Jocul consoanelor
3 participanți
Pagina 2 din 3
Pagina 2 din 3 • 1, 2, 3
Jocul consoanelor
Rezumarea primului mesaj :
Vă propun un nou joc.
Se dă un cuvânt, la care va trebui schimbată cel puțin o consoană, astfel încât să obținem un cuvânt nou. Trebuie păstrate intacte vocalele, nu se adaugă vocale.
Se admit nume proprii și cuvinte din alte limbi.
Jocul se va derula ca și alte jocuri, când cineva răspunde celui dinaintea lui și propune alt cuvânt.
Se acceptă și intervenții punctuale, când cineva care descoperă cuvinte mai complicate la care se respectă regula, vine și le postează ca atare. A se vedea exemplul de mai jos cu nume propriu și cuvânt străin.
Exemple:
criză-grijă
Capernaum-tannenbaum.
Vă propun un nou joc.
Se dă un cuvânt, la care va trebui schimbată cel puțin o consoană, astfel încât să obținem un cuvânt nou. Trebuie păstrate intacte vocalele, nu se adaugă vocale.
Se admit nume proprii și cuvinte din alte limbi.
Jocul se va derula ca și alte jocuri, când cineva răspunde celui dinaintea lui și propune alt cuvânt.
Se acceptă și intervenții punctuale, când cineva care descoperă cuvinte mai complicate la care se respectă regula, vine și le postează ca atare. A se vedea exemplul de mai jos cu nume propriu și cuvânt străin.
Exemple:
criză-grijă
Capernaum-tannenbaum.
zaraza26- 5
pitulicea apreciază acest mesaj
Re: Jocul consoanelor
Rocambol? Da, știu, numele e Rocambole, dar de două săptămâni mă obsedează și nu am găsit alt cuvânt să se potrivească!
zaraza26- 5
Nu știam dacă se acceptă răspunsul. Aveai alt cuvânt pe care îl știai pentru comandor?
Cluj
Cluj
zaraza26- 5
concasor nu se potrivește. Am petrecut minute bune aproape în fiecare zi, căutând. Și jocul ăsta mă prinde rău de tot și când încep să caut cuvinte, mă obsedează, ies greu din el.
trucare
sortare
trucare
sortare
zaraza26- 5
Am considerat că în locul a două consoane trebuie să punem tot două consoane. E drept că în regulile jocului nu am precizat și că în exemplul cu tannenbaum, apare o dublare de consoane.
zaraza26- 5
Pai tocmai dupa regulile descrise de tine m-am luat, iar la consoane am mai jonglat si altadata si nu ai zis ca ar fi incorect Daca nu umblam si la cate-o consoana uneori, s-ar putea sa nu gasim niciun cuvant in anumite situatii.
portare
prisaca
portare
prisaca
pitulicea- 6
zaraza26 apreciază acest mesaj
Pagina 2 din 3 • 1, 2, 3
Pagina 2 din 3
Permisiunile acestui forum:
Puteti raspunde la subiectele acestui forum