Supe si ciorbe
+9
shadow
Obi-Wan Kenobi
Amrita
seaman65
oli
daffy_
snow
pitulicea
habibi77
13 participanți
Pagina 1 din 11
Pagina 1 din 11 • 1, 2, 3 ... 9, 10, 11
Ciorba de scaricica cu bors
Ingrediente: o bucata scaricica afumata, bine impanata; legume ( 2 buc ceapa, 2 buc morcovi, 3 cartofi, 1 telina); 1L bors, 1 leg leustean, 1-2 oua, bulion.
Se taie scaricica in bucati potrivite, se spala bine in apa calduta si se pune la fiert. Nu puneti apa decat sa acopere bucatile vreo 5-10 cm. Intre timp taiati morcovii cubulete mici , luati spuma formata de bucati , adaugati morcovii si putina sare ( dar nu exagerati, o potriviti de sare la final ) deoarece legumele fierb mai repede in apa sarata. Taiati apoi ceapa si adaugati , apoi taiati cartofii cubulete potrivite si adaugati, apoi se taie telina. Borsul se pune la fiert separat ( nu se adauga rece peste legume deoarece le intareste) se pune in ciorba si se completeaza cu apa fiarta. Potriviti de sare, adaugati si o lingura de ulei, 1-2 linguri bulion, si cand au fiert toate legumele se bate oul, se pune in ciorba si se mai lasa sa dea in clocot de cateva ori . Se opreste focul si se adauga leusteanul.
Se poate adauga in farfurie o lingura de smantana ....Pofta buna !
Se taie scaricica in bucati potrivite, se spala bine in apa calduta si se pune la fiert. Nu puneti apa decat sa acopere bucatile vreo 5-10 cm. Intre timp taiati morcovii cubulete mici , luati spuma formata de bucati , adaugati morcovii si putina sare ( dar nu exagerati, o potriviti de sare la final ) deoarece legumele fierb mai repede in apa sarata. Taiati apoi ceapa si adaugati , apoi taiati cartofii cubulete potrivite si adaugati, apoi se taie telina. Borsul se pune la fiert separat ( nu se adauga rece peste legume deoarece le intareste) se pune in ciorba si se completeaza cu apa fiarta. Potriviti de sare, adaugati si o lingura de ulei, 1-2 linguri bulion, si cand au fiert toate legumele se bate oul, se pune in ciorba si se mai lasa sa dea in clocot de cateva ori . Se opreste focul si se adauga leusteanul.
Se poate adauga in farfurie o lingura de smantana ....Pofta buna !
habibi77- 6
Re: Supe si ciorbe
O s-o incerc si eu, si-apoi vin cu comentarii
Nu pare tare complicata. Sper sa-mi iasa
Nu pare tare complicata. Sper sa-mi iasa
pitulicea- 6
Supă de gulii
Am primit in vara niste gulii, de pe la tara. Nestiind ce sa fac cu ele, am cautat pe net o reteta de supa... si-am gasit. De-atunci, e una din preferatele mele.
- 2 litri de apa
- 250g de jambon afumat
- 250g de smantana
- 2 oua
- 4 gulii
- patrunjel verde
- o lingura de vegeta sau Secretul gustului, sare dupa gust
Procedura nu ar putea fi mai simpla de atat: taiem jambonul in bucatele foarte mici, apoi curatam guliile si le taiem cubulete si le punem la fiert in apa cu sare. O sa fiarba destul de repede in cca 20 de minute. Separam ouale, albusul il punem cu furculita in supa in timp ce fierbe, galbenusurile le amestecam cu smantana.
Tragem oala de pe foc, o lasam sa se linisteasca si adaugam smantana cu ou, putin cate putin. Se ia intai un polonic bun de supa, se pune peste smantana, se omogenizeaza si abia apoi se toarna in oala. Mai lasam 5 minute la fiert, punem si patrunjelul verde, taiat marunt si lingura de vegeta sau "Secretul gustului" si gata supa.
- 2 litri de apa
- 250g de jambon afumat
- 250g de smantana
- 2 oua
- 4 gulii
- patrunjel verde
- o lingura de vegeta sau Secretul gustului, sare dupa gust
Procedura nu ar putea fi mai simpla de atat: taiem jambonul in bucatele foarte mici, apoi curatam guliile si le taiem cubulete si le punem la fiert in apa cu sare. O sa fiarba destul de repede in cca 20 de minute. Separam ouale, albusul il punem cu furculita in supa in timp ce fierbe, galbenusurile le amestecam cu smantana.
Tragem oala de pe foc, o lasam sa se linisteasca si adaugam smantana cu ou, putin cate putin. Se ia intai un polonic bun de supa, se pune peste smantana, se omogenizeaza si abia apoi se toarna in oala. Mai lasam 5 minute la fiert, punem si patrunjelul verde, taiat marunt si lingura de vegeta sau "Secretul gustului" si gata supa.
pitulicea- 6
Re: Supe si ciorbe
Pare simplu si gustos. Sambata incerc si eu. Daca nu va zic nimic de rezultat, precis a iesit crema supa de ceva.
snow- 6
Re: Supe si ciorbe
A mea n-a iesit grozava de data asta. Mi-a fost lene sa merg dupa jambon si-am facut-o cu kaiser.
E ok si asa, dar n-are gustula ala bun de afumatura
E ok si asa, dar n-are gustula ala bun de afumatura
pitulicea- 6
Re: Supe si ciorbe
Problema mea este acum guliile. La piata gasesc? Nu stiu cum arata dar pot intreba. Cred. Au si alta denumire?
snow- 6
Re: Supe si ciorbe
Eu trebuie sa incerc ciorba de scaricica cu bors.
Urmatoarea ciorba, aceea va fi
pitulicea- 6
Re: Supe si ciorbe
No, acum chiar sunt in ceata, scaricica si bors, doi termeni care ma depasesc. Stiam ca borsul este mancare, scaricica ?
snow- 6
Re: Supe si ciorbe
Cum vine asta, "bine impanata"?o bucata scaricica afumata, bine impanata;
Daca o sa cer asa la magazin, n-o sa faca tanti ochii mari?
pitulicea- 6
Pagina 1 din 11 • 1, 2, 3 ... 9, 10, 11
Pagina 1 din 11
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum