Jocul consoanelor
3 participanți
Pagina 3 din 3
Pagina 3 din 3 • 1, 2, 3
Jocul consoanelor
Rezumarea primului mesaj :
Vă propun un nou joc.
Se dă un cuvânt, la care va trebui schimbată cel puțin o consoană, astfel încât să obținem un cuvânt nou. Trebuie păstrate intacte vocalele, nu se adaugă vocale.
Se admit nume proprii și cuvinte din alte limbi.
Jocul se va derula ca și alte jocuri, când cineva răspunde celui dinaintea lui și propune alt cuvânt.
Se acceptă și intervenții punctuale, când cineva care descoperă cuvinte mai complicate la care se respectă regula, vine și le postează ca atare. A se vedea exemplul de mai jos cu nume propriu și cuvânt străin.
Exemple:
criză-grijă
Capernaum-tannenbaum.
Vă propun un nou joc.
Se dă un cuvânt, la care va trebui schimbată cel puțin o consoană, astfel încât să obținem un cuvânt nou. Trebuie păstrate intacte vocalele, nu se adaugă vocale.
Se admit nume proprii și cuvinte din alte limbi.
Jocul se va derula ca și alte jocuri, când cineva răspunde celui dinaintea lui și propune alt cuvânt.
Se acceptă și intervenții punctuale, când cineva care descoperă cuvinte mai complicate la care se respectă regula, vine și le postează ca atare. A se vedea exemplul de mai jos cu nume propriu și cuvânt străin.
Exemple:
criză-grijă
Capernaum-tannenbaum.
zaraza26- 5
pitulicea apreciază acest mesaj
Re: Jocul consoanelor
Cum s-ar spune, mi-am făcut-o cu mâna mea... Am fost prea restrictivă.
grimasă
stupină
grimasă
stupină
zaraza26- 5
Re: Jocul consoanelor
Așa cum am spus, oricine poate interveni să lase aici o pereche de cuvinte, iar jocul continuă ca și cum nu s-a întâmplat nimic.
Babilon - papillon
Babilon - papillon
zaraza26- 5
Pagina 3 din 3 • 1, 2, 3
Pagina 3 din 3
Permisiunile acestui forum:
Puteti raspunde la subiectele acestui forum