Aperitive
+12
freda white
aristeu
Pingu
RALUCA
Obi-Wan Kenobi
coco114
seaman65
atat de simplu
oli
singur singurel
snow
pitulicea
16 participanți
Pagina 4 din 5
Pagina 4 din 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Aperitive
Rezumarea primului mesaj :
JUMARI DULCI INDIENE
Timp de preparare: 20 min
Ingrediente:
6 oua, 4 lingurite ulei, o ceasca zahar, o ceasca lapte, 2 linguri smintina, 1/2 lingurite scortisoara, 3 lingurite stafide, 80 gr. migdale, 250 gr. fructe de sezon
Mod de preparare:
Se bat ouale si se pun intr-o tigaie cu ulei incins, pe foc mic. Se amesteca mereu pentru a obtine jumari moi. Intr-o craticioara se pune la fiert laptele amestecat cu smintina, zaharul, scortisoara si stafidele. Aceasta compozitie se toarna peste jumari, amestecind intr-una timp de 7-8 minute.Jumarile se servesc acoperite cu migdale taiate marunt si fructe de sezon taiate in cubulete.
Hmmmm....interesanta reteta.
Cred ca trebuie sa fie tare scarboasa Dar, zau, ma bate gandul s-o incerc.
La cat de dulce e, cred ca puteau s-o numeasca mai degraba desert, decat aperitiv.
JUMARI DULCI INDIENE
Timp de preparare: 20 min
Ingrediente:
6 oua, 4 lingurite ulei, o ceasca zahar, o ceasca lapte, 2 linguri smintina, 1/2 lingurite scortisoara, 3 lingurite stafide, 80 gr. migdale, 250 gr. fructe de sezon
Mod de preparare:
Se bat ouale si se pun intr-o tigaie cu ulei incins, pe foc mic. Se amesteca mereu pentru a obtine jumari moi. Intr-o craticioara se pune la fiert laptele amestecat cu smintina, zaharul, scortisoara si stafidele. Aceasta compozitie se toarna peste jumari, amestecind intr-una timp de 7-8 minute.Jumarile se servesc acoperite cu migdale taiate marunt si fructe de sezon taiate in cubulete.
Hmmmm....interesanta reteta.
Cred ca trebuie sa fie tare scarboasa Dar, zau, ma bate gandul s-o incerc.
La cat de dulce e, cred ca puteau s-o numeasca mai degraba desert, decat aperitiv.
Ultima editare efectuata de catre pitulicea in Joi 22 Mar - 20:39, editata de 1 ori
pitulicea- 6
Pancakes cu sfecla si ricotta
Am incercat zilele astea o reteta nou. O postez si pentru voi.
Mie nu mi-a iesit grozav. Poate altii au mai mult noroc decat mine
Ingrediente pentru 2 pancakes de 24 cm diametru:
125 gr sfecla fiarta
1/2 pahar lapte (cca 100 ml)
7 linguri de faina (cca 90 gr)
1 catel usturoi
1 ou
1 lingurita ulei masline
200 gr ricotta/branza vaci
Mod de preparare:
Mixam in robot sfecla, catelul de usturoi, oul, uleiul si laptele. Dupa ce obtinem o crema fina, adaugam toata faina si mixam pana la inglobarea perfecta.
Vom obtine un aluat usor mai gros decat cel al clatitelor. Incingem o tigaie teflonata, o ungem cu un strop de ulei de masline si adaugam aluat cat sa acopere tot fundul tigaii la o grosime de 0,5 - 0,7 cm.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Dupa 1-2 minute vom observa ca se desprinde singura. O intoarcem pe cealalta parte si o mai coacem pentru inca 1-2 minute.
Scoatem pancakes-urile pe o farfurie si dupa ce se devin caldute, le ungem cu ricotta sau branza de vaci.
Le rulam si le taiem in bucatele de 2 cm. Le servim cu pofta pentru ca sunt delicioase, sanatoase si foarte simplu de facut.
Mie nu mi-a iesit grozav. Poate altii au mai mult noroc decat mine
Ingrediente pentru 2 pancakes de 24 cm diametru:
125 gr sfecla fiarta
1/2 pahar lapte (cca 100 ml)
7 linguri de faina (cca 90 gr)
1 catel usturoi
1 ou
1 lingurita ulei masline
200 gr ricotta/branza vaci
Mod de preparare:
Mixam in robot sfecla, catelul de usturoi, oul, uleiul si laptele. Dupa ce obtinem o crema fina, adaugam toata faina si mixam pana la inglobarea perfecta.
Vom obtine un aluat usor mai gros decat cel al clatitelor. Incingem o tigaie teflonata, o ungem cu un strop de ulei de masline si adaugam aluat cat sa acopere tot fundul tigaii la o grosime de 0,5 - 0,7 cm.
Dupa 1-2 minute vom observa ca se desprinde singura. O intoarcem pe cealalta parte si o mai coacem pentru inca 1-2 minute.
Scoatem pancakes-urile pe o farfurie si dupa ce se devin caldute, le ungem cu ricotta sau branza de vaci.
Le rulam si le taiem in bucatele de 2 cm. Le servim cu pofta pentru ca sunt delicioase, sanatoase si foarte simplu de facut.
pitulicea- 6
Re: Aperitive
Spun ca nu mi-a prea iesit, pentru ca nu arata ca in poza de pe net. Acolo rulada arata grozav, intrucat contrasteaza rosul aluatului cu albul branzei. La mine, branza s-a colorat de la blat si a devenit roz Poate pentru ca n-am lasat blatul sa se raceasca destul Am pus in el cald.
O alta "greseala" de-a mea ar fi ca ingredientele erau pentru doua pancakes-uri, iar eu am facut unul singur, ceva mai mare si mai gros (mai greu de rulat).
Ca sa stiti despre ce vorbesc, va pun aici poza de pe net Asa trebuia sa iasa.
Da' la gust nu-i rea. E "mancabila"
O alta "greseala" de-a mea ar fi ca ingredientele erau pentru doua pancakes-uri, iar eu am facut unul singur, ceva mai mare si mai gros (mai greu de rulat).
Ca sa stiti despre ce vorbesc, va pun aici poza de pe net Asa trebuia sa iasa.
Da' la gust nu-i rea. E "mancabila"
pitulicea- 6
Interesanta imagine.Mi-ar parea rau sa mananc aperitivul asta, l-as lasa doar de decor (daca as putea ).
atat de simplu- 6
Azi zm coborat de pe munte rupt de foame si am hotarat sa ma opresc la o terasa sa incerc un fondue.Cam scumpicel pentru ce-ti pun ei in castronel dar la foamea care o aveam a facut toti banii.27 euroi si-un pahar de vin.
M-am gandit sa va pun si voua o reteta de fondue.
Ingrediente fondue aperitiv:350 g. cascaval,smantana,o lingurita de faina,1 mar verde,1 telina verde,paine neagra,sucul de la o lamaie,piper
Cum se prepara: Se curata telina si se taie bastonase. Se taie si painea bastonase si 50 g. de branza. Se spala marul, se curata de samburi si se taie cubulete. Se stropeste apoi marul cu sucul de lamaie.
Se pune smantana pe foc, intr-o craticioara. Se adauga restul de cascaval ras si se amesteca des, sa nu se prinda. Se adauga si faina in craticioara dupa ce s-a topit branza. Se mai lasa pe foc sa dea cateva clocote, amestecand des. Se adauga apoi piperul.
In pahare se aseaza pe fund bucatile de mere taiate mai devreme. Se adauga deasupra crema de cascaval, apoi din nou un strat de mere taiate cuburi. Se serveste cu bastonasele de telina taiate mai devreme, bastonasele de cascaval si bastonase de paine prajita.
M-am gandit sa va pun si voua o reteta de fondue.
Ingrediente fondue aperitiv:350 g. cascaval,smantana,o lingurita de faina,1 mar verde,1 telina verde,paine neagra,sucul de la o lamaie,piper
Cum se prepara: Se curata telina si se taie bastonase. Se taie si painea bastonase si 50 g. de branza. Se spala marul, se curata de samburi si se taie cubulete. Se stropeste apoi marul cu sucul de lamaie.
Se pune smantana pe foc, intr-o craticioara. Se adauga restul de cascaval ras si se amesteca des, sa nu se prinda. Se adauga si faina in craticioara dupa ce s-a topit branza. Se mai lasa pe foc sa dea cateva clocote, amestecand des. Se adauga apoi piperul.
In pahare se aseaza pe fund bucatile de mere taiate mai devreme. Se adauga deasupra crema de cascaval, apoi din nou un strat de mere taiate cuburi. Se serveste cu bastonasele de telina taiate mai devreme, bastonasele de cascaval si bastonase de paine prajita.
Obi-Wan Kenobi- 5
Pagina 4 din 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Pagina 4 din 5
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum