Dulciuri si Prajituri
+30
itina
freda white
RALUCA
coco114
Helenne
no.body
Fantezia
mielusica
Obi-Wan Kenobi
Violoncella
shadow
Melodia
Tizona
Nicole
mrs nobody
seaman65
princess
Eleonore
sonic
daffy_
batraiorul
oli
arriatna
atat de simplu
Radu
lynn
dragos
habibi77
snow
pitulicea
34 participanți
Pagina 4 din 35
Pagina 4 din 35 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 19 ... 35
Dulciuri si Prajituri
Rezumarea primului mesaj :
Am incercat ieri o rulada cu gem. Gasisem reteta intr-o revista, mi s-a parut simpla si m-am pus pe treaba. Reteta suna asa:
Rulada cu gem
3 oua,
3 linguri de zahar,
3 linguri de faina,
4-5 linguri de gem,
1 praf sare,
hartie de copt pentru tava
Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma tare cu sarea. Se adauga treptat zaharul si se bate in continuare pana acesta se dizolva. In spuma tare obtinuta se incorporeaza lingura cu lingura faina cernuta, amestecand de jos in sus, cu miscari lente, pentru ca aluatul sa nu se lase.
Se tapeteaza tava (dimensiunile tavii 20x30 cm). Se toarna compozitia in strat uniform, se introduce tava in cuptorul preincalzit si se coace timp de 10-12 min. la foc mijlociu.
Se rastoarna blatul pe un servet umed, se indeparteaza hartia de copt si se ruleaza impreuna cu servetul. Dupa 5 minute se deruleaza, se unge cu gem si se ruleaza din nou. Dupa ce s-a racit, se taie in felii groase de 3-4 cm.
Am incercat ieri o rulada cu gem. Gasisem reteta intr-o revista, mi s-a parut simpla si m-am pus pe treaba. Reteta suna asa:
Rulada cu gem
3 oua,
3 linguri de zahar,
3 linguri de faina,
4-5 linguri de gem,
1 praf sare,
hartie de copt pentru tava
Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma tare cu sarea. Se adauga treptat zaharul si se bate in continuare pana acesta se dizolva. In spuma tare obtinuta se incorporeaza lingura cu lingura faina cernuta, amestecand de jos in sus, cu miscari lente, pentru ca aluatul sa nu se lase.
Se tapeteaza tava (dimensiunile tavii 20x30 cm). Se toarna compozitia in strat uniform, se introduce tava in cuptorul preincalzit si se coace timp de 10-12 min. la foc mijlociu.
Se rastoarna blatul pe un servet umed, se indeparteaza hartia de copt si se ruleaza impreuna cu servetul. Dupa 5 minute se deruleaza, se unge cu gem si se ruleaza din nou. Dupa ce s-a racit, se taie in felii groase de 3-4 cm.
pitulicea- 6
Re: Dulciuri si Prajituri
In poza de pe net, de unde am luat reteta, arata si mai bine. Fructele erau deasupra. Ale mele au alunecat in jos, in blat
pitulicea- 6
Cred ca a fost buna, ca s-a mancat toata
N-am primit reclamatii. Imi plac amicii astia.... nu-s deloc pretentiosi cand e vorba de mancare Le mai gatesc si altadata.
Ne-am umflat ca spartii. Am mancat si tarta si cate-o cupa cu crema de zahar ars, inghetata si frisca.
N-am primit reclamatii. Imi plac amicii astia.... nu-s deloc pretentiosi cand e vorba de mancare Le mai gatesc si altadata.
Ne-am umflat ca spartii. Am mancat si tarta si cate-o cupa cu crema de zahar ars, inghetata si frisca.
pitulicea- 6
ok, here it goes!
Iti trebuie:
* 250 g faina
* 70 g cacao (eu am folosit cafea instant pentru aromă şi culoare)
* 1 plic praf de copt
* 150 g zahar
* 4 oua
* 200 g unt topit
* 150 ml lapte.
1. Se amesteca faina cu cacaua (cafeaua) si praful de copt.
2. Intr-un alt recipient se amesteca ouăle şi zaharul cu untul topit, apoi se toarna laptele.
3. Se pune amestecul obtinut in bolul cu faina si se amesteca bine pana cand se obtine o compozitie omogena.
4. Se toarna compozitia in forme de briose si se aseaza in tava (eu am folosit şi fructe uscate)
5. Se lasa la cuptor pentru 25-30 de minute la 160 - 180 de grade.
sursă iniţială dar ajustată
bucatarul.ro
Iti trebuie:
* 250 g faina
* 70 g cacao (eu am folosit cafea instant pentru aromă şi culoare)
* 1 plic praf de copt
* 150 g zahar
* 4 oua
* 200 g unt topit
* 150 ml lapte.
1. Se amesteca faina cu cacaua (cafeaua) si praful de copt.
2. Intr-un alt recipient se amesteca ouăle şi zaharul cu untul topit, apoi se toarna laptele.
3. Se pune amestecul obtinut in bolul cu faina si se amesteca bine pana cand se obtine o compozitie omogena.
4. Se toarna compozitia in forme de briose si se aseaza in tava (eu am folosit şi fructe uscate)
5. Se lasa la cuptor pentru 25-30 de minute la 160 - 180 de grade.
sursă iniţială dar ajustată
bucatarul.ro
lynn- 3
Pare destul de simplu de facut...... Dar eu n-am forme de briose
Trebuie sa le trec pe lista de cumparaturi, pentru urmatoarea tura de shopping.
Cam cate ies? Cate forme trebuie sa cumpar?
Trebuie sa le trec pe lista de cumparaturi, pentru urmatoarea tura de shopping.
Cam cate ies? Cate forme trebuie sa cumpar?
pitulicea- 6
păi, la cantitatea asta de aluat mi-au ieşit în jur de 40, prin forme te referi la hârtia aia specială? au cei de la dr oekter, am găsit aici sigur au şi în românia sunt 100 în cutiuţă, aici a fost o liră cutiuţa ...., îţi trebuie totuşi tavă specială, e de dimensiunea unei tăvi normale dar are formă de brioşă, acolo unde pui hârtia.
lynn- 3
Ma refer la formele micute, din tabla .....
Daca zici ca sunt si de hartie, am sa caut. Si sta compozitia in ele?
Daca pot face in forma de tarta, e ok Fac o briosa mai mare
Daca zici ca sunt si de hartie, am sa caut. Si sta compozitia in ele?
Daca pot face in forma de tarta, e ok Fac o briosa mai mare
pitulicea- 6
Pagina 4 din 35 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 19 ... 35
Pagina 4 din 35
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum