ATEU versus CREDINCIOS
+24
Ravian
East17
astral
ssdd
itina
seaman65
myrk
alexmarius76
Obi-Wan Kenobi
Violoncella
TISENIE
wind30s
JeSsYkA
Nicole
habibi77
mrs nobody
daffy_
atat de simplu
Nana_Duval
shadow
Melodia
Tizona
tegeusa
snow
28 participanți
Pagina 15 din 29
Pagina 15 din 29 • 1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 22 ... 29
ATEU versus CREDINCIOS
Rezumarea primului mesaj :
Pentru a nu derapa in teorii pasionale, propun sa incercam sa vorbim aici pe 2 canale clare, distincte si care pot (?) pune mai bine in lumina parerile fiecaruia, pro sau contra.
Ma refer la cele 2 teorii de baza, Teoria Creationista si Teoria Evolutionista.
Din cate stiu, ultima are baze stiintifice, studii, cercetari, dovezi. Unele inca nefinalizate, adevarat, tocmai pentru faptul ca se doresc dovezi solide in sprijinul afirmatiilor facute.
Am auzit cateva pareri care afirmau ca Teoria evolutionista este o teorie nascuta inaintea dovezilor.
Oare nu asa este corect? Nu asa trebuie sa evolueze stiinta? Prima oara observi fenomenul apoi lansezi cateva ipoteze pe care le argumentezi mai tarziu cu dovezi pe baza observatiilor facute. Si cand spun dovezi, ma refer la date stricte, matematice, stiintifice, palpabile.
Pentru a nu derapa in teorii pasionale, propun sa incercam sa vorbim aici pe 2 canale clare, distincte si care pot (?) pune mai bine in lumina parerile fiecaruia, pro sau contra.
Ma refer la cele 2 teorii de baza, Teoria Creationista si Teoria Evolutionista.
Din cate stiu, ultima are baze stiintifice, studii, cercetari, dovezi. Unele inca nefinalizate, adevarat, tocmai pentru faptul ca se doresc dovezi solide in sprijinul afirmatiilor facute.
Am auzit cateva pareri care afirmau ca Teoria evolutionista este o teorie nascuta inaintea dovezilor.
Oare nu asa este corect? Nu asa trebuie sa evolueze stiinta? Prima oara observi fenomenul apoi lansezi cateva ipoteze pe care le argumentezi mai tarziu cu dovezi pe baza observatiilor facute. Si cand spun dovezi, ma refer la date stricte, matematice, stiintifice, palpabile.
snow- 6
Re: ATEU versus CREDINCIOS
nu are absolut nici o legatura,pur si simplu era o emisiune la dan diaconescu in care se vorbea despre cai verzi pe pereti.
Obi-Wan Kenobi- 5
am dat cu telecomanda din greseala pe otv.l-am vazut pe pavel corut pe acolo si am zis ca sa vad putin ce mai nascoceste
Obi-Wan Kenobi- 5
Mi se facuse si mie candva o oferta, sa fac niste cursuri si sa fac pe madama care face biorezonanta, ca aveam studii in domeniu. Am zis pas, eu nu mint oamenii.
Nana_Duval- 5
Prima di tutto, cred ca ar trebui sa stim ce reprezinta si cum se calculeaza(in functie de ce factori) "teribila" rezonanta. Chitibusul e altul insa si nu are legatura cu timpul, cu unitatile etalon pe aceasta planeta. E vorba doar de efectul pe care-l are sus-numita rezonanta cu ADN-ul uman si, prin extrapolare, cu viul, cu cronometrul genetic al fiecarei fiinte. Prin urmare, orice schimbare a frecventei de fond al mediului ( i se mai spune si "bataile inimii ale planetei") are ca repercursiuni asupra proceselor fiziologice, alla fine, asupra PERCEPTIEI timpului, asa cum apare el reflectat in sistemul nervos central. Si se mai spune ca, daca se modifica rezonanta (7,83 Hz), viul va suferi modificari genetice. In timp, desigur.habibi77 a scris:
Hai ca acum va intreb eu...ce dracu treaba are rezonanta Schumann cu "scaderea duratei zilei
wind30s- 2
tzacanitilor!
W., mi-ai citit gandurile! ....si asta incepe sa ma sperie!
W., mi-ai citit gandurile! ....si asta incepe sa ma sperie!
habibi77- 6
Don't worry, H. ! Oamenii, cel mai adesea, simt , viseaza diferit, plang/rad diferit si-n culori diferite, insa unele lucruri nevazute fac parte din Fiinta comuna din noi, asumata, care ne sustine constructia. Tu continua sa te simti fermecata, capabila sa mergi pe nori, plina de toate vrajile pamantului si femeie in toata puterea Cuvantului, caci doar asa voi putea sa-ti "citesc" gandurile ....
wind30s- 2
Nu mai stii care-i ateu si care credincios ... curios efect mai are rezonantza lui Schumann ...biserica stie ?
shadow- 6
Biserica e prea ocupata cu "sf. taine", neimpartasite inca pe de-a-ntregul oitelor sale/turmei. Ma intreb uneori de ce (mai) scruteaza Cerul cu al lor faimos telescop, in Mount Graham, din 1995, exact la 3 ani dupa revocarea edictului Inchizitiei impotriva lui Galilei .... Sa fi venit (iar) timpul cand zeii vor cobori printre noi... ?
wind30s- 2
Tegeusa: de ce spui ca majort. preotilor au ca niste ochelari de cai ??????
ma mir, Tegeusa ca spui ca majort. preotilor au ca niste ochelari de cai
Am citit povestea unui pustnic extrem de vestit, la care au venit niste mari intelectuali. Ei au plecat dezamagiti deoarece se asteptau sa gaseasca la pustnic (care de altfel era foarte invatat) daca nu niste mari veleitati intelectuale, cel putin un psihic extrem de puternic, ceva care sa te fascineze, sa te izbeasca. Dar acel pustnic spunea ca orice sfant este sclipitor in felul lui, dar stralucirea este a sufletului, a spiritului a mintii care se gasesc mai presus de educatia academica si de psihic. Asa ca un preot, chiar foarte simplu creaza un canal intre suflet si suflet prin care se scurge lumina multa, dar daca nu ai ochi sa vezi acea lumina??? Ti se pare poate ca preotul cauta sa te demashte, sa-ti gaseasca pacate ascunse, etc. Dar nu cred ca este asa. Iar in privinta filozofiei si teologiei mi se pare ca preotii sunt foarte iluminati....
Am citit povestea unui pustnic extrem de vestit, la care au venit niste mari intelectuali. Ei au plecat dezamagiti deoarece se asteptau sa gaseasca la pustnic (care de altfel era foarte invatat) daca nu niste mari veleitati intelectuale, cel putin un psihic extrem de puternic, ceva care sa te fascineze, sa te izbeasca. Dar acel pustnic spunea ca orice sfant este sclipitor in felul lui, dar stralucirea este a sufletului, a spiritului a mintii care se gasesc mai presus de educatia academica si de psihic. Asa ca un preot, chiar foarte simplu creaza un canal intre suflet si suflet prin care se scurge lumina multa, dar daca nu ai ochi sa vezi acea lumina??? Ti se pare poate ca preotul cauta sa te demashte, sa-ti gaseasca pacate ascunse, etc. Dar nu cred ca este asa. Iar in privinta filozofiei si teologiei mi se pare ca preotii sunt foarte iluminati....
alexmarius76- 1
BINECUVANTATA BISNITA BISERICEASCA
O frumoasă anchetă din Adevărul ne povesteşte cum Arhiepiscopia Bucureştiului face bişniţă cu vinul propriu. Bisericile din subordine sînt obligate să cumpere o anumită cotă din vinul arhiepiscopal, pentru serviciul religios şi pentru nunţi şi botezuri, dar în plus vinul este vîndut şi oricui se nimereşte la punctele de desfacere, care merg de la curtea Patriarhiei (!!!) pînă la bisericile obişnuite.
Vînzarea vinului arhiepiscopal, cu discuţii şi zdrăngăneli cu tot, are loc fix în biserică, printre credincioşii veniţi să se roage.
E ceva mai lung dar e suficient...
O frumoasă anchetă din Adevărul ne povesteşte cum Arhiepiscopia Bucureştiului face bişniţă cu vinul propriu. Bisericile din subordine sînt obligate să cumpere o anumită cotă din vinul arhiepiscopal, pentru serviciul religios şi pentru nunţi şi botezuri, dar în plus vinul este vîndut şi oricui se nimereşte la punctele de desfacere, care merg de la curtea Patriarhiei (!!!) pînă la bisericile obişnuite.
Vînzarea vinului arhiepiscopal, cu discuţii şi zdrăngăneli cu tot, are loc fix în biserică, printre credincioşii veniţi să se roage.
E ceva mai lung dar e suficient...
snow- 6
Tot in biserica are loc si degustarea de vin? Nu poti cumpara un vin pana nu-i simti buchetul
pitulicea- 6
Pagina 15 din 29 • 1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 22 ... 29
Pagina 15 din 29
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum