GANDURI EFEMERE
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Jocuri de inteligenta, teste de inteligenta, etc

+42
lion
Florin Popa
raichu
Mihaela Bambina
liviaionita
dorina_s
mario368
sharekhan
Ravian
itina
sharp00714
myrk
East17
mariana m
AlexIulia
Athena
aristeu
pauletz
Sibel16
bicflo
Violoncella
shadow
atat de simplu
RALUCA
mercur
BlackDiamond
Vasile Ascunziseanu
Obi-Wan Kenobi
parwous
habibi77
Amrita
Queensland
seaman65
soryn
Nana_Duval
elis27
mrs nobody
floreac
oli
tegeusa
pitulicea
no.body
46 participanți

Pagina 47 din 54 Înapoi  1 ... 25 ... 46, 47, 48 ... 50 ... 54  Urmatorul

In jos

Jocuri de inteligenta, teste de inteligenta, etc - Pagina 47 Empty Jocuri de inteligenta, teste de inteligenta, etc

Mesaj  no.body Mar 21 Feb - 9:20

Rezumarea primului mesaj :

Pentru ca imi plac foarte mult jocurile de inteligenta, testele de inteligenta, etc., m-am gandit sa infiintez acest topic. Sunt sigur ca nu ma veti lasa singur aici...

Se dau urmatoarele cifre si grupuri de cifre:

? 953 13(18)5(16)(21)93 93987
(18)(15)939(16) (14)(21)(18)(20)(14)9 59(18)1(12)1(16)

Aflati codul si dati-mi raspunsul codat.
Ia sa va vad Very Happy !
no.body
no.body
4
4

gergelyerzsebet apreciază acest mesaj

Sus In jos

Jocuri de inteligenta, teste de inteligenta, etc - Pagina 47 Empty Re: Jocuri de inteligenta, teste de inteligenta, etc

Mesaj  pitulicea Lun 26 Sept - 17:53

Da, daca mai folosesti si alte operatii decat cele din poza. Da' in cazul asta, problema e alta, nu cea din poza Laughing
pitulicea
pitulicea
6
6

Sus In jos

Jocuri de inteligenta, teste de inteligenta, etc - Pagina 47 Empty Re: Jocuri de inteligenta, teste de inteligenta, etc

Mesaj  atat de simplu Mar 27 Sept - 11:33

Iti dadea 40, Pitu? Razz Asta a fost prima mea varianta de raspuns.
atat de simplu
atat de simplu
6
6

Sus In jos

Mesaj  Florin Popa Mar 27 Sept - 12:35

De unde pana unde 40? Laughing
Florin Popa
Florin Popa
6
6

Sus In jos

Mesaj  atat de simplu Mar 27 Sept - 20:56

Pai, 5+7=12, 12+9=21, 21+19= 40. Tiparul asta mi-a sarit din prima in ochi. Si m-as fi oprit la el.
atat de simplu
atat de simplu
6
6

Sus In jos

Mesaj  Florin Popa Mar 27 Sept - 21:12

Vezi cu o pagina inainte ca a dat raichu rezolvarea
Florin Popa
Florin Popa
6
6

Sus In jos

Mesaj  pitulicea Mier 28 Sept - 10:22

simpla, ai dreptate.... 40 imi dadea. Laughing Si la cum era "desenata" problema, e normal sa-mi dea atata confused
Cand stii ca nu raspunsul evident e cel bun, incepi sa cauti si alte rezolvari... dar datele problemei la acest rezultat te duc.
pitulicea
pitulicea
6
6

Sus In jos

Mesaj  atat de simplu Mier 28 Sept - 11:38

Florin, eu am vazut care e solutia corecta (cica), desi mie mi se pare si asta cu 40 buna. Eu iti explicasem cum am ajuns la 40, nu stiu de unde ai dedus tu ca nu am vazut ce ati postat voi. Daca eu as fi propus joculetul asta, varianta pe care as fi considerat-o eu corecta ar fi fost cea la care m-am gandit eu (adica 40). Razz  Daca altul l-a propus, corect a fost ce-a gandit el. Very Happy Sa-mi explice si mie cineva ce nu-i corect in rationamentul meu si al lui Pitu. scratch  Mi se pare extrem de evident tiparul. play ball

Si apoi eu nu am inteles de unde a ajuns Raichu la inmultire, din moment ce operatia de baza e adunarea. Laughing Se presupune ca adunarile alea sunt corecte si se cere solutia la ultima dintre ele.
atat de simplu
atat de simplu
6
6

Sus In jos

Mesaj  Florin Popa Mier 28 Sept - 12:18

Cica amandoua solutiile sunt bune.
Well - either 40 or 96 could be the right answer, depending on how you look at it.
For 2 + 5 to equal 12, and 3 + 6 to equal 21, there's clearly something missing. Here are the two most commonly suggested solutions.
• For the answer to be 40: add the solution to the previous line to the numbers on the next line, EG:
1 + 4 = 5
5 + 2 + 5 = 12
12 + 3 + 6 = 21
21 + 8 + 11 = 40

• For the answer to be 96: multiply the first number by the second number, then add the outcome to the first number, EG:
1 + (1 x 4) = 5
2 + (2 x 5) = 12
3 + (3 x 6) = 21
8 + (8 x 11) = 96
Florin Popa
Florin Popa
6
6

Sus In jos

Mesaj  pitulicea Mier 28 Sept - 12:30

Traiasca Google-ul clown Datorita lui, 80% din populatie e geniala Laughing Ceilalti, 20%, sunt modesti si corecti Very Happy
pitulicea
pitulicea
6
6

Sus In jos

Mesaj  Florin Popa Mier 28 Sept - 12:35

Asta imi suna mie, nu-i asa? Laughing
Nu te lasi pana nu ai ultimul cuvant. Razz
Florin Popa
Florin Popa
6
6

Sus In jos

Mesaj  pitulicea Mier 28 Sept - 13:20

Si raichu poate sa zica la fel ca tine si nici pe el nu l-as contrazice Laughing
pitulicea
pitulicea
6
6

Sus In jos

Mesaj  Florin Popa Mier 28 Sept - 13:37

ok, in cazul asta m-am linistit Laughing
oricum, fiecare e liber sa aiba o parere proprie si personala Very Happy
Florin Popa
Florin Popa
6
6

Sus In jos

Mesaj  atat de simplu Mier 28 Sept - 15:01

Mie tot nu mi se pare corecta chestia cu inmultirea. Ajung si eu la ce zicea Pitu: in cazul asta trebuia formulata altfel problema. Suspect
atat de simplu
atat de simplu
6
6

Sus In jos

Mesaj  Florin Popa Mier 28 Sept - 15:08

Si cam cum crezi ca trebuia formulata? Vino cu o solutie Laughing
Florin Popa
Florin Popa
6
6

Sus In jos

Mesaj  atat de simplu Mier 28 Sept - 17:46

Ca un sistem cu mai multe necunoscute ( care sa sugereze ideea de inmultire), sistem pe care n-am incercat sa il rezolv acum, dar am convingerea ca prin metoda clasica nu e chiar atat de simplu de rezolvat. Deci, duce la banuiala ca e cceva cu schepsis acolo si nu te apuci de rezolvat sistemul, ci de pus mintea la contributie. Daca era formulat asa, cu siguranta nu ma apucam de adunat:  Razz
1 + 4a = 5
2 + 5b = 12
3 + 6c = 21
8 + 11d = ?
 Observi ca nu am propus urmatoarea varianta, pentru ca asta ar fi fost prea simpla... chiar si pentru mine  Laughing :
a + 4a = 5  
b + 5b = 12
c + 6c = 21
d + 11d = ?
atat de simplu
atat de simplu
6
6

Sus In jos

Mesaj  Continut sponsorizat

Continut sponsorizat

Sus In jos

Pagina 47 din 54 Înapoi  1 ... 25 ... 46, 47, 48 ... 50 ... 54  Urmatorul

Sus

- Subiecte similare

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum