Exista suflete-pereche?
+23
magda17m
AlbertM
kam3l3on
freda white
Florin2013
Joita Florin
atat de simplu
Violoncella
mercur
Tizona
elis27
oli
curcubitza
Mandarax
Monica777
shadow
habibi77
Pingu
soryn
seaman65
tegeusa
RALUCA
pitulicea
27 participanți
Pagina 4 din 7
Pagina 4 din 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Exista suflete-pereche?
Rezumarea primului mesaj :
Exista suflete-pereche?
Cred ca e interesant de vazut cam cum gandeste lumea Considerati aceasta sintagma un adevar sau o legenda?
Exista? L-ati gasit? Il asteptati?
Fiind vorba de un sondaj, astept "raspunsul" vostru sub forma de "vot". Dar si comentariile sunt binevenite. Foarte binevenite!
Exista suflete-pereche?
Cred ca e interesant de vazut cam cum gandeste lumea Considerati aceasta sintagma un adevar sau o legenda?
Exista? L-ati gasit? Il asteptati?
Fiind vorba de un sondaj, astept "raspunsul" vostru sub forma de "vot". Dar si comentariile sunt binevenite. Foarte binevenite!
pitulicea- 6
Re: Exista suflete-pereche?
Eu sunt foarte serios - ma stii altfel ?
Am gasit compatibilitatea de care vorbesti inainte de a urca in pat si dupa ce-am coborat ... de aceea-mi si sustin ideea existentei sufletelor perechi ...sexul de multe ori este motiv de cearta nu de consens , e ceva intens si de scurta durata , nu poti baza o relatie pe asa ceva , doar sa-i dai culoare ...
Am gasit compatibilitatea de care vorbesti inainte de a urca in pat si dupa ce-am coborat ... de aceea-mi si sustin ideea existentei sufletelor perechi ...sexul de multe ori este motiv de cearta nu de consens , e ceva intens si de scurta durata , nu poti baza o relatie pe asa ceva , doar sa-i dai culoare ...
shadow- 6
Are dreptate Florin Zamfirescu (???), sexul ne scoate putin din sfera constientului. Nu in sensul ca suntem inconstienti in acel moment, ci in ideea ca excitatia ne acopera anumite parti ale constientului ca o patura si ne permite sa facem lucruri care in mod rational n-ar fi posibile. Citeam chestia asta undeva acum vreo cateva zile simi se pare adevarata, in timpul sexului, datorita excitarii, facem o gramada de chestii respingatoare altfel.
Plecam de la premiza ca eista un singur suflet pereche pentru fiecare, lucru care poate fi eronat: cum zicea Tizona (care arunca motanul si nu mai da pe-aici ), pot fi mai multe sau niciunul.
Nu vad de ce n-ar exista persoana care simte ca tine, iubeste aceleasi lucruri, sau n-o deranjeaza cele pe care le iubesti tu. Intr-un fel noi pe-aici suntem suflete pereche.
Plecam de la premiza ca eista un singur suflet pereche pentru fiecare, lucru care poate fi eronat: cum zicea Tizona (care arunca motanul si nu mai da pe-aici ), pot fi mai multe sau niciunul.
Nu vad de ce n-ar exista persoana care simte ca tine, iubeste aceleasi lucruri, sau n-o deranjeaza cele pe care le iubesti tu. Intr-un fel noi pe-aici suntem suflete pereche.
seaman65- 6
Sigur... pana ne supara ceva si nu mai dam pe-aici....sau, in viata reala, pe-acasa
pitulicea- 6
Probabil ca suntem intr-un echilibru fragil, intre bune si rele (sau ceva de genul asta) si se aduna in pahare cand bune, cand rele, pana cand unul din pahare se umple si da pe-afara si-atunci omul isi ia jucariile si pleaca (catre pasuni mai verzi, spun englezii).
seaman65- 6
Echilibrul de care vorbesti nu vine de la sine , trebuie mentinut ... oare nu asta sta la baza unei relatii ? ...capacitatea de a ne intelege unul pe celalalt , de a ne accepta cu bune si mai putin bune ...in lipsa acestui echilibru e normal sa nu existe suflete pereche .
Spunea cineva pe aici ca iubirea nu asteapta nimic , iubesti si gata ...dreptate avea cand se referea ca ''iubesti si gata '' , nu-ti poti repugna sentimentele , dar ca nu astepti nimic de la celalalt , e abureala pe fatza ...mereu asteptam , macar in parte sa ni se intoarca din cat oferim ...
Degeaba iti e drag de cineva daca nu exista reciprocitate ...ai sa devii sclavul acelui sentiment si nimic mai mult ...sufletul iti va fi mereu singur chiar daca fizic celalalt iti este alaturi ...
Spunea cineva pe aici ca iubirea nu asteapta nimic , iubesti si gata ...dreptate avea cand se referea ca ''iubesti si gata '' , nu-ti poti repugna sentimentele , dar ca nu astepti nimic de la celalalt , e abureala pe fatza ...mereu asteptam , macar in parte sa ni se intoarca din cat oferim ...
Degeaba iti e drag de cineva daca nu exista reciprocitate ...ai sa devii sclavul acelui sentiment si nimic mai mult ...sufletul iti va fi mereu singur chiar daca fizic celalalt iti este alaturi ...
shadow- 6
Ala iar nu-i suflet pereche. Iubesti si gata, dar nu vorbim de copii, pe aia-i iubesti si gata, faci tu tot pentru ei si n-ai nevoie de nimic in schimb (desi cam ai, sa nu devina ceea ce nu vrei sa devina), vorbim de cineva pe care am numi-o "jumatate", deci astepti completarea a ceea ce esti, astepti dragoste, asteptarile sunt chiar mari.
seaman65- 6
Nici eu.Tizona a scris:..... eu n-am fost inconstienta niciodata in timp ce faceam sex.shadow a scris:Printre altele zicea despre sex ca este un act irational , la marginea constientului
Incepusem sa cred ca-s singura care ramane constienta, in timp ce toti ceilalti isi pierd constiinta cand fac sex Daca nu citeam replica Tizonei, ramaneam cu complexe si sechele Noroc ca am reluat topicul.
pitulicea- 6
Isi pierd constienta sau constiinta? Ca sa intelegem ce ai vrut sa spui...
Eu cred ca actul iubirii fizice e unul atat de intim incat cu greu te poti abandona lui. Abandonul acesta total e ceva tine de simtire si nu de ratiune, de aia il numeste un act irational, la marginea constientului.
Eu cred ca actul iubirii fizice e unul atat de intim incat cu greu te poti abandona lui. Abandonul acesta total e ceva tine de simtire si nu de ratiune, de aia il numeste un act irational, la marginea constientului.
Violoncella- 5
Tizona are un fel de-al ei de-a spune lucrurilor pe nume.Am citit si eu ce-a scris.Ii dau perfecta dreptate.De cate ori ni s-a parut ca am gasit sufletul pereche?De cate ori ne-am inselat sau doar am crezut asta?De ce eu nu pot avea parte de mai multe din astea(cica, suflete pereche le zice), in timp ce altii au parte doar de unul?De ce un altul n-are parte de nimic?
am pus " nu " in plus..."de ce eu pot"
am pus " nu " in plus..."de ce eu pot"
atat de simplu- 6
Nu stiu daca a mai zis cineva, dar eu reamintesc. Sufletul pereche nu e pentru a fi fericit pana la adanci batraneti cu el. Nu pentru toata lumea. Uneori, daca legatura fost prea puternica in alte vieti si dorul e prea mare, el poate reveni pentru o perioada scurta. Sa te ajute, sa iti dea un imbold. Sa iti tragi sufletul si sa mergi mai departe.
Exista o gramada de teorii, nimic probat. Totul tine de ce simte fiecare. De ce crede ca exista. De ceea ce alege sa inteleaga din ceea ce i se intampla.
Exista o gramada de teorii, nimic probat. Totul tine de ce simte fiecare. De ce crede ca exista. De ceea ce alege sa inteleaga din ceea ce i se intampla.
Violoncella- 5
Eu inteleg din conceptul asta, ca fiecare om are un suflet pereche...unul singur. Poti sa-l intalnesti, sau poti sa-l cauti o viata intreaga fara sa-l gasesti.
Asta inteleg eu, dar nu cred in asta.
Unii din voi ziceau ca trebuie sa faci multe compromisuri pentru sufletul tau pereche... Unde e jumatatea aceea de care se vorbeste, daca eu fac 2/3 din relatie, cu toate compromisurile mele si celalalt doar 1/3? NU...e dorinta mea de a fi cu el, cu orice pret.
Altii zic ca avem mai multe suflete pereche. NU...sunt oameni de care ne amorezam la un moment dat. Faptul ca azi e unul si maine altul, nu ma poate convinge ca toti aceia sunt sufletele mele pereche....sau perechi
Asta inteleg eu, dar nu cred in asta.
Unii din voi ziceau ca trebuie sa faci multe compromisuri pentru sufletul tau pereche... Unde e jumatatea aceea de care se vorbeste, daca eu fac 2/3 din relatie, cu toate compromisurile mele si celalalt doar 1/3? NU...e dorinta mea de a fi cu el, cu orice pret.
Altii zic ca avem mai multe suflete pereche. NU...sunt oameni de care ne amorezam la un moment dat. Faptul ca azi e unul si maine altul, nu ma poate convinge ca toti aceia sunt sufletele mele pereche....sau perechi
pitulicea- 6
Vio, cu atat mai mult, tu imi confirmi ca nu este o regula.
atat de simplu- 6
Asta cu alte vieti, e tot o teorie. Daca nu cred in ea, nu cred nici in revenirea acelui suflet.... pentru o scurta perioada.
pitulicea- 6
Pagina 4 din 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Pagina 4 din 7
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum