Mancaruri din legume - Garnituri
+26
RALUCA
coco114
simplicity
JeSsYkA
Adriatica
djack
elis27
Amrita
shadow
Obi-Wan Kenobi
Nana_Duval
Mandarax
TISENIE
Melodia
seaman65
dragos
oli
princess
tano carridi
Eleonore
mrs nobody
lynn
Radu
habibi77
snow
pitulicea
30 participanți
Pagina 13 din 14
Pagina 13 din 14 • 1 ... 8 ... 12, 13, 14
Mancaruri din legume - Garnituri
Rezumarea primului mesaj :
Am gasit o budinca de cartofi, care-mi place cum suna… in text. Poate o incerc azi, sa vad ce iese… in practica. Cu snitelele lui iubi, cred ca merge, cu carnatul meu, nu
BUDINCA DE CARTOFI
6 cartofi mari
100 g unt proaspat
4 oua
1 ceasca de smantana
2 linguri de branza rasa
2 linguri de faina
1 lingura de pesmet
sare, piper
Se curata cartofii, se fierb, se scurg si se trec prin sita sau se sfarama in cratita cu lingura. Se freaca untul si se amesteca cu cartofii sfaramati. Se adauga pe rand galbenusurile, smantana, branza rasa, faina, sare, putin piper si la urma albusul batut spuma. Se unge o forma cu unt, se presara pesmet, se toarna compozitia si se da la cuptor trei sferturi de ora. Se rastoarna, se serveste cu sos de smantana sau de ciuperci.
Am gasit o budinca de cartofi, care-mi place cum suna… in text. Poate o incerc azi, sa vad ce iese… in practica. Cu snitelele lui iubi, cred ca merge, cu carnatul meu, nu
BUDINCA DE CARTOFI
6 cartofi mari
100 g unt proaspat
4 oua
1 ceasca de smantana
2 linguri de branza rasa
2 linguri de faina
1 lingura de pesmet
sare, piper
Se curata cartofii, se fierb, se scurg si se trec prin sita sau se sfarama in cratita cu lingura. Se freaca untul si se amesteca cu cartofii sfaramati. Se adauga pe rand galbenusurile, smantana, branza rasa, faina, sare, putin piper si la urma albusul batut spuma. Se unge o forma cu unt, se presara pesmet, se toarna compozitia si se da la cuptor trei sferturi de ora. Se rastoarna, se serveste cu sos de smantana sau de ciuperci.
pitulicea- 6
Re: Mancaruri din legume - Garnituri
Nu era destul ca imi este foame acuma imi este si mai foame de la reteta asta si de la cea cu gulie. Maine o fac pe aia cu gulie trebuie sa fie foarte buna
RALUCA- 6
Mie mi-a placut Ralu, iar lui B i-a placut chiar ff mult, el este fan salate. Totul este chestie de gust, pana la urma, si chiar si de obisnuinta:)
Vizitator- Vizitator
Nu e foarte grea dar sunt sigura ca e gustoasa, o s-o incerc cu prima ocazie, multumesc, Doro !
Vizitator- Vizitator
Cu placere Aella Nu este absolut de loc grea, se face totul f repede si e buna. Eu personal nu prea ma omor cu conopida, dar pun le B mai multa conopida si la mine mai multi cartofi, care merg si ei f bine cu sosul ala
Vizitator- Vizitator
Chiar sunt curioasa daca si voua va place, cred ca atata timp cat nu aveti probleme cu conopida, si sosul este ok. Dar nucsoara este importanta, da un parfum care se potriveste f bine legumei asteia.
Vizitator- Vizitator
Salata Adunare generala:
o salata verde
10 ridichi rosii
2 - 3 legaturi de ceapa verde
2 cepe mijlocii rosii
1 ardei kapia
1 ardei gras galben
1 ardei gras verde
1 cutie de porumb
1 conserva de ton in ulei, eu folosesc bucati nu din acela maruntit
2 - 3 castraveti proaspeti
100 gr masline fara samburi de care va place dar mai nesarate
bucatele de branza tare, eu folosesc branza veche de oaie
Dressing
3 linguri otet de mere, linguri ulei de masline, 1/2 cana cu apa, sare, piper macinat proaspat, busuioc
Se face dressing-ul amestecand toate si apoi se adauga salata rupta, nu prea o tai eu, ceapa verde taiata mai mare, cam de 1 cm, ceapa rosie o tai fideluta, ardei la fel, fideluta dar mai mari, nu ca ceapa, , castravetii se taie rondele, se pune tonul, porumbul boabe, branza si maslinele, se amesteca toate si gata. Eu o mananc si goala. Uneori inlocuiesc otetul de mere cu lamaie sau chiar cu felite fine de lamaie.
o salata verde
10 ridichi rosii
2 - 3 legaturi de ceapa verde
2 cepe mijlocii rosii
1 ardei kapia
1 ardei gras galben
1 ardei gras verde
1 cutie de porumb
1 conserva de ton in ulei, eu folosesc bucati nu din acela maruntit
2 - 3 castraveti proaspeti
100 gr masline fara samburi de care va place dar mai nesarate
bucatele de branza tare, eu folosesc branza veche de oaie
Dressing
3 linguri otet de mere, linguri ulei de masline, 1/2 cana cu apa, sare, piper macinat proaspat, busuioc
Se face dressing-ul amestecand toate si apoi se adauga salata rupta, nu prea o tai eu, ceapa verde taiata mai mare, cam de 1 cm, ceapa rosie o tai fideluta, ardei la fel, fideluta dar mai mari, nu ca ceapa, , castravetii se taie rondele, se pune tonul, porumbul boabe, branza si maslinele, se amesteca toate si gata. Eu o mananc si goala. Uneori inlocuiesc otetul de mere cu lamaie sau chiar cu felite fine de lamaie.
Vizitator- Vizitator
reteta arata minunat, multumesc Aella Exact asta voi face maine, trebuie sa cumpar masline, salata si ridichiile, iar in loc de branza tare de care nu am, o sa folosesc parmezan, cred ca merge.
Vizitator- Vizitator
Sigur merge, Doro, ideea e sa folosesti ce-ti place si care sa nu se sfarame.
Vizitator- Vizitator
Azi v-am servit o poza frumoasa la cina
In caz ca vreti sa aflati despre ce este vorba, va dau si reteta. Se numeste "Caserola de legume"
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Daca o incearca cineva, astept sa ne spuna cat de buna e
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
In caz ca vreti sa aflati despre ce este vorba, va dau si reteta. Se numeste "Caserola de legume"
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Daca o incearca cineva, astept sa ne spuna cat de buna e
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
pitulicea- 6
Da, nu ma asteptam. Eu n-as fi facut rondele din morcovii aia.
atat de simplu- 6
O sa incerc si eu zilele viitoare acest fel de legume. Si va voi spune daca e chiar asa gustos cum pare.
Cat despre morcov, Simply... imi amintesc de un fel de mancare pe care l-am citit intr-un meniu la restaurantul unui hotel din statiunea Oglinzi: ,,piept de puicuta, tavalit pe langa morcovul parcalabului Arbore.” Se pare ca m-a impresionat felul de mancare, de mi l-am amintit si acum, dupa 10 ani.
Cat despre morcov, Simply... imi amintesc de un fel de mancare pe care l-am citit intr-un meniu la restaurantul unui hotel din statiunea Oglinzi: ,,piept de puicuta, tavalit pe langa morcovul parcalabului Arbore.” Se pare ca m-a impresionat felul de mancare, de mi l-am amintit si acum, dupa 10 ani.
Indra- 4
Pagina 13 din 14 • 1 ... 8 ... 12, 13, 14
Pagina 13 din 14
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum