Visele si realitatea
+43
Annmarie
Florin Popa
SoulOfOcean
East17
dorina_s
Pingu
myrk
itina
freda white
eledas
RALUCA
mielusica
dcbal
Ostional
Queensland
Obi-Wan Kenobi
Constantin
Amrita
shadow
teardrop
parwous
serpico
Adriatica
tegeusa
Anna
Angel
Irinna
atat de simplu
lexus
zexe
sharp00714
Nana_Duval
oli
daffy_
Demostene
mrs nobody
lynn
Radu
HAUU_HAUU
aspidistra76
habibi77
pitulicea
snow
47 participanți
Pagina 10 din 43
Pagina 10 din 43 • 1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 26 ... 43
Visele si realitatea
Rezumarea primului mesaj :
Se spune ca daca iti amintesti ziua ce ai visat noaptea, visele se vor implini.
Asa sa fie?
Se spune ca daca iti amintesti ziua ce ai visat noaptea, visele se vor implini.
Asa sa fie?
snow- 6
Re: Visele si realitatea
Si daca de cu ziua se-ntampla sa te vaz
Desigur ca la noapte un tei o sa visez,
Iar daca de cu ziua eu intalnesc un tei
In somnu-mi toata noaptea te uiti in ochii mei
Eminescu
Desigur ca la noapte un tei o sa visez,
Iar daca de cu ziua eu intalnesc un tei
In somnu-mi toata noaptea te uiti in ochii mei
Eminescu
Amrita- 4
Despre vise
Parerea mea este ca visele fac parte din subconstientul fiecaruia. Exemplu: Eu ma trezesc, ma duc la serviciu, termin programul si ma intorc acasa. Asta vad eu o parte generala dar in acea zi eu interactionez cu mai multe persoane, persoane care imi pot influenta stare. Astfel serviciul meu este unul banal in care vad aceleasi fete greoaie, vad un sef imbacsit de idiotenie si pe langa asta intru in contact cu 200 persoane pe care nu le-am vazut in viata mea. Deci in fiecare zi vad acelasi sef si aceeasi colegi dar persoanele cu care interactionezi ("200") sunt diferite in fiecare zi. Asadar visez o persoana care face parte din cele "200" cu care interactionez in fiecare zi. Acea persoana in vis imi apare ca frate, sora etc....Foarte ciudat...de ce? pentru ca visele in opinia mea nu sunt avertismente sau semne...etc...sunt efectiv legaturi care subconstientul fiecarei persoane le asociaza cu partea constienta. Aceste asocieri sunt efectiv aleatorii...De asta nu cred ca ne vom putea explica visele...Visele sunt mereu abstracte...nimic nu se leaga..tu esti cu sotia dar chipul sotiei tale este al altei persoane..mergi la restaurant cu prietenul tau cel mai bun dar in vis el vine ca si cum ar fi tatal tau.......
PS: Exemplul este dat personal pt a se intelege mai exact ceea ce am dorit !
PS: Exemplul este dat personal pt a se intelege mai exact ceea ce am dorit !
Constantin- 1
Si cum explici faptul ca ele, de multe ori, chiar sunt un semn?pentru ca visele in opinia mea nu sunt avertismente sau semne
Dau un exemplu personal. Inainte sa apara e-mailul, aveam o corespondenta destul de bogata. Va mai amintiti scrisorile acelea lungi, scrise "cu mana", puse intr-un plic pe care-l timbrai, il aruncai in cutia de posta si apoi asteptai infrigurat, cateva zile, sa vina raspunsul? Ei bine....asta era una din placerile mele... sa corespondez.
O sa ziceti ca m-am indepartat de la subiect. Recunosc....am facut-o putin, insa exemplificarea mea era legata de acea asteptare infrigurata in care-mi doream in fiecare zi sa deschid cutia postala si sa gasesc acolo (cel putin) o scrisoare
Erau nopti in care visam cu iepuri. Iepurele, in vis, imi traducea bunica, inseamna veste. DE CE tocmai in zilele acelea primeam o scisoare? De ce in alte zile gaseam cutia goala? Daca legatura asta se facea (numai) in mintea mea de unde stiam exact in ce noapte sa fac acea legatura?
Vreau sa spun ca dupa o noapte in care visam cu iepuri, mergeam sigura pe mine la cutia postala si, intr-adevar, niciodata nu lipsea de acolo scrisoarea.
pitulicea- 6
:)
Pai eu cred ca din momentul in care corespondai cu cineva si dupa ce trimiteai o scrisoare obligat asteptai si un raspuns ok ?
A coresponda cu cineva pentru tine era o placere astfel tu erai conectata la a scrie si la nerabdarea de a primi un raspuns la ultima ta scrisoare...Cred ca este logic ca orice persoana care corespondeaza cu cineva din momentul in care trimite o scrisoare nu se asteapta ca a doua zi sa primeasca raspuns dar tu efectiv stiai ca dupa 8-10 zile ar fi trebuit sa primesti un raspuns ok? In acea perioada de dupa o saptamana sau doua... in fiecare zi tu te gandeai la acel raspuns pe care il asteptai (acea scrisoare) doar ca nu puteai sa te gandesti toata ziua la asa ceva ok? adica in fiecare ora, minut ...dar totusi subconstientul tau procesa acea dorinta de a primi o scrisoare. Acum nici tu nu poti sti concret daca ai visat in fiecare noapte si ce ai visat !( asta doar daca ai un jurnal in care dimineata iti notezi visele) Dar totusi visele au aparut cred in perioada in care raspunsul la scrisoarea ta ar fi trebuit sa ajunga. Mai concret nu cred ca dupa ce ai trimis o scrisoare tu a doua zi ai visat ceva care sa reprezinte o veste (iepuri) Acesti "iepurasi" ai ajuns sa-i visezi in momentul in care partea constienta realiza ca ar trebui sa primesti o scrisoare iar asa cum am mai zis neputand sa te gandesti o zi intreaga la acel lucru aceste framantari au fost preluate de subconstient iar seara s-au asociat cu alte lucruri petrecute in viata ta .
PS: Imi face placere sa discut aceste lucruri si sa-mi exprim punctul meu de vedere. In acelasi timp respect orice parere care este legata de visele fiecaruia.
Mereu alegem doar ceea ce vrem dintr-o serie de vise..alegem doar ce coincide cu realitatea dar totusi cred ca sunt multe vise haotice.....si aceste vise haotice, fara sens apar fara sa stii de ce...adica de ce visez eu ca sunt in Caraibe? cred ca deoarece de 10 zile bag coduri la Winston pentru acea excursie ....Dar de ce visez ca sunt in Caraibe cu seful meu ?? poate pentru ca interactionez in fiecare zi cu el....Mintea omului poate depasi orice limita..cu atat mai bine ca nu o putem folosi la capacitate maxima altfel cred ca ne-am autodistruge
Sa auzim numai de bine !
A coresponda cu cineva pentru tine era o placere astfel tu erai conectata la a scrie si la nerabdarea de a primi un raspuns la ultima ta scrisoare...Cred ca este logic ca orice persoana care corespondeaza cu cineva din momentul in care trimite o scrisoare nu se asteapta ca a doua zi sa primeasca raspuns dar tu efectiv stiai ca dupa 8-10 zile ar fi trebuit sa primesti un raspuns ok? In acea perioada de dupa o saptamana sau doua... in fiecare zi tu te gandeai la acel raspuns pe care il asteptai (acea scrisoare) doar ca nu puteai sa te gandesti toata ziua la asa ceva ok? adica in fiecare ora, minut ...dar totusi subconstientul tau procesa acea dorinta de a primi o scrisoare. Acum nici tu nu poti sti concret daca ai visat in fiecare noapte si ce ai visat !( asta doar daca ai un jurnal in care dimineata iti notezi visele) Dar totusi visele au aparut cred in perioada in care raspunsul la scrisoarea ta ar fi trebuit sa ajunga. Mai concret nu cred ca dupa ce ai trimis o scrisoare tu a doua zi ai visat ceva care sa reprezinte o veste (iepuri) Acesti "iepurasi" ai ajuns sa-i visezi in momentul in care partea constienta realiza ca ar trebui sa primesti o scrisoare iar asa cum am mai zis neputand sa te gandesti o zi intreaga la acel lucru aceste framantari au fost preluate de subconstient iar seara s-au asociat cu alte lucruri petrecute in viata ta .
PS: Imi face placere sa discut aceste lucruri si sa-mi exprim punctul meu de vedere. In acelasi timp respect orice parere care este legata de visele fiecaruia.
Mereu alegem doar ceea ce vrem dintr-o serie de vise..alegem doar ce coincide cu realitatea dar totusi cred ca sunt multe vise haotice.....si aceste vise haotice, fara sens apar fara sa stii de ce...adica de ce visez eu ca sunt in Caraibe? cred ca deoarece de 10 zile bag coduri la Winston pentru acea excursie ....Dar de ce visez ca sunt in Caraibe cu seful meu ?? poate pentru ca interactionez in fiecare zi cu el....Mintea omului poate depasi orice limita..cu atat mai bine ca nu o putem folosi la capacitate maxima altfel cred ca ne-am autodistruge
Sa auzim numai de bine !
Constantin- 1
NU.... corespondam cu 5-6 persoane. Nu puteam calcula ziua in care voi primi raspunsul. Uneori veneau mai multe scrisori deodata, alteori, zile la rand nu venea nimic. Era ca la loterie.
Imi mentin parerea... Chestia cu iepurasul nu o inventasem eu. Se stia din batrani. Era "experimentata" si de altii.
Nu era nevoie sa tin un jurnal ca sa-mi amintesc ca inca de atunci ma amuza "semnul" pe care-l primeam noaptea cu ceea ce urma sa se intample peste zi. Si chiar se intampla... si numai atunci.
Azinoapte, de exemplu, am visat cu caini. Multi caini... Cainii inseamna oameni rai, oameni cu care o sa am discutii sau certuri.
Astept sa vad daca se va adeveri "si de data asta"
Imi mentin parerea... Chestia cu iepurasul nu o inventasem eu. Se stia din batrani. Era "experimentata" si de altii.
Nu era nevoie sa tin un jurnal ca sa-mi amintesc ca inca de atunci ma amuza "semnul" pe care-l primeam noaptea cu ceea ce urma sa se intample peste zi. Si chiar se intampla... si numai atunci.
Azinoapte, de exemplu, am visat cu caini. Multi caini... Cainii inseamna oameni rai, oameni cu care o sa am discutii sau certuri.
Astept sa vad daca se va adeveri "si de data asta"
pitulicea- 6
De cele mai multe ori , visele sunt premonitorii , doar ca nu stim sa le interpretam noi corect.
Sigur ca au legatura si cu subconstientul, pentru ca de acolo se hranesc cu detalii bine ascunse .
Sigur ca au legatura si cu subconstientul, pentru ca de acolo se hranesc cu detalii bine ascunse .
Amrita- 4
Perfect de acord cu ce zice Amrita
Daca nu stim sa le interpretam nu inseamna ca nu semnifica nimic.
Daca nu stim sa le interpretam nu inseamna ca nu semnifica nimic.
pitulicea- 6
Vise
Nu am zis ironic "iepurasi" si nici nu incerc sa fac pe nimeni sa gandeasca la fel ca mine. Cum fiecare-si mentine opinia la fel si eu. Caini = dusmani, iepuri = veste etc...aceste lucruri si eu le cunosc si tot asa mi-au fost spuse si mie de catre bunici, parinti...doar ca nu pot concepe de ce ar avea sens aceste vise ? Nu vreau sa deranjez pe nimeni dar...cine ne da aceste vise? de ce trebuie sa apara "codificate" ? Visam in fiecare noapte? sau nu ? Eu sincer cand sunt obosit nici nu visez sau..poate ca visez si nu-mi aduc aminte dar totusi ma intor si iar incerc sa dau o explicatie logica zic eu Daca sunt frant de oboseala nu e logic sa nu-mi aduc aminte ce visez daca visez??
Exemplu personal: Cu ceva timp in urma m-am hotarat sa-mi scriu tot ce visez si sa incerc sa fac o legatura intre ceea ce am visat si ce se va intampla. Ideea este ca inainte de a ma hotara sa fac acest lucru nu visam des si nu prea puneam accent pe vise sau...visam si nu-mi aduceam aminte. De ce din momentul in care am hotarat sa scriu ceea ce visez am inceput sa visez aproape in fiecare noapte?? Subconstientul meu a dezvoltat mai profund aceasta dorinta de a visa ..cel putin asa cred eu.
Totusi nu s-a intamplat sa visati mult mai des lucruri fara sa se concretizeze ?
PS: Problema mare cu subconstientul asta. Totul este frumos, mai vorbim ne contrazicem dar totusi nu trebuie luate lucrurile in ras deoarece o simpla problema care se intampla in viata de zi cu zi poate afecta psihicul unei persoane si de aici pot devia lucrurile intr-o parte pozitiva sau...de cele mai multe ori intr-un sens negativ.
Exemplu personal: Cu ceva timp in urma m-am hotarat sa-mi scriu tot ce visez si sa incerc sa fac o legatura intre ceea ce am visat si ce se va intampla. Ideea este ca inainte de a ma hotara sa fac acest lucru nu visam des si nu prea puneam accent pe vise sau...visam si nu-mi aduceam aminte. De ce din momentul in care am hotarat sa scriu ceea ce visez am inceput sa visez aproape in fiecare noapte?? Subconstientul meu a dezvoltat mai profund aceasta dorinta de a visa ..cel putin asa cred eu.
Totusi nu s-a intamplat sa visati mult mai des lucruri fara sa se concretizeze ?
PS: Problema mare cu subconstientul asta. Totul este frumos, mai vorbim ne contrazicem dar totusi nu trebuie luate lucrurile in ras deoarece o simpla problema care se intampla in viata de zi cu zi poate afecta psihicul unei persoane si de aici pot devia lucrurile intr-o parte pozitiva sau...de cele mai multe ori intr-un sens negativ.
Constantin- 1
Ba da. Pentru ca nu are cine sa-mi talmaceasca zilnic viseleTotusi nu s-a intamplat sa visati mult mai des lucruri fara sa se concretizeze ?
pitulicea- 6
ok
Atunci inseamna ca totul este subiectiv. Se alege partea cea mai simpla ! Am visat, s-a intamplat coincidenta sau nu dar ceea ce nu se concretizeaza ramane sub semnul intrebarii ? Atunci de ce ar trebui ca din 10 vise daca 2 se concretizeaza si 8 nu..de ce trebuie sa valoreze mai mult acele 2 vise iar restul sa mi se para ca nu le-am putut intelege ? Eu cred ca nici nu avem cum sa le intelegem deoarece sunt fragmente care fac parte din diferite intamplari care s-au petrecut.. cat despre cele care se concretizeaza explicatia mea ar fi urmatoarea.....Intr-o zi nu putem sa ne imaginam cu cate persoane intram in contact cate lucruri atingem, cate lucruri vedem la TV..astfel orice simpla asemanare poate fi asociata cu un vis sau... cum am mai zis respect opinia fiecaruia... poate chiar au un rost aceste vise si pot fi luate ca semne, avertismente etc dar eu personal inca nu pot accepta un vis ca un semn. Daca ar fi sa visez caini si in ziua respectiva ma gandesc ca cineva cauta sa-mi faca rau totusi nu crezi ca acel rau se va produce ? Iar la baza acelui lucru rau sunt chiar eu vinovatul ? cel care viseaza? gandindu-ma ca se va intampla ceva nu pot fi chiar eu cel care provoc acel lucru rau ??
PS: Chiar sunt curios daca ai zis ca ai visat caini ce se va intampla azi ?
PS: Chiar sunt curios daca ai zis ca ai visat caini ce se va intampla azi ?
Constantin- 1
Din 10 vise, unul era cu iepuras, care inseamna veste, unul cu caine, care inseamna oameni rai, unul cu o maimuta, care nu stiu ce inseamna, deci si daca a fost un vis premonitoriu, nestiind ce semnifica, n-o sa-mi dau seama, altul a fost cu un strut, care, la fel, nu stiu ce semnifica, etc. etc. Deci nu pot sa spun ca cele 8 vise nu s-au concretizat.Atunci de ce ar trebui ca din 10 vise daca 2 se concretizeaza si 8 nu....
Exemplu din viata de zi cu zi. Am visat cu caini. In ziua respectiva ma port cu manusi cu toata lumea pe la servici, tocmai pentru ca sunt pregatita sa vad izbucnind o cearta. Evident, nu pot fi eu cauza "scandalului". Nu in ziua aiaDaca ar fi sa visez caini si in ziua respectiva ma gandesc ca cineva cauta sa-mi faca rau totusi nu crezi ca acel rau se va produce ?
Intra pe usa un om, vine cu o falca in cer si una in pamant tipand din tot plamanul ca e numultumit de tot ce se intampla in tara asta, de toate regulile de rahat si de faptul ca EU, sefa fiind, nu pot sa impun subalternilor mei sa faca ceva incorect, din moment ce pe el, acel lucru incorect l-ar multumi foarte tare. I se pare absurd sa punem legile si regulile inaintea binelui omului.
Pentru asta n-am fost pregatita....nu eram eu vinovata ci (eventual) sistemul... iar visul meu, cu atat mai putin avea vreo vina
Deci NU... nu-s de acord cu ce spui tu acolo...
pitulicea- 6
Totusi, lucrurile nu-s asa simple...
Uneori ii spuneam bunicii...."Am visat cu trandafiri rosii. Ce inseamna asta?" Iar ea imi spunea: "Trebuie sa stiu tot visul ca sa-ti pot spune ce inseamna. Nu e important doar acel "lucru", e important contextul in care el apare."
Pe de alta parte, iti dau dreptate intr-o anumita privinta. Azi, am visat cu caine, dar sunt sigura ca nu se va adeveri. AZI! Pentru ca visul meu e o urmare a unor discutii de ieri de pe forum (cateii postati de oli ) Visului de asta noapte nu ii dau crezare, pentru ca stiu ca nu-i un semn. E doar un gand ramas in subconstientul meu. In schimb, daca visul asta l-as fi avut dupa o zi in care nu am vazut nici un caine, nu m-am gandit la nici unul, nu m-am gandit la nimic care ar putea avea vreo legatura cu un caine, atunci DA, ar fi fost un semn ... si "omul rau" chiar ar fi aparut in calea mea
Uneori ii spuneam bunicii...."Am visat cu trandafiri rosii. Ce inseamna asta?" Iar ea imi spunea: "Trebuie sa stiu tot visul ca sa-ti pot spune ce inseamna. Nu e important doar acel "lucru", e important contextul in care el apare."
Pe de alta parte, iti dau dreptate intr-o anumita privinta. Azi, am visat cu caine, dar sunt sigura ca nu se va adeveri. AZI! Pentru ca visul meu e o urmare a unor discutii de ieri de pe forum (cateii postati de oli ) Visului de asta noapte nu ii dau crezare, pentru ca stiu ca nu-i un semn. E doar un gand ramas in subconstientul meu. In schimb, daca visul asta l-as fi avut dupa o zi in care nu am vazut nici un caine, nu m-am gandit la nici unul, nu m-am gandit la nimic care ar putea avea vreo legatura cu un caine, atunci DA, ar fi fost un semn ... si "omul rau" chiar ar fi aparut in calea mea
pitulicea- 6
ai visat cainele meu dinamovist?asta e un semn bun ,o sa fii dinamovista in curand
Obi-Wan Kenobi- 5
Pagina 10 din 43 • 1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 26 ... 43
Pagina 10 din 43
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum