Mancaruri din legume - Garnituri
+26
RALUCA
coco114
simplicity
JeSsYkA
Adriatica
djack
elis27
Amrita
shadow
Obi-Wan Kenobi
Nana_Duval
Mandarax
TISENIE
Melodia
seaman65
dragos
oli
princess
tano carridi
Eleonore
mrs nobody
lynn
Radu
habibi77
snow
pitulicea
30 participanți
Pagina 9 din 14
Pagina 9 din 14 • 1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 14
Mancaruri din legume - Garnituri
Rezumarea primului mesaj :
Am gasit o budinca de cartofi, care-mi place cum suna… in text. Poate o incerc azi, sa vad ce iese… in practica. Cu snitelele lui iubi, cred ca merge, cu carnatul meu, nu
BUDINCA DE CARTOFI
6 cartofi mari
100 g unt proaspat
4 oua
1 ceasca de smantana
2 linguri de branza rasa
2 linguri de faina
1 lingura de pesmet
sare, piper
Se curata cartofii, se fierb, se scurg si se trec prin sita sau se sfarama in cratita cu lingura. Se freaca untul si se amesteca cu cartofii sfaramati. Se adauga pe rand galbenusurile, smantana, branza rasa, faina, sare, putin piper si la urma albusul batut spuma. Se unge o forma cu unt, se presara pesmet, se toarna compozitia si se da la cuptor trei sferturi de ora. Se rastoarna, se serveste cu sos de smantana sau de ciuperci.
Am gasit o budinca de cartofi, care-mi place cum suna… in text. Poate o incerc azi, sa vad ce iese… in practica. Cu snitelele lui iubi, cred ca merge, cu carnatul meu, nu
BUDINCA DE CARTOFI
6 cartofi mari
100 g unt proaspat
4 oua
1 ceasca de smantana
2 linguri de branza rasa
2 linguri de faina
1 lingura de pesmet
sare, piper
Se curata cartofii, se fierb, se scurg si se trec prin sita sau se sfarama in cratita cu lingura. Se freaca untul si se amesteca cu cartofii sfaramati. Se adauga pe rand galbenusurile, smantana, branza rasa, faina, sare, putin piper si la urma albusul batut spuma. Se unge o forma cu unt, se presara pesmet, se toarna compozitia si se da la cuptor trei sferturi de ora. Se rastoarna, se serveste cu sos de smantana sau de ciuperci.
pitulicea- 6
Re: Mancaruri din legume - Garnituri
Orez aromatizat cu menta
Ai nevoie de doua cesti de orez basmati, o ceasca de foi de menta proaspete, o ceasca de mazare verde proaspata, o ceapa mare taiata felii, o lingurita de pasta de ghimbir si usturoi, o lingurita de pasta de ardei iute verde, trei linguri de unt topit, sare cat trebuie.
Curata si spala orezul. Scufunda-l in apa 15-20 minute. Incalzeste untul clarificat intr-o tigaie si prajeste cepele pana capata culoarea aurie. Apoi adauga pasta de ghimbir si usturoi si cea de ardei iute. Lsa-le la foc mic, amestecand din cand in cand, pentru un minut sau doua, pana apare o aroma puternica. Acum adauga mazarea verde si orezul strecurat. Adauga patru cesti de apa si sare. Cand este aproape gata adauga foile de menta si lasa sa fiarba doua minute.
Ai nevoie de doua cesti de orez basmati, o ceasca de foi de menta proaspete, o ceasca de mazare verde proaspata, o ceapa mare taiata felii, o lingurita de pasta de ghimbir si usturoi, o lingurita de pasta de ardei iute verde, trei linguri de unt topit, sare cat trebuie.
Curata si spala orezul. Scufunda-l in apa 15-20 minute. Incalzeste untul clarificat intr-o tigaie si prajeste cepele pana capata culoarea aurie. Apoi adauga pasta de ghimbir si usturoi si cea de ardei iute. Lsa-le la foc mic, amestecand din cand in cand, pentru un minut sau doua, pana apare o aroma puternica. Acum adauga mazarea verde si orezul strecurat. Adauga patru cesti de apa si sare. Cand este aproape gata adauga foile de menta si lasa sa fiarba doua minute.
Amrita- 4
Amrita , imi place orezul ca si garnitura iar daca ii putem da o savoare aparte este si mai bine ...dar n-am putea face altfel cu ceapa prajita in unt ? ...eu nu prajesc ceapa in nici o mancare
shadow- 6
Shadow, daca vrei ,poti orice !
Adica , poti inabusi ceapa cu putina apa..... e mult mai ayurvedic (sanatosss ) dar nu gadila papilele gustative atat de mult...
Iar untul clarifiat se obtine astfel:
1 pachet de unt de 250 grame de unt cât mai gras (peste 80%)
Preparare:
Tăiaţi untul cubuleţe.
Topiţi untul, într-o crăticioară, la foc mic.
Îndepărtaţi cu o lingură spuma albă formată la suprafaţă, după topire(pana nu mai ramane deloc spuma ,iar untul are aspectul uleiului).
Turnați grăsimea obţinută într-un borcan pe care îl închideţi după răcire ( eu il pastrez intr-un vas de lut .... natural de Horezu)
Ghee preparata în casă – nevidat – se păstrează timp de câteva luni în frigider fara sa se strice.
Adica , poti inabusi ceapa cu putina apa..... e mult mai ayurvedic (sanatosss ) dar nu gadila papilele gustative atat de mult...
1 pachet de unt de 250 grame de unt cât mai gras (peste 80%)
Preparare:
Tăiaţi untul cubuleţe.
Topiţi untul, într-o crăticioară, la foc mic.
Îndepărtaţi cu o lingură spuma albă formată la suprafaţă, după topire(pana nu mai ramane deloc spuma ,iar untul are aspectul uleiului).
Turnați grăsimea obţinută într-un borcan pe care îl închideţi după răcire ( eu il pastrez intr-un vas de lut .... natural de Horezu)
Ghee preparata în casă – nevidat – se păstrează timp de câteva luni în frigider fara sa se strice.
Amrita- 4
Multumesc Amrita !
Nu promit ca am sa fac intocmai , dar pot incerca ...
Nu promit ca am sa fac intocmai , dar pot incerca ...
shadow- 6
Cu placere ,Shadow, e incantator sa vad ca domnii sunt interesati de mancare sanatoasa si de retete noi .
Tu alegi, ca doar ai liber arbitru-n bucataria ta !
Tu alegi, ca doar ai liber arbitru-n bucataria ta !
Amrita- 4
Eu am mancat orez tailandez, cu busuioc proaspat (verde) in loc de menta. E criminal de bun.
seaman65- 6
Pastele astea le cumpar "de-a gata"? Gasesc la magazin?o lingurita de pasta de ghimbir si usturoi, o lingurita de pasta de ardei iute verde
Unt clarificat....am inteles ce e...da' mi se pare prea complicat sa-l "clarific" Mie-mi place sa mananc nesanatos.
pitulicea- 6
N-am priceput un lucru : ce rost are sa pastrezi untul in acest mod cand il gasim proaspat ?Amrita a scris:
Sau faci referintza la o cantitate mare , de care dispun la un moment dat cei care cresc animale si evident nu o pot consuma sau distribui imediat ?
shadow- 6
Are rost ,pentru ca sunt inlaturate toate grasimile rele din unt si el devine si medicament.
E foarte bun in multe afectiuni :
-Scade colesterolul şi reduce riscul bolilor vasculare
-Adjuvant în afecţiuni psihice şi în probleme de memorie
-Puternic antioxidant şi antitoxic
-Efect tonic şi de întinerire
-Da un gust deosebit tuturor mancarurilor in care e adaugat ( E delicioss !!!)
Toate astea le vei stii daca vei incerca sa-l prepari.... Si nici nu e greu de preparat !
E adevarat ca e importat din bucataria indiana si in ayurveda e folosit mai ales ca medicament.
Sper ca te-am lamurit !
E foarte bun in multe afectiuni :
-Scade colesterolul şi reduce riscul bolilor vasculare
-Adjuvant în afecţiuni psihice şi în probleme de memorie
-Puternic antioxidant şi antitoxic
-Efect tonic şi de întinerire
-Da un gust deosebit tuturor mancarurilor in care e adaugat ( E delicioss !!!)
Toate astea le vei stii daca vei incerca sa-l prepari.... Si nici nu e greu de preparat !
E adevarat ca e importat din bucataria indiana si in ayurveda e folosit mai ales ca medicament.
Sper ca te-am lamurit !
Amrita- 4
Pe mine m-ai lamurit, dar nu m-ai convins......sa-l folosesc
Prea multa munca in plus si tot nu traim mai mult de o viata.
pitulicea- 6
pitulicea a scris:
Pastele astea le cumpar "de-a gata"? Gasesc la magazin?
Unt clarificat....am inteles ce e...da' mi se pare prea complicat sa-l "clarific" Mie-mi place sa mananc nesanatos.
Pastele astea le faci tu in casa , e mult mai sanatos, eu nu am vazut nicaieri combinatia .
Usturoiul il pisezi , ghimbirul il dai pe razatoarea mica iar ardeiul iute il tai marunt si iese o bomba !
Dar ai grija , toate -s foarte picante......
Amrita- 4
Credeam ca este o pasta de usturoi cumparata...la tub, sau la borcan... La fel si cu ardeiul iute si ghimbirul. Deci le fac eu, atunci, pe loc.
Ghimbir n-am cumparat niciodata. Mi se pare foarte tare/lemnos si greu de dat pe razatoare. D'aia nici nu cumpar, sa nu ma chinui
Sunt grozav de comoda .
Ghimbir n-am cumparat niciodata. Mi se pare foarte tare/lemnos si greu de dat pe razatoare. D'aia nici nu cumpar, sa nu ma chinui
Sunt grozav de comoda .
Ultima editare efectuata de catre pitulicea in Mier 7 Mar - 18:57, editata de 1 ori
pitulicea- 6
Pe mine nu m-ai lamurit ...nu-s convins ca untul prin topire e mai sanatos ...Este compus din acizi grasi , nesaturati - dintre acestia jumatate au formula chimica lunga , putere calorica mare , nefiind recomandat persoanelor cu colesterol peste medie ...prin topire , proportia acestor acizi se mareste ...un motiv pentru care n-as topi untul
shadow- 6
Uffff, esti Toma? )
Crezi ca e mai buna untura de porc decat untul clarifiat?
Nu e recomandat sa se manance zilnic 50 de grame de unt clarifiat, dar ca adaos la mancare merge....( o lingurita la cateva portii )
in cantitatea asta nu creste colesterolul....
Dar nimic nu-i musai, draga Shadow !
Crezi ca e mai buna untura de porc decat untul clarifiat?
Nu e recomandat sa se manance zilnic 50 de grame de unt clarifiat, dar ca adaos la mancare merge....( o lingurita la cateva portii )
in cantitatea asta nu creste colesterolul....
Dar nimic nu-i musai, draga Shadow !
Amrita- 4
Pagina 9 din 14 • 1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 14
Pagina 9 din 14
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum