Jocuri de inteligenta, teste de inteligenta, etc
+42
lion
Florin Popa
raichu
Mihaela Bambina
liviaionita
dorina_s
mario368
sharekhan
Ravian
itina
sharp00714
myrk
East17
mariana m
AlexIulia
Athena
aristeu
pauletz
Sibel16
bicflo
Violoncella
shadow
atat de simplu
RALUCA
mercur
BlackDiamond
Vasile Ascunziseanu
Obi-Wan Kenobi
parwous
habibi77
Amrita
Queensland
seaman65
soryn
Nana_Duval
elis27
mrs nobody
floreac
oli
tegeusa
pitulicea
no.body
46 participanți
Pagina 15 din 54
Pagina 15 din 54 • 1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 34 ... 54
Jocuri de inteligenta, teste de inteligenta, etc
Rezumarea primului mesaj :
Pentru ca imi plac foarte mult jocurile de inteligenta, testele de inteligenta, etc., m-am gandit sa infiintez acest topic. Sunt sigur ca nu ma veti lasa singur aici...
Se dau urmatoarele cifre si grupuri de cifre:
? 953 13(18)5(16)(21)93 93987
(18)(15)939(16) (14)(21)(18)(20)(14)9 59(18)1(12)1(16)
Aflati codul si dati-mi raspunsul codat.
Ia sa va vad !
Pentru ca imi plac foarte mult jocurile de inteligenta, testele de inteligenta, etc., m-am gandit sa infiintez acest topic. Sunt sigur ca nu ma veti lasa singur aici...
Se dau urmatoarele cifre si grupuri de cifre:
? 953 13(18)5(16)(21)93 93987
(18)(15)939(16) (14)(21)(18)(20)(14)9 59(18)1(12)1(16)
Aflati codul si dati-mi raspunsul codat.
Ia sa va vad !
no.body- 4
gergelyerzsebet apreciază acest mesaj
Re: Jocuri de inteligenta, teste de inteligenta, etc
soryne, tapi ispasitori e usor sa gasesti
pitulicea- 6
3 barbati se duc la un hotel unde tariful este de 30 euro camera pe noapte. Fiecare barbat plateste cate 10 euro.
Receptionera realizeaza ca o camera costa doar 25 euro, asa ca roaga unul dintre angajati sa returneze 5 euro celor 3 barbati.
Angajatul nestiind cum sa imparta cei 5 euro la 3, hotaraste sa dea inapoi fiecaruia cate un euro, iar el sa-si pastreze restul de 2 euro.
Asa ca fiecare barbat primeste inapoi cate 1 euro, de aici rezultand ca fiecare a platit pentru camera 9 euro, in total (9 euro * 3 barbati) 27 euro.
Adunand cu cei 2 euro ce i-au ramas angajatului, totalul este 29 euro.
Unde este un euro?
Receptionera realizeaza ca o camera costa doar 25 euro, asa ca roaga unul dintre angajati sa returneze 5 euro celor 3 barbati.
Angajatul nestiind cum sa imparta cei 5 euro la 3, hotaraste sa dea inapoi fiecaruia cate un euro, iar el sa-si pastreze restul de 2 euro.
Asa ca fiecare barbat primeste inapoi cate 1 euro, de aici rezultand ca fiecare a platit pentru camera 9 euro, in total (9 euro * 3 barbati) 27 euro.
Adunand cu cei 2 euro ce i-au ramas angajatului, totalul este 29 euro.
Unde este un euro?
pitulicea- 6
fiecare barbat primeste inapoi cate 1 euro, de aici rezultand ca fiecare a platit pentru camera 9 euro, in total (9 euro * 3 barbati) 27 euro.
Din cei 27 de euro se scad 2 pentru ca ii ea receptionerul, deci nu se aduna 2, iar pentru cazare raman 25 de euro.
Deci 3 euro sunt la cei trei barbati, fiecare primind cate un euro rest, 2 sunt la receptioner si 25 pentru cazare.
3+2+25=30
Din cei 27 de euro se scad 2 pentru ca ii ea receptionerul, deci nu se aduna 2, iar pentru cazare raman 25 de euro.
Deci 3 euro sunt la cei trei barbati, fiecare primind cate un euro rest, 2 sunt la receptioner si 25 pentru cazare.
3+2+25=30
soryn- 4
Ce zici tu e logic, dar daca citesc iar problema si intrebarea pe care o ridica, iar ma intreb unde-i 1 euro.
pitulicea- 6
Dupa o veche cronica, se spune ca trei turci erau condamnati la inchisoare.
Sultanul, ca sa-si arate marinimia, le-a promis ca ii va ierta daca unul dintre ei va ghici, intr-o anumita imprejurare, ce fes are pe cap.
Astfel, dupa ce le-a aratat 5 fesuri, 3 rosii si 2 albe, i-a asezat in rand, unul in spatele altuia si incepand cu cel din spate, le-a pus cate un fes pe cap.
In acest fel, primul care a primit fesul a putut vedea fesurile celor doi asezati inaintea lui, iar cel din mijloc, numai pe al celui din fata sa.
Primul intrebat de culoarea fesului a fost turcul din spate, care, vazandu-i pe cei doi dinaintea sa, a raspuns direct:
- Nu stiu !
La fel a raspuns si mijlociul.
Cel din fata, spre salvarea lor, a ghicit culoarea fesului sau.
Cum a judecat el ?
Sultanul, ca sa-si arate marinimia, le-a promis ca ii va ierta daca unul dintre ei va ghici, intr-o anumita imprejurare, ce fes are pe cap.
Astfel, dupa ce le-a aratat 5 fesuri, 3 rosii si 2 albe, i-a asezat in rand, unul in spatele altuia si incepand cu cel din spate, le-a pus cate un fes pe cap.
In acest fel, primul care a primit fesul a putut vedea fesurile celor doi asezati inaintea lui, iar cel din mijloc, numai pe al celui din fata sa.
Primul intrebat de culoarea fesului a fost turcul din spate, care, vazandu-i pe cei doi dinaintea sa, a raspuns direct:
- Nu stiu !
La fel a raspuns si mijlociul.
Cel din fata, spre salvarea lor, a ghicit culoarea fesului sau.
Cum a judecat el ?
pitulicea- 6
cei din fata aveau 2 fesuri albe?
Obi-Wan Kenobi- 5
Pluralul substantivului ''fes'' e fesuri? ( ) Nu stiam (credeam ca e fese )
Queensland- 6
Si eu care am crezut ca ai gasit rezolvarea...
pitulicea- 6
cei din fata aveau fesuri rosii ,astfel ultimul nu putea stii daca el il are pe al treilea sau unul alb astfel primul si-a dat seama ce culoare poarta el.
Asa e?
Asa e?
elis27- 4
Nu stiu. Ca am gasit doar testul fara rezolvare. De-asta vi l-am dat....sa va bateti voi capul
pitulicea- 6
Mie asa imi pare logic da'dupa cata logica am eu...
elis27- 4
Sa va vad acum. Gasiti ce numar urmeaza:
3, 21, 53, 128, 362, 426, ...
3, 21, 53, 128, 362, 426, ...
Vasile Ascunziseanu- 1
Deci....cum e cu fesurile alea? Nu ma lamureste nimeni?
Eu cred ca pur si simplu a ghicit Nu cred ca a judecat. Din doua sa ghicesti una, nu-i prea greu.Cel din fata, spre salvarea lor, a ghicit culoarea fesului sau. Cum a judecat el ?
pitulicea- 6
Pagina 15 din 54 • 1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 34 ... 54
Pagina 15 din 54
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum