GANDURI EFEMERE
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

La taclale printre oale

+44
Annmarie
Vica
myrk
doorina
RALUCA
Queensland
itina
shu
adya
coco114
Pingu
simplicity
elis27
Obi-Wan Kenobi
JeSsYkA
mielusica
freda white
Violoncella
Melodia
parwous
ionutz72
tegeusa
oli
seaman65
remusn1
lynn
Nana_Duval
fotohobby
Mr Nobody
Adriatica
daffy_
atat de simplu
mrs nobody
dragos
aspidistra76
mari
Neeo_2005
Hagu_chan
habibi77
snow
Radu
gabica
shadow
pitulicea
48 participanți

Pagina 62 din 63 Înapoi  1 ... 32 ... 61, 62, 63  Urmatorul

In jos

La taclale printre oale - Pagina 62 Empty La taclale printre oale

Mesaj  pitulicea Vin 12 Feb - 9:31

Rezumarea primului mesaj :

Iar vine weekendul, iar va trebui sa gatesc ceva. Uneori stau si ma gandesc: “Ce sa mai gatesc azi?” si nu-mi vine nici o idee. Nu-s eu mare bucatareasa, dar de mancat tot trebuie sa mananc ceva. Very Happy
Hai sa vedem, ce mai gateste lumea? Mai dati-mi si voi niste sugestii, indicatii, sfaturi...
Dar sa fie mancaruri simple, nu foarte complicate, ca altfel nu ma descurc Razz

Ultima editare efectuata de catre pitulicea_de_stepa in Sam 6 Mar - 10:25, editata de 1 ori
pitulicea
pitulicea
6
6

Sus In jos

La taclale printre oale - Pagina 62 Empty Re: La taclale printre oale

Mesaj  myrk Mier 3 Apr - 10:10

Cum adică, fierbi 5 borcane de magiun o săptămână? Laughing Din moși-strămoși și străbunici, știu că în magiun se pune un pic de zahăr. Bine, teoretic nu se pune- că dacii nu aveau zahăr tos. Laughing Și da, nici în magiunul de Topoloveni. Da' pentru oleacă de dulceață, pui un pic de zahăr. Bineînțeles, dacă și soția e dulce și o lasă inima să te "lese". Laughing
myrk
myrk
6
6

Sus In jos

Mesaj  zaraza26 Mier 3 Apr - 11:24

Prunele bune pentru magiun sunt dulci. Eu nu fac magiun. Eu pun cca 1,5 kg de prune la foc și după ce au fiert bine, le mai scad puțin și le dau deoparte. Mănânc din el o zi, maxim două și iar pe foc, să mai scadă un pic. Atunci se păstrează mai bine și pot să îl las 3-4 zile. Mai mănânc din el și tot așa. Rețetă proprie de magiun, semi-magiun. Cam ca la cafeaua aia de pe strada, gata de băut. Sau ca la Profi, fii go. Un fel de fast-food. Laughing
zaraza26
zaraza26
5
5

pitulicea apreciază acest mesaj

Sus In jos

Mesaj  pitulicea Mier 3 Apr - 11:28

Aaaaa, deci magiunul e silvoita Laughing Laughing De ce nu ziceti asa?
pitulicea
pitulicea
6
6

zaraza26 apreciază acest mesaj

Sus In jos

Mesaj  zaraza26 Mier 3 Apr - 11:31

Cuvântul ăsta era bun de pus la spânzurătoare. Eu îl uit mereu. Îl confund cu șlibovița. Laughing În Moldova știam numai de magiun. Și în sud tot magiun îi spune.
zaraza26
zaraza26
5
5

Sus In jos

Mesaj  pitulicea Mier 3 Apr - 11:43

Laughing Laughing Eu cu el am crescut. La noi nu se spunea deloc magiun. De magiun am auzit doar prin carti.
pitulicea
pitulicea
6
6

Sus In jos

Mesaj  zaraza26 Mier 3 Apr - 13:20

Nu știu de ce șlibovița o țin minte mai ușor... Oi fi citit-o într-o carte mai demult.
zaraza26
zaraza26
5
5

Sus In jos

Mesaj  myrk Mier 3 Apr - 13:44

La noi e povirlă. Sau povidlă. Când eram copil făceam mișto și ziceam povidlă- maică-mea se prăpădea de râs. Zaraza, deci ca să stea povirla pe iarnă, musai să-ți bagi mustățile în ea. Asta e bine de notat. Laughing

Am notat. Laughing La țară se făcea într-un ceaunoi mare, direct în grădină. Cam greu de înfipt gheruțele pe acolo. Laughing Bine, din o bună cantitate de prune se făcea și rachiu, nu se stricau toate pe magiun. Laughing
myrk
myrk
6
6

pitulicea și zaraza26 apreciază acest mesaj

Sus In jos

Mesaj  zaraza26 Dum 20 Oct - 22:20

Rețetă papară/ghiveci cu ouă

Rețeta pe care am găsit-o are în componență slănină, cârnaț, usturoi, care nu se regăseau în rețeta pe care o căutam noi. Dar ne-am orientat după asta.
150 gr slănină, 140 gr ardei roșii, 500 gr roșii, 2 cepe roșii, 2-3 căței de usturoi, 200 gr cârnaț, 3 ouă, sare, boia.
Se prăjește slănina, apoi ceapa rondele. Se presară boia , se pun roșiile decojite, se apasă puțin cu lingura de lemn și se pune ardeiul rondele și usturoiul. Se sărează, se călește până se moaie și înainte de servire cu 5 minute, se adaugă cârnațul rondele.
Ghiveciul se fierbe până scade zeama și în ultimul moment se adaugă ouăle bătute.

Diferența față de rețeta asta este că am pus legumele din ochi. Roșia am decojit-o și am tăiat-o cubulețe.
zaraza26
zaraza26
5
5

Sus In jos

Mesaj  pitulicea Lun 21 Oct - 8:17

N-am mancat niciodata un astfel de ghiveci, cu oua Smile Poate o sa incerc candva.

Topicul acesta a fost deschis tocmai ca sa stam la taclale - printre oale - despre bucatarie si gatit. Retetele au alte topice, pe categorii. Ideea era sa nu mutam bucatareala in cafenea, dar se pare ca tot acolo s-a mutat. Eu o sa scriu aici Smile
Ieri am scos din congelator niste carne. Ma gandeam sa mai prajesc ceva in airfrayr (ca acolo se face usor si singura) sau sa fac o fripturica, pana mai pot sa mananc carne, ca indata incepe postul. Si ce-am nimerit? Tocmai niste bucati de cotlet Crying or Very sad Crying or Very sad Astea nu-s bune decat la snitele. No, nu voiam sa stau langa aragaz si uite ca tocmai asta se va intampla. Crying or Very sad
Trebuie sa ma invat sa pun biletele la pungi. Numai ca, de cate ori pun, scot pungile fara biletele, iar cand mai cotrobai prin sertar, gasesc o gramada de biletele fara pungi Very Happy Trebuie sa gasesc o metoda care sa functioneze. scratch
pitulicea
pitulicea
6
6

Sus In jos

Mesaj  zaraza26 Lun 21 Oct - 16:03

Eu pun biletele numai la branza si biletul ramane acolo. Nu stiu cum reuseste. Pune carnea in caserole sau fa altfel de semne.
Nu am găsit alt topic pentru rețeta asta. Unde se potrivește, că poate mai vin cu altele...
zaraza26
zaraza26
5
5

Sus In jos

Mesaj  myrk Lun 21 Oct - 19:09

Eu pun etichete autocolante. Se găsesc de cumpărat. Scriu frumușel pe ele, că peste ceva timp, nu mai știu ce am acolo. Caserolele ocupă mult spațiu și-ți trebuie seturi întregi. Pui carnea frumușel în punguțe și pui etichete. Nu e greu, nu obosești. Laughing

Bucătăria, dragostea mea! Laughing
myrk
myrk
6
6

pitulicea și zaraza26 apreciază acest mesaj

Sus In jos

Mesaj  pitulicea Lun 21 Oct - 21:17

Zaraza, vezi pe unde se potriveste. Daca nu se potriveste nicaieri, pune-o aici confused Cred ca mergea si la Mancaruri din legume.

myrk, asa o sa fac Very Happy

Mi-am terminat snitelele. Urata treaba sa stai sa prajesti si sa miroasa in casa a prajeala. Am tot aerisit, dar degeaba. Mi-a ramas tigaia cu ulei prajit pe aragaz si miroase urat. Nu am chef sa ies acuma noaptea sa arunc uleiul in containerul de compost. Neutral
Mi s-a dus dupa-masa facand snitele. N-am mai facut de la Craciun. Oricum, le-am facut "neterminate" ca sa le termin mai repede Laughing Le-am dat doar o singura data prin faina si ou, nu de doua ori, cum le dau de obicei.
pitulicea
pitulicea
6
6

Sus In jos

Mesaj  myrk Lun 21 Oct - 22:12

Laughing Laughing Laughing Măcar le-ai bătut? Sau tot pe jumătate? Laughing

Sper că te-ai spălat pe cap. Acum nu-ți dai seama, dar mâine la serviciu o să miroși a șnițele și n-ai să știi de unde vine mirosul. Laughing
myrk
myrk
6
6

Sus In jos

Mesaj  pitulicea Mar 22 Oct - 7:52

De batut le-am batut bine Laughing Trebuie sa fie subtire carnea, ca sa-mi alunece pe gat. Nu prea sunt eu prietena cu carnea seaca, cum e cotletul.
Nu m-am spalat pe cap. Oricum mi-am pus snitele cu mine la birou. Daca o sa miroasa a snitele o sa zic ca-i din punga cu mancare, nu din freza mea Laughing Laughing
Sunt singura in birou, n-ar trebui sa deranjez prea tare Very Happy
pitulicea
pitulicea
6
6

Sus In jos

Mesaj  pitulicea Sam 26 Oct - 14:14

Aveam de ceva vreme un aluat de foietaj in congelator. Il tineam acolo pentru cand o sa am pofta de ceva si sa pot face rapid. Acum l-am scos sa se decongeleze si am sa-l umplu cu sunca si cascaval. Pana se decongeleaza, eu stau la o poveste pe net, sa ma bucur ca-i sarbatoare Wink
pitulicea
pitulicea
6
6

Sus In jos

Mesaj  Continut sponsorizat

Continut sponsorizat

Sus In jos

Pagina 62 din 63 Înapoi  1 ... 32 ... 61, 62, 63  Urmatorul

Sus