas
myrk
mariana m
Krissunu
remusn1
Mandarax
Melodia
Grosu Elena
Angel
Irinna
floreac
shadow
seaman65
Mr Nobody
tegeusa
sharp00714
Nana_Duval
dragos
tano carridi
oli
daffy_
Eleonore
atat de simplu
fotohobby
sahara
mrs nobody
aspidistra76
openmind72
kitty
Radu
snow
habibi77
pitulicea
37 participanți

Pagina 19 din 23 Înapoi  1 ... 11 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23  Urmatorul

In jos

Povestiri cu talc - Pagina 19 Empty Povestiri cu talc

Mesaj  pitulicea Vin 12 Feb - 22:17

Rezumarea primului mesaj :

INVATATURI INDIENE

Un batran indian, din neamul Cherokee, statea impreuna cu nepotul sau si-l invata:
"In viata fiecarui om de pe pamantul asta se da o lupta formidabila - o lupta intre doi lupi.
Unul rau: el intruchipeaza frica, mania, invidia, lacomia, autocompatimirea, aroganta, viclenia, resentimentele.
Celalalt e unul bun: el aduce bucuria, linistea, smerenia, increderea, darnicia, adevarul, blandetea si mila."

Copilul priveste intrebator spre bunicul lui:
"Si care dintre ei va invinge?"
Batranul il priveste in ochi.
"Cel pe care il vei hrani!"
pitulicea
pitulicea
6
6

Zaharia Vasile Gabriel apreciază acest mesaj

Sus In jos

Povestiri cu talc - Pagina 19 Empty Re: Povestiri cu talc

Mesaj  Vizitator Dum 22 Sept - 14:07

Secretul de a invata orice de la Albert Einstein

La 36 de ani, in 1915, Albert Einstein traia in Berlinul chinuit de razboi, in timp ce sotia sa, Mileva si cei doi fii ai lor, Hans Albert Einstein si Eduard “Tete” Einstein, locuiau in orasul Viena. In acelasi an, la 4 noiembrie, dupa ce abia terminase opera de doua pagini ce-l va propulsa catre celebritatea internationala si gloria istorica - teoria generala a relativitatii - Einstein i-a trimis fiului sau de 11 ani, Hans Albert, o scrisoare in care ii impartaseste un secret simplu care sta la baza invatarii.

Dragul meu Albert,

Ieri am primit scumpa ta scrisoare si m-am bucurat foarte mult. Ma temeam ca nu-mi vei mai scrie deloc. Mi-ai spus atunci cand eram in Zurich ca te simti ciudat atunci cand vin acolo. Asadar sunt de parere ca ar fi mai bine daca ne-am intalni intr-un loc diferit, unde nimeni nu va interveni in confortul nostru. In orice caz, insist ca in fiecare an sa petrecem o luna intreaga impreuna, ca sa poti vedea ca ai un tata caruia ii esti foarte drag si care te iubeste. Poti, de asemenea, sa inveti multe lucruri bune si frumoase de la mine, invataminte pe care altcineva nu ti le-ar putea oferi cu usurinta. Ceea ce am obtinut prin atata munca asidua nu este numai pentru straini, ci mai ales pentru baietii mei. Zilele acestea am terminat una dintre cele mai frumoase lucrari ale vietii mele. Cand vei fi mai mare, iti voi povesti despre ea.

Sunt foarte multumit sa aud ca iti place sa canti la pian. Aceasta si tamplaria mi se par cele mai bune alegeri pentru varsta ta, mai bune chiar decat scoala. Deoarece acestea sunt activitati ce se potrivesc foarte bine unei persoane asa de tinere cum esti tu. Sa canti la pian mai ales piesele care iti plac tie cel mai mult, chiar daca profesorul nu ti le recomanda. Aceasta este modalitatea de a invata cel mai bine – atunci cand faci ceva cu atata entuziasm incat nu-ti dai seama cum trece timpul. Eu insumi, cateodata, sunt atat de implicat in munca mea, incat uit de masa de pranz. . .

Te sarut pe tine si pe Tete

Papa.

Salutari mamei.

Anonymous
Vizitator
Vizitator

Sus In jos

Mesaj  itina Mar 24 Sept - 11:33

EXISTA ZILE IN CARE...

Exista zile in care nu te simti bine, te simti morocanos, singur, si extenuat.
Zile in care te simti mic si nesemnificativ, sau frustrat si ingrijorat, cand nimic parca nu este la indemana.
Sa te apuci de ceva pare imposibil.
Parca iti vine sa izbucnesti in lacrimi in orice moment.
in cele din urma, iti dai seama ca treci prin viata fara nici un scop.
Nu stii cat timp mai poti rezista.
Te vei trezi intr-o dimineata si vei observa ca ti-au aparut niste riduri noi, te-ai ingrasat putin, sau ti-a iesit un cos mare pe nas.
Poate vei fi concediat, parasit, sau te vei face de ras in public, sau ti se va da o porecla cu subinteles.
La serviciu, seful tau se ia de tine, si toata lumea din birou te innebuneste.
S-ar putea sa te doara capul, sau spatele, sau dintii, sau sa ai buzele uscate.
Oricare ar fi motivul, esti convins ca acolo sus, cineva nu te mai iubeste…

Te vei intreba: Ce sa fac, ce sa fac?
Pai, daca esti ca majoritatea oamenilor, te vei ascunde in spatele unei sperante nesigure ca totul se va rezolva de la sine.
Apoi iti vei petrece restul vietii uitandu-te peste umar si asteptandu-te ca totul sa mearga rau din nou…
Dar asta este o nebunie pentru ca esti tanar doar o singura data in viata, si nu esti niciodata batran de 2 ori…
Cine stie ce lucruri fantastice se ascund chiar dupa colt?!
Pentru ca, pana la urma, lumea este plina de surprize extraordinare, Lucruri pe care nici nu ti le poti imagina acum.

Exista miresme delicioase, si gustari strasnice.
Cine stie? Poate vei deveni foarte bogat, sau poate un superstar.
Suna bine, nu-i asa?
Exista jocuri, sporturi, si karaoke, si dansuri.
Dar cel mai important: exista dragoste, soapte, si imbratisari.

Deci cum poti gasi acea stare de multumire si liniste?
in primul rand nu te mai da la o parte din fata problemelor. infrunta-le!
incearca sa meditezi daca poti, sau du-te la o plimbare.
incearca sa vezi lucrurile dintr-o alta perspectiva.
Fii mandru de cine esti, dar nu-ti pierde niciodata abilitatea de a rade de tine insuti.
Traieste fiecare zi din viata ca si cand ar fi ultima.
Nu-ti fie frica sa musti mai mult decat poti sa mesteci.
Asuma-ti riscuri.
Nu te da inapoi de la nimic!
Pentru ca, pana la urma, nu asta inseamna sa traiesti?
Iti doresc sa fii ambitios si disciplinat in tot ceea ce faci!!!

itina
itina
6
6

Sus In jos

Mesaj  seaman65 Mar 24 Sept - 11:37

Deci sa muscam mai mult decat putem mesteca. Cam asa zicea si Sinatra.
Ia sa incerc cu un mar, sa vad ce iese. Very Happy 
seaman65
seaman65
6
6

Sus In jos

Mesaj  Vizitator Mar 24 Sept - 11:38

Ce va spun eu mereu? Viata e frumoasa. Smile 
Anonymous
Vizitator
Vizitator

Sus In jos

Mesaj  seaman65 Mar 24 Sept - 11:46

Pai cine are curajul sa spuna ca nu-i asa? Very Happy 
seaman65
seaman65
6
6

Sus In jos

Mesaj  itina Joi 3 Oct - 10:30

Povestea catelusului schiop

În vitrina unui magazin de animale era un afiş: “Căţeluşi de vânzare”
Un baieţel de 10 ani intră şi intreabă care-i preţul unui căţeluş. Vânzătorul îi răspunde că preţul este între 30 şi 50$. Băieţelul bagă mâna în buzunar, scoate câteva monezi. Numără 2.70 $ … şi apoi întreabă: “Aş putea vedea căţeluşii?”
Vânzătorul zâmbeşte. Fluieră, din magazin iese afară căţeaua şi în urma ei 5 căţeluşi frumoşi. Al şaselea căţeluş… rămase în urmă şi nu se apropia!
Băieţelul întreabă: “De ce căţeluşul astă şchioapătă ?” Omul îi răspunse că acesta s-a născut cu o problemă la picior şi va şchiopăta toată viaţa! “Acesta-i caţeluşul pe care-l doresc”, a spus băieţelul cu bucurie în glas. “Dacă asta e dorinţa ta, ţi-l dau gratis!”
Copilul s-a suparat şi a răspuns: “Nu-l vreau gratis, preţul lui e la fel ca şi a celorlalţi căţei, îţi voi da tot ce am la mine acum, şi în fiecare lună îţi voi plăti 50 de cenţi, până voi achita preţul lui intreg !”
“Eşti sigur că vrei acest căţeluş? Doar niciodată nu va putea fugi sau juca sau sări precum ceilalţi!”
Băieţelul s-a aplecat, şi-a ridicat puţin pantalonul şi i-a arătat vânzătorului aparatul de fier ce-i susţinea piciorul strâmb.
“Nici eu nu pot alerga, de aceea acest căţeluş are nevoie de cineva care să-l înţeleagă!”
Ochii vânzătorului s-au umplut de lacrimi când i-a spus copilului: “Mă rog şi sper ca fiecare căţeluş să aibe pe cineva care să-l iubească, aşa precum tu îl vei iubi pe acest căţeluş!”
itina
itina
6
6

Sus In jos

Mesaj  Vizitator Joi 3 Oct - 10:35

Mi-au dat lacrimile. Sad Crying or Very sad 
Anonymous
Vizitator
Vizitator

Sus In jos

Mesaj  shadow Joi 3 Oct - 21:37

Un pic siropoasa povestea dar mesajul patrunde adanc Smile  ...
shadow
shadow
6
6

Sus In jos

Mesaj  atat de simplu Joi 3 Oct - 21:40

Mie nu mi se pare siropoasa. Smile Ar trebui sa ne dea de gandit.
atat de simplu
atat de simplu
6
6

Sus In jos

Mesaj  itina Joi 3 Oct - 21:50

Mie, ca si Aellei, mi-a venit sa plang.
itina
itina
6
6

Sus In jos

Mesaj  itina Lun 7 Oct - 18:47

Un cal se simtea foarte rau, si fara niciun chef de viata, de nu avea nici puterea de a ridica de jos capul.

Stapanul a chemat veterinarul,care i-a dat un medicament spunand ca e singurul care l-ar salva pe cal, daca nu il vor duce la abator.

Dar nici acesta nu si-a facut efectul, calul nu se ridica de jos.

Porcul, fiind in aceeasi incapere, il incuraja pe cal sa se ridice deoarece daca nu o va face il vor taia si omori.

Pana la urma, la insistentele porcului, cu ultimele puteri calul se ridica in picioare, iar de bucurie, stapanul striga:

- E un miracol, trebuie sa sarbatorim, taiem porcul si facem un gratar pe cinste!

Morala : In viata este bine sa iti vezi de treaba ta...

itina
itina
6
6

Sus In jos

Mesaj  Vizitator Lun 7 Oct - 18:53

Nashpa, dar adevarat ! Sad 
Anonymous
Vizitator
Vizitator

Sus In jos

Mesaj  atat de simplu Lun 7 Oct - 18:56

Cam asa, in unele cazuri (insa) nu poate sa nu-ti pese si de altii:te implici fara sa vrei.
atat de simplu
atat de simplu
6
6

Sus In jos

Mesaj  itina Lun 7 Oct - 19:42

Într-o zi un bătrân a luat un coș și s-a dus să culeagă niște fructe din livada de lângă lac. Când a ajuns acolo a observat niște fetișcane care se scăldau.
Fetele când l-au văzut au intrat repede în apă până la gât și au strigat la el:
- Nu ieșim din apă până nu pleci, boșorog pervers!
- Stați liniștite, zice bătrânul, nu sunt aici ca să vă văd dezbrăcate. Am venit doar să dau de mâncare la crocodil.
Morala: Indiferent de vârstă, când vine vorba de femei dezbrăcate, bărbații se orientează rapid!

Asta cred ca mergea la bancuri. Razz 
itina
itina
6
6

Sus In jos

Mesaj  shadow Lun 7 Oct - 20:36

Si fetele nu s-au orientat ? Cool ... au gasit repede o scuza care acuza la faptul ca purtau costumul Evei Laughing  .
shadow
shadow
6
6

Sus In jos

Mesaj  Continut sponsorizat

Continut sponsorizat

Sus In jos

Pagina 19 din 23 Înapoi  1 ... 11 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23  Urmatorul

Sus

Permisiunile acestui forum: