GANDURI EFEMERE
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Ce mai citeste lumea?

+61
raichu
Indra
shu
dorina_s
cris_is
Aliona
myrk
aproape aievea
itina
simplicity
Ostional
RALUCA
Mistic Angel
VicTiM Of ImAGinaRY
Blossom777
Lorenne
Amrita
floreac
ionutz72
elis27
fata_cu_sosete_de_diamant
no.body
JeSsYkA
Adriatica
Queensland
melimelo
Neeo_2005
Nicole
Irinna
Miimii
Nana_Duval
KryssMee
seaman65
shadow
serpico
phenerike
Tizona
Violoncella
dominik
tegeusa
super-man
Eleonore
daffy_
oli
fotohobby
bursuc
zuza_cea_cu_inima_rosie
mrs nobody
Mr Nobody
harakiri
sarmanul_dionis
atat de simplu
mari
kkarin_a
lynn
prafsipulbere
Radu
snow
kitty
habibi77
pitulicea
65 participanți

Pagina 31 din 35 Înapoi  1 ... 17 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35  Urmatorul

In jos

Ce mai citeste lumea? - Pagina 31 Empty Ce mai citeste lumea?

Mesaj  pitulicea Mier 10 Feb - 21:11

Rezumarea primului mesaj :

Unii dintre noi continua sa mai citeasca si azi, cu aceeasi placere ca altadata, in ciuda vietii din ce in ce mai agitate si a timpului care trece parca in galop pe langa noi.
Carti bune, mai putin bune, greoaie sau din cale-afara de plictisitoare, nu conteaza. Spune-ne ce citesti, ca sa stim ce sa citim, study sau, dupa caz, sa evitam. Ce mai citeste lumea? - Pagina 31 762404 :green

Ultima editare efectuata de catre pitulicea in Lun 7 Mar - 19:56, editata de 1 ori
pitulicea
pitulicea
6
6

Sus In jos

Ce mai citeste lumea? - Pagina 31 Empty Re: Ce mai citeste lumea?

Mesaj  pitulicea Dum 19 Noi - 18:22

"Povestea slujitoarei" de care vorbeste itina, am citit-o si eu cu cativa ani in urma (vreo 8, 9 Rolling Eyes ) numai ca se numea "Povestea cameristei" Laughing  Nu-mi amintesc din ea decat esentialul, asa cum s-a intamplat cu tot ce am citit in ultimii ani. Mi s-a parut cam stranie, dar totusi, interesanta Smile  M-a facut sa apreciez libertatea pe care o traim... ca oameni si ca femei. Ar fi cumplit sa nu poti dispune de propriul trup, dupa bunul tau plac. Am citit cu oarecare spaima in suflet cartea aceea.

Ia sa va spun si eu ce am citit: Doamna Dalloway de Virginia Woolf. Prima carte pe care o citesc, scrisa de aceasta autoare. Nu stiu de ce, aveam senzatia ca e un fel de Agatha Christie si ca scrie romane politiste Laughing  Ei bine, m-am inselat.  E o lectura mult mai greoaie decat ma asteptam.
Subiectul cartii e simplu: o zi din viata doamnel Dalloway. O zi traita cu intensitatea unei intregi vieti. Trairi, senzatii, amintiri... vieti aduse in prim plan, pentru a le lasa sa se intoarca in lumea lor, la final. Ma rog, finalul nu l-am prea inteles Very Happy Poate mi-l explica cineva. Cand o carte se termina prea brusc, imi lasa impresia de "va urma". Cartile astea ma dezamagesc, la fel si autorii lor, pentru ca-mi lasa mie sarcina de a defini ceva nedefinit... si nu-s in stare Laughing Asta nu inseamna ca nu mi-ar fi placut cartea. Mi-a placut Smile
pitulicea
pitulicea
6
6

Sus In jos

Mesaj  itina Mar 21 Noi - 9:32

Initial ma apucam sa ii corectez pe cei care spuneau "Povestea cameristei" in loc de "Povestea slujitoarei" nestiind ca la un moment dat fusese editata sub acest titlu. Laughing Si pe mine m-a infricosat cartea! Se pot intampla atatea chestii care ni se par sf acum! Numai daca va amintiti cum era pe vremea lui Ceausescu... Cine nu a trait in acele vremuri nu stie ce inseamna libertatea asta de acum (asa de prost inteleasa si folosita de unii)!
M-ai facut curioasa cu Virginia Woolf. Ciudat e ca si eu aveam aceeasi parere ca si tine despre scrierile ei! Laughing
itina
itina
6
6

Sus In jos

Mesaj  pitulicea Mar 21 Noi - 10:04

Laughing Laughing Merita citita. Macar cat sa-ti faci o idee. E o scriitoare profunda si complexa. Foloseste multe figuri de stil... iti pune imaginatia la treaba. Multa treaba Rolling Eyes Te alearga dintr-un colt in altul al terenului, iar apoi, iti da cate o bine-meritata pauza, sa-ti mai tragi suflarea cu cate-un fragment mai linistit. Asa mi s-a parut mie Smile
pitulicea
pitulicea
6
6

Sus In jos

Mesaj  itina Lun 27 Noi - 8:30

"Cronica unui negustor de sange" de Yu Hua. Nu stiu de ce citind aceasta carte, am facut o paralela cu "Morometii". Laughing Practic vorbind, nu are nicio legatura. Razz Initial am crezut ca va fi plictisitoare (un tip care una-doua se duce sa isi vanda sangele, indiferent ca o face pentru hrana cea de toate zilele, pentru a avea ce pune pe masa musafirilor importanti sau pentru a face un cadou unei femei) dar actiunea m-a prins fara sa-mi dau seama.
itina
itina
6
6

Sus In jos

Mesaj  pitulicea Sam 2 Dec - 21:25

Interesanta cartea ta Laughing  Nu am citit-o si nu am auzit de ea.

Intre timp am terminat si eu Demonul binelui de Henry de Montherlant. Ma asteptam sa fie mai buna decat s-a dovedit a fi. Inceputul a fost promitator, dar pe parcurs farmecul s-a diminuat, devenind chiar plictisitoare pe alocuri.
Personajul principal, un fel de misogin, in care se da o lupta puternica intre bine si rau. Aversiunea lui se manifesta mai mult fata de casatorie decat fata de femei. Pe cele din urma le iubeste si-ar vrea sa le iubeasca pe cat mai multe Very Happy  Binele ii dicteaza sa o ia in casatorie pe femeia pe care (n-)o iubeste, raul ii dicteaza sa se tina departe de ea.
Are cateva fragmente amuzante Smile  
pitulicea
pitulicea
6
6

Sus In jos

Mesaj  itina Sam 2 Dec - 21:46

Barbatii astia iubitori! Laughing Sau iubareti? confused Laughing
itina
itina
6
6

Sus In jos

Mesaj  pitulicea Sam 2 Dec - 21:49

Barbatii Very Happy
pitulicea
pitulicea
6
6

Sus In jos

Mesaj  itina Sam 2 Dec - 21:54

Si punct. Ai spus tot. Laughing Laughing
itina
itina
6
6

Sus In jos

Mesaj  Machiavelli Sam 2 Dec - 23:32

Puteți să râdeți sau nu însă azi am citit Buratino de Tolstoi    Embarassed

Este vorba despre o păpușă cioplită in lemn de către Karlo care prinde viață, trece prin câteva aventuri care scoate in relief perversitatea oamenilor transcrisă aici în păpuși și animale. Într-un final reușește să-și deschidă alături de creatorul său teatrul mult visat in ciuda competiției.
Ceva ușor de citit pentru un weekend calm!
Machiavelli
Machiavelli
2
2

Sus In jos

Mesaj  pitulicea Dum 3 Dec - 19:18

Nu stiam ca Buratino e scrisa de Tolstoi. Rolling Eyes  N-am citit-o. Am vazut doar desenele animate, in copilarie.
Imi place sa vad ca lumea - in special tinerii - citesc. Indiferent ce Smile  
pitulicea
pitulicea
6
6

Sus In jos

Mesaj  itina Lun 4 Dec - 8:30

Un fel de Pinochio matur? Rolling Eyes E mica povestioara. O voi citi si eu azi, de curiozitate. Mai ales ca nici desenul animat nu l-am vazut. Razz
itina
itina
6
6

Sus In jos

Mesaj  itina Mier 13 Dec - 11:08

"Buratino" e de fapt inspirata de "Aventurile lui Pinochio" a lui Carlo Collodi. Se pare ca Tolstoi ar fi citit "Pinochio", copil fiind, dar pierzand cartea a incercat sa si-o reimagineze multi ani mai tarziu, in incercarea de a crea povesti menite a fi spuse inainte de culcare chiar copiilor lui.

Acum citesc "O sa te tin in carte cat vrei tu si inca o secunda" a Ioanei Chicet-Macoveiciuc. Se spune ca "aceasta carte e precum o imbratisare... si cine nu are nevoie de o imbratisare?". Smile Adevarul e ca demult nu am mai citit ceva atat de duios dar si amuzant pe alocuri. Poate as fi fost si mai patrunsa (ca sa zic asa) daca as fi citit-o imediat dupa nasterea fetitei mele sau poate, in vremea cand eram insarcinata... Razz
In carte, autoarea spune povestea propriei familii fericite.
itina
itina
6
6

Sus In jos

Mesaj  Violoncella Lun 18 Dec - 21:30

O carte pe care nu am citit-o chiar de curand, dar care as putea-o reciti si maine, pentru ca sunt sigura ca as savura-o poate chiar mai mult e :
`Cum sa fii bun` , de Nick Hornby.
Banuiam, inainte de a purcede la citit, ca Hornby va fi un deliciu, si tot am fost uimita! Un dialog inteligent, credibil, curgator, fractionat cu maiestrie de dialoguri interioare, care iti creeaza imagini reale, ca si cum ai fi in fata ecranului. ( Nu degeaba cateva din cartile lui au fost ecranizate!) Un umor ba sec, ba spumos, ba direct, ba aluziv, care te trece de la suras la ras si inapoi, cu o viteza ametitoare. Cand crezi ca nu poate exista ceva mai amuzant de atat, ca e maxim, te surprinde cu ceva si mai ilar, si hohotesti necontrolat. Intercalarea de fraze extrem de lungi , care te trec prin tot noianul de emotii, cu propozitii concise, care te lovesc in moalele capului, te fac un participant activ, nu poti sa nu ai opinii ferme, pareri proprii si te trezesti absorbit cu totul in acest vartej naucitor.
Finalul e cumva (ne)asteptat, ca ce carte buna are happy-end sau chiar un end?
Dar am inteles ca fiecare om e atat de bun cat poate fi si, paradoxal, a fi egoist uneori chiar te face sa fii mai bun.
Violoncella
Violoncella
5
5

Sus In jos

Mesaj  atat de simplu Mar 19 Dec - 11:42

Cand am citit titlul, primul gand care mi-a trecut prin minte a fost ca nu-mi doresc sa fiu buna, asta ca urmare a faptelor petrecute in ultimele zile. Very Happy Dar daca sa fii bun inseamna sa fii egoist, desi suna mai bine invers, atunci ma intereseaza cartea. Razz Laughing Daca din egoism ii spui omului ce trebuie, important e rezultatul. Nu? Idea Ca sinceritatea ta i-a deschis ochii. Ai facut o fapta buna intr-un final. Laughing Numai ca facand atatea fapte bune, aportul nu-ti este apreciat. Parca mai conteaza... Laughing
atat de simplu
atat de simplu
6
6

Sus In jos

Mesaj  myrk Mier 20 Dec - 21:03

L-am descoperit recent pe I.D. Sarbu, scriitor roman cvasi-necunoscut. Pur si simplu genial si profetic (considerat de unii printre cei mai mari scriitori romani, daca nu cel mai mare). Am inceput sa citesc "Adio, Europa!", o radiografie a societatii romanesti (si nu numai) in deriva, in speta o analiza critica a omului aflat in deriva sub influenta tacita, dar neasumata, a demonului (comunist... dar si capitalist). Laughing

Cartea in format electronic se poate descarca de aici: [url=http://editura.liternet.ro/descarcare/90/pdf/Ion-D-Sirbu/Adio-Europa-vol-I.html [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
myrk
myrk
6
6

Sus In jos

Mesaj  Continut sponsorizat

Continut sponsorizat

Sus In jos

Pagina 31 din 35 Înapoi  1 ... 17 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35  Urmatorul

Sus

- Subiecte similare

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum